Κεντρική-Νότια Εύβοια

TheSandman

Member
Μηνύματα
19
Likes
3
Καλησπέρα σε όλους/ες.

Εύχομαι καταρχάς καλό καλοκαίρι να έχουμε, με πολλά πολλά ταξίδια, εντός και εκτός.

Είμαι από Σέρρες και πέρυσι έκανα διακοπές στην Βόρεια Εύβοια. Φέτος με το αμόρε σκεφτήκαμε να γυρίσουμε την Κεντρική - Νότια Εύβοια. Η ερώτηση μου αφορά στο που να μείνουμε. Θέλουμε να είμαστε στην πλευρά του Αιγαίου και από εκεί να κάνουμε εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες. Επειδή θα έχουμε αυτοκίνητο μπορούμε να πάμε και σε πιο μακρινές αλλά δεν θα θέλαμε όλη μέρα, κάθε μέρα να είμαστε στο τιμόνι για ώρες. Γενικά προτιμάμε ήσυχες παραλίες, μικρά κολπάκια και όχι απαραίτητα οργανωμένες.

Μία σκέψη είναι η Κύμη για να έχουμε απέναντι την Σκύρο την οποία θα θέλαμε να επισκεφτούμε για κανένα διήμερο αν βολέψει.

Εύχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Κάθε πρόταση και τιπ είναι ευπρόσδεκτο.
 
Last edited:

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Κύμη η Κάρυστο θα έλεγα για διαμονή και εξορμήσεις/εκδρομές αφού θα έχετε και αυτοκίνητο.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Για παραλίες Αη-Γιώργης,Μουρτερή,Θαψά,Μετόχι,Τσίλαρος.

Για βόλτες Χωνευτικό,Αυλωνάρι,Χηλή.

Για φαγητό(αν υπάρχουν ακόμη) Κούτελος στην παραλία Πλατάνα Κύμης και Μουριά μέσα στην Κύμη.Επίσης κρεατικά στα χωριά Ανδρονιάνοι και Βίταλο.
 
Μηνύματα
239
Likes
2.650
Αν είχατε να διαλέξετε, την καρα-χάι-σίζον θα επιλέγατε:
  1. Κεντρική ή Νότια Εύβοια από θέμα παραλιών;
  2. Κάρυστο ή Κύμη από άποψη νυχτερινής ζωής (όχι πάρτι, αλλά να έχει κανά γουστόζικο μπαράκι ή ζωντανό μεζεδοπωλείο, όχι μόνο για οικογένειες);
  3. Ωραιότερα πέριξ ιδίως στο θέμα οικισμών; Στην κεντρική Χωνευτικό, Πλατάνι και Αυλωνάρι έχουν ενδιαφέρον, στη νότια Πλατανιστό και κάνα χωριό που μιλάνε με σφυρίγματα (π.χ. Αντιά?), αν και δεν ξέρω πόσο τουριστικό ενδιαφέρον μπορεί να έχει μια τέτοια επίσκεψη. Κάτι άλλο;
Η Κύμη φαίνεται κάπως πιο γραφική, οι παραλίες της Κεντρικής Εύβοιας πιο ονομαστές (η Χιλιαδού χωρίς κύμα όνειρο και φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για άλλες τύπου Πετάλη, Βυθούρη, Θαψά και Μουρτερή), αλλά η κυκλαδίτικη αγριάδα του Νότου με εξιτάρει και η παραλία του Άγιου Δημητρίου είναι χρόνια στη bucket list μου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.677
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom