Κέρκυρα Κέρκυρα Πρόγραμμα

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Ξεκινάω και δείχνω με το δάχτυλο στον χάρτη και ξαναψελλίζω "Ζάκυνθος" αφου η πρώτη απόπειρα πριν αρκετά χρόνια απέτυχε και πήγα Κεφαλλονιά (αυτό το τραγούδι για τα Κύθηρα που δεν τα βρίσκουμε εμένα σαν Ζακυνθος μου φέρνει).. "Δεν ξαναπάμε Κέρκυρα που τόσο μου αρέσει" λέει το έτερον ήμισυ (ούτε το 1/4 δεν είναι αλλά τέλος πάντων) συνεπικουρούμενη απο την κόρη, οπότε τι να πω πάλι ο έρμος;; μειοψηφία ων ανοιγω τραβελστοριανά κιταπια και διαβάζω.. Κέρκυρα θέλει ο λαός Κέρκυρα λοιπόν..κλεινω καταλυμμα καραβια οχημα μπαγκάζια (μέχρι και την ομπρέλλα τη μεγάλη σας πήρα, τι πατερας ) και τζουπ αποβιβαζόμαστε στο λιμάνι της Κέρκυρας για μια ακόμη φορά αλλά τώρα κατακαλόκαιρο.. καλά να πάθω..

Γυρίσαμε αρκετά μια εβδομάδα μέχρι και Παξούς μια ημερήσια..Λευκίμμη, Χλομός, Ισσος, Πέλεκα Γλυφάδα, Κάιζερ πόϊντ βιού, Παλιοκαστρίτσα, Αφιόνας Πόρτο τιμόνι, Σιδάρι καναλ ντ' αμουρ (κόψε κάτι), Αποτρυπητή, Ρόδα, Κασσιόπη, Παλιά(ή πάνω) Περίθεια, Αχίλλειο, Κανόνι,Μον Ρεπό, Φαληρακι και μέσα στην παλιά πόλη σχεδόν κάθε βράδυ κλ

Πολλά απο αυτά τα εχω ξαναδεί οπότε εκανα και συγκρίσεις..
Τελικά αυτό που ένοιωσα φεύγοντας ήταν μια απογοήτευση και αυτό οφείλεται κυρίως στα εξής:
- Σκουπίδια .. μεγάλο πρόβλημα και κακή πολύ κακή εικόνα.. απο αυτα που μου είπαν είναι οτι τα σκουπίδια τα στελνουν κάπου Κοζανη και πληρωνουν και ενα σωρό λεφτά για μεταφορικά.. Πολύ βρωμια και πεταμένα σκουπίδια παντού ακόμα και σε απομακρυσμένους δρόμους..
- Πάρκινγκ.. Μέσα στη πόλη σε ώρες αιχμής είναι σχεδόν αδύνατο αλλά αν έχετε υπομονή στο κεντρικό δημοτικό πάρκινγκ (3 ευρω ολη μέρα αλλά για μια φορα.. και οχι μπαινω και βγαινω και ξαναμπαινω όσες φορες θέλω) στη Σπιανάδα θα βρείς .. Επίσης αν πας πριν τις 9:30 πμ πολύ πιθανόν να βρείς και στον δρόμο πάλι κοντά στη Σπιανάδα .. ένα άλλο μέρος είναι στον δρόμο πλησιον του ενετικού κάστρου (του νέου γιατί το παλιο περιβάλλεται απο θάλασσα).. Ειναι ένα μαρτυριο και για τους κατοίκους του νησιού πάντως..
-φαγητό.. πέρα απο τα ψητά και τα πιτόγυρα που και η κουτσή μαρία φτιάχνει και ειναι νόστιμα και θα φας χωρίς πολλά παραπονα αν θες κάτι παραπάνω ακόμα και λεφτά καλά να δώσεις πολύ πιθανόν να μην ικανοποιηθείς..
-αρκετά ακριβή γενικά αλλά όχι όμως ανάλογες υπηρεσίες..
-πολυκοσμια.. Μια Βαβελ .. τετοια εποχή βεβαια δεν αποφευγεται αλλά ακόμα και σε ααπομακρυσμένες μικρές παραλίες γίνεται χαμός..
-Τόσα χρόνια που πάω κατα καιρούς δεν έχει αλλάξει τίποτα.. ο Δήμος ειναι τουλάχιστον απαράδεκτος, δρόμοι καθαριότητα ευταξία όλα μηδέν.. όλα στο ονομα του χρήματος..

Τόσο απαράδεκτο δίκτυο έχω χρονια να δώ, ειδικά όσο απομακρύνεσαι απο Κέρκυρα τόσο χειρότερο γίνεται.. Η Κέρκυρα ειναι ένα απο τα μεγαλύτερα διαμάντια της χώρας για να μην πω ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ και δεν κάνουν τιποτα.. Μεγάλη απογοήτευση και κακή εικόνα στους χιλιάδες των τουριστών.. Και εν πάσει περιπτωσει τοσα χρηματα καρπώνεται το νησί δεν έπρεπε να δοθεί λίγη βαρύτητα..

Για Παξούς θα πω ότι η πρωτη εικόνα για μένα ηταν πολύ καλή, μαγική μπορώ να πω αφου ειδικά στο Γαι και το λιμάνι που είναι στην ουσία ένα κανάλι που δημιουργείται απο τα 2-3 νησιά η εικόνα ειναι μοναδική... Πολύ όμορφο το σκηνικό επιβάλλεται μια ολιγοήμερη επίσκεψη..
Συνυπογράφω μέχρι κεραίας τα γραφόμενα σου...πρωτη φορά στην Κέρκυρα και εντοπίσαμε ακριβώς τα παραπάνω με μεγαλύτερο πρόβλημα την κάκιστη κατάσταση των δρόμων...πήγαμε μετά Κεφαλονιά η οποία είχε πολύ καλύτερους δρόμους συγκριτικά με την Κέρκυρα...επίσης οι τιμές σε ταβέρνες και εστιατόρια είναι σε φάσεις τραγικές για φαγητό που δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο...πολύ ωραίο νησί αλλά δυστυχώς με πολλά μειονεκτήματα...
 

phil

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία ή Κίνα ή ΗΠΑ
Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!! Θα τα έχω υπόψη και θα πω εντυπώσεις ;)

Έχω κλείσει και το corfu mare που ελπίζω να είναι σχετικά κοντά σε αυτά τα μαγαζιά ώστε να πηγαίνουμε με τα πόδια. Τώρα μένει να βγάλω ενα πρόγραμμα και να δούμε πόσες μέρες να νοικιάσουμε αμάξι.
 

Zorz59

Member
Μηνύματα
233
Likes
1.639
Λοιπον τωρα για τουριστικη μονοημερη Παξους με καραβακι δε παμε με τιποτα!!!!
εκτος εαν μας αρεσει να ειμαστε μεσα στο ορθιο και τον ηλιο με καμια 150 ακομα ατομα στον σκυλοπνιχτη, για κανα 3.30 ωρες διαδρομη να φτασει αντιπαξους, να σε πεταξει 1.30 ωρα πανω απο το πλοιο για μπανιο, γιατι δενει στα ανοιχτα, να σε αφήσει παξους για 2 ωρες ωστε να φας και βολταρεις αν προλαβεις, και αλλες 3 ωρες επιστροφη, ωραριο 09.00- 19.00

παμε για τουλαχιστον μια διανυκτερευση, με το δελφινι, και νοικαζουμε βαρκουλα απο εκει ή θαλασσιο ταξι για αντιπαξους
αντίστοιχα κανουμε διαμονη και διαποντια, με πρωτη επιλογη Οθωνους

boat rental αξιζει παρα πολυ
Μια κρατηση διαδρομη ειναι απο το λιμανι της παλαιοκαστριτσας προς ολες τις παραλιες και σπηλιες της περιοχης που δε παει αμαξι.
και η αλλη απο την Παραλια Μπαρμπατι, προς το βορρα μεχρι την Κερασια Κασσιοπη σε απειρους κολπισκους
και για τα δυο googlare τις περιοχες με boat rental και κανε κρατηση γιατι παιζει να μην βρεις βαρκα για δειγμα...

Δραστηριοτητες αλλες, τα φοβερα μονοπατια του corfu mount trail, με πιο ευκολα και προσβασιμα της περιοχης Σπαρτυλα Παντοκρατωρα

Paragliding
Corfu Paragliding | Tandem Flights in Corfu

Ενοικιαση Sup στην παραλια Κερασια ή στο Akron beach bar

Horse riding
Halikounas Horses
Se connecter à Facebook

kite surf
Kite Club Corfu · Melitiei 490 84, Grèce

Crossfit
CrossFit Corfu 698 741 4982 https://maps.app.goo.gl/GRJecnwo54LQMRu78
 
Last edited:

phil

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία ή Κίνα ή ΗΠΑ
@Zorz59 πολύ βοηθητικός και αναλυτικός! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Για τους Παξούς καλά τα λές και το ξανασκέφτομαι τώρα πως να το συνδυάσω.

Αν έχεις κάποια πρόταση για εταιρεία car rental/boat σε παρακαλώ στείλε pm.
 

EviTan

Member
Μηνύματα
424
Likes
2.885
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Καλημερα, θα χρειαστει να διανυκτερευσουμε ενα βραδυ σε μια παραλία στην Κερκυρα, γυρνωντας απο Διαποντια.
Ξεκινώντας απο Αγ. Στεφανο μεσημερι με προορισμό την άλλη μερα το πρωι το λιμανι της Κερκυρας για να παρουμε το πλοιο, εχετε να προτεινετε καποια παραλία που μπορουμε να ριξουμε sleeping bag χωρις καποια ενοχληση;
Ειδα, ας πουμε, την παραλία Μυρτιωτισσα που εχει και καντινα (για απαραιτητα νερακι/μπυριτσα), φτανει και το αμαξι κατω, ειναι και ησυχη. Τουλαχιστον ετσι φαινεται στον χαρτη.
Εχετε καμια άλλη ιδεα;

Ειδα και στην ιστορια της @sylvia96 και την παραλία Ροβινια, φαινεται ποτενσιαλ κι αυτη...
 

AfroditiA

Member
Μηνύματα
13
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άμστερνταμ... οχι ακόμα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iαπωνία
Καλησπέρα σας... σκεφτομαι να ταξιδέψω αεροπορικώς στην Κέρκυρα και να μείνω 2 βράδια... εαν δεν νοικιάσω αυτοκίνητο, θα μπορέσω εύκολα να μετακινηθώ στις κοντινές παραλίες? Και ποιες θα προτείνατε? Διαβάζοντας τα παραπάνω .. ενδιαφέρον ακούγεται το Πόρτο Τιμόνι.... Είναι εύκολη η πρόσβαση χωρις ταξι??
 

zafirenia_83

Member
Μηνύματα
74
Likes
103
Καλησπέρα σας... σκεφτομαι να ταξιδέψω αεροπορικώς στην Κέρκυρα και να μείνω 2 βράδια... εαν δεν νοικιάσω αυτοκίνητο, θα μπορέσω εύκολα να μετακινηθώ στις κοντινές παραλίες? Και ποιες θα προτείνατε? Διαβάζοντας τα παραπάνω .. ενδιαφέρον ακούγεται το Πόρτο Τιμόνι.... Είναι εύκολη η πρόσβαση χωρις ταξι??
Δυστυχώς οι παραλίες της Κέρκυρας είναι μακριά ή τουλάχιστον αυτές που αξίζουν. Χωρίς αυτοκίνητο, θα δυσκολευτείς πολύ στο να έχεις πρόσβαση στο Πόρτο Τιμόνι, ας πούμε
 

AfroditiA

Member
Μηνύματα
13
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άμστερνταμ... οχι ακόμα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iαπωνία
Δυστυχώς οι παραλίες της Κέρκυρας είναι μακριά ή τουλάχιστον αυτές που αξίζουν. Χωρίς αυτοκίνητο, θα δυσκολευτείς πολύ στο να έχεις πρόσβαση στο Πόρτο Τιμόνι, ας πούμε
Για να πω την αλήθεια, θα ήθελα πολλές βολτες στην πόλη... Ούτε η παραλία Παλαιοκαστριτσα είναι κοντά;; Μέσα Σεπτέμβρη το ταξίδι..
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.010
Το πιο γραφικό κομμάτι όσον αφορά τις βόλτες είναι όντως η πόλη. Αλλά όλες οι καλές παραλίες, η καταπράσινη φύση είναι εκτός....

Μπάνιο στην πόλη μπορείς να κάνεις σε κάποια σημεία, να βουτήξεις από κάτι σκαλάκια στο νερό, το κάναμε κι εμείς μια μέρα που βαρεθήκαμε να φύγουμε εκτός, αλλά δεν συγκρίνεται με τις παραλίες τις μακρινές με τίποτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.656
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom