Ιστορία του Μήνα - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014

Ιστορία του Μήνα - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014 (3 ψήφοι)

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Λίγες ώρες μέχρι να λήξει η ψηφοφορία! Μην αμελήσετε! :minion please:
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πάει και αυτός ο διαγωνισμός... Ιδού οι νικητές:

1η θέση
η (τοκαλοτοπραγμααργειναγίνει) @isabelle με την ιστορία Τέσσερα "Σταν" (Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν) και μια απουσία (Καζακστάν)

2η θέση
ο @gelf με την ιστορία Ισραήλ Νοέμβρης 2014

3η θέση
ο @gelf με την ιστορία Ρουμανία Νοέμβρης 2014

Συγχαρητήρια στους νικητές και πολλά ευχαριστώ σε όλους τους συγγραφείς για τις πολύ καλές ιστορίες τους!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.365
Likes
14.259
Συγχαρητήρια στους νικητές.Εύχομαι κάποια στιγμή να αυξηθούν οι λίγοι(δυστυχώς) που ψηφίζουν.Προσωπικά το κλασσικό 2/3 όπως γίνεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό....
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Μπράβο μου και εύγε μου! Θεά! Κορυφαία! Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Επιτέλους δικαιώνονται οι άοκνες προσπάθειες εφτά ετών και μου απονέμεται πανάξια το χρυσό μετάλλιο της πιο καθυστερημένης ιστορίας. Ποιος άλλος αξιότερος να το διεκδικήσει δηλαδή; Σχεδόν όσο μια χούντα κατσικώθηκα μέχρι να ολοκληρώσω, συντρίβοντας πανηγυρικά το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ (κι αυτό δικό μου, εννοείται, μια πενταετία κλώσημα για την Ισλανδία). Την επόμενη φορά υπόσχομαι να τα καταφέρω ακόμα καλύτερα και να σπάσω, ελπίζω, το φράγμα της δεκαετίας.
Τι εννοείτε δεν ήταν αυτό το θέμα του διαγωνισμού;;;; :haha::haha::haha:

Λοιπόν, πέρα απο πλάκα, μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες, στον μέγα νικητή @gelf (1 αργυρό + 1 χάλκινο > 1 χρυσό) και κυρίως στους ελάχιστους συμφορουμίτες που μπήκανε στον κόπο να μελετήσουν τα προγράμμ.... ε... , τις ταξιδιωτικές ιστορίες ήθελα να πω, και να πάνε μέχρι τα εκλογικά τμήματα να ρίξουν τα ψηφοδέλτια στην κάλπη. Εύγε παιδιά, και εις άλλα με υγεία!
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.737
Σήμερα επέστρεψα από συνεχόμενα ταξίδια στο εξωτερικό και σε δυο ημέρες φεύγω πάλι για ένα εξαήμερο, οπότε δεν παρακολούθησα ιδιαίτερα τις εξελίξεις στο φόρουμ.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που έγραψαν τις ιστορίες, του παρόντος διαγωνισμού. Συγχαρητήρια σε όσες και όσους γράφουν ιστορίες.
Συγχαρητήρια στην @isabelle, όχι μόνο για την άξια πρώτη θέση, αλλά και γιατί η ιστορία της δεν ήταν μια απλή ιστορία. Ήταν έπος. Και δεν έχω καταφέρει να πάω σε όλα τα σταν. Μου δίνει κίνητρο και μάλιστα πολύ σοβαρό, για να ολοκληρώσω τα ταξίδια στην περιοχή με την πρώτη ευκαιρία.
( ΥΓ. Και όχι μεγάλος νικητής ο gelf, μία είναι η μεγάλη νικήτρια)
Συγχαρητήρια στην @alexandra80. Απέδωσε εξαιρετικά το θέμα της αγαπημένης μας Ιρλανδίας.
Συγχαρητήρια προς όλους.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που ψήφισαν τις ιστορίες μου και ευχαριστώ και όλους αυτούς που δεν τις ψήφισαν.
Στην υγεία όλων αυτών που ψήφισαν, δεν ψήφισαν, διάβασαν τις ιστορίες μου θα πιω από ένα μπουκάλι ισραηλινό κρασί (παράγουν καλά κρασιά, όπως διαπίστωσε ο σομελιέ της παρέας) και ένα απόσταγμα που έχω φέρει από ένα πρόσφατο ταξίδι στη Ρουμανία.
Δεν πίστευα ότι οι ιστορίες μου θα βραβευτούν. Ειδικά η ιστορία μου για το Ισραήλ, ήταν περισσότερο κοινωνικοπολιτική, παρά ταξιδιωτική.

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις μου για την περιοχή, που είχα αναφέρει στην ιστορία μου.

Και τότε δεν είχα λάβει υπ' όψη μου την παράμετρο Τραμπ. Το έχω ξαναγράψει ότι η απόφαση Τραμπ για την μετακίνηση της πρεσβείας, έσπασε την πάρα πολύ εύθραυστη (αν)ισορροπία στην περιοχή.
Όλα σχεδόν τα κράτη, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, έχουν πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και προξενείο στην Ιερουσαλήμ, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τους Παλαιστίνιους. Συνήθως η πρεσβεία και το προξενείο είναι ανεξάρτητα. Στην ταξιδιωτική μου ιστορία «Ισραήλ Νοέμβρης 2014», είχα γράψει για την πολιτική αστάθεια και για τα επεισόδια που γίνονταν καθημερινά. Παρακάτω παραθέτω δυο-τρία αποσπάσματα από την ιστορία μου:

"Πολύ φοβάμαι ότι οι αναταραχές που έχουν ξεσπάσει τελευταία θα επεκταθούν, αφού φαίνεται ότι σε όλες τις πλευρές επικρατούν τα ακραία στοιχεία. Μάλιστα την προτελευταία ημέρα που ήμασταν εκεί, ακούσαμε ότι προτάθηκε Νόμος (κάτι σαν σύνταγμα – αφού το κράτος δεν διαθέτει σύνταγμα), όπου δεν θα αναγνώριζε δικαίωμα πολίτη στη μειονότητα (1.500.000 όπως προανέφερα) των Αράβων."...

"Εκεί σε ένα υπέροχο περιβάλλον και εσωτερικό αλλά και με πολύ όμορφο κήπο ήπιαμε τα κρασάκια μας, ανακεφαλαιώσαμε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την πολύ ενδιαφέρουσα πόλη στην οποία συναντώνται τόσοι πολιτισμοί, συζητώντας και τις γεωπολιτικές συνθήκες, αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις και αφού στην όαση – μπαρ είχαμε πιεί έξι-επτά μπουκάλια κρασί κάποιος φίλος ο οποίος διαμένει εκεί τους τελευταίους μήνες και με τον οποίο είχαμε βρεθεί στο τέλος της περιήγησής μας στην πόλη, μας είπε ότι την ώρα που θα βγούμε από τον ξενώνα, θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, χωρίς όμως να δείξουμε ότι φοβόμαστε για να φύγουμε από την παλιά πόλη, αφού τα 200 μέτρα τα οποία έπρεπε να διανύσουμε ήταν και τα πιο επικίνδυνα στην πόλη. Μας είπε, επίσης, ότι κάθε μέρα πλέον γίνεται και κάποιο επεισόδιο και ότι και «σήμερα είχε μαχαιρωθεί ισραηλινός αστυνομικός». Εγώ βέβαια διατελών εν ευτυχία μετά το κρασάκι του είπα μην ανησυχεί, αφού το ημερήσιο επεισόδιο έχει τελειώσει. Μετά βέβαια σοβαρευτήκαμε, βάλαμε τα πόδια μας στα αυτιά και βγήκαμε από την παλιά πόλη από την πύλη της Δαμασκού"...

Και κλείνω την ιστορία μου με το παρακάτω απόσπασμα:

"Σκέπτομαι τις γεωπολιτικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με τις πληροφορίες και την εμπειρία μου από το ταξίδι. Βάζω ένα ποτήρι Cardhu και εύχομαι να διαψευσθώ. Αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος οι προβλέψεις μου για την περιοχή είναι δυσοίωνες. Βάζω ακόμα ένα ποτήρι Cardhu και ελπίζω η ειρήνη να επικρατήσει στη Μέση Ανατολή.".

Μάλιστα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η εξομολόγηση ενός φίλου, επισκέπτη-καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, ότι τις ημέρες που είναι στην Ιερουσαλήμ, φοράει στη πλάτη του μαξιλάρι, γιατί τα μαχαιρώματα είναι συχνό φαινόμενο.

Δυστυχώς τα καθημερινά επεισόδια συνεχίζονται και η απόφαση Τραμπ, έχει επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.
Δυστυχώς αυτά που είχα γράψει τότε επαληθεύτηκαν.

Δυστυχώς.
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
... Δεν πίστευα ότι οι ιστορίες μου θα βραβευτούν. Ειδικά η ιστορία μου για το Ισραήλ, ήταν περισσότερο κοινωνικοπολιτική, παρά ταξιδιωτική.
Προσωπικά το τελευταίο σημείο το θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα σε κάθε περίπτωση. Μακάρι να διαβάζαμε περισσότερες ιστορίες τέτοιου τύπου εδώ στο φόρουμ, παρά αμιγώς ταξιδιωτικές. Και πάλι συγχαρητήρια λοιπόν (και) γιαυτό το στοιχείο.

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις μου για την περιοχή, που είχα αναφέρει στην ιστορία μου....
... Δυστυχώς τα καθημερινά επεισόδια συνεχίζονται και η απόφαση Τραμπ, έχει επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση. Δυστυχώς αυτά που είχα γράψει τότε επαληθεύτηκαν. Δυστυχώς.
Όσο για την επαλήθευση, πράγματι, έπεσες δυστυχώς μέσα για μέσα. Από το κακό στο χειρότερο. Και μην πω μάλιστα ότι τα ακόμα χειρότερα μάλλον δεν τα'χουμε δει ακόμα...

Υ.Γ. 1 Σ' ευχαριστώ για την λέξη "έπος". Τουλάχιστον ως προς την διάρκεια μπορεί να μην έφτασα τα δέκα χρόνια της Οδύσσειας, έπιασα όμως τα "εφτά χρόνια στο Θιβέτ" του Χάρερ Χάινριχ. :haha::haha::haha:

Υ.Γ. 2 Αν και ως προς το κρασί μάλλον δεν θα ικανοποιηθείς, να ευχηθώ ωστόσο να ολοκληρώσεις τα σταν το γρηγορότερο όσο παραμένουν εν πολλοίς αυθεντικά. Καλά σου ταξίδια έτσι κι αλλιώς, όπου κι αν επιλέξεις να πας!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.871
Likes
14.310
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αν και ως προς το κρασί μάλλον δεν θα ικανοποιηθείς, να ευχηθώ ωστόσο να ολοκληρώσεις τα σταν το γρηγορότερο όσο παραμένουν εν πολλοίς αυθεντικά. Καλά σου ταξίδια έτσι κι αλλιώς, όπου κι αν επιλέξεις να πας!
Και πώς θα ευφανθεί η καρδία ημων; Μόνο με βότκα θα τη βγάλουμε; Ωιμε !
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.462
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom