• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

dammys

Member
Να πω και γω την άποψη μου για το Bugonia ...Δεν ενθουσιάστηκα....
Επειδή ήταν και ριμέικ κορεάτικης ταινίας δεν μπορούσε ν αλλάξει και πολλά πράγματα από την ιστορία...Πολύ βία κάποιες φορές αχρείαστη ίσως....
Επίσης εκείνες οι σκηνές στο τέλος στο καράβι στα beach bar κτλ μου φάνηκαν υπερβολικές....
7 στα 10....
Εγώ γέλασα πάντως για δύο πράγματα:
1ον ....Τι τραβάει κάθε φορά η Έμμα...
2ον...Στην μπροστινή θέση ζευγαράκι -μικροί -κάνει παρατήρηση η κοπέλα στη γυναίκα μου που ζοριζότανε από τις αιματοβαμμένες σκηνές, να μην ακουμπάει την καρέκλα της γιατί ήταν έγκυος...
Η γυναίκα μου τσατιζεται και φεύγει...
Μόλις φεύγει "προσγειώνεται" το κεφάλι του ενός πρωταγωνιστή στην οθόνη...
Δεν μπορούσα να κρατηθώ από τα γέλια...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα κι εγώ το Eden, στο αεροπλάνο.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, το τελευταίο λεπτό που δείχνουν πραγματικά πλάνα απο τους πρωταγωνιστές ειναι όλα τα λεφτά. Κατά τα λοιπά μάλλον περιμενα καλυτερη φωτογραφία (παλι στην Αυστραλία πηγαν και γύρισαν ταινία) κλασικά παρα πολυ κακή ή Ana de Armas παρότι ειχε ρόλο που ευκολα σου δίνει βήμα, μάλλον underwhelming εισαγωγή.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Before Night Falls , στο ertflix (που ξαναλέω για μένα ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερο του netflix, ατελείωτες ταινιάρες και είναι και δωρεάν).

Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της αυτοβιογραφίας του κουβανού συγγραφέα Ρεϊνάλντο Αρένας και της ταραχώδους ζωής του. Έχει κάποιες διαφορές με το βιβλίο (ποιος τους είπε να βάλουν σκηνή με απόδραση με αερόστατο; ) αλλά γενικά είναι δυνατή η ταινία, εξαιρετικός ο Μπαρδέμ, η μόνη μου ένσταση ειναι ότι κάποιος μη εξοικειωμένος με την πρόσφατη ιστορία της Κούβας θα χάσει πολλά επεισόδια (πχ αν δεν ξέρει τι ήταν η υπόθεση Mariel και πώς ξεκίνησε). Κατα τ' άλλα ταινιάρα.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Before Night Falls , στο ertflix (που ξαναλέω για μένα ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερο του netflix, ατελείωτες ταινιάρες και είναι και δωρεάν).

Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της αυτοβιογραφίας του κουβανού συγγραφέα Ρεϊνάλντο Αρένας και της ταραχώδους ζωής του. Έχει κάποιες διαφορές με το βιβλίο (ποιος τους είπε να βάλουν σκηνή με απόδραση με αερόστατο; ) αλλά γενικά είναι δυνατή η ταινία, εξαιρετικός ο Μπαρδέμ, η μόνη μου ένσταση ειναι ότι κάποιος μη εξοικειωμένος με την πρόσφατη ιστορία της Κούβας θα χάσει πολλά επεισόδια (πχ αν δεν ξέρει τι ήταν η υπόθεση Mariel και πώς ξεκίνησε). Κατα τ' άλλα ταινιάρα.
Συμφωνώ και για το Ertflix και για την ταινία.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Είδα και γω τη Σπασμένη Φλέβα κι έχω να πω ότι είναι ταινιάρα.
Καταφέρει να σε βάλει μέσα στην ένταση και την αγωνία της πλοκής ενώ το τέλος είναι κ αυτό -μη αναμενόμενο.
Εξαιρετικός ο Μπισμπίκης στο ρόλο του, που βέβαια συμφωνώ ότι του ταιριάζει απόλυτα έτσι κ αλλιώς, ενώ δεν μου άρεσε καθόλου η υποκριτική της ηθοποιού που υποκρίνεται τη νόμιμη γυναίκα του.

Η περιττή βωμολοχία είναι το σήμα κατατεθέν του Οικονομίδη, γεγονός είναι πως η ταινία παίζεται αρκετές βδομάδες, ωστόσο η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη, την ώρα που οι περισσότεροι έβλεπαν τον Καποδίστρια του Σμαραγδή. Ελπίζω να καταφέρω να το δω κι εκείνο σύντομα και θα επανέλθω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να εχεις ένα plan b για τον Καποδίστρια.καποιο μπαρακιβεκει κοντα, να εχεις παει νηστικη κλπ αν χρειαστεί να φύγεις στο μέσο της ταινίας.
Είδα και γω τη Σπασμένη Φλέβα κι έχω να πω ότι είναι ταινιάρα.
Καταφέρει να σε βάλει μέσα στην ένταση και την αγωνία της πλοκής ενώ το τέλος είναι κ αυτό -μη αναμενόμενο.
Εξαιρετικός ο Μπισμπίκης στο ρόλο του, που βέβαια συμφωνώ ότι του ταιριάζει απόλυτα έτσι κ αλλιώς, ενώ δεν μου άρεσε καθόλου η υποκριτική της ηθοποιού που υποκρίνεται τη νόμιμη γυναίκα του.

Η περιττή βωμολοχία είναι το σήμα κατατεθέν του Οικονομίδη, γεγονός είναι πως η ταινία παίζεται αρκετές βδομάδες, ωστόσο η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη, την ώρα που οι περισσότεροι έβλεπαν τον Καποδίστρια του Σμαραγδή. Ελπίζω να καταφέρω να το δω κι εκείνο σύντομα και θα επανέλθω.

paefstra

Member
τον Καποδίστρια του Σμαραγδή. Ελπίζω να καταφέρω να το δω κι εκείνο σύντομα και θα επανέλθω.
Γιατι? Δεν γελασες αρκετα με τον Ελ Γκρεκο?
Ο Σμαραγδης ειναι για τα πανηγυρια.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είδα και εγώ Καποδίστρια. Στο διάλειμμα αν και δεν έφυγα, προσπάθησα μέσω μηνυμάτων να αποτρέψω φίλους που ήξερα ότι θέλουν να την δουν.

Πραγματικά έχω πολλά χρόνια να δω τέτοιο πράγμα. Τελευταία φορά βέβαια που είχα δει Σμαραγδή στο σινεμά ήταν στο Ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι, και είχα πει ότι δεν θα ξαναπάω σε ταινία του. Αλλά τώρα σχεδόν με πήγαν σηκωτό.

Avoid at all costs. Οι ηθοποιοί παίζουν λες και βγήκαν από τις οικογενειακές ιστορίες, εκεί που ο Μέτερνιχ χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και λέει "άτιμοι Έλληνες πάλι τα καταφέρατε" μου θύμισε Δρακουμέλ να λέει κάτι αντίστοιχο αλλά με στρουμφάκια, μιλάμε για τέτοιες ερμηνείες. Κείμενο για παιδάκια οκ και ο Πατσίνο ίσως δυσκολευόταν. Επίσης ποτέ δεν καταλαβαίνεις πού είσαι. Έγραφε με άσπρα μικρά γραμματάκια "Ελβετία 1890" πχ με φόντο τα χιόνια! Μέχρι να μπορέσω να διαβάσω είχε αλλάξει η σκηνή με το μαεστρικό (γέλια κοινού) μοντάζ.

Καλά για τον χαρακτήρα αυτού του Νικόδημου που όλο μπαμπαλίζει 'νταξ, από άλλο πλανήτη. Όχι ότι κάτι άλλοι χαρακτήρες όπως, Κολοκοτρώνης, Σπηλιάδης, Κουντουριώτης, Μαυρομιχάλης ήταν καλύτεροι. Καρικατούρες τουλάχιστον.

Επίσης με πείραξε και ότι περίμενα να δω λίγο Ναύπλιο, αλλά τελικά φαίνεται ότι ο Καποδίστριας στο Ναύπλιο ανεβοκατέβαινε μία σκάλα μόνο, δεν πήγε πουθενά αλλού.

Γενικότερα πολύ καλή ταινία αν εξαιρέσει κανείς όλα αυτά. Να πάτε παιδάκια να την δείτε.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ετυχε να παρακολουθήσω τη συνέντευξη που ειχε δώσει ο Σμαραγδής στην εκπομπή Στούντιο 4 στην Ερτ1 πριν από λίγο καιρό ...και με πικρία δήλωνε πόσο ταλαιπωρήθηκε για να βρεί χρηματοδοτες για την ταινία ..γιατί υπήρχε ένα μεγάλο κενό που έπρεπε να καλυφθεί....συνολικό κόστος γύρω στα 7 εκατομύρια ευρώ!
και με πολλά γυρίσματα σε πολλές χώρες...Ελβετία,Ρωσία,Αυστρία.και τα περισσότερα στη Ρουμανία

έτσι όπως τα άκουσα ...είχα μιά αμυδρή ελπίδα ότι θα άξιζε σαν θέαμα αν μη τι άλλο ...
αλλά μου σβήσατε και την παραμικρή ελπίδα απ τη στιγμή μάλιστα που
κι εγώ ,όπως οι προλαλήσαντες, δεν έμεινα ευχαριστημένη από προηγούμενες δουλειές του....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.346
Μέλη
39.993
Νεότερο μέλος
giorgos ko

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom