Καταφύγια της Ελλάδας

underwater

Member
Μηνύματα
2.713
Likes
11.263
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καταφύγιο Βωβούσας
Λοιπόν, είπα να σου προτείνω με τη σειρά μου το καταφύγιο "Βάλια Κάλντα" στη Βωβούσα, αλλά είδα στα maps ότι είναι 3.5 ώρες από Θεσσαλονίκη, άρα εκτός του ορίου που έχετε θέσει. Το αφήνω όμως για κάθε ενδιαφερόμενο.

Έμεινα 2 βραδιά τον περασμένο Σεπτέμβριο στο συγκεκριμένο καταφύγιο, καθώς ανεβήκαμε Βάλια Κάλντα με πεζοπορική ομάδα για τη διάσχιση του περίφημου Αρκουδορέματος (το οποίο by the way ήταν μια υπέροχη πεζοπορική εμπειρία).

Το καταφύγιο μου άρεσε πάρα πολύ. Πολύ άνετο και καθαρό, non-stop ζεστό νερό στα ντους, φιλόξενοι άνθρωποι, ένα πολύ καλό εστιατόριο (must οι πέστροφες, οι ηπειρώτικες πίτες και οι μελιτζάνες στο φούρνο).
Ο υπαίθριος χώρος στον οποίο καθόμασταν για φαγητό και ξεκούραση ήταν πανέμορφος μες στη φύση, ενώ λάτρεψα τα παιχνίδια με τους ποιμενικούς του καταφυγίου (οι οποίοι μας έκαναν παρέα και καθ' όλη την πεζοπορία) και τα ζωάκια γενικότερα.

Ήταν η πρώτη φορά που διανυκτέρευσα σε καταφύγιο (σε όλα τα άλλα έχω πάει απλα για βόλτα ή για λίγη ξεκούραση μετα από πεζοπορία) και μου είπαν ότι πιθανότατα όταν μείνω σε κάποιο άλλο θα πάθω σοκ, καθώς της Βωβούσας είναι σα να λέμε κατηγορία "πεντάστερου".
 

patsman

Member
Μηνύματα
198
Likes
527
Απαράδεκτα όλα όσα περιγράφεις, σε πιστεύω. Έχει χαθεί το νόημα για πολλούς τετοιους χώρους, στα πλαίσια του ελληνικού ωχαδερφισμού. Μη το γράφεις μόνο εδώ, γραψτο και στο google. Σκοπεύω να πάω το Μάιο κι ελπίζω να μη το βρω έτσι.
Ειλικρινά εύχομαι να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πάντως, υπάρχει και ένα καταφύγιο στους Πάδες, το οποίο επίσης προτείνεται για όσους θέλουν να ανέβουν στον Σμόλικα. Δεν έχω γνώμη.

Που να δεις τι γίνεται στο καταφύγιο του Χορτιατη. Ειλικρινά, το αδιαχώρητο. Κόσμος που φτάνει μέχρι εκεί με το αμάξι του, αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες. Κλείνουν και τα περάσματα των πεζών, μποτιλιαριζόνται τρακάρουν κ βρίζουν.
Συμφωνώ. Το έχουμε ζήσει. Μια από τις φορές που αποφασίσαμε ν' ανεβούμε στο καταφύγιο του Χορτιάτη, αφήσαμε το αυτοκίνητο στα ραντάρ και το πήραμε με τα πόδια. Τι το θέλαμε; Εισπνεύσαμε τόσο καυσαέριο και τόση σκόνη από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, που μάλλον δεν μας βγήκε σε καλό.
 

apos

Member
Μηνύματα
198
Likes
528
@patsman Πικρή ιστορία τα καταφύγια, η συμπεριφορά των διαχειριστών σε πολλά που έχω επισκεφτεί είναι εντελώς απαράδεκτη.
Καταφύγιο Βωβούσας πολύ αξιόλογο και συμπαθητικό και σε ωραίο σημείο για πεζοπορίες.
Στις Πάδες υπάρχει ο ξενώνας Munti Smolikas, έμεινα ένα βράδυ εκεί. Αδιάφορο τελείως με άφησε.
 

makzax

Member
Μηνύματα
83
Likes
189
Όντως, αγαπημένο το καταφύγιο της Βοβούσας και με φοβερό φαγητό!
Για τον Σμόλικα με αυτά που διαβάζω μάλλον έχει αλλάξει χέρια η διαχείριση, έχω αρκετά χρόνια να πάω. Κρίμα...
 
Μηνύματα
20
Likes
63
λοιπόν πιστεύω πως από τα ωραιότερα καταφύγια ειναι των Βαρδουσίων του ΕΟΣ Αμφισσας. Περίπου με 70 κρεββάτια και στην κουζίνα ο άρχοντας Κώστας με ότι καλλίτερο σε πρώτη ύλη υπάρχει στην περιοχή. Το επισκέπτομαι σταθερά κάθε χρόνο με το όχημα και μετά υπάρχουν διαδρομές ορειβατικές και για 4χ4. Το καταφύγιο στα 2.000 μέτρα περίπου . Η διαδρομή για να φτάσεις είναι πανέμορφη και φυσικά έχεις πολλές επιλογές. Τελευταία είμουν εκεί παραμονή και την πρωτοχρονιά
 

Attachments

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.422
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Καταφύγιο Κορομηλιάς τελικά. Η πρόταση του @apos για Λαγομάνα ήταν πολύ καλή και θα την ακολουθήσουμε σίγουρα -ελπίζω σύντομα, όμως ήταν γεμάτο ένεκα τριημέρου, έτσι δεχτήκαμε τη ζεστή φιλοξενία του Βαγγέλη και της Έφης, στο καταφύγιο Κορομηλιάς, στην όχι και τόσο διάσημη πλευρά του Ολύμπου.
Το μέρος μας είναι γνώριμο αφού έχουμε ξανακάνει τρεκ εδώ. Το καταφύγιο προσφέρει αφετηρία για πολλές διαδρομές. Στα 18 χιλιόμετρα είναι και το καταφύγιο Σταυρός για όποιον θέλει να κάνει refuge hoping. Στα μείον η έλλειψη θέρμανσης, συνίσταται ο υπνόσακος.
Ο δρόμος είναι για 40 λεπτά κακοτράχαλος από το πάρκινγκ που ξεκινά το Τρεκ για Ορλιά και κόκκινο βράχο, όμως κανεις μπορεί να φτάσει στο καταφύγιο και πεζοπορώντας, μετά τον κόκκινο βράχο. Τα Τρεκ θα τα γράψω στο άλλο θρεντ. Καλή Σαρακοστή σε όλους.
IMG_6756.jpeg
IMG_6755.jpeg
IMG_6752.jpeg
IMG_6753.jpeg
IMG_6748.jpeg
IMG_6746.jpeg
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.502
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom