Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
" Η απόφαση αφορά περίπου 600 μέλη των οικογενειών των διπλωματών της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τόκιο, του προξενείου στη Ναγκόγια και εκείνους που εργάζονται σε ένα σχολείο εκμάθησης ξένων γλωσσών στην Γιοκοχάμα.

Η Ουάσινγκτον ωστόσο επαναλαμβάνει τη σύσταση προς τους Αμερικανούς πολίτες να μείνουν μακριά από μια ζώνη 80 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, απόσταση κατά πολύ μεγαλύτερη από τη ζώνη 20 χιλιομέτρων που έχει ορίσει η ιαπωνική κυβέρνηση. "

Υ.Γ. Η Ναγκόγια και η Γιοκοχάμα βρίσκονται νοτιότερα του Τόκιο...
Σιγά μην επέστρεφα!! Η Ουάσινγκτον μιά χαρά ξέρει να βγάζει τις ανακοινώσεις...Αλλά ξέχασα, πρέπει να εργασθούν τα 600 άτομα σύντομα!:roll:
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
κατάσταση, και τους ζηλέψαμε καλοπροαίρετα.



Είδαμε να χρησιμοποιούν πρωτόγονες και απαραχαιωμένες μεθόδους
για τον περιορισμό της επικείμενης καταστροφής, διαπιστώσαμε σύγχυση,
παρατηρήσαμε πανικό και τελικά οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα οτι οι "υπεύθυνοι" ήταν τελικά "ανεύθυνοι", ανίκανοι να διαχειριστούν ένα τέτοιο είδους ατυχηματος, κοντόφθαλμοι, της αρπαχτής, φέροντες γυαλιά κέρδους, χωρίς πρωτοβουλία, χωρίς σχεδιασμό εξ αρχής, ανευ οργανωμένου πλάνου , -σχεδιασμένου φυσικά απο την ίδρυση
του εργοστασίου- και γενικότερα υπήρχε ένα ελλειμα αξιοπιστίας, σοβαρότητας και φερεγγυότητας .

Η κυβέρνηση καλόπιστα, κρίνοντας εξ ιδίων και με γνώμονα τον ίδιο τον χαρακτήρα του λαού, προφανώς πίστεψε ότι οι ιδιώτες επιχειρηματίες θα ενεργούσαν όπως ο μέσος Ιάπωνας. Υπεύθυνα , οργανωμένα, με 2ο πλάνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά , με γνώμονα πρώτα το γενικό καλό και μετά το κέρδος. Εσφαλλε. Και τώρα το πληρώνει ακριβά. Και αυτή και ο λαός της.

Από τις πρώτες μέρες που παρακολουθούσα τα γεγονότα στην Ιαπωνία, κάποια στιγμή θυμήθηκα αυτό που λέγαμε τότε που ταξιδεύαμε εκεί, και που τους φέρναμε σε διάφορες επισκευές στο πλοίο.
Ότι, οι γιαπωνέζοι είναι εργατικοί, δουλεύουν πειθαρχημένα , φιλότιμα, κλπ, αλλά όταν το αντικείμενο της δουλειάς είναι κάτι συγκεκριμένο, το ξέρουν και το κάνουν συχνά. όταν όμως πρόκειται για κάποια βλάβη σε μηχάνημα, ή σε απλή ηλεκτρονική συσκευή, και πρέπει να βάλουν το μυαλό να δουλέψει, τότε είναι που τα μπουρδουκλώνουν, και τους βλέπεις να είναι από πάνω του πολλοί μαζί και να προσπαθούν να λύσουν το γόρδιο δεσμό.... απλές περιπτώσεις τις κάνανε δύσκολες...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.011
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Συμπέρασμα? Το κέρδος δεν έχει μάλλον εθνότητα ούτε στοιχεία ιδιοσυγκρασίας έθνους, ούτε καν DNA.
Βρε dim, ούτε Ριζοσπάστη να διάβασα.... Έχεις σκεφτεί μια στροφή στην καριέρα σου?
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Βρε dim, ούτε Ριζοσπάστη να διάβασα.... Έχεις σκεφτεί μια στροφή στην καριέρα σου?
Κατά πρώτον , δεν έχω καμμία καριέρα (διάγω βίον χασαπόσκυλου ή ΚΠΠ), και κατά δεύτερον αποκλείεται το κείμενο που έγραψα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο τον Ριζοσπάστη, διότι δεν εμπεριέχει στο περιεχόμενό του την λέξη "διαφωνώ". Λέξη που ως γνωστόν΄πρέπει να κάνει την παρουσία της σε όποιο κομουνιστικό κείμενο σέβεται τον εαυτό του.
υγ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου , για την επαγγελματική μου αποκατάσταση, αλλά δεν θα πάρω. Είπαμε. Είμαι ΚΠΠ.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.074
Likes
2.838
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ΚΠΠ?????
δηλαδη;
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Iαπωνία : Αρχή του τέλους για τα πυρηνικά

Η Greenpeace χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση του Ιάπωνα πρωθυπουργού να ακυρώσει όλα τα σχέδια για νέους πυρηνικούς σταθμούς.

Τη σημαντική αυτή ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία ανέφερε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να φτιάξει από την αρχή την ενεργειακή της στρατηγική.

Στην Greenpeace ελπίζουμε η ανακοίνωση αυτή να είναι η απαρχή μίας νέας καθαρής και βιώσιμης εποχής όχι μόνο για την Ιαπωνία, αλλά και για όλες τις χώρες. Αντί να περιμένουμε να συμβεί το επόμενο πυρηνικό ατύχημα, μπορούμε να στραφούμε σε πραγματικά καθαρές και ασφαλείς λύσεις, όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά ατυχήματα, πολέμους για το πετρέλαιο, ρύπανση και καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

πηγή : Ιαπωνία: Αρχή του τέλους για τα πυρηνικά! | Greenpeace Greece

περισσότερα εδώ : : - 11/5/2011 12:48:00
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.372
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Nέες αποκαλύψεις για την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα



awww.deutsche_welle.de_image_0__15100853_1_00.jpg
Η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα έχει περάσει για τους περισσότερους από μας σε δεύτερη μοίρα. Στην Ιαπωνία όμως κυβέρνηση, ειδικοί και κοινή γνώμη αναζητούν απαντήσεις για τα αίτια της καταστροφής.





Η Ιαπωνία εξακολουθεί να ζει το δικό της εφιάλτη μετά την πυρηνική καταστροφή της 11 Μαρτίου. Η κοινή γνώμη ζητά απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας από την κυβέρνηση, αλλά και την εταιρία Tepco που έχει την ευθύνη για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Στη διαδικασία αυτή όλο και περισσότερα συγκλονιστικά στοιχεία βρίσκουν το δρόμο προς τη δημοσιότητα. Ποιος πήρε ,ποιες αποφάσεις και πότε, διερωτώνται οι περισσότεροι Ιάπωνες. Για το πώς η καταστροφή πήρε τέτοιες μεγάλες διαστάσεις προσπάθησε να δώσει απάντηση ο πυρηνικός επιστήμονας Μασανόρι Νάιτο μιλώντας στην ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK: «Οι εκρήξεις υδρογόνου είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η κατάσταση είναι τόσο άσχημη σήμερα. Για αυτό οι προσπάθειες σταθεροποίησης του αντιδραστήρα 1 θα διαρκέσουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς καθυστέρησε να αποφασίσει το άνοιγμα των βαλβίδων για να μειωθεί η πίεση στον αντιδραστήρα».
Μερική τήξη και στους αντιδραστήρες 2 και 3

awww.deutsche_welle.de_image_0__6478347_1_00.jpg Το χειρότερο δυνατό σενάριο έγινε πραγματικότητα για 3 αντιδραστήρες Όπως αποκάλυψε μόλις σήμερα η εταιρία Tepco μερική τήξη ράβδων δεν σημειώθηκε μόνο στον αντιδραστήρα 1, όπως γνωρίζαμε, αλλά και στον αντιδραστήρα 2 και 3. Η καταστροφή στους στον 2ο και 3ο αντιδραστήρες συνέβη ωστόσο 60 ή 100 ώρες μετά το σεισμό και το χτύπημα του τσουνάμι την 11η Μαρτίου.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 η εταιρία Tepco φιλοδοξεί να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Στο ερώτημα αν η λειτουργία του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων είχε διακοπεί ήδη μετά το σεισμό και πριν το τσουνάμι, οι άνθρωποι της Tepco απαντούν κατηγορηματικά όχι. Μετά το χτύπημα τσουνάμι ωστόσο όλα τα συστήματα λειτουργία είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Ο πυρηνικός επιστήμονας Μασανόρι Νάιτο με ένα τελικό συμπέρασμα: «Κανείς δεν είχε σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο μιας καταστροφής τέτοιων διαστάσεων. Δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Υποθέσαμε ότι ποτέ δεν θα διακόπτονταν ταυτόχρονα η λειτουργία όλων των συστημάτων ασφαλείας. Είχαμε μεν το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ποτέ όμως δεν σκεφθήκαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα. Ήμασταν απλοϊκοί».

DLF / Peter Kujath / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Υπεύθ. Σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου
πηγή:
Nέες αποκαλύψεις για την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα | Περιβάλλον | Deutsche Welle | 24.05.2011
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
εχουμε κανα νεο;;; θαφτηκε τελειως απο το ΜΜΕ ..
 

turms

Member
Μηνύματα
2.074
Likes
2.838
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
διαφορες φημες λενε οτι εγινε πολυ μεγαλη ζημια, και οτι οι ραβδοι εχουν τρυπησει το κελυφος, το πατωμα κλπ κλπ αλλα "συνδρομο της Κινας"...στην δουλεια μου ειπαν οτι το διαβασαν, και οτι υπαρχει βιντεακι που τα λεει ενας γιαπωνεζος επιστημονας (?)...επισης οτι μαλλον θα εκκενωθει ως και το Τοκυο.

αλλα δεν βρηκα πουθενα κατι τετοιο εγω, ουτε καν σε κανα μπλογκ. Αν και δεν εψαξα πολυ.

επισημως ομως καθαριζουν τα ραδιενεργως μολυσμενα νερα και ενας εργατης του εργοστασιου πεθανε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom