Γενικά Καλοκαιρινές διακοπές 2018

zouzou92

Member
Μηνύματα
114
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αγαπητή zouzou92 έχω πάει και στα δύο νησιά, στην Κύθνο το 2013 και στη Σέριφο το 2015. Δεν έμενα σε camping. Και στα δύο νησιά έμενα στα λιμάνια τους, τον Μέριχα και το Λιβάδι αντίστοιχα. Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι είναι στο θέμα παραλίες και γενικά στην αίσθηση που έχει το κάθε νησί. Λοιπόν, η Κύθνος είναι ένα όμορφο νησί στην "απλότητά" του, σ' αυτό δηλαδή που αποκομίζεις ως αίσθηση που αποπνέει το νησί. Η Σέριφος από την άλλη είναι πάρα πολύ όμορφο νησί αλλά κάπως πιο "κοσμικό" με την ευρεία έννοια του όρου. Από παραλίες τώρα, η Κύθνος έχει πολύ όμορφες παραλίες κοντά στους δύο οικισμούς, το λιμάνι του Μέριχα και την Χώρα (ή Μεσσαριά) όπως τα Μαρτινάκια, η Επισκοπή, η Απόκρουση και η κορυφαία του νησιού η Κολώνα. Αυτές μαζεύουν και τον περισσότερο κόσμο. Αξίζουν όμως και άλλες παραλίες όπως ο Άγιος Σώστης και τα Ποτάμια που είναι κοντά στον οικισμό των Λουτρών και από την ανατολική πλευρά του νησιού η Γαϊδουρόμαντρα η παραλία του Σκύλου και το Σι Μου Σι. Τέλος μου άρεσε πολύ και η παραλία του Στυφού προς το νότιο μέρος του νησιού στην οποία είχα πάει Δεκαπενταύγουστο και είναι ζήτημα εάν ήμασταν πέντε παρέες. Όχι ότι δεν έχει άλλες παραλίες - όρεξη να έχεις και χρόνο - αλλά εγώ είχα πάει σ' αυτές. Από τις παραλίες που σου ανάφερα οι μόνες με εύκολη πρόσβαση ήταν αυτές που ήταν κοντά στο λιμάνι και την Χώρα. Στις άλλες η πρόσβαση δεν ήταν και τόσο εύκολη. Η Σέφιφος πάλι έχει πλήθος από πανέμορφες παραλίες όπως τα Λιβαδάκια που είναι μπροστά στο camping, το Καράβι, δίπλα ακριβώς από την προηγούμενη παραλία, η Βαγιά, το Γάνεμα, το Καλό Αμπέλι, το Μαλιάδικο, η Λια, ο Άγιος Σώστης, η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Ιωάννης, με εύκολη πρόσβαση και σχετικά κοντά στο λιμάνι, το Λιβάδι και στη Χώρα. Πιο απομακρυσμένες αλλά με εύκολη πρόσβαση είναι η Συκαμιά και ο Πλατύς Γιαλός και με πιο δύσκολη πρόσβαση σχετικά ο Αβυσαλός. Από θέμα κόσμου τώρα η Κύθνος ήταν πιο οικογενειακό νησί ενώ η Σέριφος πάλι όχι. Διαλέγεις και παίρνεις. Ελπίζω να σε βοήθησα και καλά να περάσεις όπου και να πας.
σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες.με βοηθησες αρκετα σε θεματα παραλιας-πολιτισμου.και οπως μου τα λες μαλλον θα διαλλεξω σεριφο που εχει και camping για να ειμαι σιγουρη μιας και ειναι ομορφα και τα 2 νησια :)

απλα θα ηθελα και μια γνωμη για camping αν καποιος εχει κανει σε καποια απο τα 2 νησια
 
Last edited by a moderator:

coco_

Member
Μηνύματα
1.316
Likes
1.792
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Εχω μείνει αρκετές φορές στο καμπινγκ στην Σέριφο, αλλά όχι σε σκηνή, αλλά στα δωμάτια που έχει. Παρόλα αυτά, από αυτά που έχω παρατηρήσει μπορώ να σου πω τα ακόλουθα:
Τα (+) του κάμπινγκ είναι ότι είναι σε πολύ καλό σημείο, έχει μια ωραία παραλία μπροστά, είναι αρκετά καθαρό, διαθέτει μπαρ και εστιατόριο, οι περισσότερες θέσεις έχουν σκιά.
Τα (-) πολύ περιορισμένος χώρος ανά σκηνή σε βαθμό που γύρω στον 15Αυγουστο ο ένας είναι πάνω στον άλλον, δεν έχουν ρεύμα οι θέσεις...συνεπώς εαν τυχόν θέλεις φόρτιση κινητου κλπ, θα πρέπει να δίνεις το κινητό σου στην ρεσεψιον.
 

zouzou92

Member
Μηνύματα
114
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα,χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας.Θέλω προτάσεις για όμορφα μέρη με camping κοντά στην αθήνα(το πολύ μέχρι 3ώρες απόσταση).Όσοι πιστοί προσέλθετε :)
 
Μηνύματα
626
Likes
2.872
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Αγία Άννα στην βόρεια Εύβοια. Πολύ ωραίο οργανωμένο camp και με Club!
 
Μηνύματα
626
Likes
2.872
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Ναι κανονικά, είναι ψαροχώρι με ταβέρνες κτλ
 

illiana

Member
Μηνύματα
15
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ικαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική γενικά
Καλησπέρα σε όλους, εμείς φέτος επιλέξαμε Θάσο για τις διακοπές μας γιατί ήταν κοντά στην Θεσσαλονίκη και απ ότι ακούσαμε κι οικονομικά. έχει πάει κανείς να μας πει καμιά πληροφορία για καλές θαλασσες , φαγητό ή ποτο?
 

Alpha14

Member
Μηνύματα
119
Likes
203
Λογικά δε θα πάμε πουθενά, αλλά ρωτάω μπας και...:D
Μήπως έχει κανείς κατά νου κανένα ενδιαφέρον low-budget προορισμό για ζευγάρι, για 5-6 μέρες μέσα στον Αύγουστο;
Στην ουσία ψάχνω είτε camping σα το δημοτικό της Σαμοθράκης (που να μπορείς αν ψαχτείς λίγο να βρεις ένα μέρος να έχεις την άπλα σου) είτε ελευθέρο, αλλά και πάλι χωρίς να είναι ο ένας πάνω στον άλλο ή να είσαι όλη μέρα στον ήλιο λόγω μόδας/Αυγούστου, ούτε να πρέπει να φύγεις μόνος σου στην άκρη του κόσμου, μακριά από τουαλέτες, προμήθειες και συγκοινωνία για να αποφύγεις τα παραπάνω.
Δεν ψάχνω για κόσμο, βραδινή ζωή, κτλ.
Κάνα ταβερνάκι, κάνα χαλαρό μαγαζάκι για καμιά ρακή, ντάξει αν παίζει και κάνα πανηγύρι καλοδεχούμενο...

Στην ουσία με καλύπτει μια χαρά η Σαμοθράκη που βολεύει και από άποψη απόστασης (ξεκινάμε από Θεσσαλονίκη), αλλά λίγο ότι έχουμε ξαναπάει, λίγο ότι έχουμε πολλούς γνωστούς εκεί αυτή την εποχή και δε με ψήνει να πάω σε νησί και να βλέπω τα ίδια πρόσωπα, σκέφτομαι μήπως παίζει τίποτα άλλο που ν'αξίζει...
Έχω κάτι κατά νου, αλλά φοβάμαι ότι θα γίνεται χαμός τέτοια εποχή, και δε το λέω και για να μην επηρεάσω κανένα.

ΥΓ. Δεν αποκλείω και μη-νησιωτικούς προορισμούς, αρκεί να μη μου πείτε για Χαλκιδική.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.632
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom