Ελβετία Κατάλευκα ελβετικά καντόνια

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Μπορει τα ομορφα να τελειωνουν γρηγορα αλλα τα θυμασαι με συγκινηση.Ευχαριστω για την λεπτομερη περιγραφη...γρηγορα για το επομενο και χαιρετισματα στο ομορφο νησι σου!!!:lol:
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εμενα μου εκατσε στραβη με το σπιτακι-κουκο,χωρις χορευτες και ξυλοκοπους,ομως.Ειχα δωσει 110 ευρω και μεσα σε ενα μηνα,χαλασε και τωρα απλως το εχω διακοσμητικο.Τις νυχτες σταματουσα τη λειτουργια του γιατι ενοχλουσε.Καποια στιγμη πρεπει να το παω.μηπως επισκευαστει με καποιο τροπο :(
Κρίμα...εμένα πάντως έχει εγγύηση 2 χρόνια και μου είπε ο πωλητής πως αν πάθει οτιδήποτε, να το στείλω με δική τους χρέωση να το φτιάξουν. Και μένα κάνει αρκετή φασαρία και ακούγεται σε όλο το σπίτι.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Μπορει τα ομορφα να τελειωνουν γρηγορα αλλα τα θυμασαι με συγκινηση.Ευχαριστω για την λεπτομερη περιγραφη...γρηγορα για το επομενο και χαιρετισματα στο ομορφο νησι σου!!!:lol:
Ευχαριστώ!Υπολείπεται και η τελευταία μέρα...που θα τη γράψω αύριο και μερικές γενικές πληροφορίες.:clap:
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Τελευταία μέρα στη Ζυρίχη και στην Ελβετία γενικώς, με βαλίτσες στην αποθήκη του ξενοδοχείου και ώρα πτήσης 20.30, ξεκινήσαμε την τελευταία μας βόλτα στην πόλη.
Πολύ κοντά στο σταθμό των τρένων, δίπλα στα καφέ Starbacks, βρίσκεται το τελεφερίκ, που με εισιτήριο 1,20 φράγκα, σε ανεβάζει στο λόφο του Παν/μιου, από όπου η θέα στην πόλη είναι πανοραμική. Εκεί βρίσκεται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και το Παν/μιο. Θαυμάσαμε τη θέα τριγύρω και φωτογραφήσαμε τα τοπία με και χωρίς τις αφεντομουτσουνάρες μας...Οι ναοί και το ρολόι ξεχωρίζουν από παντού. Κατεβαίνοντας από το λόφο, μπήκαμε πάλι στην παλιά πόλη και επειδή η παρέα μου ήταν καλά παιδιά...τους περίμενε μία έκπληξη από μένα...το cafe Schober. Ένας τέτοιος πανέμορφος και χαριτωμένος χώρος, ήταν αυτό που χρειαζόμασταν αυτή τη στιγμή! Ο χώρος υποδοχής είναι ζαχαροπλαστείο, από όπου μπορεί να αγοράσει κανείς γλυκά. Δίπλα του μία απλή και λιτή αίθουσα με λίγα τραπεζάκια. Μία σκάλα οδηγεί στον όροφο, όπου δεξιά είναι το κόκκινο δωμάτιο, με ωραίους καναπέδες, αναπαυτικές πολυθρόνες και μουσική από πιάνο. Αριστερά ένας χώρος με μεγάλο μπαρ και παραδοσιακά τραπεζοκαθίσματα, όπως τα δικά μας παραδοσιακά καφενεία. Ο τελευταίος όροφος είναι μία μεγάλη σάλα, με πολλά παράθυρα και λιτή διακόσμηση. Ήπιαμε το καφεδάκι μας και απολαύσαμε ένα σοκολατένιο γλυκό, σκέτη...κόλαση! Ενδεικτικά αναφέρω τιμές, μιας και έχω μπροστά μου την απόδειξη: καφές καπουτσίνο 5,80 φρ., ζεστή σοκολάτα 7,50φρ.,φυσικός χυμός πορτοκαλιού 6,80 φρ., γλυκό 8,70 φρ. Σε ευρώ θα υπολογίζετε κάτι λιγότερο από τα φράγκα. Αφού πήραμε ενέργεια από τους καφέδες και τα γλυκά συνεχίσαμε και κατεβήκαμε στη λίμνη, με σκοπό να ρωτήσουμε τα δρομολόγια της κρουαζιέρας, που τελικά δεν ήταν κρουαζιέρα, αλλά ένα όμορφο πλοιάριο που έκανε δρομολόγια θαλάσσιου λεωφορείου. Δυστυχώς το είχαμε χάσει και το επόμενο και τελευταίο δρομολόγιο ήταν σε 1,5 ώρα.
Μία άλλη επιθυμία μας ήταν να επισκεφτούμε το Kunsthaus Museum, που είναι ξακουστό. Εκτός από τη μόνιμη συλλογή, εκείνη την περίοδο φιλοξενούσε και έργα του Πικάσσο. Ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας δε μας έφτανε για να περιηγηθούμε στο μουσείο και να κάνουμε και την κρουαζιέρα. Έτσι περπατήσαμε ως το μουσείο, χαζέψαμε το κτίριο εξωτερικά, κάναμε ένα μικρό συμβούλιο, διότι έπρεπε να αποφασίσουμε μουσείο ή λίμνη (και τα δύο με τίποτα δεν τα προλαβαίναμε) και μετά από εσωτερικές διεργασίες ο κύβος ερρίφθη...θα πηγαίναμε στην κρουαζιέρα! Κατεβήκαμε λοιπόν στην προβλήτα και στηθήκαμε στην ουρά για να μπούμε στο πλοιάριο. Η όλη διαδρομή είχε διάρκεια 1 ώρα και 20 λεπτά. Στον πηγαιμό πλεύσαμε στην αριστερή πλευρά και κάναμε τις προγραμματισμένες στάσεις, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, που αντί για αμάξι ή λεωφορείο, αυτοί προτιμούν για τις μετακινήσεις τους το θαλάσσιο ταξί. Περάσαμε πολύ κοντά από όμορφες και γραφικές συνοικίες, φτάνοντας ως τα προάστια της Ζυρίχης και έχοντας απέναντι μας τα χιονισμένα κατάλευκα βουνά! Τρελαίνομαι για τέτοιου είδους βαρκάδες...γι' αυτό δε χάνω ευκαιρία...όπου υπάρχει ποτάμι ή λίμνη τη βαρκάδα μου θα την κάνω. Στην επιστροφή περάσαμε από την άλλη πλευρά της Ζυρίχης. Η λίμνη ήταν ηρεμότατη, μα το κρύο τσουχτερό, αφού για να χαρούμε ακόμη πιο πολύ το τοπίο και να φωτογραφίζουμε πιο άμεσα, καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο του πλοίου, όπως και πολλοί άλλοι παλαβοί. Εκτός από τους κατοίκους που χρησιμοποιούσαν το δρομολόγιο αυτό, υπήρχανε πάρα πολλοί τουρίστες, όπως εμείς. Το εισιτήριο κόστιζε 8,20 φρ.
Όταν τελείωσε η κρουαζιέρα, ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος. Ίσα ίσα προλαβαίναμε ένα φαγητό και σφαιρίδιο, έπρεπε να τρέξουμε στο ξενοδοχείο, να πάρουμε τις βαλίτσες και δρόμο ολοταχώς για αεροδρόμιο.
Τι δεν είχαμε φάει στην Ελβετία, για το οποίο φημίζεται; Φοντί! Είχα κρατήσει σημειώσεις από ένα διαφημιστικό περιοδικό για ένα ξενοδοχείο με καλό εστιατόριο, που έφτιαχνε φοντί. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσω οτι δε φτιάχνουν όλα τα εστιατόρια φοντί. Δρόμο πήραμε δρόμο αφήσαμε και φτάσαμε με το χάρτη ανά χείρας στο ξενοδοχείο, το εστιατόριο του οποίου λέγεται Swiss Chuchi. Παραγγείλαμε παραδοσιακό φοντί για 2 άτομα, ενώ είμασταν 3 και πατάτες τηγανητές. Το συγκεκριμένο φοντί περιείχε μόνο τυριά. Από ο,τι είδαμε στον κατάλογο υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί, όπως τυριά με μανιτάρια, με μπέικον κα. Μαζί με το κατσαρολάκι που περιέχει το λιωμένο τυρί και το οποίο διατηρείται με φωτιά από κάτω, μας φέρανε ένα καλάθι γεμάτο ψωμάκια μπουκιές, τα οποία με κάτι μακριά πιρούνια βουτούσαμε μέσα στο λιωμένο τυρί και κατευθείαν προς βρώση! Μία παράδοση λέει...πως όποιου το ψωμάκι πέσει στο κατσαρόλι...πληρώνει το γεύμα...οπότε φαντάζεστε πόσο προσεχτικοί είμασταν...διότι δεν είχε και μικρό κόστος! Τα 200 γρ. που αντιστοιχούσαν στη μερίδα ενός ατόμου, κόστιζαν 26 ευρώ, τα 400 γρ. που πήραμε εμείς 52 ευρώ. Κι αν υπολογίσουμε και τις πατάτες και τις μπύρες φανταστείτε πόσο κόστιζε το γεύμα μας! 'Ήταν εμπειρία πάντως, μιας και είναι καλό να κάνουμε και γευσιγνωσία στα ταξίδια μας, αλλά δε μπορεί κανείς να θεωρήσει οτι το φοντί τρώγεται για κυρίως πιάτο, διότι από ένα σημείο και μετά μπουχτίζεις! Τα τυριά είναι βαριά και αρμυρά και δεν μπορείς να τα φας σε ποσότητα.
Αφού πήραμε και το γεύμα μας, αποχαιρετίσαμε τη Ζυρίχη, με το ποτάμι και τη λίμνη της, την παλιά πόλη, τις γέφυρες και τις πολυπληθείς λεωφόρους και ανεβήκαμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε τις αποσκευές προς το αεροδρόμιο.
Μία ακόμη εκδρομή έφτασε στο τέλος της...άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκα για το οτι οι μέρες των εκδρομών τελειώνουν πολύ γρήγορα και αυτό που σου μένει να θυμάσαι...πέρα βέβαια από τις μέρες αυτές, είναι η περίοδος της προσμονής, της προετοιμασίας, της αναζήτησης και της μελέτης για τον προοροσμό...Δεν έχω τελειώσει όμως με την Ελβετία...μου έχουνε μείνει σημαντικές πόλεις, όπως η Γενεύη, η Λωζάνη, η Βασιλεία, γι' αυτό θα επιστρέψω κάποια άλλη φορά...ίσως και σύντομα, ίσως κάποια άλλη εποχή...όχι χειμώμα, για να αποκομίσω και άλλες εικόνες!
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εν κατακλείδι...
Κάποια συμπεράσματα γενικά...και συνοπτικά και προσωπικές απόψεις, αλλά και κάποιες γενικές χρήσιμες πληροφορίες.

*Μου φάνηκε πολύ ακριβή χώρα σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές που έχω πάει

α)στο φαγητό που δεν πληρώσαμε κάτω από 40 φρ. το άτομο σε εστιατόρια, μεσαίας κατηγορίας, όχι χλιδάτα, με φαγητό κυρίως πιάτο, σαλάτα και μπύρα. Φθηνό φαγητό μπορεί να βρει κανείς στο σούπερ μάρκερ Migros και Coop και στο Nordsee που βρίσκεται μέσα στο σταθμό των τρένων στη Ζυρίχη.

β)στα εισιτήρια τρένου και τραμ. Η περιοχή που μέναμε εμείς υπάγεται στη ζώνη 11 και το κέντρο της πόλης στη ζώνη 10, οπότε ένα εισιτήριο τρένου για τη Ζώνη 10,11 κόστιζε 12,80 φρ, περίπου 10 ευρώ. Ταξί δε χρησιμοποιήσαμε καθόλου για να ξέρω.

γ)στους καφέδες και στα εμφιαλωμένα νερά. Ένας καφές σε καφετέρια, όχι στο
δρόμο, κόστιζε 5-7 φρ. και το μικρό μπουκάλακι νερό 4 φρ.

δ) στα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης οι τιμές ήταν αυξημένες σε σχέση με την Ελλάδα.

ε) όσον αφορά την τιμή του ξενοδοχείου και των αεροπορικών εισιτηριών δε γνωρίζω, διότι πήγα με γκρουπ. Απλά είδα σε κάποια διαφημιστικά πως τα ξενοδοχεία κάνουν προσφορές του τύπου στις 4 βραδιές, η μία δώρο, ή στις 7 βραδιές οι 2 δώρο.

*Όσον αφορά τον καιρό, την εβδομάδα που είμασταν το κρύο ήταν υποφερτό, λίγο κάτω από το μηδέν και την τελευταία μέρα έφτασε στους +8 και κοντέψαμε να σκάσουμε από τη ζέστη, καθότι είχε και ζεστό ήλιο. Όλες τις μέρες φορούσα ισοθερμικά, ένα ζεστό πουλοβερ και μπουφάν.

*Οι Ελβετοί είναι ευγενάστατοι και όσους εμείς ρωτήσαμε για κάποια πληροφορία μας απάντησαν εις την αγγλικήν! Στη Ζυρίχη μιλάνε γερμανικά.

*Κάθε πόλη έχει τη δική της ομορφιά και χάρη...φύση...πολύ πράσινο και άφθονο χιόνι το χειμώνα όταν τριγυρνάς στα βουνά. Αντίστοιχα το καλοκαίρι θα είναι ονειρεμένα όταν κάνει κάποιος δραστηριότητες στα καταπράσινα αλπικά τοπια και κοντά στις λίμνες. Μάλλον η επόμενη φορά στην Ελβετία θα είναι άνοιξη ή καλοκαίρι για να πάρω και άλλες εικόνες...

Χρήσιμα στοιχεία:

*Το τοπικό νόμισμα είναι το ελβετικό φράγκο. Ένα ευρώ ήταν ίσο με 1,23 φράγκα (Αρχές Γενάρη 2011).

*Χιλιομετρικές αποστάσεις

Ζυρίχη-Λουκέρνη 55 χιλ.
Ζυρίχη-Βέρνη 120 χιλ.
Γενεύη-Λωζάνη 260 χιλ.
Βέρνη-Γενεύη 150 χιλ.
Γενεύη-Ζυρίχη 288 χιλ.
Γενεύη-Ζερμάτ 230 χιλ.
Γενεύη-Μοντρέ-Βεβέ 30 χιλ.
Ζυρίχη-Σαιν Μόριτζ 200 χιλ.
Ζυρίχη-Σαιν. Γκάλεν 85 χιλ.
Μιλάνο-Λουγκάνο 77 χιλ.

*Η Ελβετία είναι μία ώρα πίσω από την Ελλάδα.

*Όσον αφορά τα μουσεία...το μόνιμο παράπονό μου είναι οτι γενικώς κλείνουν πολύ νωρίς. Εμείς επειδή γυρνούσαμε σε ημερήσιες εκδρομές, όταν γυρνούσαμε ήταν ήδη κλειστά τα μουσεία. Έτσι δεν κατάφερα να επισκεφτώ το Kunsthaus Museum Πέρα από αυτό είχα καταγράψει τα εξής μουσεία στη Ζυρίχη που μου είχαν φανεί αξιόλογα και σας τα παραθέτω, διότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν και να έχετε το χρόνο να τα επισκεφτείτε:
Μουσείο Reitberg (αρχαία ασιατική τέχνη), μουσείο Johan Jacobs (ιστορία αποικιακού καφέ και φαγητού), Ελβετικό εθνικό μουσείο, μουσείο ιστορίας της ιατρικής, μουσείο Beyer (ρολογιών).

*Σουβενίρ από την Ελβετία: Ρολόγια (χεριών και κούκους), σουγιάδες, ελβετικές σοκολάτες.

*Απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα:Αρκεί η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που είχαν γράψει τις δικές τους εμπειρίες, τις οποίες μελέτησα και πήρα πληροφορίες, και ιδιαιτέρως την ioanna balla, που είχε πάει πρόσφατα και μου αφιέρωσε ιδιαίτερο χρόνο.
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ευχαριστούμε Γιώτα για την όμορφη ιστορία, μου θύμισες το δικό μου ταξίδι πριν 2 χρόνια στην Ελβετία...Για όλα σου τα tips θα συμφωνήσω - αν και εμείς είχαμε βρει και οικονομικό εστιατόρειο στη Ζυρίχη και με αρκετά καλό φαγητό..
Να μαστε καλά να ξαναπάμε :clap:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ευχαριστούμε Γιώτα για την όμορφη ιστορία, μου θύμισες το δικό μου ταξίδι πριν 2 χρόνια στην Ελβετία...Για όλα σου τα tips θα συμφωνήσω - αν και εμείς είχαμε βρει και οικονομικό εστιατόρειο στη Ζυρίχη και με αρκετά καλό φαγητό..
Να μαστε καλά να ξαναπάμε :clap:
Αν θυμασαι δωσε το ονομα αυτου του εστιατορειου.
Gyristroyla ευχαριστουμε πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες.Ειπες οτι πηγες με γκρουπ.Αν μπορεις (αν οχι ,στειλε μου πιμι) πες μας ποσο στοιχισε αυτη η εκδρομη και τι περιλαμβανε.
Ευχαριστω.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Αν θυμασαι δωσε το ονομα αυτου του εστιατορειου.
Gyristroyla ευχαριστουμε πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες.Ειπες οτι πηγες με γκρουπ.Αν μπορεις (αν οχι ,στειλε μου πιμι) πες μας ποσο στοιχισε αυτη η εκδρομη και τι περιλαμβανε.
Ευχαριστω.
Κόστιζε 675 ευρώ και 125 ευρώ οι φόροι. Περιελάμβανε αεροπορικά με Swiss, 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, 4 ημερήσιες εκδρομές, ξενάγηση της Ζυρίχης, το εισιτήριο του αλπικού τρένου, ταξιδιωτική ασφάλεια. Αυτά...δεν θυμάμαι για την ώρα κάτι άλλο.
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
να εισαι καλά γυριστρούλα....ειναι ακριβώς όπως τα γράφεις...
εντάξει..δεν σου στοιχισε πολλα με το πρακτορείο...θεωρώ οτι ηταν καλή τιμή..
εμεις 2 ατομα ξοδεψαμε γύρω στα 2400...εισητηρια με swiss...ξενοδοχειο 6 νυχτες...αυτοκινητο νοικιασμένο...(το κοστος του αυτοκινητου μοιραστηκε με το αλλο ζευγάρι)και τα ημερησια έξοδα..και φαγητό βεβαια 1 φορα την ημέρα σε εστιατόριο...
σου ευχομαι να εισαι καλα να κάνεις και άλλα ταξίδια!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom