Καθαριότητα στις παραλίες

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί στο forum τελευταία για τις βρώμικες παραλίες λόγω θέρους, ήθελα απλά να πω ότι αντί να αναθεματίζουμε τους ανόητους που τις βρωμίζουν μπορούμε να βάλουμε και μεις το λιθαράκι μας στην καθαριότητα και να γίνουμε και παράδειγμα για τους άλλους. Πριν λίγες μέρες σε μια παραλία που είμασταν με τις κόρες μου ένας τύπος αφού άπλωσε τα πράγματά του δίπλα μας πήρε μια απόχη και με το πόδι του έβαζε μέσα όλα τα αποτσίγαρα που έβρισκε και καθάρισε όλο το χώρο του καθώς και τους διπλανούς του. Το θέαμα εντυπωσίασε την κόρη μου που έτρεξε να τον βοηθήσει. Αποφασίσαμε να το κάνουμε και μεις όταν πηγαίνουμε στη θάλασσα σαν παιχνίδι. Έτσι θα είμαι και πιο ήσυχη για τη μπέμπα μη καταπιεί καμιά γόπα.
Να προσθέσω εδώ ότι όταν κάπνιζα (και δεν είχα παιδιά) ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μολύνω την παραλία με τα αποτσίγαρά μου. Τώρα όμως νευριάζω πολύ όταν η μικρή διασκεδάζει με τον τρόμο μου όταν μου επιδεικνύει τα ευρήματά της.
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Πολύ σοβαρό θέμα αυτό που ξεκίνησες και αφορά όλους εμάς αλλά και τους αρμόδιους για την καθαριότητα των ακτών. Πέρυσι στον Μακρύ Γιαλό στην Κρήτη είδα μία οικογένεια Γερμανών που καθάριζαν την παραλία από τα πεταμένα μπουκάλια γύρω μας με την βοήθεια των δύο μικρών παιδιών τους!
Φέτος επίσης στην Κρήτη, στη Χρυσή (Γαιδουρονήσι), είχα να το επισκεφτώ αρκετά χρόνια, φρίξαμε από τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες παντός τύπου που αφήνουν πίσω τους όσοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ και διανυκτερεύουν στο νησί. Καμία σχέση με τον παράδεισο που είχαμε αφήσει πίσω μας πριν αρκετά χρόνια!
Έχω δει Ιαπωνέζους σε παραλία και αρχαιολογικό χώρο να σβήνουν τα τσιγάρα τους σε ειδικά ατομικά τασάκια και μετά τα έβαζαν στην τσάντα τους για να τ΄αδειάσουν σε κάποιο σκουπιδοντενεκέ. Αυτοί σεβόντουσαν τον τόπο μας και μεις όχι.
Αυτό λέει πολλά για μας σαν λαό και τον πολιτισμό μας!
Νομίζω πως μόνο ο εθελοντισμός δεν αρκεί, πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα και πρόστιμα γιατί ο Έλληνας μόνο από φοβέρα καταλαβαίνει!
Δυστυχώς..
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πέρσι, μια Κυριακή απόγευμα λίγο πριν δύσει ο ήλιος πηγαίνοντας στην παραλία Κεχριές της Κορινθίας με μια φίλη για μπανάκι πάθαμε σοκ βλέποντας τα ατελείωτα σκουπίδια και τα αποτσίγαρα που είχαν αφήσει πίσω τους οι κυριακάτικοι επισκέπτες!
Πήραμε από μια σακούλα από το αυτοκίνητο και αρχίσαμε να καθαρίζουμε το χώρο όπου θα αφήναμε τις πετσέτες μας!
Όσοι είχαν μείνει στην παραλία όχι απλά δεν είπαν να μας βοηθήσουν αλλά μας κοίταγαν πολύ περίεργα και μας θεωρούσαν και κορόϊδα που μαζεύαμε τα δικά τους σκουπίδια.
Μάλιστα η φίλη μου κόντεψε να τσακωθεί με κάποιον που όταν η μικρή του τον ρώτησε "Μπαμπά γιατί αυτά τα κορίτσια μαζεύουν τα σκουπίδια?" η απάντησή του ήταν "Γιατί δεν έχουν δουλειά να κάνουν"!!!
 
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
νομιζω οτι επειδη στην ελλαδα δεν υπαρχει καμμια παιδεια σε οτι εχει σχεση με τον πολιτισμο που πρεπει να εχουμε ωστε να μην λερωνουμε το περιβαλλον και να μην ενοχλουμε τους υπολοιπους με τις !!!!!!!!!!!! μας και επειδη πιστευω κανενας νομος δεν θα μας το μαθει ο μονος τροπος ειναι να μαθουμε στα παιδια μας ποσο σημαντικο ειναι να μην καταστρεφουμε το περιβαλλον.γι αυτο νομιζω οτι η κινηση της bloody mary να δειξει το σωστο στην κορη της βοηθωντας τον τυπο που μαζευε τις γοπες ωστε αυτο να της γινει συνηθεια ηταν η σωστη.μπραβο και στον ανθρωπο αυτο που με την σταση του γινεται παραδειγμα εστω για τους normal συνανθρωπους μας
 

rethimno01

Member
Μηνύματα
46
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι, Μουσείο Τέσλα
Να προσθέσω εδώ ότι όταν κάπνιζα (και δεν είχα παιδιά) ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μολύνω την παραλία με τα αποτσίγαρά μου. Τώρα όμως νευριάζω πολύ όταν η μικρή διασκεδάζει με τον τρόμο μου όταν μου επιδεικνύει τα ευρήματά της.
Με μισό ευρώ παίρνεις ένα μισόλιτρο μπουκάλι νερού και έχεις ένα πρώτης τάξης τασάκι. Το ίδιο κάνω και στο αυτοκίνητο (το Accent έχει ποτηροθήκες καιτο τασάκι είναι χαμηλά).
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.809
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom