Κινηματογραφική κουβέντα....

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Από τις 21 μέχρι και τις 28 Ιουνίου, στην Κίμωλο το 3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κιμώλου.

1624293158551.png


Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου με την προβολή του αυτοβιογραφικού πολεμικού δράματος «Sympathy for the Devil» του 2019, μια συμπαραγωγή Καναδά, Γαλλίας και Βελγίου και σε σκηνοθεσία Guillaume de Fontenay.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έξι ταινίες μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο, παραγωγής 2020. Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχουν επιλεχθεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Manuel de Coco ο οποίος αυτή τη χρονιά προσθέτει και μια πινελιά ενός πιο mainstream σινεμά με μαύρες κωμωδίες και εμπορικά θρίλερ.

Το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου - FLIX
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Ξεκίνησε χθες 24/6 το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι και του λιμανιού και του σαλονιού: Βλέπουμε 92 ταινίες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και σε επτά ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης και 142 ταινίες από το σπίτι μας, το σαλόνι μας, σε όλη την Ελλάδα.

tickets_online_site_mikro.jpg

Το 23ο Φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ένα συναρπαστικό μουσικό ντοκιμαντέρ για μια μυθική σταρ: το ντοκιμαντέρ Tina ρίχνοντας μια διεισδυτική ματιά στη λαμπερή καριέρα και την εκρηκτική ζωή της Τίνα Τέρνερ.
Μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη και online
για χρήστες σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Φέτος, το Φεστιβάλ παρουσιάζει περισσότερες πρεμιέρες από κάθε άλλη φορά. Στις συνολικά 36 ταινίες που θα προβληθούν στα Διεθνή Διαγωνιστικά Μεγάλου Μήκους, Newcomers και «Film Forward», οι 13 είναι σε παγκόσμια πρεμιέρα, οι εννέα σε διεθνή πρεμιέρα και οι έξι σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα.
Οι κινηματογράφοι που θα φιλοξενήσουν το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι οι:

John Cassavetes Open Air (Προβλήτα Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Stavros Tornes Open Air (Προβλήτα Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλία)
Άλεξ (Ολύμπου 106)
Απόλλων (Σαρανταπόρου 4)
Ελληνίς (Λεωφ. Στρατού 11)
Ναταλί (Μεγ. Αλεξάνδρου 3)
Σινέ Άλσος Δήμου Νεάπολης - Συκεών (Θάσου 74, Συκιές)
Σινέ Τζένη Καρέζη Δήμου Παύλου Μελά (Φιλίππου 9, Πολίχνη)


Τα εισιτήρια του Φεστιβάλ εκδίδονται αποκλειστικά online (www.filmfestival.gr και www.viva.gr)
Στους κινηματογράφους δεν λειτουργούν εκδοτήρια εισιτηρίων.
Τιμή εισιτηρίου: 4€

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ONLINE
Συνολικά 142 ταινίες του προγράμματος θα προβληθούν online, μέσω της πλατφόρμας online.filmfestival.gr, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να τις παρακολουθήσει από όπου και αν βρίσκεται.
Εισιτήρια για τις online προβολές στο online.filmfestival.gr. Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ.


Τα διαγωνιστικά τμήματα

Εισιτήρια
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πολύ ΑΞΙΟΛΟΓΗ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ταινία στην
WEB TVERTFLIX

"TO TETΡΑΓΩΝΟ"

Συμπαραγωγή Σουηδίας,Δανίας,Γαλλίας και Γερμανίας

Μεγάλης διάρκειας ταινίας,2μιση ώρες,αλλά δεν κουράζει,έχει ένα συνεχές ενδιαφέρον ΄παρ όλο που εξελίσσεται με σχετικά αργό ρυθμό.
Η ταινία είναι πέρα για πέρα κοινωνική δραματική αν και με κάποια στοιχεία" κωμωδίας-σάτυρας"σαν ένα είδος κοινωνικού ¨πειράματος"...που από την αρχή μέχρι το τέλος εμπεριέχει μιά αντίφαση της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε γενικές γραμμές,αντίφαση και μιά ανακολουθία στα λόγια μας και τα πιστεύω μας σε σχέση με τις πράξεις μας....είτε ηθελημένα είτε τις περισσότερες φορές τελείως ασυναίσθητα και μηχανικά...
Οι αντιθέσεις της ζωής που διαρκώς βρίσκονται μπροστά μας την ίδια σχεδόν στιγμή,μπροστά στα μάτια μας και καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε και να δράσουμε ανάλογα...
Προσφορά και εκμετάλλευση ...ανθρωπιά και απανθρωπιά,αξιοπρέπεια και εξευτελισμός...και ο κατάλογος δεν έχει τέλος

Ολα αυτά μας τα δίνει ο σκηνοθέτης μέσα από την ζωή του βασικού του πρωταγωνιστή ενός επιφανούς επιμελητή μουσείου ο οποίος καλείται να προσελκύσει το κοινό εν όψει της παρουσίασης ενός εικαστικού έργου-έκθεσης στο μουσείο μιάς καλλιτέχνιδος από την Αργεντινή...
έτσι μας βάζει στην ζωή του τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική με τα ποικίλα προβλήματα και τις ανατροπές..

Ειδικά στην τελευταία ώρα όσο εξελίσσεται η ταινία γίνεται τόσο μα τόσο καυστική ...σοκαριστική έως και ανατριχιαστική θα έλεγα,
απόλυτα διδακτική για όλες τις ηλικίες (γιατί στην ταινία συμμετέχουν ΚΑΙ παιδιά)
καταλυτικό και ελπιδοφόρο το τέλος!

Ταινία του 2017 που είχε αποσπάσει αρκετά βραβεία (Κάννες κλπ)και ήταν υποψήφια για Οσκαρ ξενογλωσσης ταινίας
 
Last edited:

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.649
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Είδα στις προβολές του Fecha 4 καλές ταινίες.

Από αυτές καλύτερες για μένα ήταν οι:

Sentimental - Οι Γείτονες από Πάνω - The People upstairs
Ισπανική πικρή κωμωδία, θεατρικά σκηνοθετημένη, που αναφέρεται στις τελματωμένες σχέσεις των ζευγαριών που ζουν πολλά χρόνια μαζί. Καλές ερμηνείες, κυρίως του πάντα καλού Javier Cámara αλλά και των άλλων 3

El Cuento De Las Comadrejas - Ιστορίες Κατεργαρέων - The weasel's tale
Αργεντίνικη μαύρη κωμωδία με εξαιρετικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Σεναριακά θυμίζει λίγο το "Αρσενικό και παλιά δαντέλα"

Οι άλλες 2 ήταν επίσης καλές, απλά ήταν λιγότερο προσεγμένες παραγωγές.

La noche mágica - Η μαγική νύχτα
Λίγο κωμωδία, λίγο θρίλερ (light), πολύ ψυχεδέλεια θα μπορούσε άνετα να είχε γυριστεί το '70. Αργεντίνικη και αυτή

La restauración - Η ανακαίνιση
Περουβιανή κωμωδία με άνισες ερμηνείες. Σεναριακά θυμίζει το "Googbye Lenin" χωρίς παρόμοια πολιτική χροιά όμως. Άνετα θα μπορούσε να μεταφερθεί στην ελληνική πραγματικότητα της αντιπαροχής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Ταινίες 2021 Archives - FeCHA - Festival de Cine Hispanófono de Atenas / Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.964
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Είδαμε χτες την -άρτια σκηνοθετικά- ταινία "The Courier" , μια από τις πιο ωραίες ταινίες που έχω δει για την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Πρόκειται για κατασκοπικό θρίλερ με αληθινά ιστορικά στοιχεία...
Είδα κι εγώ προχθές το The Courier, μιας και λατρεύω τις κατασκοπικές ταινίες ειδικότερα όταν αναφέρονται σε παλαιότερες δεκαετίες, αυστηρά και μόνο ως προς την ιστορική της διάσταση και το γεγονός που περιγράφει (Κρίση των Πυραύλων στη Κούβα) και όχι από την μεροληπτική της νομίζω πλευρά.
Αρχίζει και μου αρέσει πολύ σαν ηθοποιός ο Benedict Cumberbatch, τον είδα και πρόσφατα στην εξίσου πολύ ωραία ταινία ''The Imitation Game'' στην οποία υποδύεται το τεράστιο επιστήμονα και πατέρα της πληροφορικής Alan Turing.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Άνοιξε μετά από 30 χρόνια ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΒ στα Άνω Πατήσια.

Η γειτονιά των Πατησίων αποκτά ξανά ζωή, φως και πολιτισμό, καθώς άνοιξε μετά από 30 χρόνια που παρέμενε κλειστός ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος ΑΒ. Ο κινηματογράφος είχε κλείσει το 1990 όταν πουλήθηκε το επιβλητικό διώροφο αρχοντικό στην οδό Θεοτοκοπούλου που τον φιλοξενούσε. Το 2005 ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε το σύνολο της ιδιοκτησίας, προκειμένου να διασώσει ένα στολίδι της αστικής ιστορίας της πόλης και να το επιστρέψει σήμερα στη γειτονιά και τους κατοίκους της.

PHOTO3.jpeg



Το ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, ανανεώνεται και ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμενα για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο, performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσεις, αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ: Μια νέα σκηνή με πλήθος εκδηλώσεων στην καρδιά της πόλης
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μετά το «πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη, τα «μήλα» είναι η νέα ταινία που κάθε βράδυ γίνεται sold out στους θερινούς κινηματογράφους.
Μια ταινία με την καθηλωτική ερμηνεία του Σερβετάλη, που πραγματεύεται το θέμα της μνήμης. Μια δυστοπική πόλη και μια επιδημία όπου τυχαίοι άνθρωποι «ξεχνούν».Τι είναι αλήθεια ο άνθρωπος χωρίς τις αναμνήσεις του; Έχει μέλλον αφού δε μπορεί να έχει ούτε καν παρόν;

- (Άργησα αλλά) είδα την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Π.Βούλγαρη. Είναι η μοναδική ταινία που κατάφερε να με κάνει να εκτιμήσω το σκηνοθέτη, αφού δε μου αρέσει καθόλου ο λυρισμός που δίνει στους χαρακτήρες του. Ίσως παίζει ρόλο εδώ βεβαία το γεγονός πως η Μικρά Αγγλία είναι βιβλίο που έχει γράψει η σύζυγος του. Θα επιχειρήσω να το διαβάσω κι αυτό. Η ταινία είναι χωρισμένη σε δυο άνισα μέρη και πραγματεύεται τη ζωή μιας οικογένειας στην Άνδρο και συγκεκριμένα μιλά για τις ζωές δυο αδερφών κόρων καπετάνιου που η μάνα τους τις πάντρεψε με αυτούς που εκείνη έκρινε. Αναγκάστηκαν να θάψουν τους πόθους τους και να αποδεχτούν στωικά τη μοίρα τους, ώσπου η μεγάλη αδερφή ξεσπά μετά από ένα τραγικό συμβάν -αφού ο εκλεκτός της καρδιάς της δεν ήταν άλλος από τον σύζυγο της μικρής αδερφής της. Παίζει τώρα στο ΕΡΤφλιξ.
- Είδα επίσης την εξαιρετική ταινία του 1957 (αν δεν απατώμαι) «ο Δράκος» με το Ντίνο Ηλιόπουλο για πρώτη φορά σε ρόλο δραματικό κι όχι κωμικό. Ο Ηλιόπουλος είναι ένα ανθρωπάκι που ζει την αξιοπρεπή ζωούλα του, τίμιο, μοναχικό, δε ζητά πολλά από τη ζωή, έχει αποδεχτεί τη μοίρα του, βολεύτηκε στη μετριότητα. Ώσπου ένα βράδυ πρωτοχρονιάς η ζωή του αλλάζει. Μια φωτογραφία ενός καταζητούμενου άντρα φερόμενου ως Δράκου, που του μοιάζει, δίνει μια νέα νότα στη βαρετή καθημερινότητα του. Τον κάνει κομμάτι του υποκόσμου, όπου αναζητά εκεί μια θέση, ελίσσεται όπως δεν έχει ελιχθεί ποτέ του, αναζητά το ρόλο του, προσαρμόζεται, για να συντριβεί παταγωδώς και μοιραία στο τέλος, ζώντας παράλληλα μια κάποια εμπειρία σπουδαιότητας.
Η ταινία δεν έλαχε τότε αναγνώρισης από το κοινό που είχε μάθει σε πιο ανάλαφρα
θέματα, ωστόσο αποτελεί κατ’εμέ διαχρονικό έργο, με επίκαιρες και σύγχρονες αναφορές.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μετά το «πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη, τα «μήλα» είναι η νέα ταινία που κάθε βράδυ γίνεται sold out στους θερινούς κινηματογράφους.
Μια ταινία με την καθηλωτική ερμηνεία του Σερβετάλη, που πραγματεύεται το θέμα της μνήμης. Μια δυστοπική πόλη και μια επιδημία όπου τυχαίοι άνθρωποι «ξεχνούν».Τι είναι αλήθεια ο άνθρωπος χωρίς τις αναμνήσεις του; Έχει μέλλον αφού δε μπορεί να έχει ούτε καν παρόν;
Και το digger πάει πολύ καλά! Πολύ καλή επίσης ελληνική ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου και άκρως υποσχόμενου Τζώρτζη Γρηγοράκη. Γενικά φέτος το καλοκαίρι έχουν βγει αρκετές ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες που αξίζει να αναζητήσουμε στα θερινά
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα πριν λίγες ώρες στον κινηματογράφο τον "Πατέρα" με τον Άντονι Χόπκινς. Πραγματεύεται την άνοια στην τρίτη ηλικία, παρότι γυρισμένη μέσα σε 4 τοίχους ουσιαστικά είναι εξαιρετική και πολύ πολύ θλιβερή.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Είδα πριν λίγες ώρες στον κινηματογράφο τον "Πατέρα" με τον Άντονι Χόπκινς. Πραγματεύεται την άνοια στην τρίτη ηλικία, παρότι γυρισμένη μέσα σε 4 τοίχους ουσιαστικά είναι εξαιρετική και πολύ πολύ θλιβερή.
Στο τέλος δεν κατάλαβα αν έχω εγώ άνοια ή αυτός, επίσης δεν κατάλαβα αν η κόρη ήταν ηρωίδα ή γαιδούρα, θα φύγουμε από αυτή τη ζωή με τόσα ερωτήματα..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στο τέλος δεν κατάλαβα αν έχω εγώ άνοια ή αυτός, επίσης δεν κατάλαβα αν η κόρη ήταν ηρωίδα ή γαιδούρα, θα φύγουμε από αυτή τη ζωή με τόσα ερωτήματα..
Σταμάτα τα σπόιλερ ρε.

Ο ίδιος έχει άνοια κι έχει φτιάξει έναν ολόκληρο κόσμο με φανταστικά πρόσωπα, που είναι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί του.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Σταμάτα τα σπόιλερ ρε.

Ο ίδιος έχει άνοια κι έχει φτιάξει έναν ολόκληρο κόσμο με φανταστικά πρόσωπα, που είναι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί του.
Καλά μη βαράς θα το ξαναδώ και θα βάλω υπότιτλους αυτή τη φορά
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.714
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom