Κεφαλονιά: πιο εξωτικά δε γίνεται!

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πράγματι είναι ωραίο ταβερνάκι με νόστιμες γεύσεις! Το tip για την Αντίσαμο είναι πολύ καλό!:) Ειδικά αν θες να απολαύσεις μέχρι αργά το μπανάκι σου!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Εξερευνώντας τη νότια ακτή

Παρασκευή πρωί και η διάθεσή μας είναι πολύ χαλαρή! Αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε ένα πιο ήπιο χιλιομετρικά πρόγραμμα. Η πρώτη παραλία που επισκεπτόμαστε είναι αυτή της Πεσσάδας. Πρόκειται ουσιαστικά για 2 tiny παραλίες που βρίσκονται λίγο πριν το λιμανάκι της Πεσσάδας. Η πρόσβαση σε αυτές είναι πολύ εύκολη καθώς μετά την κάθοδο λίγων σκαλοπατιών 2 διαφορετικά, βατά μονοπάτια των 5 λεπτών οδηγούν σε κάθε μία από αυτές. Επιλέξαμε το δεξί μονοπατάκι το οποίο οδηγούσε στην "υποτίθεται" λιγότερο γνωστή παραλία. Η μικρή Πεσσάδα ήταν ένας μικροσκοπικός, εξωτικός κολπίσκος με μπεζ άμμο και διάφανα νερά! Για κακή μας τύχη όμως ήταν γεμάτος κόσμο κι έτσι έχανε μεγάλο μέρος της γοητείας του. Παρ'όλ'αυτά απολαύσαμε μια δροσιστική βουτίτσα στα διαυγή νερά του και σύντομα αναχωρήσαμε για τον επόμενο παραλιοστόχο μας!

40 περίπου λεπτά οδικής διαδρομής με υπέροχη θέα στις νότιες ακτές του νησιού μας χώριζαν από την παραλία της Σκάλας. Αχανής παραλία με ωραία βοτσαλάκια, κρυστάλλινα νερά και πολλά πεύκα στο πάνω μέρος της. Είναι οργανωμένη αλλά παρ'όλ'αυτά είναι πολύ ήσυχη λόγω του μεγάλου της μήκους. Ξαπλώστρες, καφέδες και νερό στα 13 ευρώ (δε βάζουμε μυαλό!:p) και περνάμε άπειρες ώρες απολαμβάνοντας κολύμπι (τα ωραία της νερά και το μεγάλο της μήκος ενδείκνυνται), ηλιοθεραπεία, λογοτεχνία, περιοδικά, καφεδάκια! Απόλυτη ξεκούραση δηλαδή...

Το απογευματάκι επιλέγουμε για φαγητό το ιταλικό εστιατόριο "il destino" γιατί αν δε φάμε όπου πάμε και τις μακαρονάδες μας κάτι παθαίνουμε:p. O χώρος ήταν πολύ όμορφος, η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή αλλά το φαγητό ήταν μέτριο (άντε συμπαθητικό!). Η καλή μας διάθεση όμως το ανέβασε! Ο δρόμος της επιστροφής μας βρίσκει να απολαμβάνουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα on the road!

H χαλαρή μας διάθεση συνεχίζεται και το βράδυ...Μπυρίτσες στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου μας κάτω από τον κεφαλονίτικο έναστρο ουρανό με μουσική συνοδεία τους ήχους της νύχτας...
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το ωραιο με την Κεφαλονια ειναι οτι εχει πολλες διαφορετικες παραλιες.
Επισης θα ηθελα οταν ξαναπαω να ανεβω στην κορυφη του Αινου.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Όντως οι επιλογές παραλίας στην Κεφαλονιά είναι άφθονες! Έχει παραλίες όλων των στυλ! Σίγουρα βρίσκει κανείς τον δικό του παράδεισο! Τον Αίνο κι εγώ τον γλυκοκοιτάζω για την επόμενη φορά!
 

maria_psk

Member
Μηνύματα
34
Likes
54
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ορλεάνη
Στο'χω ξανακάνει το σχόλιο με τις φωτογραφίες αλλά πραγματικά έχω μείνει!! :shock::clap:

υ.γ. Ωραία τα περάσατε και φέτος! ;)
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Μπορείς να αναφέρεις τι θεματάκια είχε γιατί με ενδιαφέρει? Θενκς!
Καταρχην υπήρξαν κάποια προβληματακια στην καθαριότητα δωματιου. Οι υπέυθυνοι μας είπαν ότι έτυχε, αλλά η συζήτηση μας και με άλλους πελατες μας οδήγησε στο συμπερασμα οτι η καθαριοτητα δεν ήταν στο φορτε τους (χωρις βέβαια να σημαίνει οτι το ξενοδοχείο βρωμάει).
Στην τιμή περιλαμβάνει και ημιδιατροφή, οπότε κάποιες φορές φάγαμε εκει.
Το εστιατοριο όμως λειτουργεί λίγες ώρες και δεν υπάρχει κάποιος να σε καθοδηγήσει σε τραπέζι, ενώ και ο συνωστισμός ήταν μεγαλος.
Επίσης διαφημίζονται ως family friendly ξενοδοχείο και όντως υπάρχουν δύο παιδότοποι, αλλά ούτε μια οργανωμένη δραστηριότητα για παιδιά.

Στα συν βέβαια το spa και το μικρό θερινό σιμεμά που παίζει γνωστες ταινίες.

Γενικά πιστέυω ότι έχουν ενα θεματακι στην οργανωση που δημιουργεί μικρο προβληματα που δε συμβαδίζουν απόλυτα με τα πέντε αστερια του.

Τωρα αν θες περισσότερες λεπτομέρειες στείλε π.μ.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ'αγόρι μου!

Σάββατο πρωί, τέταρτη ημέρα των διακοπών μας. Πρόκειται να ζήσω την πιο όμορφη μέρα του φετινού καλοκαιριού, απλά ακόμα δεν το γνωρίζω! Απολαμβάνω χαρωπή το πρωινό μου δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου και σχεδιάζω με το αγόρι μου τη διαδρομή της ημέρας στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Ο καιρός είναι υπέροχος, η μέρα λουσμένη στο φως κι εμείς κατευθυνόμαστε βορειοδυτικά απολαμβάνοντας για μια ακόμα φορά την μοναδική θέα του γκρεμού και της θάλασσας. Πρώτη στάση της ημέρας ο Μύρτος! Γιατί μια φορά μόνο είναι πολύ λίγη! Το φως του ήλιου κάνει τα γαλάζια νερά του να φαίνονται ακόμα πιο έντονα, πιο φωτεινά, πιο πισινάτα! Απολαμβάνουμε τρελό μπανάκι κολυμπώντας στον κόλπο από τη μια του άκρη στην άλλη και στη συνέχεια χαλαρώνουμε κάτω από το χάδι του σεπτεμβριάτικου ήλιου. Μαγεία...

Επόμενος προορισμός μας είναι αρκετά πιο βόρεια η μικροσκοπική παραλία Αλατιές με τα ασπρογάλαζα νερά. Αναζωογοννητική βουτίτσα και λίγα σκαλοπατάκια πιο πάνω βρίσκεται ο παράδεισος...Δέντρα με παχιά σκιά και πεζούλια, ό,τι πρέπει για άραγμα και ραστώνη. Τοστάκια και καφεδάκια από το παρακείμενο ταβερνάκι, περιοδικά κι εφημερίδες, υπέροχη θέα στην παραλία (μόνο μπλε και πράσινο, να χορταίνει το μάτι!), δροσούλα, απόλυτη ησυχία...Ούτε που καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα!

Με το ζόρι σηκωθήκαμε για την επόμενη, κοντινή παραλία. Αχ, και να ξέραμε!:) Παρκάραμε το αυτοκίνητό μας στο τέλος του δρόμου και ακολουθήσαμε ένα πανεύκολο και πανέμορφο μονοπάτι μέσα στο πράσινο. 10 λεπτά μας χώριζαν από τον παράδεισο! Πυκνή βλάστηση, λευκά βότσαλα, πράσινα, καταπληκτικά νερά! Αυτό είναι το Δαφνούδι και σίγουρα αποτελεί μία από τις top παραλίες που έχω επισκεφτεί! Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την ομορφιά του...Προσπαθήσαμε να το χαρούμε όσο περισσότερο γινόταν! Κολυμπήσαμε ξανά και ξανά στα εξωτικά νερά του, λιαστήκαμε στα βραχάκια του, νιώσαμε τη μαγεία της φύσης ξαπλωμένοι πάνω στα λευκά του βότσαλα...Το απογευμάτάκι πια αναχωρήσαμε με δεδομένη την υπόσχεση της επιστροφής!



Λίγα λεπτά μετά κάναμε το τέταρτο και τελευταίο μπανάκι της ημέρας στην παραλία της Έμπλυσης, έναν όμορφο κόλπο με καταπράσινα νερά και βράχια στις άκρες του, που όμως λόγω του ότι είναι πολύ τουριστικός χάνει αρκετή από τη γοητεία του. Δεν ήταν άσχημα όμως για μια απογευματινή, δροσιστική βουτιά...

Τελευταίος στόχος μας στον Βορρά ήταν φυσικά το Φισκάρδο! Αρχοντικά σπίτια, λουλούδια παντού, ρομαντική ατμόσφαιρα...υπό το μελαγχολικό φως του δειλινού. Βολτάραμε δίπλα στα πολυτελή πλεούμενα και τα όμορφα μαγαζάκια, χαζέψαμε νωχελικές γατούλες, μυρίσαμε άρωμα καλοκαιριού...Και τελικά τιμήσαμε το "Vasso's" για το ψαράκι της ημέρας! Νόστιμα και ποιοτικά ορεκτικά, φρέσκα θαλασσινά και υπέροχη καρυδόπαστα με παγωτό κερασμένη στο τέλος. Περιορισμένη η λίστα κρασιών αλλά κάτι βρήκαμε εν τέλει!:p Ικανοποιημένοι και γλυκά ζαλισμένοι αφήσαμε πίσω μας το Φισκάρδο (σαν όνειρο το θυμάμαι!)!

Η διαδρομή μέχρι το Αργοστόλι θα μας μείνει αξέχαστη...Το φεγγάρι καθρεφτιζόταν στη θάλασσα δίπλα μας, το βραδινό αεράκι μας δρόσιζε απαλά και η μουσική στο ράδιο μας "ταξίδευε"...Στο Αργοστόλι κάναμε την τελευταία στάση της ημέρας. Βολτάραμε στον κλασσικό πεζόδρομο και απολαύσαμε τα γλυκάκια μας στον "Μαυροειδή" χαζεύοντας την περατζάδα. Προμηθευτήκαμε και ωραίες μάντολες για συγγενείς και φίλους, κι έτσι γλυκά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής...Μεταμεσονύκτια άφιξη στο ξενοδοχείο και με βρίσκει στο μπαλκόνι να αναρωτιέμαι πόσο υπέροχη μπορεί να είναι μια μέρα...La vita e bella!:)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Μύρτος ξανά!
DSC05901.jpg DSC05899.jpg

Στις μικροσκοπικές Αλατιές.
DSC05913.jpg DSC05904.jpg

Δαφνούδι, ο παράδεισος!
DSC05928.jpg DSC05918.jpg DSC05944.jpg

Fiskardo romance!
DSC05945.jpg DSC05946.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.983
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom