Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα; Βοηθήστε την Αθηναία :P

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ωραία, πώς φτάνω στην Οχρίδα με λεωφορείο ξέρουμε;
Ο καλύτερος τρόπος είναι ταξί από Φλώρινα για Μπίτολα (Μοναστήρι), και από τη Μπίτολα με λεωφορείο για Οχρίδα (έχει 2-3 λεωφορεία την ημέρα νομίζω). Εάν μάλιστα πετύχεις άμεση ανταπόκριση το ταξίδι δεν θα σου πάρει πάνω από 2 ώρες

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ωραία, πώς φτάνω στην Οχρίδα με λεωφορείο ξέρουμε;
Παίρνεις ταξί απο τη Φλώρινα μέχρι τα Μπίτολα (δεν είναι μεγάλη απόσταση και δεν πιστεύω οτι θα σου πάρουν πάνω απο 15€) και μετά λεωφορείο. Το πρώτο κομμάτι το ξέρω σίγουρα απο άλλους που το έχουν κάνει. Το δεύτερο κομμάτι έχω διαβάσει κάπου (δεν θυμάμαι που, ίσως και εδω μέσα) οτι υπάρχει λεωφορείο απο Μπίτολα για Οχρίδα. Τσέκαρε το.

το Φλώρινα Καστοριά σίγουρα θα γίνεται με Κτελ,
Οι δύο πόλεις δεν συνδέονταν ποτέ άμεσα μεταξύ τους με ΚΤΕΛ. Πρώτα πας Αμύνταιο και μετά Καστοριά ή Φλώρινα, ανάλογα το δρομολόγιο. Πλέον με την Εγνατία δεν ξέρω αν κάποιο απο τα λεωφορεία της Καστοριάς απο Θεσ/νικη πάει στο Αμύνταιο. Αμφιβάλω. Στη δυτική Μακεδονία μόνο η Κοζάνη συνδέεται με απευθείας δρομολόγια με όλες τις υπόλοιπες πόλεις.

Μια που το έτερόν σου ήμισυ θέλει να δει χιόνι, η σίγουρη λύση για μένα θα ήταν την τρίτη μέρα να πάτε προς το χωριό Πισοδέρι.
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά τα τελευταία χρόνια το χιόνι έχει μειωθεί πάααααρα πολύ, σε σημείο τα χιονοδρομικά τα Χριστούγεννα να έχουν κλειστές πίστες. Μόνο τα σαλέ να λειτουργούν. Η Φλώρινα είναι μια καλή επιλογή για να πετύχεις χιόνι (και μαζί με αυτό και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ένας απο τους νομούς με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες) ακόμα και μέσα στην ίδια τη πόλη! Όταν χιονίζει εκεί χιονίζει παντού :lol:

Για φαγητό στη Φλώρινα στον Αποσπερίτη. Πολύ καλό!
Τώρα διαβάζω κάτι για Νυμφαία, Αρκτούρους, Καστοριές κλπ, δε νομίζω να γίνονται με ΚΤΕΛ.
Ξέχνα τα για τόσες λίγες μέρες, για τη συγκεκριμένη εποχή και χωρίς αυτοκίνητο. Η Καστοριά είναι μία κατηγορία απο μόνη της.

Edit: Η πόλη των Γρεβενών παλιά συνδέονταν άμεσα με Καστοριά με ΚΤΕΛ, τώρα δεν ξέρω.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.202
Μέλη
39.919
Νεότερο μέλος
Stavroula & Nikos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα