Νεπάλ Κατμαντού με μικρό παιδί...

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Το ταξίδι στο Νεπάλ, δεν θα συμβούλευα να είναι το πρώτο ταξίδι του παιδιού και των γονιών στο εξωτερικό. Ξεκινάς από κάτι πιο "Ευρωπαικό" να το πω;;;;.... θα το πω!
Θα το πω κι εγώ... το Νεπάλ με τόσο μικρό παιδί μου φαίνεται... βουνό :D
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Γράψε τώρα και την συνέχεια του ταξιδιού! Ελπίζω να μην σας έτυχαν κι άλλες τραγελαφικές καταστάσεις!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Για όσους τέλος πάντων θελήσουν να το επιχειρήσουν με παιδί, μπορούν να περάσουν ένα τρίωρο από το Ζωολογικό Κήπο στο Patan.
(Να πω ότι εισιτήριο εισόδου στο Patan πληρώνουν οι ενήλικες - σας δίνουν κι αυτοκόλλητα που τα φοράτε κάπου πάνω σας - αλλά όχι τα παιδιά...)
Όχι ο καλύτερος ζωολογικός του κόσμου, αλλά μπορεί να χαζέψει μερικά ζωάκια που δεν θα δει στην Ελλάδα. Έχει και παιδικά χαρά μέσα, αλλά για λόγους υγιεινής θα έλεγα να την αποφύγετε!!
Έχει όμως εσωτερική λιμνούλα που δε χρειάζεται να αποφύγετε, με βάρκες - ποδήλατα και μπορείτε να τα νοικιάσετε για μια βόλτα. Αν έχει ουρά, μην περιμένετε..... ορμήξτε! Δεν είστε στην Ελβετία.... ντου από παντού.... οι ντόπιοι πηδούν από πάνω σας, για να προλάβουν μια βάρκα!!

Swayambhunath Temple :
Ο λόφος με τα πιθηκάκια!! Ότι θα τα κυνηγήσουν, θα τα κυνηγήσουν.... είναι σίγουρο! Πρέπει όμως να συγκρατήσετε όσο γίνεται το παιδί σας, γιατί τα πιθηκάκια γίνονται και επιθετικά και .... κλέφτες! Αρπάζουν ότι τρώγεται!! Στο τσαφ γλυτώσαμε μερικά μπισκότα από το τραπεζάκι του καροτσιού! Μην τα πετάξετε, κρύψτε τα! Ότι τρώγεται κλέβεται.
Το καρότσι είναι εμπόδιο για όλα τα σκαλιά μέχρι την κορυφή, αν θέλετε να το κάνετε, θα πάτε ένας ένας. Αλλιώς θα μείνετε στη βάση...
Αν το μικρό σας, είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να κατεβείτε με τα πόδια, γιατί είναι κατηφόρα. Και πάλι προσοχή στα πιθηκάκια, είναι παντού. Αν είναι μικρό, κάντε το μόνο αν έχετε καρότσι!! Αλλιώς πάρτε ταξί.

Φαγητό:
Για να φάτε οικογενειακώς, καλύτερα ψάξτε το από πριν και να είστε αρκετά σίγουροι για το πόσοι ξένοι έχουν ήδη φάει εκεί. Αν αφιερώσετε χρόνο, δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτά που θυμάμαι να φάγαμε καλά, ήταν καθαρά και μπορούσε να απασχοληθεί το παιδί, ήταν το Dechenling Beer House: Κήπος με μικρή μικρή λιμνούλα κι ένα άγαλματάκι του Θεού ελέφαντα στο κέντρο, αναριχώμενα, ωραίος χώρος και άπλα για τρέξιμο και παιχνίδι χωρίς να το χάνετε από τα μάτια σας. Πολύ κοντά στο Gardens of Dreams, που μπορείτε να περάσετε μετά μια βόλτα,

Επίσης και το Thamel House Restaurant : Αυλίτσα, καλό φαγητό, χώρος για τρέξιμο και ταυτόχρονα ελεγχόμενος. Αν πάτε βραδάκι μπορεί να έχει και κάποιο ζωντανό πρόγραμμα, που επειδή είναι σε εξωτερικό χώρο δεν τρομάζει, ούτε ξεκουφαίνει τα παιδιά!

Bhojan Griha : Κάναμε δυο μέρες να το βρούμε, αλλά πέφταμε μάλλον σε άσχετους ταξιτζήδες!! Κάναμε προσπάθεια να το εντοπίσουμε με τα πόδια, μιας και ξέραμε την πλατεία γύρω από την οποία ήταν, αλλά είχε τόσα σκοτάδια που δεν γινόταν, δεν θέλαμε κιόλας να μπλεχτούμε σε τόσο σκοτάδι!!
Βρέθηκε ταξιτζής να το ξέρει, και ήταν πολύ καλό! Βρήκαμε τραπέζι χωρίς να κλείσουμε, αλλά ήταν μάλλον το τελευταίο και βολευτήκαμε γιατί είμασταν μόνο τρία άτομα! Ο μικρός χάζεψε αδιαμαρτύρητα σε όλο το πρόγραμμα, τα τραπεζάκια ήταν μάλλον στα δικά του μέτρα, παρά στα δικά μας, και καθήσαμε στο πάτωμα σε μαξιλάρια. Το απόλυτο χάζι, ήταν ότι στο πρόγραμμα έπαιρνε μέρος κι ένα κοριτσάκι, μάλλον κόρη του ιδιοκτήτη, γιατί όποτε ήθελε χόρευε και όποτε ήθελε έφευγε και καλά έκανε το κοριτσάκι, αλλά ο δικός μου το καταχάρηκε.
Καλό το φαγητό, αλλά πολύ αργό το σερβίρισμα.....
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Black Pepper :
Μπαράκι, με φαναράκια, ήσυχο, σε πολύ καλή συνοικία, με πολύ καλό κόσμο! Αυλή, καλή μουσική.... χάρμα αυτιών και ματιών!! Ο μικρός μας κοιμήθηκε ξάπλα στο καρότσι, σε τόσο χαλαρή ατμόσφαιρα με απαλή μουσική και φωτισμό! Από τις όμορφες στιγμές του Κατμαντού....

Τέλος, για την αχρείαστη ώρα, που θα χρειαστείτε γιατρό ή επείγοντα νοσοκομείου, μακριά από το Bir Hospital!! Ούτε απ'έξω!! Έχω διαβάσει τα χειρότερα!! Καλύτερα - λέει - να μπείτε σε ένα φαρμακείο και να ρίξετε κορόνα - γράμματα ποιο χάπι να πάρετε, αυτο-διαγνωστείτε βρε αδερφέ στην ανάγκη.... παρά να μπείτε στο νοσοκομείο αυτό.
Εμείς μόνο απ'έξω περάσαμε και ήθελα να 'ξερα, πως στέκεται όρθιο ακόμα!!
Αν και ευτυχώς δεν χρειαστήκαμε κανένα γενικώς, είχαμε καταλήξει μετά από πολύ ψάξιμο, ότι σε περίπτωση ανάγκης, θα πάρουμε ταξί για το CIWEC clinic ή το Patan Hospital.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Σε ευχαριστούμε για την ιστορια που μοιράζεσαι μαζί μας. Πόσες μέρες μείνατε συνολικά;
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ερώτηση: με την αθλια ρυπανση της Κατμαντου πώς τα βγάλατε πέρα; Νομιζω οτι εχω εισπνευσει τοσες τοξικες ουσιες σε 2 μερες που δεν τις εισεπνευσα στην αθηνα μια ζωη. Για οσους δεν γνωριζουν σρκει να πω οτι πολλοι κατοικοι κυκλοφορουν με μασκες.
Σιγουρα θα κινηθηκατε κι εκτος Κατμαντου, θα ηθελα απλα τη γνωμη σου αν τελικα αξιζει να μενει κανεις εκει. Κι εγω στην Thamel μενω, αλλα μετα την εμπειρια της bhakapur εχω σκυλομετανοιωσει. Το μονο συν ειναι οτι εχεις περισσοτερες επιλογες φαγητου και καταλυμματων. Προσωπικα η Κατμαντου δεν μου αρεςει, σε αντιθεση με την bhaktapur που την ερωτευτηκα. Μια πολη μουσειο, πιο χαλαρη, πιο αυθεντικη, μια ανασα απο την υπεροχη επαρχια του νεπαλ.
Αναμενω να δω και το patan.... και θα δοκιμασω τις επιλογες σου για τις οποιες κι ευχαριστω.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ερώτηση: με την αθλια ρυπανση της Κατμαντου πώς τα βγάλατε πέρα; Νομιζω οτι εχω εισπνευσει τοσες τοξικες ουσιες σε 2 μερες που δεν τις εισεπνευσα στην αθηνα μια ζωη. .
Γουρουνι διαφωνω πλαγιομετωπικα μαζι σου..εκτος και αν ανοιξαν τοσο πολυ οι εξατμήσεις απο το 2004 που πηγα. τα μονα τοξικα συννεφα τότε προέρχονταν απο τις καυσεις των νεκρών..πολυ τσικνίλα ρε παιδι μου,ουτε διαθερμία στα χειρουργεια να ήταν!! τώρα τι να πω ...χάλασε μαλον και η κατμαντου!!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Γουρουνι διαφωνω πλαγιομετωπικα μαζι σου..εκτος και αν ανοιξαν τοσο πολυ οι εξατμήσεις απο το 2004 που πηγα..τώρα τι να πω ...χάλασε μαλον και η κατμαντου!!
Χάλασε,χάλασε γιατί και το 2010 που πήγα εγώ η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κατμαντού ήταν εντονότατη.Μάσκα βέβαια δεν είχα δει κανέναν να φορά οπότε από τα γραφόμενα του Hydroneta φαίνεται πως μάλλον χειροτέρεψε κι άλλο!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Η κατασταση ειναι αφορητη, δεν μπορεις να περπατήσεις, κινδυνευεις απο μηχανακι, αμάξι, ποδήλατο, ρικσο. Πολλοι φορανε μασκες ή βαζουν ενα κομματι ρούχου να μην εισπνέουν το καυσάεριο. Κόρνες παντού και συνεχεια, ακομα και στην πλατεία Durbar. Το κέντρο της πόλης απο Thamel ως Durbar που περπάτησα και στα τριγύρω στενά είναι μια απελπισία. Πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου. Τα λεωφορεία και τα φορτηγά βγάζουν μαύρο καπνό που δημιουργει ολόκληρο νέφος. Πάμπολλα μηχανάκια. Παντως δεν μπορείς σιγουρα να περπατήσεις με την ησυχία σου.
Η Bhaktapur ειναι σκάλες για μένα ανωτερη αισθητικά, αλλά κι από πλευράς κινησης και ηρεμίας
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Η Bhaktapur ειναι σκάλες για μένα ανωτερη αισθητικά, αλλά κι από πλευράς κινησης και ηρεμίας
δηλαδη η bkk το hanoi η sanghai τι να πουνε έ??? με αντιασφυξιογόνες μάσκες ..αχχχ μου έλειψαν!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
δηλαδη η bkk το hanoi η sanghai τι να πουνε έ??? με αντιασφυξιογόνες μάσκες ..αχχχ μου έλειψαν!!
Μπα καλυτερες μου φανηκαν. Εκει τουλαχιστον ειχε πεζοδρομια. Εδω τιποτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.400
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom