Κιλά και διακοπές!!!

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.280
Likes
1.349
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Καλημέρα! Παίρνετε και εσείς κιλά στις διακοπές; Ταξίδι και 2κιλο.... Όσα πιο πολλά πάμε,τόσα πιο πολλά κιλά παίρνουμε... Ειδικά το καλοκαίρι, θα βγεις έξω θα πιεις θα φας.... Τι κάνετε εσείς; Και μη μου πείτε τρέξιμο πρωί πρωί γιατί με μικρά παιδιά δεν υπάρχει πιθανότητα για κάτι τέτοιο... Υγιεινό φαγητό,πάλι δεν παίζει γιατί όταν βγαίνεις έξω ούτε με σαλάτα θα τη βγάλεις,ούτε έχει άξιο το φιλέτο κοτόπουλο 🐔... Ψάρια δεν μας αρέσουν... Οπότε.... Όλα τα υπόλοιπα είναι τα παχυντικα.... Αντιμετωπίζει κανείς το ίδιο πρόβλημα;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.021
Ξεχναω το ψωμι, τρωω μιση μεριδα για να μπορω να φαω και γλυκο μετα.
Ουτε εξτρα γραμμαριο. Αλκοολ με το σταγονομετρο λογω δυσανεξιας.
Δοκιμασε το.
 

pan82

Member
Μηνύματα
627
Likes
779
Ξεχναω το ψωμι, τρωω μιση μεριδα για να μπορω να φαω και γλυκο μετα.
Ουτε εξτρα γραμμαριο. Αλκοολ με το σταγονομετρο λογω δυσανεξιας.
Δοκιμασε το.
Κάνεις αυτά στις διακοπές paeftra; τον υπόλοιπο καιρό δηλαδή κάνεις ασκητική ζωή;; μπράβο πάντως αν μπορείς να περιοριστείς στο ταξίδι.
Εγώ διακοπές τα κιλα μου θα τα πάρω, θα φάμε σαχλαμάρες, γλυκά και ενιοτε πλούσια πρωινά αν έχω πρωινό ειδικά.
Και εξωτερικο για οικονομία παίζει πολθ junk food. Το θέμα είναι πόσο μετά τις διακοπές θα μαζεύτεις γιατι η χαλάρωση σε μένα παραμένει και κανα μήνα μετά (από τις καλοκαίρινες). Στο εξωτερικό το καλό είναι ότι έχει τόσο περπάτημα που οριακά τα καιω όταν πάω 3-5 ημέρα.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.765
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Θα ξεφύγεις αλλά με όριο. Καταρχάς τα υπερβολικά γλυκά Θα σου αφαιρέσουν ενέργεια που την έχεις ανάγκη.
Τα έξυπνα σνακ είναι η λύση....κ εννοείται πίσω στο πρόγραμμα με την επιστροφή.
Τωρα ο καθένας όπως βολεύεται.
Αν δεν θέλεις να το ράψεις βολεύεσαι με τα κιλά σου...(όχι εσύ, γενικώς το αναφέρω)
 

Nikos_F

Member
Μηνύματα
68
Likes
959
Αν και στα ταξίδια τρώω σίγουρα ένα σωρό βλακείες (και ειδικά στο πρωινό, μαρμελάδες, κρουασάν και τόσα άλλα που κανονικά δεν τρώω τίποτα από αυτά στην Αθήνα), και σίγουρα πίνω κάθε μέρα (μπίρες - κρασιά κλπ), τελικά δεν γυρίζω με περισσότερα κιλά γιατί ... λιώνω στο περπάτημα.

Την πρώτη φορά που πήγα στο Παρίσι, περπάταγα τόσο πολύ για να δω όλα αυτά που ήθελα, που έχασα 3 κιλά! :haha:

Στην Ελλάδα πάλι προσπαθώ να κάνω κολύμπι κλπ, αλλά εντάξει, 1-2 κιλά τα παίρνω. 😞

Γενικά, επειδή πάντα είχα πρόβλημα βάρους, κατάλαβα πως αν θέλω να ευχαριστηθώ κάποια φαγητά (εδώ ή στα ταξίδια), θα πρέπει να τα "κάψω" με κάποιου είδους άσκησης. Και δουλεύει :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.021
Κάνεις αυτά στις διακοπές paeftra; τον υπόλοιπο καιρό δηλαδή κάνεις ασκητική ζωή;; μπράβο πάντως αν μπορείς να περιοριστείς στο ταξίδι.
Την ιδια ζωη κανω παντου, δεν λειτουργω ως εκκρεμες "τωρα πηγαμε ταξιδι, τρωμε. γυρισαμε, φερμουαρ".
Στο σπιτι τρωω μεγαλυτερες ποσοτητες γιατι ελεγχω τα κορεσμενα λιπαρα ενω τρωμε καθε μερα ζωικη πρωτεινη (ψαλιδισμα του λιπους και πεταμα, ψαρι 2 φορες την εβδομαδα γιατι εχει καλυτερα λιπαρα). Εξω που μαγειρευουν με το λιπος το κρεας, τρωω τη μιση μεριδα.
Επισης αυτο γινεται σε ολη την ταψαρα του φαγητου και κοστιζει αρκετα (σκεψου τι λιπος πεταω αν μαγειρεψω αρνι πχ, μπορει και 30% του βαρους του.) Αλλα το κανω 20 χρονια, δεν αλλαζει.
[Οποιος πει οτι πεταω το καλυτερο, μπλοκ]
 

patrizia

Member
Μηνύματα
185
Likes
172
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Κι εγώ σιχαίνομαι το ζωικό λίπος, αν δεν ήμουν φαν των γλυκών θα ήμουν κορμαρα!! Αλλά κρατιέμαι σε αξιοπρεπή επίπεδα λόγω άσκησης. Ειδικά σε ταξίδια εξωτερικού περπατάω τόσο πολύ που αδυνατιζω. Αλλά και δω περπατάω και κολυμπώ πολύ κι έτσι δεν παίρνω κιλά.
Γι αυτούς που δεν ασκούνται το μυστικό είναι μικρές ποσότητες φαγητών που παχαίνουν πχ τηγανιτά ή μουσακάς και πιο πολύ σαλάτα όπως είπε και η paesfstra
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Κάνω τελείως διαφορετικη διατροφή στις διακοπές μου με αποτέλεσμα μεν ναεχω παντα την εντύπωση οτι θα παχύνω αλλα πολυ σπάνια να συμβαίνει στα αλήθεια. Ναι μεν τρωω πολυ πιο ανθυγιεινα απ οτι στην καθημερινότητά μου αλλα συνηθως τρωω μια φορα τη μερα και οχι μεγάλες μερίδες γιατι δεν ειμαι συνηθισμένη σε τέτοιου ειδους φαγητό. Επισης ειμαι τσιπισα σε βαθμό αρρωστιας οπότε περπατάω συνηθως στον ήλιο και συνηθως κουβαλώντας και πράγματα οπότε ο,τι τρωω φεύγει. Μιλάω βέβαια για διακοπές μαξ 8-10 ημερων. Δε ξερω αν έμενα μηνα+ τι θα συνέβαινε.

Υγ. Άλλος παράγοντας, στα μισά ταξίδια με πιάνει κόψιμο, που με βοηθάει να μένω φιτ :haha::haha:
 

Spark

Member
Μηνύματα
102
Likes
1.007
Να τρέφεστε με φρούτα, το καλοκαίρι έχει τα καλύτερα φρούτα. Τι να τα κάνεις τα κοψίδια και τα γλυκά εάν μπορείς να τρως καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια, μπανάνες κάθε μέρα!


Το καρπούζι είναι ο ορισμός του καλοκαιριού, ξέρετε όμως από πού προέρχεται το όνομά του;
Η επιστημονική ονομασία του φρούτου είναι «Κίτρουλλος ο εριώδης» (Citrullus lanatus). Στα ελληνικά το φρούτο λέγεται και «υδροπέπων», μια λέξη που νοηματικά συνδέεται με την αγγλική λέξη «watermelon».

Η λέξη όμως που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε το ζουμερό φρούτο είναι το «καρπούζι» που προέρχεται από την τουρκική λέξη «karpuz», η οποία με την σειρά της ανάγεται στην περσική λέξη «xarbuz».

Το φρούτο ανήκει στην πολυπληθή οικογένεια των κολοκυνθοειδών κι ενώ σήμερα μπορεί κανείς να το απολαύσει παντού αφού η παραγωγή του είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, κάποτε το πλεονέκτημα να γευτούν καρπούζι είναι μόνο στη νότια Αφρική, καθώς αυτή ήταν η χώρα προέλευσής του.
Το καρπούζι όπως και τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχει περίπου 90% νερό.
 

Giannisgreen

Member
Μηνύματα
12
Likes
23
Στα ταξίδια εξωτερικού ρίχνουμε τόσο πολύ περπάτημα που ότι και να φάμε/πιούμε ισοσταθμίζεται , ενώ σε διακοπές σε νησιά κάνουμε 2 πλούσια γεύματα(πρωί-βράδυ) και κανένα φρούτο ενδιάμεσα και την βγάζουμε όλη μέρα παραλία. Το κόλπο γενικά είναι να το βλέπεις σαν ισοζύγιο , αν ξεφύγεις σε κάποιο γεύμα κόψε από κάποιο άλλο για να ρθει στα ίσια.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.609
Likes
12.427
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Και έλεγα ποιος θα το γράψει. Και ήταν η @mikrh tsopana, που το υπονόησε! Η χαμηλή αγοραστική δύναμη και τα καβουράκια στις τσέπες κάνουν θαύματα.
Παράλληλα, αν και λιχούδα, συνήθως ταξιδεύω με έναν τύπο που το φαγητό δεν το έχει στις πρώτες προτεραιότητες.
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα κάποιες μέρες να υποσιτίζομαι κιόλας 😢 (σχεδόν σίγουρα την πρώτη μέρα του ταξιδιού). Έτσι εννοείται ότι δεν λογαριάζω τι τρώω. Έτσι κι αλλιώς τρώω λιγότερο από ό,τι στο σπίτι, συνήθως μια φορά την ημέρα. Για το μπουζ δεν μπορώ να πω το ίδιο :haha:

Όμως, αν βρεθώ σε μέρος με φανταστικό φαγητό, του δίνω και καταλαβαίνει και τα κιλά είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom