Νότια Αφρική Κέιπ Τάουν και Σαφάρι

ΣΟΦΙΑ

Member
Μηνύματα
106
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Υ.
Ταξίδι-Όνειρο
μπορα μπορα
Επιτελους ενα απο τα ονειρα μου εγινε πραγματικοτητα!!!!!!Στις 19/07/09, οπου ειναι σημαντικη μερα για μενα γιατι ειναι η επετειος γαμου μου, ταξιδεψα με τον αντρα μου για το Cape Town.Το ταξιδι αρχισε με πτηση απο Θεσ/νικη σε Αθηνα, μετα Αθηνα για Johannesburg με ολυμπιακη και τελος με τη South Africa για Κειπ Ταουν.Με την ολυμπιακη ειναι αληθεια πως δεν μειναμε ευχαριστημενοι ουτε απο την εξυπηρετηση μεσα στο αεροπλανο ουτε και απο το φαγητο.Στην αρχη ειχα ανησυχησει πως θα ηταν το ταξιδι γιατι 5 μερες πριν την εκδρομη με πονουσε πολυ το ποδι μου στο οποιο πρεπει να κανω καποια στιγμη εγχειρηση αλλα τελικα ολα πηγαν καλα.
Φτασαμε στις 11 το βραδυ απο τις 5.30 το πρωι που ταξιδευαμε.Μολις φτανουμε στο ξενοδοχειο μας λενε οτι εγινε καποιο λαθος και δεν υπαρχει δωματιο.Ημασταν ομως τυχεροι γιατι σε αυτο που μας εστειλαν ηταν πολυ πιο ωραιο, χωρις καμια φυσικα επιβαρυνση.
Το Cape Town ειναι μια πανερμοφη πολη!!!!!!!!Ολοι οι ανθρωποι ειναι πολυ ευγενικοι, εξυπηρετικοι και φιλικοι!!!!!!!!το φαγητο απιστευτο,πηγαιναμε καθε βραδυ σε αφρικανικα μαγαζια και δοκιμαζαμε παραδοσιακα πιατα και κυνηγι.Φαγαμε κροκοδειλο,αντιλοπη,φακοχοιρο και πολλα αλλα νοστιμα κρεατα.Η πολη ειναι πολυ καθαρη και εχει τοσες εναλλαγες τοπιου που τη κανει μαγευτικη!!!!!!!!!!!!!
Πρωτο πρωινο και κατευθειαν πηγαμε να βουτηξουμε με το περιφημο λευκο καρχαρια!!!το ειχαμε ηδη κλεισει απο το ιντερνετ μερες πριν το ταξιδι.ηρθαν μας πηραν απο το ξενοδοχειο (αν και υπηρχε ενα μπερδεμα στην αρχη , αφου ειχαμε αλλαξει ξενοδοχειο) και μας πηγαν μετα απο μια ωρα δρομο σε ενα παραθαλασιο μερος πολυ ομορφο.Απο εκει μπηκαμε στο σκαφος και μετα απο περιπου 45 λεπτα φτασαμε σε ενα σημειο οπου υπηρχε ενα νησακι μονο με φωκιες (μυριζε απιστευτα).Οπως καταλαβαινετε εκει γυρω τριγυρνουσαν λευκοι καρχαριες.Αφου ειδαμε απο καποια αποσταση ενα λευκο να πηδαει στον αερα εξω απο το νερο και να πιανει στο στομα του ενα μωρο φωκια , εβαλαν οι ξειδικοι του σκαφους ενα κλουβι 2 ατομων στο νερο.Μπηκαμε και προσπαθουσαν με μεγαλα ψαρια να προσελκυσουν τον καρχαρια και ετσι εγινε.Οταν εμφανιστηκε ενιωσα ενα δεος!!!Ηταν ενας καρχαριας 4 μετρα!!!!!!Η εμπειρια φοβερη!!!!!!!!
Τις αλλες μερες γυρισαμε τη πολη, τα μουσεια και τις γυρω περιοχες.Πηγαμε στο ακρωτηρι καλης ελπιδας οπου η φυση ειναι μαγευτικη.Ειδαμε πιγκουινους, στρουθοκαμηλους και μπαμπουινους.Φαγαμε σε ενα ωραιο εστιατοριο νομιστα ψαρια και αστακους.Σε πολλα σημεια εχει συγκροτηματα που παιζουν στο δρομο αφρικανικη μουσικη και ειναι σαν να βρισκεσαι συνεχως σε ενα παρτι.
Μετα απο 5 μερες καναμε 2 πτησεις και βρεθηκαμε στο Σαφαρι.Λιγο πριν τη προσγειωση μας λεει ο πιλοτος να κοιταξουμε απο το παραθυρο και ειδαμε ελεφαντες και Kudu να τρεχουν.Ηταν σαν ονειρο, δεν ειχα ακομη καταλαβει τι επροκειτο να ακολουθησει.Εγω νομιζα πως ο αντρας μου ειχε κλεισει να παμε στο Κρουγκερ παρκ αλλα τελικα ευτυχως εκλεισε σε ενα ιδιωτικο παρκο.Και λεω ευτυχως γιατι γνωρισαμε στο ταξιδι πολλα ατομα που εκαναν σαφαρι και μας ειπαν οτι σιγουρα το κρουγκερ ειναι πολυ ομορφο αλλα τα ζωα τα βλεπεις οχι απο πολυ κοντα ποως το ζησαμε εμεις.
Εμεις πηγαμε στο Kapama river lodge οπου ηταν φανταστικα!!!!!!!!!!!!!!!Δε ξερω απο που να αρχισω....Το lodge παρα πολυ ομορφο, βρισκοταν στη μεση του πουθενα, το δωματιο ωραιο και καθαρο , με τη μπανιερα κολλημενη στη μεγαλη τζαμαρια και να βλεπεις τα ζωα απο εξω να περνανε.Το φαγητο νοστιμο και ολοι πολυ φιλικοι.Η οδηγος μας στο σαφαρι μας εμαθε πολλα πραγματα, οπως πως να βρισκουμε ζωα απο τις πατημασιες και τις ακαθαρσιες τους αλλα και λεπτομεριες φια τη ζωη των ζωων της αφρικης.
Καναμε καθε μερα απο 2 σαφαρι(πρωι-βραδυ) και η μερα ηταν γεματη.Πρωτο βραδινο σαφαρι και πετυχαμε 2 λιονταρινες να ξεσκιζουν ενα φακοχοιρο.....η σκηνη ηταν συχρονως εντυπωσιακη αλλα και θλιβερη....τα συναισθηματα αναμεικτα........ολες τις μερες στο σαφαρι ειδαμε πολλα ζωα (ρινοκερο,ιπποποταμο,ελεφαντα,λεοπαρδαλη,
βουβαλια,μαιμουδες,καμηλοπαρδαλη κ.λ.π) αλλα η στιγμη που εμεινε χαραγμενη στο μυαλο μου ειναι ενα βραδυ που καναμε σαφαρι κα πετυχαμε ενα αρσενικο λιονταρι, μονο του, να περπαταει με στυλ στο δρομο, σταματαει, σβηνουμε τη μηχανη απο το τζιπ (ειχε πεντακαθαρο ουρανο με αμετρητα αστερια) και μεσα απο το σκοταδι ακουγεται ενα μεγαλο βρογχητο, το οποιο ακουστηκε σε ολη τη φυση..................Ανατριχιασαμε ολοι.........Ενιωσα δεος και το θαυμασα τοσο που σιγουρα θα το θυμαμαι για το υπολοιπο της ζωης μου..................................................
Ετσι ερωτευμενη με αυτο το πανεμορφο πλασμα και γεματη με εμπειριες απο μια national geographic εκδρομη γυρισα πισω στη πραγματικοτητα σχεδιαζοντας τον επομενο προορισμο που θα συναντησω...............;)
 

Attachments

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Σοφία, απίστευτη η ιστορία σου και πανέμορφη!!! Αλλά μη νομίζεις πως θα τη γλιτώσεις έτσι εύκολα!!! Θα σε ζαλίσουμε στις ερωτήσεις!!!!:D

Κατ' αρχήν, για πες κάτι παραπάνω για την εμπειρία με τον καρχαρία!!!!!! :shock::shock::shock:
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Πέσμας επίσης πόσες μέρες συνολικά κράτησε το ταξίδι και το για το κόστος! Από θέμα ασφάλειας πώς ήτανε?
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.376
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν εχω σκεφτει ποτε την περιοχη για ταξιδι , αλλα ειναι πολυ εντυπωσιακα οσα μας περιγραφεις!
Κι εμενα με ενδιαφερει το κοστος ταξιδιου και εκδρομων. Επισης οταν λες οτι γυρισατε το Κεηπ και κανατε τις βολτες σας στο ακρωτηρι καλης ελπιδας εννοεις μονοι σας? Πως μετακινηθηκατε? Νοικιασατε αυτοκινητο?
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Eντυπωσιακο και πολυ ενδιαφερον το ταξιδι που εκανες Σοφια!!
Υπαρχει και σαιτ για το lodge που αναφερεις απ`οτι ειδα.
Αντε να αρχισουμε να οργανωνουμε το σαφαρι μας.
Kapama Private Game Reserve | Luxurious Traditional Safari Lodge | Kapama Lodge | Kapama River Lodge | Kapama Buffalo Camp | Kapama Karula

Σοφια περιμενουμε κι`αλλες πληροφοριες και ευχομαι παντα τετοια ταξιδια με εικονες που δεν φευγουν ποτε απ`το μυαλο.

Φωτογραφιες βγαλατε?
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Εξωπραγματικά όμορφες οι σκηνές!!
Θέλουμε και τις φώτος! Τελικά πράσινη βλάστηση ή σαβάνα; Το δειλινό πορτοκαλοκόκκινο; Τι σας είχε κλείσει το πρακτορείο στην τιμή που είχες αναφέρει και τι κάνατε by your own; Η λύση camping αντί για lodge επικίνδυνη; Είχε σχέση η κραυγή του λιονταριού με την παρουσία σας; Τα άλλα ζώα πώς ήταν;
Εγώ πότε θα πάω Κένυα; Γιατί δεν μου έδωσε λύση ο (ίδιος) πράκτορας;
Μην τρελλαίνεσαι, δεν καλείσαι να απαντήσεις και σε όλα!
...ο φακόχοιρος ποιό ζώο είναι;
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Apodrasi καλή απόδραση στην Κένυα! Μα βαλθήκατε να παίξετε με τον πόνο μου όλοι!!!:cool:
 

ΣΟΦΙΑ

Member
Μηνύματα
106
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Υ.
Ταξίδι-Όνειρο
μπορα μπορα
Εμεις αποφασισαμε τον προορισμο και το ταξιδιωτικο γραφειο μας το εφτιαξε στα μετρα μας.Το ταξιδι ηταν 9 μερες με 7 νυχτες και κοστισε 2.270 ευρω το ατομο που περιλαμβανει αεροπορικα εισητηρια,ξενοδοχειο με πρωινο στο Κειπ ταουν και lodge με πληρη διατροφη στο σαφαρι, μεταφορικα στα αεροδρομια και ξενοδοχεια, 2 εκδρομες στο Κειπ ταουν(ηρθε αντιπροσωπος και μας πηρε με αυτοκινητο μαζι με αλλα 5 ατομα απο αλλο ξενοδοχειο που εκλεισαν το ιδιο) και 2 σαφαρι την ημερα(πρωι -βραδυ) με jeep μαζι με αλλα 6 ατομα.
Στο Κειπ ταουν ηταν ασφαλες και αν ηθελες να νοικιασεις μπορουσες απλα ηθελε λιγο προσοχη γιατι εχουν το τιμονι απο δεξια και πρεπει να το συνηθισεις.Για τις υπολοιπες μετακινησεις πηραμε ταξι.Αυτα που πληρωσαμε εξτρα ηταν η εκδρομη για τον καρχαρια, οτι τρωγαμε και ψωνισαμε και στο σαφαρι τα σπα που καναμε και την επισκεψη σε ενα μερος με τραυματισμενα ζωα και πολλα φιλοδωρηματα.
Στο σαφαρι ηταν σαβανα με κοκκινοκαφε τοπιο.τα χρωματα φοβερα........Για το camping δε ξερω αλλα σε αυτο που μειναμε ηταν πολυ ομορφο οπως το ειχα φανταστει.Η κραυγη του λιονταριου δεν ειχε σχεση με εμας (αν και δεν κρυβω πως στην αρχη φοβηθηκα).Το κανει για να δηλωσει τη παρουσια του στα υπολοιπα ζωα, οτι κυκλοφορει σε αυτη τη περιοχη (ο ηχος αυτος ειναι χαμηλης συχνοτητας για αυτο ταξιδευει πολυ μακρια).Ο φακοχοιρος ηταν το πιο αξιαγαπητο και αστειο ζωο.Ειναι το γουρουνι της αφρικης, πολυ κοντος και χοντρουλικος και 2 μεγαλα δοντια που προεξεχουν σαν χαυλιοδοντες.
Στην κενυα πηγε μια φιλη της αδερφης μου για γαμηλιο ταξιδι και το ερωτευτηκε το μερος.Πρεπει να ειναι εξισου ομορφα.Ειμαι σιγουρη πως θα περασεις τελεια και περιμενουμε ολοι να μας πεις τις εντυπωσεις σου......
Ελπιζω προς το παρον να απαντησα σε ολες τις ερωτησεις.....προσπαθω να ανεβασω φωτο.......
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Σοφία με ποιο πρακτορείο έκλεισες το ταξίδι? Μείνατε γενικά ευχαριστημένοι από την οργάνωσή του?
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Μόλις είδα τις φωτογραφίες, νομίζω ότι μιλάνε από μόνες τους σχετικά με το πώς τα περάσατε!! Εχω όμως μια απορία: στο σαφάρι στο τζηπ μήπως ήσασταν πολλά άτομα? Σε μια φωτογραφία νομίζω είδα ότι καθόταν κάποιος στη μέση αντί στην άκρη σε θέση παραθύρου. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο γιατί έτσι δεν έχεις ευελιξία να κοιτάς και να φωτογραφίζεις γύρω σου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.543
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom