Ιταλία Καλοκαίρι στην ιταλική Ριβιέρα - Πληροφορίες

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Κάποιος ιταλόφιλος να με συμβουλεύσει παρακαλώ; Έχω εισιτήρια για Γένοβα την 1η εβδομάδα του Αυγούστου. Είμαστε 30 something ζευγάρι, που αγαπά τη θάλασσα και τις χαλαρές βόλτες σε πόλεις και χωριά, αλλά δεν το έχουμε καθόλου με ορεινή πεζοπορία και άλλα τέτοια κουραστικά, δε μας ενοχλεί η πολυκοσμία (εκτός αν δεν μπορείς να πάρεις ανάσα), θέλουμε να διαθέσουμε 100-150 € τη μέρα για διαμονή, οδηγούμε και μηχανάκι αν χρειαστεί. Από άλλες εκδρομές ιταλία, ερωτευτήκαμε το Κάπρι και το Ραβέλλο. Ξέρω ότι η προφανής επιλογή είναι το Portofino και το Cinque Terre, αλλά το 1ο δυστυχώς είναι πανάκριβο και τα 2α δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρον έχουν για ανθρώπους που δεν αγαπούν το trekking. Είναι λύση η Γένοβα σε συνδυασμό με Bocadesse και ημερήσιες εκδρομές στη Ριβιέρα; Η δυτική Ριβιέρα (Αλέσσιο, Σανρέμο κλπ) παρουσιάζει ενδιαφέρον; Βρήκα κι ένα συμπαθητικο ξενοδοχείο στο Camogli κοντά στο Πορτοφίνο, μήπως το καλύτερο είναι να σπάσω τις μέρες μεταξύ Γένοβας ή Σανρέμο και Camogli; Ευχαριστώ πολύ!
 

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
καταλάθος το δημοσίευσα στο thread Ευρώπη και όχι Ιταλία, δυστυχώς τώρα δε βρίσκω τρόπο να το μετακινήσω στην Ιταλία, συγγνώμη!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.721
Likes
15.074
Ε, δεν πειράζει κι η Ιταλία στην Ευρώπη είναι.Εδώ έχουμε δει κι έχουμε δει ερωτήσεις να μπαίνουν σε άσχετα θέματα....
 
Μηνύματα
239
Likes
2.651
Cinque terre και Portofino θα γίνεται χαμός, θαρρώ, αλλά δεν βλάπτει να κάνετε ένα πέρασμα. Για το πρώτο, αν και το trekking ανάμεσα στα χωριά αποτελεί μεγάλο μέρος της γοητείας του, αξίζει και χωρίς αυτό: όμορφα χωριά που για τα δεδομένα τους έχουν κρατήσει μια άλφα αυθεντικότητα (μ' εξαίρεση ίσως το Monterosso al Mare που είναι το πιο τουριστικό, αλλά αν θέλετε να κάνετε μπάνιο είναι ίσως το μόνο που ενδείκνυται). Το δεύτερο ακριβό και κοσμοπολίτικο, αλλά όμορφο παρ' όλα αυτά (όχι όμως όσο τα πέντε χωριά). Εκεί κοντά υπάρχει το Camogli και η Santa Margherita, που δεν τα έχω επισκεφτεί αλλά άτομα που τα επισκέφτηκαν λίγες μέρες πριν τα βρήκαν ανώτερα του Portofino.

Η Γένοβα είναι μεγαλούπολη, χαλαρή μεν, με πάνω από μισό εκατομμύριο κατοίκους δε. Για μένα είναι μαστ, από τις ομορφότερες ιταλικές μεγαλουπόλεις που έχω δει, πόλη στην οποία θα μπορούσα να ζήσω, είναι ν' απορείς που δεν ακούγεται ιδιαίτερα και μάλλον καλύτερα έτσι, και όσα άτομα συνάντησα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην περιοχή ήταν της ίδιας γνώμης. Το Boccadasse αξιόλογο, ιδίως αν σκεφτείς ότι είναι πρακτικά προάστιο της Γένοβας, αλλά δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει πολλά σε σύγκριση με τα παραπάνω μέρη.

Η φύση είναι όμορφη σε όλην την περιοχή, οπότε πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλες όμορφες επιλογές, εγώ άφησα αρκετές -όπως πάντα- εκκρεμότητες. Πολύ καλό φαγητό (Ιταλία γαρ, αν και κατ' εμέ πάλι πάνω από τον μέσο όρο της χώρας), καλές τιμές γενικά (κάτω από τον μέσο όρο της χώρας, παραδόξως), αναπάντεχα όμορφη η Λιγουρία.

Για το κομμάτι προς Γαλλία δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω, είμαι σίγουρος ότι θα έχει πανέμορφα μέρη. Η ιδέα πάντως να το χωρίσεις σε Camogli (με βόλτες στη χερσόνησο και μια μονοήμερη στα Cinque Terre) και το υπόλοιπο Γένοβα (με κάποια μονοήμερη ίσως από εκεί στα δυτικά) μου φαίνεται καλή ως πρώτη προσέγγιση.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.013
Likes
40.972
Κάποιος ιταλόφιλος να με συμβουλεύσει παρακαλώ; Έχω εισιτήρια για Γένοβα την 1η εβδομάδα του Αυγούστου......τα 2α δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρον έχουν για ανθρώπους που δεν αγαπούν το trekking.
Πηγα την τελευταια εβδομαδα του Αυγουστου, η ζεστη δεν ενεπνεε κανεναν για τρεκινγκ. Τρενακι και χαλαρη βολτα απο χωριο σε χωριο. Σε μια μερα βγαινουν και τα 5.
 

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη και γρήγορη απάντηση! Κατάφερα τελικά μετά από πολύ ψάξιμο να βρω ένα αξιοπρεπές κατάλυμα στα 100 € τη βραδιά στο Riomaggiore, οπότε έκλεισα τις 3 τελευταίες μου διανυκτερεύσεις εκεί. Για τις 4 πρώτες (ο αρραβωνιαστικός μου είναι αμετάπιστος ότι δεν αλλάζει ξενοδοχείο πάνω από 1 φορά) αμφιταλαντεύομαι μεταξύ της Γένοβας (που κι εμένα μου φαίνεται συναρπαστική, αλλά έχω ακούσει και αντίθετες απόψεις), ενός όμορφου ξενοδοχείου με πριβέ φυσική πισίνα στο Nervi, 7 χλμ από τη Γένοβα αλλά παραθεριστικό από ό,τι κατάλαβα και της Riviera di Ponente (Alessio, Sanremo, Savona όπου βρω!), που για κάποιο λόγο με έχει ιντριγκάρει πολύ!
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Μου φαινονται πολλες 3 μερες για cinque terre. Θα προτεινα να μεινετε 2. Το κακο ειναι οτι λογω δρομου κ στροφων δεν μπορεις να τα θεωρησεις βαση κ να κανετε εκδρομες, αρα αν διανυκτερευσετε εκει θα πρεπει να κινηθειτε τριγυρω. Οποτε 3 μερες ειναι πολλες για αυτα τα χωρια.
 

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Μου φαινονται πολλες 3 μερες για cinque terre. Θα προτεινα να μεινετε 2. Το κακο ειναι οτι λογω δρομου κ στροφων δεν μπορεις να τα θεωρησεις βαση κ να κανετε εκδρομες, αρα αν διανυκτερευσετε εκει θα πρεπει να κινηθειτε τριγυρω. Οποτε 3 μερες ειναι πολλες για αυτα τα χωρια.
Ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα και εγώ, το καλό είναι ότι έχω δωρεάν ακύρωση μέχρι 30/07, οπότε ίσως αφαιρέσω μια διανυκτέρευση. Θεωρώ ότι ενθουσιάστηκα που βρήκα καλή τιμή και μάλλον το παράκανα.. :p
 
Last edited by a moderator:

Titi07

Member
Μηνύματα
16
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία Σουηδία
Καλησπέρα, έχω σχεδιάσει ένα ταξίδι 7 ημερών στην Ιταλία με σκοπό να πάω σε δυο συναυλίες. Ενδιάμεσα των συναυλιών θα βρεθώ στην πόλη της παρμας και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ πέρα του αυτοκινήτου να πάω ημερήσια απο την Πάρμα στο Πορτοφίνο🥹
Γενικά θα ήθελα να μάθω τις προτάσεις και τις εμπειριες σας απο Πάρμα ή Πορτοφίνο!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλοτάξιδο καλοκαίρι εύχομαι σε όλους!
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.429
Likes
4.414
Βασικά μόνο με αυτοκίνητο. Εναλλακτικά με κάποιο private transfer ή αν βολεύει με τις ώρες blablacar για πιο οικονομικά (που κι αυτά ουσιαστικά αυτοκίνητο είναι).
Με μέσα δημόσιας συγκοινωνίας θέλεις πάνω από 4 ώρες one way
 

Titi07

Member
Μηνύματα
16
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία Σουηδία
Ω νοου..μετά αυτό που σκέφτηκα είναι μήπως έχει καμία οργανωμένη εκδρομή από Πάρμα🤷🏻‍♀️
 

iAkis

Member
Μηνύματα
130
Likes
280
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Με αυτοκίνητο θα έλεγα και εγώ αλλά θέλει προσοχή στον προγραμματισμό.
Έμεινα το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο στο Rapallo (γιατί το Portofino ήταν sold out).

To Σάββατο το πρωί (11:00) πριν φτάσουμε στο Portofino μας γύρισαν πίσω γιατί ήταν full τα parking και δεν μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο κάπου αλλού. Παρκάραμε στο προηγούμενο χωριό και δοκιμάσαμε χωρίς επιτυχία να πάμε με λεωφορείο που είναι πολύ μικρό, φτάνει στις στάσεις γεμάτο και δεν παίρνει άλλους επιβάτες.

Φύγαμε με σκοπό να κάνουμε απόπειρα το μεσημέρι. Μας γύρισαν πάλι πίσω και τελικά καταφέραμε να μπούμε (μετά από μισάωρη αναμονή στον δρόμο) γύρω στις 19:30.

Ως εναλλακτική (αν δεν καταφέρναμε να μπούμε) είχαμε το ferry που ξεκινάει από το Rapallo και κάνει μια ώρα διαδρομή σε όλη την ακτή. Σκέψου το μήπως αφήσετε το αυτοκίνητο εκεί (ή σε κάποιο άλλο χωριό πριν) και φτάσετε στο Portofino με ferry. Δες εδώ τα δρομολόγια και τις τιμές.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.220
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom