Καλοκαιρινές διακοπές 2025

pan82

Member
Συμφωνώ αλλά δε σημαίνει ότι μου αρέσει κιόλας. Ούτε δέχομαι και την ευθύνη γι'αυτό που συμβαίνει. Θέλω τις καλοκαιρινές μου διακοπές πίσω! Να μπορω να τις περνάω στη χώρα μου.:mad:Το δικαιούμαι. Και χαρίζω και το πρωινο:)
Mα κι εγώ δεν είπα το αντίθετο και πάντα καλοκαίρι πλην μιας χρονιάς που πήγα Γερμανία 15 Αύγουστο και το μετάνιωσα οικτρά γιατί είχε 40 βαθμούς είπα ποτέ ξανά. Με αρκετό ψάξιμο αρκετή μελέτη και καταφέρνω και πηγαίνω Ελλάδα μια βδομάδα μπορεί όχι με τόσες ανέσεις, με την ομπρελίτσα μου αλλά έχω δει τα περισσότερα μέρη με πολύ νορμάλ budget θεωρώ. Απλά φοβάμαι σε λίγα χρόνια δε θα μπορώ ούτε αυτό γιατί δε θα βρίσκω ούτε με ψάξιμο έτσι όπως πάει η κατάσταση

paefstra

Member
H μεγάλη διαφορά σε αυτές τις χώρες είναι όντως ότι το δωμάτιο/ξενοδοχείο που θα βρεις και τα πρωινά που θα έχεις είναι σε άλλη σφαίρα πραγματικότητας σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις Ελλάδα, εδώ δίνεις τα διπλά σε ένα νησί και έχεις το δωμάτιο της κυρά νίτσας με πρωινό ένα γαλλικό και φρυγανιές. Απλά δεν έχεις θάλασσα οπότε για μένα καλό το εξωτερικό αλλά δύσκολο για κατακαλόκαιρο. ΄Σε λίγα χρόνια ίσως να είναι μονόδρομος όμως...
Συγγνωμη, αλλα οι μισοι κατοικοι της χωρας απεχουν μαξ μια ωρα απο παραλια. Μεγαλο ποσοστο εχει εξοχικο η πατρικο παραθαλασσια. Τη θαλασσα δεν τη στερουνται ουτε αυτοι που δουλευουν κατακαλοκαιρο στην Αθηνα. Αυτο που λες ειναι οτι θελετε το πακετο νησι- μπιτσομπαρο- παραλια- ξενυχτι. Το καταλαβαινω αλλα εμενα δεν μου αρεσει και θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του. Οποτε για τα γουστα μου το εξωτερικο ειναι οι ιδανικες διακοπες μια 10ετια τωρα.

Οι συμφοιτητες του γιου μου σκεφτηκαν να πανε σε νησι μια εβδομαδα. Για 6 βραδια βρηκαν διαμονη 390 ευρω ο καθενας, δηλαδη 130 το βραδυ. Θελουν και κανενα 80ρι πηγαινε ελα φοιτητικο, 60ρι τη μερα φαι, ποτα, μετακινησεις, καφεδες, μπορει να λεω και λιγα, παμε στα 120 η μερα διακοπων.
Το προηγουμενο Σαββατοκυριακο πηγαν ημερησια Χαλκιδα. Κολυμπησαν, ηπιαν καφε, φαγανε ενα πιτογυρο, πρεπει να τους πηγε ενα 20ρικο με φοιτητικο εισιτηριο. Αναθεωρησαν, θα κανουν ημερησιες τα σαββατοκυριακα και θα κοιμουνται σπιτι τα βραδια.

Last edited:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Στο συγκεκριμένο forum γράφτηκα το 2014, στην εποχή των μνημονιων κ της άγριας λιτότητας. Μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια βιωσαμε πολλών ειδών "λαίλαπες", όπως μνημόνια, covid, κλπ. Ειλικρινά η αγοραστική μου δύναμη (και η ταξιδιωτική εννοείται) ποτέ δεν ήταν τόσο χαμηλή όσο είναι σήμερα, με τα πάγια έξοδα να "τρώνε" μεγάλο μέρος του μισθού μου. Κατά πάσα λοιπόν πιθανότητα δεν θα πάω διακοπές σε κάποιο νησί φέτος, μπας και καταφέρω να κρατήσω κάποια χρήματα για κάποιο καλύτερο ταξίδι το φθινόπωρο στο εξωτερικό. Όσο για τη σύγκριση εξωτερικού/Ελλάδας για καλοκαιρινές διακοπές, την ακούω ολίγον βερεσέ, διότι για να σου βγει πιο οικονομικα ο οποιοσδήποτε προορισμός στο εξωτερικό το καλοκαίρι, θα πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου και τον προγραμματισμό σου τουλάχιστον ένα εξάμηνο (για να μην πω περισσότερο) νωρίτερα. Δεν ζούμε πια ούτε στη μετα- Covid εποχή ώστε να μπορείς να βρεις low-cost εισιτήριο μετ' επιστροφής π.χ. τον Απρίλιο για τον Ιούλιο (το 2022 είχα κλείσει εισιτήριο 50 ευρώ allez- retour τον Μάιο για αρχές Ιουλίου). Ολες οι τιμές των αεροπορικων εισιτηριων έχουν πια ξεφυγει, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει ανέβει (όχι όμως στην Ελλάδα). Όμως για να μπορείς να κάνεις τον προγραμματισμό σου 6 η 8 μήνες πριν, θα πρέπει η ζωή σου να είναι σχετικά ανέφελη (όχι σοβαρές υποχρεώσεις παιδιών, ή ζητήματα υγείας γονέων, κλπ, η οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να αναβάλεις τελευταία στιγμή ένα ταξίδι και να χάσεις κάποια χρήματα).
Το μόνο που μπορώ προσωπικά (και νομίζω ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα) να κάνω είναι να αποφεύγω γενικά τα ταξίδια το καλοκαίρι, να κάνω τα μπανακια μου γύρω από την Αθήνα (προσφατως ξανά αγάπησα το οικογενειακό εξοχικό που παραθεριζαμε) και να προσπαθώ να βρίσκω προορισμούς όσο γίνεται πιο off-season που να μπορώ να τους προγραμματίσω έστω ένα δίμηνο πιο πριν
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι μεγαλώνω, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκω αφόρητη και την κίνηση των αεροδρομίων και τις τεράστιες ουρές στους ελέγχους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Last edited:

alma

Member
Όμως για να μπορείς να κάνεις τον προγραμματισμό σου 6 η 8 μήνες πριν, θα πρέπει η ζωή σου να είναι σχετικά ανέφελη (όχι σοβαρές υποχρεώσεις παιδιών, ή ζητήματα υγείας γονέων, κλπ, η οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να αναβάλεις τελευταία στιγμή ένα ταξίδι και να χάσεις κάποια χρήματα).
Ακριβώς.Κάτι που πολλοί δεν μπορούν να κάνουν.Επίσης εξαρτάται πού θα πας εξωτερικό.Όλη η Νότια Ευρώπη(την οποία προτιμά μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών το καλοκαίρι-και υπάρχουν λόγοι φυσικά)έχει ακριβύνει τρελά.
Η Πορτογαλία πχ έχει τεράστια διαφορά με παλιά,ειδικά στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Τώρα για τα έξοδα που γράφτηκαν πιο πάνω,εμείς ας πούμε θεωρούμε κοροϊδία να δίνουμε εκατοντάδες ευρώ για καινούργιο κινητό,παίρνουμε ένα οικονομικό κ το έχουμε για χρόνια,αν η ξαπλώστρα είναι πανάκριβη επίσης δεν πάμε...

Οργανωμένη με ξαπλώστρα προτιμάμε κυρίως σε νησιά όπως Χίο,Σάμο κλπ όπου είναι ή δωρεάν ή έστω με 7-8 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση σε πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά....

pan82

Member
. Αυτο που λες ειναι οτι θελετε το πακετο νησι- μπιτσομπαρο- παραλια- ξενυχτι. Το καταλαβαινω αλλα εμενα δεν μου αρεσει και θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του. Οποτε για τα γουστα μου το εξωτερικο ειναι οι ιδανικες διακοπες μια 10ετια τωρα.
E όχι είπαμε μεγαλώσαμε πια, αυτά τα θέλαμε πριν καμιά 15 ετια, τώρα θέλω απλά ένα όμορφο μέρος, με πολύ ωραίες παραλίες μου με αυτό με νοιάζει και καλό φαγητό, μπαρ έχω να πάω χρόνια μιας και δεν είμαι και του ποτού. Στο εξωτερικό είναι άλλιως το ταξίδι έχει τρέξιμο πολύ περπάτημα άλλο στυλ που για καλοκαίρι δε μου ταιριάζει απλά.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επειδή κλείνουμε για Κάρπαθο σε σύνολο 8 διανυκτερεύσεων λέμε 2 για Ολυμπο. Μήπως υπερβολή?
Καθόλου υπερβολή κατά την ταπεινή μου άποψη, καθώς θα βιώσετε την αυθεντικότητα ενός υπέροχου χωριού από το απόγευμα και μετά που φέυγουν οι κανίβαλοι. Για μένα τότε αξίζει άπειρα η Όλυμπος, αρκεί βέβαια να είστε προετοιμασμένοι για ένα αρκετά ήσυχο μέρος, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει την ημέρα εκεί.
Πέραν τούτου όμως είναι μια χρυσή ευκαιρία να δείτε και το βορεινό κομμάτι του νησιού με τις εκεί παραλίες έχοντας ως αφετηρία ένα πολύ πιο κοντινό σημείο, σίγουρα καλύτερο απ' το να σας φάνε τα δρομολόγια πέρα-δώθε.
Και αν γνωρίζεις ο δρόμος από αεροδρόμιο μέχρι εκεί? Εύκολος? Γιατί παιζει και να μας πιάσει η νύχτα.
Εύκολο δε τον λες, κλασσικός δρόμος νησιού, επαρχιακός με στροφές που επιβαρύνεται μάλιστα σε κάποια σημεία λόγω πτώσης πετρών από τις κατσίκες. Καλύτερα θα ήταν να μη τον κάνετε νύχτα και το λέω εγώ που προσωπικά την πάτησα μέχρι ν' αλλάξω όχημα εκείνη τη μέρα και να φύγω για Όλυμπο, ωστόσο ακόμα κι έτσι να γίνει τελικά μη προβληματιστείτε, απλά δώστε μεγάλη προσοχή.

Σημαντικό επίσης είναι να γνωρίζετε πως πρόκειται για οικισμό με στενάκια στον οποίο δε μπαίνουν οχήματα, οπότε αναγκαστικά το αυτοκίνητο θα μείνει στον χώρο στάθμευσης στην αρχή του χωριού κι από εκεί και μετά θα έχει κουβάλημα αποσκευών μέχρι το κατάλυμα σας.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
αρκεί βέβαια να είστε προετοιμασμένοι για ένα αρκετά ήσυχο μέρος, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει την ημέρα εκεί.
Είμαστε!!! Αλλωστε το πρωι θα εξερευνούμε τις γύρω παραλίες όπως είπες και όχι μόνο.
Σημαντικό επίσης είναι να γνωρίζετε πως πρόκειται για οικισμό με στενάκια στον οποίο δε μπαίνουν οχήματα, οπότε αναγκαστικά το αυτοκίνητο θα μείνει στον χώρο στάθμευσης στην αρχή του χωριού κι από εκεί και μετά θα έχει κουβάλημα αποσκευών μέχρι το κατάλυμα σας.
Έχω σταμπάρει κατάλυμα με ιδιωτικό χώρο πάρκινγκ οπότε μπορεί να το γλιτώσουμε αυτό!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έχω σταμπάρει κατάλυμα με ιδιωτικό χώρο πάρκινγκ οπότε μπορεί να το γλιτώσουμε αυτό!
Να τσεκάρεις που βρίσκεται όμως και τι θέα έχει διότι τα καλά είναι στα ενδότερα του οικισμού. Πολυτέλειες θα μου πεις, αλλά καμιά φορά μετράνε. Έχω μείνει σε πολύ ωραίο και παραδοσιακό τύπου σπίτι με μια από τις συγκλονιστικότερες θέες που είχα σε κατάλυμα στη ζωή μου. Άμα βρεις κάτι τέτοιο σε λογική τιμή μη το σκεφτείς.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Να τσεκάρεις που βρίσκεται όμως και τι θέα έχει διότι τα καλά είναι στα ενδότερα του οικισμού. Πολυτέλειες θα μου πεις, αλλά καμιά φορά μετράνε. Έχω μείνει σε πολύ ωραίο και παραδοσιακό τύπου σπίτι με μια από τις συγκλονιστικότερες θέες που είχα σε κατάλυμα στη ζωή μου. Άμα βρεις κάτι τέτοιο σε λογική τιμή μη το σκεφτείς.
Καλημέρα! Από μια γρήγορη ματια που έριξα είδα αυτό Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ στην Κάρπαθο, Όλυμπος Καρπάθου, Ξενοδοχεία στην Κάρπαθο Βέβαια το ψάξιμο τώρα ξεκινάει οπότε αν έχεις κάποια πρόταση εννοείται καλοδεχούμενη.

annoula

Member
Όμως για να μπορείς να κάνεις τον προγραμματισμό σου 6 η 8 μήνες πριν, θα πρέπει η ζωή σου να είναι σχετικά ανέφελη (όχι σοβαρές υποχρεώσεις παιδιών, ή ζητήματα υγείας γονέων, κλπ, η οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να αναβάλεις τελευταία στιγμή ένα ταξίδι και να χάσεις κάποια χρήματα).
[/QUOTE]
Έτσι ακριβώς. Προσωπικά το νωρίτερο που μπορώ να κλείσω είναι 2 μήνες πριν. Οπότε φθηνά αεροπορικά δεν βρίσκω ποτέ ειδικά για μακρινούς προορισμούς (δεν μιλάω για Ρώμη, Βουδαπέστη κλπ που ενα μηνα πριν εχω βρει 80 Ε πήγαινε έλα). Αν σ' αυτό συνυπολογίσεις και ότι γενικά δίνω σημασία και στην διαμονή γιατί είναι μεγάλο κομμάτι της χαλάρωσης μου, οικονομικά δεν κλείνω σχεδόν ποτέ. Απλά και εγώ δεν θα πάρω το πανάκριβο κινητό κλπ κλπ και θα προτιμήσω να τα σκάσω στο ταξίδι και όταν λέω στο ταξίδι εννοώ προτιμώ να τα σκάσω σε αεροπορικό για Κίνα παρά για διαμονή στην Μήλο.

Xriz

Member
Καλημερα. Πηρε η γυναικα κοινωνικο τουρισμο οποτε το ερώτημα ειναι αν παμε για άλλη μια φορά Λερο ή για πρώτη Χίο. Με 2 μικρά, 2 και 4 ετών. Η Λερος ουτως ή άλλως ειναι το καλυτερο στην περιοχη, πληροφορίες για Χίο θα ήθελα απο κάποιον που έχει παει και στα 2. Ευχαριστώ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.058
Μέλη
39.799
Νεότερο μέλος
ddd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom