Ισπανία Καλοκαιρινές διακοπές στη... Βαρκελώνη

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
εμείς μείναμε σε αυτό : 987 Barcelona Hotel - 987barcelonahotel.com
σε πολύ καλή περιοχή, κοντά στη Πεδρέρα. Μεγάλα δωμάτια, φοβερό ντιζάιν και καλό πρωινό, λίγο τσιμπιμένη τιμή, αλλά αξίζει τα λεφτά του.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
το silken diagonal ριξε μια ματια ειχε πριν λιγο καιρο τρομερες τιμες!δες μηπως τις προλαβεις...
 

fonzareli

Member
Μηνύματα
25
Likes
2
Ευχαριστώ όλους!
Αρχίζω το ψάξιμο...

το silken diagonal δεν έχει για όλες τις μέρες από booking.com αλλά στο δικό τους site μου δίνει διαθεσιμότητα αλλά οι τιμή από 90 τις καθημερινές εκτοξεύεται στα 342 Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή.

Επίσης το 987 barcelona hotel δεν έχει για Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή τέλος Αυγούστου ενώ όλες τις άλλες μέρες έχει.
Μήπως τρέχει τίποτα τότε; Καμιά έκθεση πχ;

Πάντως το OperaRamblas έχει διαθεσιμότητα με 69 ευρώ το δίκλινο.

Μην σας ζαλίζω άλλο. Θα ψάξω διεξοδικά και αν βρω κάτι ρωτάω αν το ξέρετε!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Το Opera ψάξτο και μέσω άλλων σελίδων, μπορεί να βρεις ακόμη χαμηλότερη τιμή.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Βρήκα αναφορά μόνο για το apsismillenni που είχες μείνει εσύ skiouros82, καθώς και για ξενοδοχείο στο σταθμό Barcelona Sants που έμεινε ο chrikky (που όμως δεν βρήκα ποιό ξενοδοχείο είναι) και μια αναφορά για το holiday inn express από mio gps που όμως τελικά δεν πήγε.

Είναι κάπου αλλού (και μου διέφυγαν) αναφορές σε ξενοδοχεία;

Αν είναι εύκολο προτείνετε κάποιο βολικό (θα είμαστε άνευ τέκνων).
γεια σου fonzareli!

εγώ έχω μείνει σε 2: το moderno και το expo (στο barcelona sants που λες ;))

παραθέτω το ποστ με ό,τι έχω γράψει γι' αυτά.. για την περίπτωση που θες να τα ψάξεις!

http://www.travelstories.gr/43770-post4.html

καλό ταξίδι στη barcelona και ό,τι θες εδώ είμαστε! :p
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Hotel Pelayo κεντρικοτατο και καθαρο.Οχι χλιδατο αλλα οτι πρεπει!Δες www.booking.com
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εγώ πάντως δεν έχω βρει ακόμη σε όλα αυτά που διαβάζω, κάποιο hotel που να με συγκλονισει με το "value for money" του, οπότε θα ψήφιζα expo και πάλι expo, για τους λόγους που έχω αναλύσει και στην ιστορία και στο ποστ που δινω link παραπάνω...

hotel 4 αστέρων με φοβερές παροχές και το βρίσκεις 50-80 ευρώ ανάλογα με τη μέρα...:D

και ας είναι στο barcelona sants... ναι προτιμώ να παίρνω το μετρό για το κέντρο... και ναι προτιμώ να μην είμαι στην πιο ωραία περιοχή της βαρκελώνης (λατρεύω όπως όλοι passeig de gracia!), αν είναι να τη χρυσοπληρώνω... :roll:

βλέπω κάτι τιμές στα hotels που προτείνετε και τρελαίνομαι.. :shock: μόνο και μόνο για να είσαι κοντά στη ράμπλα... :shock:
 
Μηνύματα
116
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Καλησπέρα σε όλους!
Άρτι αφιχθείσα από την υπέροχη Βαρκελώνη, θέλω να εγκαινιάσω την εγγραφή μου στο travelstories προσθέτοντας στο forum ορισμένες χρήσιμες -θέλω να πιστεύω- πληροφορίες για τη λατρεμένη πόλη:
- Οι 2 βασικοί τρόποι να μεταβείτε στο κέντρο της πόλης είναι το τρένο και το aerobus. Το πρώτο κοστίζει 2,80 και υπάγεται στη barcelona card και το δεύτερο κοστίζει 4,25€ για απλή μετάβαση και γύρω στα 7 με επιστροφή. Αν προορισμός σας είναι η Plaza Catalunya, η δεύτερη λύση είναι πολύ πιο ξεκούραστη, δεδομένου ότι με το τρένο πρέπει να κατέβεις στο σταθμό sants και να μετεπιβιβαστείς σε άλλη γραμμή, ή πρέπει να κατέβεις στη στάση Passeig de Gracia και να περπατήσεις γύρω στα 500m ως τη Plaza Catalunya.
- Εκτός από την πραγματικά πολύ πρακτική Barcelona Card, που ισχύει για μεταφορά με όλα τα μέσα και προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε δεκάδες αξιοθέατα και δραστηριότητες, μια πολύ καλή λύση είναι και το εισιτηριο ισχύος 1 ή 2 ημερών για το Barcelona Touristic Bus, το οποίο ακολουθεί 3 διαδρομές και περνάει από όλα, μα όλα, τα αξιοθέατα της πόλης. Μπορεί κανείς να κατέβει όπου επιθυμεί και, αφού επισκεφθεί το σημείο που τον ενδιαφέρει, να συνεχίσει ανεβαίνοντας σε επόμενο λεωφορείο. Η συχνότητα είναι πολύ ικανοποιητική. Επιπλέον, διανέμονται ακουστικά μέσα στο λεωφορείο, για να ακουν οι επιβάτες την περιγραφή των σημείων ενδιαφέροντος από τα οποία περνά το λεωφορείο. Το καλό είναι ότι παρέχει τις ίδιες ακριβώς εκπτώσεις με τη barcelona card στα ίδια αξιοθέατα, με το πλεονέκτημα ότι βλέπεις όλη τη διαδρομή και διαμορφώνεις καλύτερη άποψη της πόλης. Η τιμή για μία μέρα είναι 21€ και για 2 μέρες 26€ συνολικά. Οι εκπτώσεις στα αξιοθέατα (σου δίνουν σχετικά κουπόνια), ισχύουν για ένα χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο link: http://www.tmb.net/en_US/turistes/busturistic/busturistic.jsp
- Αν βρεθείτε καλοκαίρι στη Βαρκελώνη, μην παραλείψετε να ανεβείτε στο Miramare (είναι το σημείο στο οποίο καταλήγει το τελεφερίκ που ενώνει την παραλία με το Μόνζουικ) για ένα καφέ ή παγωτό στην καφετέρια που υπάρχει εκεί, με την παραλία και το λιμάνι της Βαρκελώνης στα πόδια σας! Εγώ ήμουν εκεί απόγευμα και είχα θέα από το Τιμπιντάμπο ως το λιμάνι και την ανοιχτή θάλασσα, αλλά φαντάζομαι ότι το δειλινό και το βράδυ η θέα θα είναι ακόμη πιο μαγική!
- Ο δρόμος που ενώνει τη στάση μετρό Jaume I με τη Santa Maria del Mar, αλλά και οι ανατολικότερες γειτονιές, προς το πάρκο Ciutadella, φιλοξενούν υπέροχα tapas και tavernas, με υπέροχη αισθητική και καλό φαγητό! Προς Θεού και για κανένα λόγο μη φάτε στη Rambla!!! Πολύ ακριβότερο φαγητό και απαράδεκτα βρώμικα εστιατόρια!!!
- Το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 12, μπροστά από τον Καθεδρικό στο Μπάρι Γκότικ, μπορείτε να παρακολουθήσετε ομάδες χορευτών να επιδίδονται στον τοπικό, παραδοσιακό χορό της Καταλονίας, που λέγεται Σαρντάνα. Δυστυχώς έφυγα Σάββατο βράδυ και δεν μπόρεσα να το δω, αλλά από ότι μου έχουν πει είναι πολύ όμορφο θέαμα.
- Μία από τις ωραίες και κοντινές εκδρομές εκτός πόλης είναι στο μοναστήρι του Μοντσεράτ. Απέχει περίπου μία ώρα από τη Βαρκελώνη (60χλμ.) και μπορεί κανείς να πάει είτε με τις οργανωμένες εκδρομές που προωθούν τα περίπτερα τουριστικών πληροφοριών (κόστος 69€) είτε με τη συγκοινωνία, πληρώνοντας 22,50€. Σχετικό φυλλάδιο θα προμηθευτείτε από τα τουριστικά περίπτερα. Είναι καλή πρόταση για όσους δεν έχουν πολλές μέρες στη διάθεσή τους, αλλά θέλουν να πάρουν και μια μικρή εικόνα της επαρχίας της Βαρκελώνης.
- Τέλος, όσον αφορά προτάσεις διαμονής τις οποίες ζητούσε ο fonzarelli, εγώ είμαι πάντα υπέρ του κέντρου και από θέμα ασφάλειας και από θέμα ευκολίας στη χρήση όλων των μέσων μεταφοράς. Μείναμε στο Hotel Regina και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πολύ κοντά και παραπλεύρως της Plaza Catalunya ήταν και τα πολύ καλά Jazz, Pulitzer, H10 Universitat και H10 Plaza Catalunya. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο το κόστος, αλλά αν κλείσεις εγκαίρως μπορεί να πετύχεις πολύ καλές τιμές και ευκαιρίες. Γενικά τα ξενοδοχεία της αλυσίδας H10 είναι πολύ καλά και σε κομβικά σημεία. Πολύ καλές κριτικές έχω ακούσει και από φίλους για τα Confortel Auditory και Ayre Hotel Caspe. Ωραία περιοχή να μείνει κανείς είναι και κατά μήκος της Via Laietana. Είναι ο δρόμος πάνω στον οποίο βρίσκεται ο σταθμός Jaume I, το νοητό όριο ανάμεσα στη Γοτθική Συνοικία και τη Μπαρσελονέτα. Πάντως μια καλή λύση είναι να συμβουλευτείτε και το tripadvisor που έχει και κατάταξη των ξενοδοχείων της πόλης βάσει των κριτικών όσων τα επισκέφθηκαν. Σπάνια θα σχηματίσετε πολύ διαφορετική άποψη από τη συνισταμένη όσων έχουν καταχωρήσει τις κριτικές τους.

Ζητώ συγγνώμη αν κούρασα! Ελπίζω οι πληροφορίες μου να σας φανούν χρήσιμες και εύχομαι σε όλους να επισκεφθείτε ή να ξαναεπισκεφθείτε άμεσα την υπέροχη αυτή πόλη!!!!
 
Last edited by a moderator:

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Δεν μας κούρασες καθόλου, τα έγραψες πολύ βατά και ποτέ δεν μας κουράζει να διαβάζουμε κάτι για την Βαρκελώνη! ;-)
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
καλώς ήρθες στο travelstories ηλέκτρα!:p

ποτέ δε μας κουράζει υλικό για τη βαρκελώνη, ειδικά όταν είναι τόσο φρέσκο και updated όσο το δικό σου!

σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, ειδικότερα για τις πολλές προτάσεις για hotel.. είναι ένα θέμα στο οποίο ακόμη δεν έχω βρει στη βαρκελώνη αυτό ακριβώς που θα ήθελα... το ψάξιμο συνεχίζεται ;)

για το Barcelona Touristic Bus, πολύ χρήσιμες οι info σου! (ίσως θα έπρεπε να γράψουμε γι' αυτό και στο group) ο μόνος λόγος που, προσωπικά, το απέφυγα, είναι επειδή πήγα αύγουστο και είχε μεγάλες ουρές...

ό,τι άλλο θυμηθείς, είναι ευπρόσδεκτο... και αν περιηγηθείς στο φόρουμ θα δεις ότι έχουμε φτιάξει και group "βαρκελωνόπληκτων", όπου φυσικά και θα θέλαμε τη συμμετοχή σου! :)
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Τι γινετε εδω; Δεν σας εχω πει να μην κανετε προπαγανδα στους καινουριους;;;:bleh::bleh::bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.284
Μηνύματα
886.626
Μέλη
38.954
Νεότερο μέλος
panatsitsi123

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom