Φιλιππίνες Κάπως έτσι πρέπει να είναι στον παράδεισο!

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
201
Likes
113
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
IMG_20190113_135541.jpg
Έχω χρόνια να γράψω κάποια ιστορία.. Ίσως επειδή πήγαινα στην Ευρώπη και έχουν χιλιογραφτει ιστορίες.. Τώρα όμως δεν μπορούσα να αντισταθώ! Πρέπει οπωσδήποτε να μάθει κάποιος για τις Φιλιππίνες, για τη ζωή εκεί, για τους ανθρώπους, για τις καταγαλανες θάλασσες και την λευκή αμμουδιά...
Ήταν Σεπτέμβριος (2017) όταν είπα στον φίλο μου ότι θέλω να πάμε τον χειμώνα κάπου μακριά.. Κάπου εξωτικά.. Κάπου διαφορετικά! Επειδή όλο το καλοκαίρι δουλεύουμε σεζόν και δεν πηγαίνουμε συχνά στη θάλασσα του είπα πως πρέπει να πάμε κάπου να ευχαριστήσουμε καλοκαιρινές διακοπές.. Εκείνος συμφώνησε κατευθείαν κ έτσι άρχισε η αναζήτηση! Απέρριψα κατευθείαν την ταυλανδη γιατί όσοι δουλεύουν σεζόν πηγαίνουν εκεί τον χειμώνα.. Στην αρχή είπαμε μήπως πάμε στο Βιετνάμ αλλά δεν ξέρω κάτι μέσα μου έλεγε Φιλιππίνες.. Ότι είδαμε από το Βιετνάμ δεν μας πολυαρεσε (για τα δικά μας γούστα πάντα!). Οπότε πήρα εγώ την τελική απόφαση και του είπα θα πάμε Φιλιππίνες και άστα όλα επάνω μου..εγω γνωστό ψαχτηρι είχα βρει τα πάντα για Φιλιππίνες αρκετά νωρίτερα. Δυστυχώς εδώ μέσα δεν είχε πολλές ιστορίες οπότε έψαχνα κ έψαχνα κ έψαχνα κ προσπαθούσα να τα συνδιασω..
Κλείσαμε λοιπόν αεροπορικά τέλη Σεπτέμβρη για τον Ιανουάριο. Κλείσαμε με emirates για Μανίλα (στάση Ντουμπάι) και μετά στο πρώτο νησί μπορακαι με Philippine Airlines 900 ευρώ. (Α ξέχασα να αναφέρω ότι πήγαμε σε 2 νησιά. Το πρώτο ήταν το μπορακαι και το δεύτερο ήταν το παλαουαν και μείναμε στο Ελ νιντο.) και μετά από μπορακαι για Ελ νιντο με αεροπορική Air Swift και από Ελ νιντο για Μανίλα πάλι Air Swift περίπου 200 ευρώ οπότε σύνολο γύρω στα 1100 ευρώ τα εισιτήρια. Η Air Swift είναι ιντερνετικη εταιρεία οπότε μόνο από το ίντερνετ μπορούσαμε να τα κλείσουμε. Τα άλλα τα έκλεισα από τουριστικό γραφείο. Η αλήθεια είναι πως φοβόμουν μην γίνει τπτ αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά!

Ξεκινάμε λοιποοοοον !
Ξεκινάμε από Αθήνα το απόγευμα (κάναμε στο αεροδρόμιο exchange και είχε πολύ καλή τιμή το 1 ευρώ ήταν 55 πέσος ενώ γενικά το έδιναν με 58 πέσος) και φτάνουμε Μανίλα την επόμενη μέρα το απόγευμα. (με την δικιά τους ώρα, είναι 6 ώρες μπροστά). Στο αεροδρόμιο της μανίλας γινόταν ΠΑΝΙΚΟΣ. Είχε πάρα πολλούς ελέγχους, έπρεπε να περάσεις απ το immigration να γράψεις τα στοιχεία σου που θα μείνεις, πόσο καιρό, με τι ασχολείσαι και τέτοια διαφορά κ είχε φουλ ουρά. Βγαίνουμε από το immigration και προσπαθούμε να βρούμε το τρανσφερ που έχουμε κλείσει από το ξενοδοχείο. Άδικος κόπος, γινόταν χαμός. Βγήκα έξω για να ψάξω και μετά έπρεπε να πάω σε άλλη πύλη να ξαναμπώ μέσα κ έπρεπε να περάσω πάλι έλεγχο. Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε μια σιμ κάρτα να βάλουμε στα κινητά μας για να βρούμε το τρανσφερ. Η κάρτα κόστιζε 1000 πέσος δηλαδή 18 ευρώ για ένα μήνα με 10 gb για να σερφαρεις ξέγνοιαστα χάχα . Τέλος πάντων μην τα πολυλογώ το βρήκαμε το τρανσφερ! Είχαμε κλείσει ένα ξενοδοχείο 18χλμ από το αεροδρόμιο ώστε να είναι κ κάπως κοντά στο αεροδρόμιο αλλά κ κοντά στο κεντρο(ένα βράδυ μείναμε Μανίλα). Μπαίνουμε λοιπόν στο τρανσφερ κ ρωτάμε τον οδηγό πόση ώρα είναι το ξενοδοχείο από το αεροδρόμιο?? Και τι μας λέει? 2 ΩΡΕΣ! κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό, δεν είχα κουραστεί τόσες ώρες ταξίδι στο αεροπλάνο κ ένιωθα ότι θα κατάρρευσω. Στην Μανίλα έχει απίστευτη κίνηση, όταν λέμε απίστευτη δεν φαντάζεστε. 18 χιλιόμετρα 2 ώρες. Αδιανόητο. Τέλος πάντων φτάσαμε στο ξενοδοχείο Brentwood suites λεγόταν απ ότι θυμάμαι κόστιζε γύρω στα 60 ευρώ και το τρανσφερ πήγαινε έλα ήταν 50 ευρώ. Ευτυχώς το είχαμε κλείσει γιατί εκτός του ότι γινόταν χαμός στο αεροδρόμιο, οι ταξιτζήδες χρεώνουν πολλά παραπάνω (σαν τους δικούς μας ένα πράμα). Έχω μια παλιά συναδελφισα από Φιλιππίνες κ με είχε ενημερώσει. Αν θέλεις όμως μπορείς να κατεβάσεις το grab app είναι σαν το ουμπερ οπότε ξέρεις πόσα θα πληρώσεις κ δεν σε υπερχρεωνει. Φτάνουμε λοιπόν στο ξενοδοχείο μετά από 2 ώρες ταλαιπωρίας, τρώμε και κοιμόμαστε κατευθειαν.. Γιατι την επόμενη μέρα θα παίρναμε το αεροπλάνο για Μπορακαιιιιι

Παίρνουμε το αεροπλάνο με καθυστέρηση βέβαια και φτάνουμε μπορακαι! Βασικά δεν φτάσαμε ακριβώς μπορακαι. Το μπορακαι δεν έχει αεροδρόμιο οπότε το αεροδρόμιο είναι στο διπλανό νησί. Φτάνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο caticlan και παίρνουμε ένα στυλ ταχύπλοο και μας πάει στο μπορακαι. Ευτυχώς και εκεί είχαμε κλείσει τρανσφερ οπότε δεν χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα. Το ξενοδοχείο μας τα έκλεισε με το Southwest οπότε μόλις φτάσαμε βρήκαμε το γραφείο εκεί κ μας έβαλαν ταμπελακια. Δεν χρειάστηκε ούτε να πληρώσουμε για το environmental fee ούτε να ψάχνουμε ούτε τπτ. Τα είχαμε πληρώσει ήδη 50 ευρώ πήγαινε έλα και για τους 2. Οπότε πήραμε από το αεροδρόμιο το ταχύπλοο, φτάσαμε μπορακαι και μετά μπήκαμε σε ένα βανακι για να μας αφήσουν στο ξενοδοχείο.
Μόλις φτάσαμε η αλήθεια είναι ότι απογοητευθηκα αρκετά. Πολύ βρωμιά, φτώχεια και παραγκες γύρω γύρω. Αναρωτιόμουν που πήγαμε και φοβήθηκα να μην κολλήσουμε καμία αρρώστια. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο Boracay haven Suites περίπου 100 ευρώ την βραδιά είχαμε δώσει, θα μέναμε 7 μέρες εκεί. Αφήνουμε τα πράγματα κ λέμε παμε μια βόλτα να δούμε την παραλία μήπως και είναι καλύτερα κάπως. Ήταν η ώρα του ηλιοβασίλεματος περίπου στις 5. Το ξενοδοχείο ήταν 50 μέτρα απ την παραλία.. Φτάνουμε κ τι να δούμε.... Ένα όνειρο! Ήταν απίστευτα. Λευκή αμμουδιά, φοίνικες και γαλάζοπρασινα νερά... Ζούσαμε σε ένα όνειρο. Μόλις το είδαμε κάτσαμε κάτω στην αμμουδιά κ χάζευαμε το ηλιοβασίλεμα.

Γενικά το μπορακαι απ ότι κατάλαβα έχει αλλάξει πολύ. Ήταν κλειστό για 6 μήνες γιατί είχε '' χαλασει'' απ τους τουρίστες απ ότι είχα διαβάσει. Πολλά σκουπίδια και γενικά βρωμιά. Αλλά τώρα ήταν τελείως διαφορετικό. Πρόσεχαν πάρα πολύ, παντού αστυνομικούς κ σεκιουριτι, κάδους για ανακύκλωση, όσο λιγότερο πλαστικό γίνεται. Τα καλαμάκια τους ήταν από μπαμπού!!
Στην παραλία ήταν φουλ με μαγαζιά, φουλ εστιατόρια και μίνι μάρκετς.εχει κ το d mall στο οποίο βρίσκεις ότι θέλεις, ήταν ανοιχτό με πολλά μαγαζιά.είχε κ ελληνική ταβέρνα '' cyma''. Στα εστιατόρια είχε και ελληνική σαλάτα, λίγο αλλιώς βέβαια αλλά την ονόμαζαν ελληνική! Γενικά η ζωή εκεί είναι φθηνή αρκετά άλλα όχι αυτό που λένε ότι τρως με 1 ή 2 ευρώ. Τουλάχιστον εμείς δεν φάγαμε τέτοια φαγητά γιατί εγώ γενικά έχω ευαίσθητο στομάχι κ φοβάμαι. Έχει πολλά ιταλικά εστιατόρια, κινέζικα κ γενικά μπορείς να φας αν δεν θέλεις να φας κάτι από την δικιά τους κουζίνα. Δεν πεινασαμε πάντως χαχαχα. Για παράδειγμα πήραμε 2 μακαρονάδες, μια σαλάτα και 2 αναψυκτικά και δώσαμε 25 ευρώ περίπου. Ή μια πίτσα μια μακαρονάδα ορεκτικό κ αναψυκτικά κάπου ίδια τιμή.

Στο μπορακαι δεν έχει να κάνεις πολλά πράγματα. Βασικά δεν έχει να κάνεις τπτ. Μόνο μία κρουαζιέρα η οποία δεν λέει κ πολλά. Σε πηγαίνει σε δύο παραλίες και αυτό ήταν όλο. Απ ότι θυμάμαι κοστίζει γύρω στα 25 ευρώ το άτομο με φαγητό. Ήταν ωραία εμπειρία με το καραβάκι τους αλλά δεν ήταν κ κάτι ούαου. Το μπορακαι είναι μόνο για παραλία άραγμα στην πετσετουλα σου κάτω απ τους φοίνικες γιατί δεν έχει ομπρέλες κ ξαπλώστρες. Ο ήλιος καίει πααααρα πολύ ακόμη κ αν έχει συννεφιά. Οπωσδήποτε αντηλιακό, εμείς βάζαμε συνέχεια και καήκαμε κ λίγο. Πήρα απ το φαρμακείο μια κρέμα με αλόη βέρα κ έβαλα 2-3 φορές κ κάπως έστρωσα. Αλλά γενικά είναι τέτοια φάση. Άραγμα παραλία όλη μέρα κ μετά φαγητό. Έχει εξαιρετικους φυσικούς χυμούς που κόβουν τα φρούτα εκείνη την ώρα. Εγώ ήπια πεπόνι με καρπούζι, ανανά με καρπούζι, φράουλα με ανανα κτλ κτλ. Ήταν απίστευτα. Το βράδυ δεν είχε κ πολλά μπαράκια. Είχε δύο κλαμπάκια αλλά δεν έλεγαν κ πολλά. Είχε πάντως μαγαζιά με λαιβ μουσική. Παλιότερα απ ότι είχα διάβασει είχε πολύ έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά τώρα μετά το κλείσιμο όλα άλλαξαν. Έτσι πέρασαν 7 μέρες λοιπόν στην παραλία κυριολεκτικά! Το ξενοδοχείο ήταν πολύ καλό, το προσωπικό ευγενέστατο και χαμογελαστό. Βέβαια στις Φιλιππίνες είναι όλοι χαμογελαστοί κ ευγενικοί. Όλη μέρα thank you thank you λένε. Ευτυχώς ξέρουν πολύ καλά αγγλικα οπότε δεν είχαμε κανένα θέμα με την συνεννόηση..το πρωινό ήταν φανταστικό! Κάθε μέρα άλλαζαν τα κυρίως φαγητά. Είχε νουντλς, ρυζι, κοτόπουλο με σάλτσα, πανκεικς, σαλάτες, ομελέτες. Πω πω το σκέφτομαι κ πεινάω

Μετά το καταπληκτικό Μπορακαι ήρθε η ώρα για το 2ο νησάκι το παλαουαν. Το παλαουαν είναι μεγάλο νησί και η πρωτεύουσα είναι το Πουέρτο πρινσεσα. Εμείς αποφασίσαμε να πάμε στο Ελ νιντο το οποίο είναι βόρεια αλλά είχα διαβάσει ότι τα τελευταία χρόνια δέχεται πολλούς τουρίστες κ ότι είναι μέρος με πολλά μαγαζιά, μπαράκια καφετέριες κτλ οπότε είναι καλύτερο απ την πρωτεύουσα. Το αεροδρόμιο εκεί είναι πάρα πολύ μικρό γι αυτό δεν πηγαίνουν οι αεροπορικές. Μόνο η air swift η οποία έχει ένα πολύ μικρό αεροπλανάκι αλλα τα εισιτήρια ήταν πολύ φθηνά και ήταν μόνο 1 ώρα η απόσταση. Για το παλαουαν είχαμε μάθει ότι έχει πολλά Τουρακια που σε πάνε σε παραλίες, σε διάφορες λίμνες και συμπεριλαμβάνεται κ το φαγητό αφού είναι σχεδόν όλη μέρα. Οπότε εκεί ήταν το μέρος για τις εξορμήσεις.

Είχαμε κλείσει ξενοδοχείο στην παραλία lio Beach. Το ξενοδοχείο μας λεγόταν casa kalaw κι αυτό περίπου 120 ευρώ την ημέρα κ θα μέναμε 8 μέρες. Ήταν 20 λεπτά απ το κέντρο όμως είχε λεωφορειακι κάθε μισή ώρα που σε πήγαινε στο κέντρο δωρεάν. Ήταν ένα συγκρότημα με ξενοδοχεία, εστιατόρια κ μαγαζια(όχι πολλά!) αλλά αρκετά αν θες να φας κάτι πριν πας στο κέντρο ή να πιεις ένα ποτό αν δεν θέλεις να πας στο κέντρο. Πήγαμε να ρωτήσουμε για τα τουρς.τα χωρίζουν σε κατηγορίες πχ εμείς κάναμε το τουρ Α που πήγαινες στις λίμνες και του τουρ C για τις παραλίες. Λένε ότι είναι τα καλύτερα αλλά γούστα είναι αυτά. Ήταν όντως πολύ ωραία. Κοστίζουν 25 ευρώ το άτομο και ξεκινάς απ τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Σε αφήνουν στις παραλίες και κάνεις βουτιές, βλέπεις τις λίμνες και κάνεις καγιάκ. Γενικά είναι κ εκεί απίστευτα! Οι παραλίες είναι κ εκεί με λευκή αμμουδιά κ φοίνικες.. Εκτός από τα τουρς υπάρχουν κ κάποιες παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς με το τρίκυκλο .. Είναι τα δικά τους ταξί. Οι τιμές είναι στάνταρ οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σας πουν παραπάνω απλά πριν ρωτήστε για να ξέρετε πόσο θα πληρώσετε. Πήγαμε λοιπόν στην παραλία Las cabanas αλλα είχε πινακίδα ότι υπάρχουν μέδουσες και αχινοι οπότε δεν κολυμπησαμε, κάτσαμε παραλία, σε αντίθεση με το μπορακαι, στο Ελ νιντο έχουν οργανωμένα Beach bars . Εκεί υπήρχε και το zipline το οποίο ήταν φανταστικό. Απ την μια μέρια της παραλίας πήγαινες σε ένα νησάκι μικρό απέναντι '' πετωντας'' με 500 πέσος δηλαδή περίπου 10 ευρώ. Κ στο τέλος σε έβγαζαν κ φώτο με 200 πέσος δηλ. 4 ευρώ. Εννοείται πως αξίζει!! Την επόμενη μέρα πήγαμε στην παραλία nacpan όπου κ εκεί ήταν οργανωμένα κ είχε ένα πολύ ωραίο beach bar στο οποίο κάτσαμε κ μετά για φαγητό.(δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι το πιο ωραίο) . Εκεί πλήρωνες τις ξαπλώστρες νομίζω 8 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό κ φανταστικά κοκτέιλ. Παντού καλαμάκια από μπαμπού και στα περισσότερα μαγαζιά δεν έβρισκες νερό γιατί δεν είχαν πλαστικό μπουκάλι. Γενικά πολύ ανακύκλωση.

Στο κέντρο είχε πολλά εστιατόρια, καφετέριες κ πολλά μαγαζιά με σουβενίρ μπλούζες κτλ κτλ. Κ εκεί είχε ελληνικό εστιατόριο '' agape'' που κυματιζε απ έξω η γαλανόλευκη! Γενικά το Ελ νιντο αναπτύσσετε τώρα, φτιάχνουν δρόμους ξενοδοχεία κ μαγαζιά.

Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι... Ταξίδι ζωής που σίγουρα μένει αξέχαστο!
Εύχομαι σε όλους σας να μπορέσετε να πάτε και να ζήσετε αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Ότι χρειαστείτε, είμαι εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
Καλή συνέχεια,
Γεωργία
IMG-cb1d55e9c2388143e1ba62e66e1b14a4-V.jpg
IMG-81cd5c9f5aa6f9e99c1fd412a1cfc192-V.jpg
IMG-95c97bf60593cbafab22ebf81d78b2bb-V.jpg
IMG-0234adda6cba7b6ce086fc2af2bf458e-V.jpg
IMG-fbd8f051ba4e66f776c2c92e3097e7fd-V.jpg
IMG-da77acf1e023ff069db245d4a03f1fe9-V.jpg
IMG-c043db5ffceb263fb5753ad150df7966-V.jpg
IMG-df80503aaca48eaacf549d248c078f6c-V.jpg
IMG-bf20a7c79d98331306f8a7e6b627bcbf-V.jpg
IMG-0b3e8f52269cb4b2bf093a85ed280b38-V.jpg
IMG-0861e6c256d1bda680a2631736c1ebef-V.jpg
IMG-67998575e575939741036f3f17dd4fbf-V.jpg
IMG-435d604cbacdd173980c7631ad71b805-V.jpg
IMG_20190113_135541.jpg
IMG_20190113_174817.jpg
IMG_20190112_095757.jpg
IMG_20190112_105559.jpg
IMG_20190114_105448.jpg
IMG_20190111_174559.jpg
IMG_20190114_105321.jpg
IMG_20190116_205203.jpg
IMG_20190114_160745.jpg
IMG_20190111_154453.jpg
IMG-371791b8c5b562e4e106e1e5b5ba3114-V.jpg
IMG-9319947fc418eb2013b23cbc860d1fe7-V.jpg
IMG-773e84fcb0380c0d2911774c05e1f553-V.jpg
IMG-ab1879ac137ed5311a4f54d7997ce5be-V.jpg
IMG-986ff75fb37b4483e5c34b6226365df1-V.jpg
IMG-1ff414e003819c40f081b979ec0b9c05-V.jpg
IMG-97902c355145192fefc296411fe6d535-V.jpg
IMG-c639852a5dc8722032e0f52e39a39f45-V.jpg
IMG-ffefb38eb5222b56e720e01d8cc3bcf5-V.jpg
IMG-8cf87d785fa8a37f6f8b837719a958cb-V.jpg
IMG-f7c3d02dacd90dfc3e83e3a8b2e89423-V.jpg
IMG-3ff8339d04031ba95deee54fca7b7a58-V.jpg
IMG-09969d149bea4d9e47cfc345ee9f5d12-V.jpg
IMG-1c7c64da2ab08caa58ff4ff4d9dbb002-V.jpg
IMG-18476839457255706880c4559c2f8098-V.jpg
IMG-b42867d61e7ec3a49fa1e0ce00eed564-V.jpg
IMG-775e44c1be90477d62a10e273615888a-V.jpg
IMG-55170520afe181d0157366b06c3b7efe-V.jpg
IMG-cf6fc135803e867e6e547f384c5cdc07-V.jpg
IMG-d6804d998fe9da146a31e08326ade46c-V.jpg
IMG-c8074800439f865dc3d6a556c6d0417f-V.jpg
IMG-100880551f76b4899299af54fc3219f6-V.jpg
IMG-dbbcb8c97cd51925ec4620475d79f066-V.jpg
IMG-aa1e99141b6d225e40bbdecf39ce8100-V.jpg
IMG-ff78225f7f1e450ebcc7163bf00c0514-V.jpg
IMG-627f9e63ee56895b41f71336207ea48a-V.jpg
IMG-f87bf032f49e32600438cce54c5efc3b-V.jpg
IMG-91e8a96729b600a85166796a52f3a657-V.jpg
IMG-29aff4f77c1e5d8e08d98e88d9492394-V.jpg
IMG-24e12da8fe970be3ac28e1b174a80ea8-V.jpg
IMG-df17b732aa97546069116fccea36c759-V.jpg
IMG-4ec17c4f05ff26df989d619cd35d5097-V.jpg
IMG-7d0071ba38f23270968fa2c10707808f-V.jpg
IMG-bedcc92922a008b3a472183f957c33da-V.jpg
IMG_20190120_180314.jpg
IMG_20190121_160043.jpg
IMG_20190118_140643.jpg
IMG_20190118_131909.jpg
IMG_20190124_124409.jpg
IMG_20190122_080219.jpg
IMG_20190122_143032.jpg
 
Last edited by a moderator:

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
201
Likes
113
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Να μεταφερθεί παρακαλώ ταξιδιωτικές ιστορίες Ασία! Ευχαριστώ!
 

AnastasiaSt

Member
Μηνύματα
19
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
View attachment 263485 Έχω χρόνια να γράψω κάποια ιστορία.. Ίσως επειδή πήγαινα στην Ευρώπη και έχουν χιλιογραφτει ιστορίες.. Τώρα όμως δεν μπορούσα να αντισταθώ! Πρέπει οπωσδήποτε να μάθει κάποιος για τις Φιλιππίνες, για τη ζωή εκεί, για τους ανθρώπους, για τις καταγαλανες θάλασσες και την λευκή αμμουδιά...
Ήταν Σεπτέμβριος (2017) όταν είπα στον φίλο μου ότι θέλω να πάμε τον χειμώνα κάπου μακριά.. Κάπου εξωτικά.. Κάπου διαφορετικά! Επειδή όλο το καλοκαίρι δουλεύουμε σεζόν και δεν πηγαίνουμε συχνά στη θάλασσα του είπα πως πρέπει να πάμε κάπου να ευχαριστήσουμε καλοκαιρινές διακοπές.. Εκείνος συμφώνησε κατευθείαν κ έτσι άρχισε η αναζήτηση! Απέρριψα κατευθείαν την ταυλανδη γιατί όσοι δουλεύουν σεζόν πηγαίνουν εκεί τον χειμώνα.. Στην αρχή είπαμε μήπως πάμε στο Βιετνάμ αλλά δεν ξέρω κάτι μέσα μου έλεγε Φιλιππίνες.. Ότι είδαμε από το Βιετνάμ δεν μας πολυαρεσε (για τα δικά μας γούστα πάντα!). Οπότε πήρα εγώ την τελική απόφαση και του είπα θα πάμε Φιλιππίνες και άστα όλα επάνω μου..εγω γνωστό ψαχτηρι είχα βρει τα πάντα για Φιλιππίνες αρκετά νωρίτερα. Δυστυχώς εδώ μέσα δεν είχε πολλές ιστορίες οπότε έψαχνα κ έψαχνα κ έψαχνα κ προσπαθούσα να τα συνδιασω..
Κλείσαμε λοιπόν αεροπορικά τέλη Σεπτέμβρη για τον Ιανουάριο. Κλείσαμε με emirates για Μανίλα (στάση Ντουμπάι) και μετά στο πρώτο νησί μπορακαι με Philippine Airlines 900 ευρώ. (Α ξέχασα να αναφέρω ότι πήγαμε σε 2 νησιά. Το πρώτο ήταν το μπορακαι και το δεύτερο ήταν το παλαουαν και μείναμε στο Ελ νιντο.) και μετά από μπορακαι για Ελ νιντο με αεροπορική Air Swift και από Ελ νιντο για Μανίλα πάλι Air Swift περίπου 200 ευρώ οπότε σύνολο γύρω στα 1100 ευρώ τα εισιτήρια. Η Air Swift είναι ιντερνετικη εταιρεία οπότε μόνο από το ίντερνετ μπορούσαμε να τα κλείσουμε. Τα άλλα τα έκλεισα από τουριστικό γραφείο. Η αλήθεια είναι πως φοβόμουν μην γίνει τπτ αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά!

Ξεκινάμε λοιποοοοον !
Ξεκινάμε από Αθήνα το απόγευμα (κάναμε στο αεροδρόμιο exchange και είχε πολύ καλή τιμή το 1 ευρώ ήταν 55 πέσος ενώ γενικά το έδιναν με 58 πέσος) και φτάνουμε Μανίλα την επόμενη μέρα το απόγευμα. (με την δικιά τους ώρα, είναι 6 ώρες μπροστά). Στο αεροδρόμιο της μανίλας γινόταν ΠΑΝΙΚΟΣ. Είχε πάρα πολλούς ελέγχους, έπρεπε να περάσεις απ το immigration να γράψεις τα στοιχεία σου που θα μείνεις, πόσο καιρό, με τι ασχολείσαι και τέτοια διαφορά κ είχε φουλ ουρά. Βγαίνουμε από το immigration και προσπαθούμε να βρούμε το τρανσφερ που έχουμε κλείσει από το ξενοδοχείο. Άδικος κόπος, γινόταν χαμός. Βγήκα έξω για να ψάξω και μετά έπρεπε να πάω σε άλλη πύλη να ξαναμπώ μέσα κ έπρεπε να περάσω πάλι έλεγχο. Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε μια σιμ κάρτα να βάλουμε στα κινητά μας για να βρούμε το τρανσφερ. Η κάρτα κόστιζε 1000 πέσος δηλαδή 18 ευρώ για ένα μήνα με 10 gb για να σερφαρεις ξέγνοιαστα χάχα . Τέλος πάντων μην τα πολυλογώ το βρήκαμε το τρανσφερ! Είχαμε κλείσει ένα ξενοδοχείο 18χλμ από το αεροδρόμιο ώστε να είναι κ κάπως κοντά στο αεροδρόμιο αλλά κ κοντά στο κεντρο(ένα βράδυ μείναμε Μανίλα). Μπαίνουμε λοιπόν στο τρανσφερ κ ρωτάμε τον οδηγό πόση ώρα είναι το ξενοδοχείο από το αεροδρόμιο?? Και τι μας λέει? 2 ΩΡΕΣ! κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό, δεν είχα κουραστεί τόσες ώρες ταξίδι στο αεροπλάνο κ ένιωθα ότι θα κατάρρευσω. Στην Μανίλα έχει απίστευτη κίνηση, όταν λέμε απίστευτη δεν φαντάζεστε. 18 χιλιόμετρα 2 ώρες. Αδιανόητο. Τέλος πάντων φτάσαμε στο ξενοδοχείο Brentwood suites λεγόταν απ ότι θυμάμαι κόστιζε γύρω στα 60 ευρώ και το τρανσφερ πήγαινε έλα ήταν 50 ευρώ. Ευτυχώς το είχαμε κλείσει γιατί εκτός του ότι γινόταν χαμός στο αεροδρόμιο, οι ταξιτζήδες χρεώνουν πολλά παραπάνω (σαν τους δικούς μας ένα πράμα). Έχω μια παλιά συναδελφισα από Φιλιππίνες κ με είχε ενημερώσει. Αν θέλεις όμως μπορείς να κατεβάσεις το grab app είναι σαν το ουμπερ οπότε ξέρεις πόσα θα πληρώσεις κ δεν σε υπερχρεωνει. Φτάνουμε λοιπόν στο ξενοδοχείο μετά από 2 ώρες ταλαιπωρίας, τρώμε και κοιμόμαστε κατευθειαν.. Γιατι την επόμενη μέρα θα παίρναμε το αεροπλάνο για Μπορακαιιιιι

Παίρνουμε το αεροπλάνο με καθυστέρηση βέβαια και φτάνουμε μπορακαι! Βασικά δεν φτάσαμε ακριβώς μπορακαι. Το μπορακαι δεν έχει αεροδρόμιο οπότε το αεροδρόμιο είναι στο διπλανό νησί. Φτάνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο caticlan και παίρνουμε ένα στυλ ταχύπλοο και μας πάει στο μπορακαι. Ευτυχώς και εκεί είχαμε κλείσει τρανσφερ οπότε δεν χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα. Το ξενοδοχείο μας τα έκλεισε με το Southwest οπότε μόλις φτάσαμε βρήκαμε το γραφείο εκεί κ μας έβαλαν ταμπελακια. Δεν χρειάστηκε ούτε να πληρώσουμε για το environmental fee ούτε να ψάχνουμε ούτε τπτ. Τα είχαμε πληρώσει ήδη 50 ευρώ πήγαινε έλα και για τους 2. Οπότε πήραμε από το αεροδρόμιο το ταχύπλοο, φτάσαμε μπορακαι και μετά μπήκαμε σε ένα βανακι για να μας αφήσουν στο ξενοδοχείο.
Μόλις φτάσαμε η αλήθεια είναι ότι απογοητευθηκα αρκετά. Πολύ βρωμιά, φτώχεια και παραγκες γύρω γύρω. Αναρωτιόμουν που πήγαμε και φοβήθηκα να μην κολλήσουμε καμία αρρώστια. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο Boracay haven Suites περίπου 100 ευρώ την βραδιά είχαμε δώσει, θα μέναμε 7 μέρες εκεί. Αφήνουμε τα πράγματα κ λέμε παμε μια βόλτα να δούμε την παραλία μήπως και είναι καλύτερα κάπως. Ήταν η ώρα του ηλιοβασίλεματος περίπου στις 5. Το ξενοδοχείο ήταν 50 μέτρα απ την παραλία.. Φτάνουμε κ τι να δούμε.... Ένα όνειρο! Ήταν απίστευτα. Λευκή αμμουδιά, φοίνικες και γαλάζοπρασινα νερά... Ζούσαμε σε ένα όνειρο. Μόλις το είδαμε κάτσαμε κάτω στην αμμουδιά κ χάζευαμε το ηλιοβασίλεμα.

Γενικά το μπορακαι απ ότι κατάλαβα έχει αλλάξει πολύ. Ήταν κλειστό για 6 μήνες γιατί είχε '' χαλασει'' απ τους τουρίστες απ ότι είχα διαβάσει. Πολλά σκουπίδια και γενικά βρωμιά. Αλλά τώρα ήταν τελείως διαφορετικό. Πρόσεχαν πάρα πολύ, παντού αστυνομικούς κ σεκιουριτι, κάδους για ανακύκλωση, όσο λιγότερο πλαστικό γίνεται. Τα καλαμάκια τους ήταν από μπαμπού!!
Στην παραλία ήταν φουλ με μαγαζιά, φουλ εστιατόρια και μίνι μάρκετς.εχει κ το d mall στο οποίο βρίσκεις ότι θέλεις, ήταν ανοιχτό με πολλά μαγαζιά.είχε κ ελληνική ταβέρνα '' cyma''. Στα εστιατόρια είχε και ελληνική σαλάτα, λίγο αλλιώς βέβαια αλλά την ονόμαζαν ελληνική! Γενικά η ζωή εκεί είναι φθηνή αρκετά άλλα όχι αυτό που λένε ότι τρως με 1 ή 2 ευρώ. Τουλάχιστον εμείς δεν φάγαμε τέτοια φαγητά γιατί εγώ γενικά έχω ευαίσθητο στομάχι κ φοβάμαι. Έχει πολλά ιταλικά εστιατόρια, κινέζικα κ γενικά μπορείς να φας αν δεν θέλεις να φας κάτι από την δικιά τους κουζίνα. Δεν πεινασαμε πάντως χαχαχα. Για παράδειγμα πήραμε 2 μακαρονάδες, μια σαλάτα και 2 αναψυκτικά και δώσαμε 25 ευρώ περίπου. Ή μια πίτσα μια μακαρονάδα ορεκτικό κ αναψυκτικά κάπου ίδια τιμή.

Στο μπορακαι δεν έχει να κάνεις πολλά πράγματα. Βασικά δεν έχει να κάνεις τπτ. Μόνο μία κρουαζιέρα η οποία δεν λέει κ πολλά. Σε πηγαίνει σε δύο παραλίες και αυτό ήταν όλο. Απ ότι θυμάμαι κοστίζει γύρω στα 25 ευρώ το άτομο με φαγητό. Ήταν ωραία εμπειρία με το καραβάκι τους αλλά δεν ήταν κ κάτι ούαου. Το μπορακαι είναι μόνο για παραλία άραγμα στην πετσετουλα σου κάτω απ τους φοίνικες γιατί δεν έχει ομπρέλες κ ξαπλώστρες. Ο ήλιος καίει πααααρα πολύ ακόμη κ αν έχει συννεφιά. Οπωσδήποτε αντηλιακό, εμείς βάζαμε συνέχεια και καήκαμε κ λίγο. Πήρα απ το φαρμακείο μια κρέμα με αλόη βέρα κ έβαλα 2-3 φορές κ κάπως έστρωσα. Αλλά γενικά είναι τέτοια φάση. Άραγμα παραλία όλη μέρα κ μετά φαγητό. Έχει εξαιρετικους φυσικούς χυμούς που κόβουν τα φρούτα εκείνη την ώρα. Εγώ ήπια πεπόνι με καρπούζι, ανανά με καρπούζι, φράουλα με ανανα κτλ κτλ. Ήταν απίστευτα. Το βράδυ δεν είχε κ πολλά μπαράκια. Είχε δύο κλαμπάκια αλλά δεν έλεγαν κ πολλά. Είχε πάντως μαγαζιά με λαιβ μουσική. Παλιότερα απ ότι είχα διάβασει είχε πολύ έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά τώρα μετά το κλείσιμο όλα άλλαξαν. Έτσι πέρασαν 7 μέρες λοιπόν στην παραλία κυριολεκτικά! Το ξενοδοχείο ήταν πολύ καλό, το προσωπικό ευγενέστατο και χαμογελαστό. Βέβαια στις Φιλιππίνες είναι όλοι χαμογελαστοί κ ευγενικοί. Όλη μέρα thank you thank you λένε. Ευτυχώς ξέρουν πολύ καλά αγγλικα οπότε δεν είχαμε κανένα θέμα με την συνεννόηση..το πρωινό ήταν φανταστικό! Κάθε μέρα άλλαζαν τα κυρίως φαγητά. Είχε νουντλς, ρυζι, κοτόπουλο με σάλτσα, πανκεικς, σαλάτες, ομελέτες. Πω πω το σκέφτομαι κ πεινάω

Μετά το καταπληκτικό Μπορακαι ήρθε η ώρα για το 2ο νησάκι το παλαουαν. Το παλαουαν είναι μεγάλο νησί και η πρωτεύουσα είναι το Πουέρτο πρινσεσα. Εμείς αποφασίσαμε να πάμε στο Ελ νιντο το οποίο είναι βόρεια αλλά είχα διαβάσει ότι τα τελευταία χρόνια δέχεται πολλούς τουρίστες κ ότι είναι μέρος με πολλά μαγαζιά, μπαράκια καφετέριες κτλ οπότε είναι καλύτερο απ την πρωτεύουσα. Το αεροδρόμιο εκεί είναι πάρα πολύ μικρό γι αυτό δεν πηγαίνουν οι αεροπορικές. Μόνο η air swift η οποία έχει ένα πολύ μικρό αεροπλανάκι αλλα τα εισιτήρια ήταν πολύ φθηνά και ήταν μόνο 1 ώρα η απόσταση. Για το παλαουαν είχαμε μάθει ότι έχει πολλά Τουρακια που σε πάνε σε παραλίες, σε διάφορες λίμνες και συμπεριλαμβάνεται κ το φαγητό αφού είναι σχεδόν όλη μέρα. Οπότε εκεί ήταν το μέρος για τις εξορμήσεις.

Είχαμε κλείσει ξενοδοχείο στην παραλία lio Beach. Το ξενοδοχείο μας λεγόταν casa kalaw κι αυτό περίπου 120 ευρώ την ημέρα κ θα μέναμε 8 μέρες. Ήταν 20 λεπτά απ το κέντρο όμως είχε λεωφορειακι κάθε μισή ώρα που σε πήγαινε στο κέντρο δωρεάν. Ήταν ένα συγκρότημα με ξενοδοχεία, εστιατόρια κ μαγαζια(όχι πολλά!) αλλά αρκετά αν θες να φας κάτι πριν πας στο κέντρο ή να πιεις ένα ποτό αν δεν θέλεις να πας στο κέντρο. Πήγαμε να ρωτήσουμε για τα τουρς.τα χωρίζουν σε κατηγορίες πχ εμείς κάναμε το τουρ Α που πήγαινες στις λίμνες και του τουρ C για τις παραλίες. Λένε ότι είναι τα καλύτερα αλλά γούστα είναι αυτά. Ήταν όντως πολύ ωραία. Κοστίζουν 25 ευρώ το άτομο και ξεκινάς απ τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Σε αφήνουν στις παραλίες και κάνεις βουτιές, βλέπεις τις λίμνες και κάνεις καγιάκ. Γενικά είναι κ εκεί απίστευτα! Οι παραλίες είναι κ εκεί με λευκή αμμουδιά κ φοίνικες.. Εκτός από τα τουρς υπάρχουν κ κάποιες παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς με το τρίκυκλο .. Είναι τα δικά τους ταξί. Οι τιμές είναι στάνταρ οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σας πουν παραπάνω απλά πριν ρωτήστε για να ξέρετε πόσο θα πληρώσετε. Πήγαμε λοιπόν στην παραλία Las cabanas αλλα είχε πινακίδα ότι υπάρχουν μέδουσες και αχινοι οπότε δεν κολυμπησαμε, κάτσαμε παραλία, σε αντίθεση με το μπορακαι, στο Ελ νιντο έχουν οργανωμένα Beach bars . Εκεί υπήρχε και το zipline το οποίο ήταν φανταστικό. Απ την μια μέρια της παραλίας πήγαινες σε ένα νησάκι μικρό απέναντι '' πετωντας'' με 500 πέσος δηλαδή περίπου 10 ευρώ. Κ στο τέλος σε έβγαζαν κ φώτο με 200 πέσος δηλ. 4 ευρώ. Εννοείται πως αξίζει!! Την επόμενη μέρα πήγαμε στην παραλία nacpan όπου κ εκεί ήταν οργανωμένα κ είχε ένα πολύ ωραίο beach bar στο οποίο κάτσαμε κ μετά για φαγητό.(δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι το πιο ωραίο) . Εκεί πλήρωνες τις ξαπλώστρες νομίζω 8 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό κ φανταστικά κοκτέιλ. Παντού καλαμάκια από μπαμπού και στα περισσότερα μαγαζιά δεν έβρισκες νερό γιατί δεν είχαν πλαστικό μπουκάλι. Γενικά πολύ ανακύκλωση.

Στο κέντρο είχε πολλά εστιατόρια, καφετέριες κ πολλά μαγαζιά με σουβενίρ μπλούζες κτλ κτλ. Κ εκεί είχε ελληνικό εστιατόριο '' agape'' που κυματιζε απ έξω η γαλανόλευκη! Γενικά το Ελ νιντο αναπτύσσετε τώρα, φτιάχνουν δρόμους ξενοδοχεία κ μαγαζιά.

Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι... Ταξίδι ζωής που σίγουρα μένει αξέχαστο!
Εύχομαι σε όλους σας να μπορέσετε να πάτε και να ζήσετε αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Ότι χρειαστείτε, είμαι εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
Καλή συνέχεια,
Γεωργία View attachment 263460 View attachment 263461 View attachment 263474 View attachment 263475 View attachment 263476 View attachment 263477 View attachment 263478 View attachment 263479 View attachment 263480 View attachment 263481 View attachment 263482 View attachment 263483 View attachment 263484 View attachment 263485 View attachment 263486 View attachment 263487 View attachment 263488 View attachment 263489 View attachment 263490 View attachment 263491 View attachment 263492 View attachment 263493 View attachment 263494 View attachment 263495 View attachment 263496 View attachment 263497 View attachment 263498 View attachment 263499 View attachment 263500 View attachment 263501 View attachment 263502 View attachment 263503 View attachment 263504 View attachment 263505 View attachment 263506 View attachment 263507 View attachment 263508 View attachment 263509 View attachment 263510 View attachment 263511 View attachment 263512 View attachment 263513 View attachment 263514 View attachment 263515 View attachment 263516 View attachment 263517 View attachment 263518 View attachment 263519 View attachment 263520 View attachment 263521 View attachment 263522 View attachment 263523 View attachment 263524 View attachment 263525 View attachment 263526 View attachment 263527 View attachment 263528 View attachment 263529 View attachment 263530 View attachment 263531 View attachment 263532 View attachment 263533 View attachment 263534 View attachment 263535
Γεια σου Γεωργία, όμορφες οι φωτογραφίες σας!! 'Εχουμε το ίδιο ''πρόβλημα'' , δουλεύουμε και εμείς σαιζόν και μπορούμε να κάνουμε ''καλοκαιρινές'' διακοπές μόνο τον Νοέμβριο. Σκεφτόμουνα τις Φιλιππινες για αυτή την χρονιά και αυτά τα δύο νησιά ήταν μέσα στις επιλογές μου... το ένα θέμα που με προβληματίζει είναι ο καιρός τον Νοέμβριο και το δεύτερο θέμα για το El nido αεροδρόμιο είτε από Μανίλλα είτε από Μπορακάι η Swift air είναι μονόδρομος, αλλά δεν γράφονται και πολλά καλά για αυτή την εταιρεία.. Εσείς ποιο μήνα πήγατε; από τις φωτογραφίες βλέπω αρκετή συννεφιά και δεύτερο είχατε καθόλου προβλήματα με την Swift Air?
 

bandit650

Member
Μηνύματα
621
Likes
2.848
πολυ ομορφη η ιστορια σου και φανταστικες φωτογραφιες. οι τιμες που αναφερεις μοιαζουν πολυ με "ελληνικες". ειναι στο μεσο ορο η πανω απο το μεσο ορο της περιοχης; δηλαδη 100-120 τη βραδυα η ενα ιταλικο γευμα 25 ευρω σε μια χωρα ασιατικη μου φαινονται αρκετα χρηματα.
 

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
201
Likes
113
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γεια σου Γεωργία, όμορφες οι φωτογραφίες σας!! 'Εχουμε το ίδιο ''πρόβλημα'' , δουλεύουμε και εμείς σαιζόν και μπορούμε να κάνουμε ''καλοκαιρινές'' διακοπές μόνο τον Νοέμβριο. Σκεφτόμουνα τις Φιλιππινες για αυτή την χρονιά και αυτά τα δύο νησιά ήταν μέσα στις επιλογές μου... το ένα θέμα που με προβληματίζει είναι ο καιρός τον Νοέμβριο και το δεύτερο θέμα για το El nido αεροδρόμιο είτε από Μανίλλα είτε από Μπορακάι η Swift air είναι μονόδρομος, αλλά δεν γράφονται και πολλά καλά για αυτή την εταιρεία.. Εσείς ποιο μήνα πήγατε; από τις φωτογραφίες βλέπω αρκετή συννεφιά και δεύτερο είχατε καθόλου προβλήματα με την Swift Air?
Γεια σου Γεωργία, όμορφες οι φωτογραφίες σας!! 'Εχουμε το ίδιο ''πρόβλημα'' , δουλεύουμε και εμείς σαιζόν και μπορούμε να κάνουμε ''καλοκαιρινές'' διακοπές μόνο τον Νοέμβριο. Σκεφτόμουνα τις Φιλιππινες για αυτή την χρονιά και αυτά τα δύο νησιά ήταν μέσα στις επιλογές μου... το ένα θέμα που με προβληματίζει είναι ο καιρός τον Νοέμβριο και το δεύτερο θέμα για το El nido αεροδρόμιο είτε από Μανίλλα είτε από Μπορακάι η Swift air είναι μονόδρομος, αλλά δεν γράφονται και πολλά καλά για αυτή την εταιρεία.. Εσείς ποιο μήνα πήγατε; από τις φωτογραφίες βλέπω αρκετή συννεφιά και δεύτερο είχατε καθόλου προβλήματα με την Swift Air?


Καλησπέρα Αναστασία μου. Συγγνώμη που άργησα αλλά έτρεχα λίγο με δουλειές! Κοίτα κάποιες μέρες είχε συννεφιά κ στο Ελ νιντο μια μέρα έβρεξε, αλλά η βροχή κράτησε μόνο μισή ώρα. Αν έχει συννεφιά να χαίρεσαι γιατί πραγματικά ο ήλιος δεν αντέχεται. Θέλει φουλ αντηλιακό συνέχεια. Εγώ έβαζα κάθε τρεις κ λίγο κ κάηκα στην πλάτη να φανταστείς. Αντηλιακά με μεγάλο δείκτη σίγουρα! Με την air swift δεν είχαμε κανένα απολύτως θέμα. Το αεροπλάνο είναι αρκετά μικρό όμως πραγματικά δεν καταλάβαμε τπτ. Να φανταστείς από Μανίλα πήγαμε μπόρακαι με Philippine Airlines και εκτός του ότι είχε καθυστέρηση κουνουσε κ λίγο.. Οπότε αυτό είναι θέμα "τύχης" . Πραγματικά αξίζει αυτό το ταξίδι μην το πολύ σκέφτεστε. Εμείς ταξιδέψαμε 10 με 25 Ιανουαρίου. Μεγάλη προσοχή με τα παγάκια σε χυμούς, αναψυκτικά κτλ. Το αγόρι μου έπαθε δηλητηρίαση κ στην πτήση επιστροφής ήταν πολύ χάλια μέσα στο αεροπλάνο.
 

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
201
Likes
113
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
@bandit650 Επειδή το ψάχναμε πολύ για τα ξενοδοχεία εκεί έχει ή αυτά που κοστίζουν 30 ευρώ τη βραδιά που είναι στυλ ξύλινα πιο παραδοσιακά ή τα άλλα που είναι μόνα τους σπιτάκια μέσα στη θάλασσα που κοστίζουν 500 ευρώ την βραδιά. Οπότε αυτό το ξενοδοχείο που κλείσαμε ήταν μια καλή τιμή. Είχε αιρ κοντισιον, το πιο βασικό για μένα αλλιώς πολύ δύσκολα κοιμάσαι με τόση ζέστη κ υγρασία, πολύ καλό πρωινό, δίπλα στην παραλία.. Οπότε είπαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Για εκεί ναι είναι σίγουρα πολύ ελληνικές οι τιμές κ γι αυτούς πανάκριβα αλλά δεν θα μπορούσα με τπτ να μείνω στα παραδοσιακά χωρίς κάποιες ανέσεις. Επίσης στο φαγητό είχε πχ κ απ το δρόμο να πάρεις σαν μπάρμπεκιου στυλ που εψηναν αλλά επειδή έχουν ευαίσθητο στομάχι δεν το διακινδυνευσαμε. Αλλά γενικά τα εστιατόρια τέτοιες τιμές έχουν
 

AnastasiaSt

Member
Μηνύματα
19
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Καλησπέρα Αναστασία μου. Συγγνώμη που άργησα αλλά έτρεχα λίγο με δουλειές! Κοίτα κάποιες μέρες είχε συννεφιά κ στο Ελ νιντο μια μέρα έβρεξε, αλλά η βροχή κράτησε μόνο μισή ώρα. Αν έχει συννεφιά να χαίρεσαι γιατί πραγματικά ο ήλιος δεν αντέχεται. Θέλει φουλ αντηλιακό συνέχεια. Εγώ έβαζα κάθε τρεις κ λίγο κ κάηκα στην πλάτη να φανταστείς. Αντηλιακά με μεγάλο δείκτη σίγουρα! Με την air swift δεν είχαμε κανένα απολύτως θέμα. Το αεροπλάνο είναι αρκετά μικρό όμως πραγματικά δεν καταλάβαμε τπτ. Να φανταστείς από Μανίλα πήγαμε μπόρακαι με Philippine Airlines και εκτός του ότι είχε καθυστέρηση κουνουσε κ λίγο.. Οπότε αυτό είναι θέμα "τύχης" . Πραγματικά αξίζει αυτό το ταξίδι μην το πολύ σκέφτεστε. Εμείς ταξιδέψαμε 10 με 25 Ιανουαρίου. Μεγάλη προσοχή με τα παγάκια σε χυμούς, αναψυκτικά κτλ. Το αγόρι μου έπαθε δηλητηρίαση κ στην πτήση επιστροφής ήταν πολύ χάλια μέσα στο αεροπλάνο.
Γεωργία σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες!! Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω κολλήσει με τις Φιλιππίνες... αν και από ότι βλέπω, πολλά είναι θέμα ''τύχης''... τυφώνες, σεισμοί, καθυστερήσεις κτλ Ελπίζω να τα καταφέρουμε για Νοέμβριο..
 

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
201
Likes
113
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
@AnastasiaSt Άστο είναι κόλλημα πραγματικά. Κ εγώ είπα απ την αρχή εκεί θα πάμε βέβαια ήταν λίγο ακριβά τα αεροπορικά κ μετά λέγαμε για Βιετνάμ, ταυλανδη κτλ ξέρεις αλλά μου είχε κολλήσει τόσο πολύ που είπα τελικά θα τα δώσω όσα κ αν είναι. Κοίτα κ εμείς πριν πάμε είχε κάτι σεισμούς κ κάτι τέτοια αλλά εγώ το είχα πάρει απόφαση, θα πήγαινα ότι κ αν γινόταν. Εμπιστεύσου με.. Θα τρελαθείς, δεν υπάρχει το μέρος! Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαι εννοείται. Α να ξέρεις ότι μπορακαι χωρίζετε σε station 1,2,3 εμείς μέναμε στο 1 ήταν λίγο πιο ακριβά. Αλλά κ στο 2 να μείνεις είναι οκ είναι μπροστά στα μαγαζια. Ότι θέλεις πες μου!!
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.557
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Χαιρετώ την παρέα. Μόλις γύρισα από Φιλιππίνες και έκανα ένα φανταστικό ταξίδι, που όμως διαφέρει σαν τη μέρα με τη νύχτα από αυτά που διαβάζω εδώ. Θα το περιγράψω με τη σειρά του και θα τα πω αναλυτικά. Από τώρα λέω ότι γενικά δε μας ενδιέφεραν οι παραλίες.
Για τώρα λέω ότι στο Ελ Νίδο νοικιάσαμε με κάπου 35 ευρώ σε μέτριο ξενοδοχείο. Είχε όμως AC και δικό του μπάνιο. Πολύ κοντά στο κέντρο.
Και παντού στη χώρα με 40 ευρώ το πολύ είχαμε τέτοια ξενοδοχεία.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Χαιρετώ την παρέα. Μόλις γύρισα από Φιλιππίνες και έκανα ένα φανταστικό ταξίδι, που όμως διαφέρει σαν τη μέρα με τη νύχτα από αυτά που διαβάζω εδώ. Θα το περιγράψω με τη σειρά του και θα τα πω αναλυτικά. Από τώρα λέω ότι γενικά δε μας ενδιέφεραν οι παραλίες.
Για τώρα λέω ότι στο Ελ Νίδο νοικιάσαμε με κάπου 35 ευρώ σε μέτριο ξενοδοχείο. Είχε όμως AC και δικό του μπάνιο. Πολύ κοντά στο κέντρο.
Και παντού στη χώρα με 40 ευρώ το πολύ είχαμε τέτοια ξενοδοχεία.
αν κ παραλιοπληκτη παντα περιμενω με αγωνια ιστορια σου
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.557
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Δεν ήξερα που ακριβώς να γράψω για το σημερινό νέο: Έκρηξη τέφρας στο ηφαίστειο Τάαλ των Φιλιππίνων. Εκκένωση διαφόρων περιοχών. Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου της Μανίλα.
Το βάζω εδώ αφού είναι σχετικό. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν έξι μέρες (την περασμένη Δευτέρα) ήμουν σε αυτό το ηφαίστειο με την παρέα μου. Είχαμε πάει στον κρατήρα με τη λίμνη. Που να φανταστούμε ότι λίγες μέρες αργότερα θα γινόταν αυτό!
Εδώ η Ντίνα:
1578843810877.jpeg


Και μια πανοραμική:
1578843904651.jpeg


Εκεί ανεβαίνεις με αλογάκια:
1578843966373.jpeg


Δε θα αργήσω (ελπίζω) να ανεβάσω το ταξίδι αυτό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom