Αργεντινή Βραζιλία Κι εγώ στη Λ. Αμερική...

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Θα πω κι εγώ την άποψή μου για το Σαντιάγκο
Ήταν για μένα μια απογοήτευση. Πολύ δυτικό, πολύ αμερικάνικο, πολύ αχανές, πολύ αδιάφορο.
Μια μέρα, κατ΄ εμένα αρκεί.
Δεν συγκρίνεται με την Λίμα. Η Λίμα έχει χρώμα, έχει στυλ, κι ας μην συμπεριλαμβάνεται στις πιο ασφαλείς πόλεις της Ν. Αμερικής.
Η αδικημένη Λα Παζ με εντυπωσίασε. Δεν βρήκα αυτό το ύφος, σε καμμία άλλη πόλη. Μην την προσπεράσει κάποιος, αν μπορεί να την δει.
Θα σας αποζημιώσει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλλον σε άλλη πόλη θα πήγαμε Γιώργο... το BUE και πάρκα έχει και καλές καταπράσινες συνοικίες...

Δε θεωρώ αξιοθέατο τίποτε από τα δύο. Τι εννοείς "καλές"; Πλούσιες; Ε, έχει. Αλλά όπως δε θα πήγαινα ένα ξένο να δει την Κηφισιά και την Άνοιξη διότι είναι αδιάφορα πράγματα που τα βλέπει κανείς παντού, δε θα πήγαινα και στο Μπουένος Άιρες για να δω πού ζουν οι πλούσιοι, μου είναι αδιάφορο. Ακόμη κι έτσι, σε πλούσιες γειτονιές και πάρκα, το Σαντιάγο υπερέχει σαφώς του Μπουένος, είναι και πλουσιότερη χώρα άλλωστε με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, καλύτερους μισθούς, ελάχιστη συγκριτικά φτώχεια κλπ. Αλλά επειδή είναι στοιχεία αδιάφορα, δεν τα λαμβάνω υπόψη, απλά πάρκα υπάρχουν σχεδόν παντού, δε θα ταξίδευα τη μισή υφήλιο για να δω παγκάκια και πάρκα.

Ασφαλώς και υπάρχουν στο κέντρο περιοχές που θυμίζουν Κυψέλη αλλά αυτές χωρίς αμφιβολία είναι η μειοψηφία της πόλης και όχι βέβαια το 95% της πόλης...
:haha::haha::haha: Το κορυφαίο στην πρόταση είναι το "χωρίς αμφιβολία"! Είναι ελάχιστες οι περιοχές που δεν είναι σαν την Κυψέλη στην πόλη και αυτές του κέντρου είναι μόνο ένα εξευγενισμένο δείγμα αυτού που λέγεται χάλι του Μπ.Άιρες. Η πόλη είναι τεράστια, έχει σχεδόν 10 εκ κατοίκους και το 95% είναι πολυκατοικίες του '50. Προφανώς δεν είναι το κομμάτι που θα πάνε οι περισσότεροι τουρίστες, ούτε και πας σε μια πόλη για να δεις τα προάστιά της (αν ήταν έτσι στην Πράγα δε θα πήγαινε κανείς), αλλά το να λέει κανείς πως η μειοψηφία του Μπουένος είναι σαν την Κυψέλη του κέντρου είναι αστείο. Η "Κυψέλη" των ατέλειωτων προαστίων του Μπουένος και πιο άσχημη και η συντριπτική πλειοψηφία της πόλης είναι.
Συνοψίζοντας: το "όμορφο" κομμάτι της πόλης είναι πολύ μικρό και ούτε καν τόσο όμορφο ή ιδιαίτερο ώστε να αποτελεί λόγο επίσκεψης της πόλης, αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Προφανώς διαφωνούμε, πράγμα υγιές. Το ανθυγιεινό θα ήταν να διαφωνούσαμε στο θέμα του Ντουμπάι!!!

Πως από την Ελλάδα θα βρεις συγκεκριμένη προσφορά που πουλάνε στο ψαχτό ορισμένα γραφεία του Σαντιάγκο και για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο?

Ε, δεν το βρίσκεις από την Ελλάδα! Αυτό δε θα πει ταξίδι; Πας στο χύμα, με άνεση χρόνου και πας όπου βρεις, αυτό είναι περιπέτεια, το άλλο είναι πρόγραμμα. Συμφωνώ ότι υπάρχουν και περιοχές όπου χωρίς πρόγραμμα την πάτησες (π.χ ΗΠΑ), αλλά το όμορφο της Λατινικής Αμερικής είναι πως είναι τόσο τεράστια, τόσο ποικιλόμορφη που πηγαίνοντας στο χύμα, πάντα θα βρεις πολύ όμορφα πράγματα να εξερευνήσεις. Τώρα, αν τα θες όλα πακεταρισμένα από το σπίτι σου, φοβάμαι πως θα πρέπει να τα πληρώσεις, όλα δε γίνεται να τα έχουμε. Γι' αυτό και προτιμώ τα πολύμηνα χύμα ταξίδια από τις τσόντες των 5-15 ημερών (παρότι είναι δύσκολο να ταξιδεύει κανείς μια ζωή έτσι, κάπου μπαίνει και μια ρέγουλα).

Για τα round the world tickets τα είπα πρώτος παραπάνω
Φίλε, προσοχή: Τα South PAcific Passes δεν είναι RTW. Τα πουλάνε σχεδόν όλες οι αεροπορικές του Ειρηνικού κι έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, αλλά δεν είναι RTW, ούτε κι έχουν τους περιορισμούς τους. Ορισμένα είναι λουκούμια, αλλά είναι πολλή φασαρία να βγάλει κανείς άκρη, θέλει ώρες στο Διαδίκτυο (που για μένα σημαίνει μερικές εκατοντάδες ευρώ αυτή τη στιγμή). Με ελληνική σύνδεση, αν κάτσεις και τα βάλεις κάτω, κάνεις θαύματα. Εγώ το έκανα το θαύμα μου πριν μερικούς μήνες, συνδυάζοντας δύο passes, αλλά τελικώς δεν μπόρεσα να πάω λόγω έκτακτων καταστάσεων.

όπως και πολλούς άλλους δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει να οδηγούν μηχανάκι στους χωματόδρομους του νησιού με τον αέρα να τους παίρνει και να τους σηκώνει

Αυτά είναι ταξίδια βρε! Στο Λάος και την Καμπότζη γύριζα κάθε βράδυ τίγκα στη σκόνη (και το κοκκινόχωμα) στις καλύβες των ντόπιων μετά από πάλη με το μηχανάκι μου στα δάση και τα έλη ψάχνοντας ναούς που ούτε φύλακα δεν έχουν και το καταφχαριστήθηκα. Στις ΗΠΑ ήμασταν σε αμάξι με αρκουδίσιον, προκλεισμένα ξενοδοχεία από το προηγούμενο βράδυ και παρότι τα τοπία ήταν εκπληκτικά, η έλλειψη του απρόσμενου έκανε το ταξίδι πολύ πιο άχρωμο. Αλλά είπαμε, άλλοι άνθρωποι, άλλα γούστα. Αλλά ταξίδι χωρίς περιπέτεια δεν είναι ταξίδι, διακοπές είναι.

σε καντίνες εγώ όταν ταξιδεύω πες με ψώνιο δεν τρώω, ούτε μοιράζομαι ένα δωμάτιο σε σπίτι ντόπιων...

Ψώνιο δε σε λέω, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με τα γούστα του. Κι εγώ θα προτιμούσα να έχει κάτι πιο γραφικό από καντίνες (π.χ γιαγιάδες με κατσαρόλες στους δρόμους, στιλ Ινδίας, που και καταπληκτικά τρως και έχει και ντόπιο χρώμα), αλλά αν είναι η μόνη (σχετικά) φτηνή επιλογή, θα το κάνω κι αυτό. Το προτιμώ από το να δώσω ένα 30άρι, χρήματα με τα οποία στην Αβάνα τρώω 15 γεύματα αντί για ένα. Σεβαστή κι άλλη προσωπική επιλογή, συμφωνούμε ως προς το άχρωμο και δυσάρεστο της καντίνας. Για τα σπίτια των ντόπιων διαφωνούμε, αλλά καλά να είμαστε να έχουμε άλλα γούστα και να τσακωνόμαστε. Υγεία πάνω απ' όλα.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μου πεις ποιές λατινοαμερικάνικες πρωτεύουσες από το Μεξικό και κάτω είναι αντικειμενικά ωραιότερες από το Μπουένος...
Γενικώς οι απλές πόλεις είναι ομορφότερες από τις πρωτεύουσες στην ήπειρο (ας πούμε η Κούβα εύκολα έχει 20 πόλεις ομορφότερες από το Μπουένος και το Μεξικό τουλάχιστον 30), αλλά θα το σηκώσω το γάντι, με την υποσημείωση πως "αντικειμενικά" δεν υπάρχει. Για να είναι κάτι αντικειμενικό πρέπει να είναι μαθηματικώς μετρήσιμο κι η ομορφιά (ειδικά μιας πόλης) δε μετριέται σε αριθμούς. Λοιπόν για μένα εμφανώς ωραιότερες από το Μπουένος είναι: ο Αγ. Δομίνικος, η Αβάνα, το Μέξικο Σίτι (ακόμη και τα προάστιά του είνια καλύτερα από αυτά του Μπουένος), η Λίμα (οριακά πιο όμορφη, σαφώς πιο ενδιαφέρουσα), η Μπογκοτά, το Κίτο, η Λα Πας (κλάσεις!). Το Σαντιάγο, το Μοντεβιδέο και τη Μανάγουα τις βάζω στην ίδια κατηγορία από πλευράς ομορφιάς. Αν κάνω και μια λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες (αντί για τις πιο όμορφες), το Μπουένος θα βρίσκεται μάλλον πιο κοντά στον πάτο απ' ό,τι στη μέση. Π.χ το Καράκας έχει απείρως περισσότερο ενδιαφέρον από το Μπ. Άιρες για πολιτικοκοινωνικούς λόγους. Φυσικά καμία πρωτεύουσα της ηπείρου δεν έχει την πολυπλοκότητα, το μυστήριο, τη γοητεία, τη νοσταλγία και την ομορφιά της Αβάνας.

Σε όσες Λατινοαμερικάνικες πρωτεύουσες έχω πάει, από το San Jose μέχρι το Santiago και από το Καράκας μέχρι την Ασουνσιόν το φτηνό φολκλόρ και η μιζέρια κυριαρχεί...
Αυτό εξαρτάται από το πού θα επιλέξεις να πας και τι να δεις. Π.χ αν στην Αβάνα μείνεις στο Νασιονάλ κι επιλέξεις για ψυχαγωγία το Τροπικάνα, ε, είσαι άξιος της μοίρας σου. Τουριστικές παγίδες υπάρχουν παντού, αλλά σε λαούς με ιστορία, ινδιγενείς πληθυσμούς και εξωτικές (για τα δικά μας δεδομένα) ρίζες, πάντα υπάρχει κάτι το αυθεντικό. Ε, η Αργεντινή και η Χιλή δεν έχουν και πολλά από αυτά.


Να υποθέσω δηλαδή πως ενδεικτικά στο κέντρο του Panama City, της Bogota και του Caracas ώρα μεσάνυχτα περπατάς ξένιαστος κι ωραίος όπως στο Buenos χωρίς να φοβάσαι τίποτε...

Αν βγάλεις το Καράκας, υποθέτεις σωστά. Η Μπογκοτά είναι πολύ πιο ασφαλής απ' ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι (και το Μπουένος δεν είναι και τελείως ασφαλές, αλλά ναι, είναι σε πολύ ανθρώπινα επίπεδα) και ο Παναμάς είναι μια χαρούλα, με μεγάλη πρόοδο στο θέμα της ασφάλειας (Στο κέντρο, γιατί έχει και κάτι γειτονιές...)

εγώ πάλι έχω πολλούς καλούς φιλους και τους λατρεύω... δεν φταίνε αυτοί που είναι οι καλύτεροι, ας προσπαθήσουν οι άλλοι να τους φτάσουν για να μην τους ζηλεύουν...

Το γενικότερο προφίλ των Αργεντίνων στην ήπειρο δεν είναι κάποιων που θα τους ζήλευαν οι υπόλοιποι. Οι Λατινοαμερικάνοι τους θεωρούν εν πολλοίς ανίδεους (όπως οι Ευρωπαίοι τους Αμερικάνους), σνομπ, κρυόκωλους και μειωμένης ευφυίας... Το μόνο γκρουπ που έχω δει και δεν ήξερε ποιος είναι ο Τσε (οι 12 εκ των 14) ήταν αργεντίνικο, οι Κουβανοί οδηγοί χαλάνε τα τουριστικά τους λεωφορεία όταν είναι να παραλάβουν Αργεντίνους γιατί δεν τους αντέχουν, στη Βολιβία η λέξη "Αργεντίνος" ισοδυναμεί με τη λέξη "βλαξ", στη Βραζιλία γελάνε μαζί τους, οι Χιλιανοί ίσως έχουν την καλύτερη λέξη για τον προσδιορισμό του μέσου πορτένιο και οι Μεξικανοί απλά τους θεωρούν το μύασμα της ηπείρου. Το κορυφαίο είναι πως έχουν και στόμφο! Φυσικά τα περισσότερα στερεότυπα είναι υπερβολικά, διαστρεβλωμένα και αποτελούν προϊόν γενίκευσης, αλλά σε γενικές γραμμές φοβάμαι πως οι Αργεντίνοι προκαλούν τόση αντιπάθεια παντού λόγω των πρωτευουσιάνων τους, που δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό είδος. Άλλωστε και οι υπόλοιποι Αργεντίνοι δεν τους πολυαντέχουν τους πορτένιος... Όπως λέει κι ένα ουρουγουάνικο αστειάκι, το μόνο κακό με την Αργεντινή είναι πως είναι γεμάτη Αργεντίνους, κατά τα λοιπά είναι ΟΚ... Το καλό είναι πως τα τελευταία χρόνια κι οι ίδιοι οι Αργεντίνοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο αντιπαθείς είναι διεθνώς, θυμάμαι δυο παλικάρια από την Κόρντομπα στην Τανζανία που είχαν αναλάβει μια καμπάνια με κινούμενα σχέδια με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Αργεντίνους να βελτιώσουν το προφίλ του μέσου Αργεντίνου όταν ταξιδεύουν.

Κι επειδή να μπω στο inbox μου δεν μπορώ (εχω και γαμώ τις συνδέσεις, μιλάμε ότι προσπαθώ πάνω από δεκάλεπτο, αλλά εχθές μιλούσα με τον υπεύθυνο της κυβέρνησης για το πρόγραμμα και πλέον είναι δεδομένο πως από Μάρτιο θα έχουμε ADSL σε αυτή την πολύπαθη χώρα), η απάντηση στο πμ είναι μάλλον 2 BOG και 3 QUI λόγω των ημερήσιων. Αλλιώς και τις 5 μέρες σε μια από τις δύο (ειδικά στη BOG μπορείς να πας και Καρταχένα που είναι πανέμορφη), είναι πολύ λίγες οι 2 +3 μέρες, δεν είναι για ξεπέτες, ή έτσι λέω εγώ τέλος πάντων. Στο Quito το Οταβάλο, η Mitad del Mundo και κάτι trekking στα γύρω ηφαίστεια είναι "κλάσικ χιτς", που λέει και η σπιτονοικοκυρά μου (κάτι την έπιασε και το'χει ρίξει στις αμερικανιές τελευταία, θέλει να πάει να ζήσει λέει στο Τέξας...)

Καλά να περνάς Νίκο, και καλά να είμαστε να διαφωνούμε (εφόσον είμαστε on topic δε νομίζω να ενοχλείται κανείς).

Ο taver κατέληξε;;;
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
taver δεν εχεις παραπονο ...
εχεις πληρη αναλυση για πολεις και κατοικους της Λ.Αμερικης !!
να πω και εγω κατι για τους Αργεντινους μετα απο 15 χρονια φουρναρης με ολους τους Λατινους...
Ο Γιωργος εχει απολυτο δικιο , σνομπ (χωρις προσοντα !), φελλοί
και άλλα χαριτωμενα , μακραν οι πιο αντιπαθητικοί πελατες που είχα και κυριως οι πορτενιοι..
η πιο κουραστικη στιγμη μου ηταν να μου τη πεσει Αργεντινα πελατισσα με παραπονα ,τονιζοντας το "γιο" (εγω) με τη χαρακτηριστικη προφορα τους και να μονολογει βριζοντας τουλαχιστον 15 λεπτα χωρις να σε αφηνει να απαντησεις ...
Αν η κουβεντα ηταν τηλεφωνικη ,κατεβαζα το ακουστικο ,εκανα άλλες δουλειες στο γραφειο και μετα 10 λεπτα που το ξαναεπιανα
συνεχισαν να παραπονιουνται !!!!!
αχ , Γιωργο τι μου θυμησες .....
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Δε θεωρώ αξιοθέατο τίποτε από τα δύο. Τι εννοείς "καλές"; Πλούσιες; Ε, έχει. Αλλά όπως δε θα πήγαινα ένα ξένο να δει την Κηφισιά και την Άνοιξη διότι είναι αδιάφορα πράγματα που τα βλέπει κανείς παντού, δε θα πήγαινα και στο Μπουένος Άιρες για να δω πού ζουν οι πλούσιοι, μου είναι αδιάφορο. Ακόμη κι έτσι, σε πλούσιες γειτονιές και πάρκα, το Σαντιάγο υπερέχει σαφώς του Μπουένος, είναι και πλουσιότερη χώρα άλλωστε με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, καλύτερους μισθούς, ελάχιστη συγκριτικά φτώχεια κλπ. Αλλά επειδή είναι στοιχεία αδιάφορα, δεν τα λαμβάνω υπόψη, απλά πάρκα υπάρχουν σχεδόν παντού, δε θα ταξίδευα τη μισή υφήλιο για να δω παγκάκια και πάρκα.
Παρουσίασες το BUE σαν την Κυψέλη... ε δεν είναι έτσι...εκεί πήγαιναν τα πάρκα και το πράσινο... κακώς που δεν θα πήγαινες έναν ξένο να δει την Κηφισιά... είναι χαρακτηριστικό δείγμα μεγαλοαστικής συνοικίας και πιστεύω ότι ένας ξένος για να έχει ολοκληρωμένη άποψη μιας πόλης πρέπει να δει και την Κυψέλη της και την Κηφισιά της...

Το Κολωνάκι του BUE δεν συγκρίνεται με αυτό του Σαντιάγκο... μην επιμένεις...

:haha::haha::haha: Το κορυφαίο στην πρόταση είναι το "χωρίς αμφιβολία"! Είναι ελάχιστες οι περιοχές που δεν είναι σαν την Κυψέλη στην πόλη και αυτές του κέντρου είναι μόνο ένα εξευγενισμένο δείγμα αυτού που λέγεται χάλι του Μπ.Άιρες. Η πόλη είναι τεράστια, έχει σχεδόν 10 εκ κατοίκους και το 95% είναι πολυκατοικίες του '50.
Επαναλαμβάνω πήγαμε μάλλον σε άλλη πόλη...

Ε, δεν το βρίσκεις από την Ελλάδα! Αυτό δε θα πει ταξίδι; Πας στο χύμα, με άνεση χρόνου και πας όπου βρεις, αυτό είναι περιπέτεια, το άλλο είναι πρόγραμμα.
Σωστά τα λες, αλλά έχω την εντύπωση ότι το 99% των ταξιδιωτών δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε μέχρι το Σαντιάγκο μπας και βρούν καμιά φτηνή πτήση μέχρι το Πασχαλονήσι. Σε επαναφέρω στην πραγματικότητα...650? και πάνω τα εισιτήρια...


Τα South PAcific Passes δεν είναι RTW. Τα πουλάνε σχεδόν όλες οι αεροπορικές του Ειρηνικού κι έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, αλλά δεν είναι RTW, ούτε κι έχουν τους περιορισμούς τους.
Το θέμα μας είναι το νησί του Πάσχα... σε αυτό δεν πετάει καμιά αεροπορική εταιρία του Ειρηνικού... η Lan ή με RTW ή απλό εισιτήριο είναι μονόδρομος...
Ξέχνα τα passes δεν παίζουν εδώ... ακόμα και στο pass της Lan πληρώνεις extra για το Πάσχα...


Λοιπόν για μένα εμφανώς ωραιότερες από το Μπουένος είναι: ο Αγ. Δομίνικος, η Αβάνα, το Μέξικο Σίτι (ακόμη και τα προάστιά του είνια καλύτερα από αυτά του Μπουένος), η Λίμα (οριακά πιο όμορφη, σαφώς πιο ενδιαφέρουσα), η Μπογκοτά, το Κίτο, η Λα Πας (κλάσεις!). Το Σαντιάγο, το Μοντεβιδέο και τη Μανάγουα τις βάζω στην ίδια κατηγορία από πλευράς ομορφιάς. Αν κάνω και μια λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες (αντί για τις πιο όμορφες), το Μπουένος θα βρίσκεται μάλλον πιο κοντά στον πάτο απ' ό,τι στη μέση. Π.χ το Καράκας έχει απείρως περισσότερο ενδιαφέρον από το Μπ. Άιρες για πολιτικοκοινωνικούς λόγους. Φυσικά καμία πρωτεύουσα της ηπείρου δεν έχει την πολυπλοκότητα, το μυστήριο, τη γοητεία, τη νοσταλγία και την ομορφιά της Αβάνας.
Μίλησα για Λατινοαμερικάνικες πρωτεύουσες και όχι πόλεις... Αβάνα, Αγ.Δομίνικος είναι Καραιβική και δεν τις μετράω... δεν έχω πάει Μποκοτά , Κίτο, Λα Παζ, Μέξικο Σίτι και δεν μπορώ να πω...

Από τις υπόλοιπες που έχω πάει, Σαν Χοσέ, Πάναμα Σίτι, Καράκας, Ασουνσιόν, Μοντεβίδεο, Σαντιάγκο και την ουσιαστική πρωτεύουσα της Βραζιλίας το Σ.Πάολο η σύγκριση αποτελεί ύβρη...

Το γενικότερο προφίλ των Αργεντίνων στην ήπειρο δεν είναι κάποιων που θα τους ζήλευαν οι υπόλοιποι. Οι Λατινοαμερικάνοι τους θεωρούν εν πολλοίς ανίδεους (όπως οι Ευρωπαίοι τους Αμερικάνους), σνομπ, κρυόκωλους και μειωμένης ευφυίας... Το μόνο γκρουπ που έχω δει και δεν ήξερε ποιος είναι ο Τσε (οι 12 εκ των 14) ήταν αργεντίνικο, οι Κουβανοί οδηγοί χαλάνε τα τουριστικά τους λεωφορεία όταν είναι να παραλάβουν Αργεντίνους γιατί δεν τους αντέχουν, στη Βολιβία η λέξη "Αργεντίνος" ισοδυναμεί με τη λέξη "βλαξ", στη Βραζιλία γελάνε μαζί τους, οι Χιλιανοί ίσως έχουν την καλύτερη λέξη για τον προσδιορισμό του μέσου πορτένιο και οι Μεξικανοί απλά τους θεωρούν το μύασμα της ηπείρου. Το κορυφαίο είναι πως έχουν και στόμφο! Φυσικά τα περισσότερα στερεότυπα είναι υπερβολικά, διαστρεβλωμένα και αποτελούν προϊόν γενίκευσης, αλλά σε γενικές γραμμές φοβάμαι πως οι Αργεντίνοι προκαλούν τόση αντιπάθεια παντού λόγω των πρωτευουσιάνων τους, που δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό είδος. Άλλωστε και οι υπόλοιποι Αργεντίνοι δεν τους πολυαντέχουν τους πορτένιος... Όπως λέει κι ένα ουρουγουάνικο αστειάκι, το μόνο κακό με την Αργεντινή είναι πως είναι γεμάτη Αργεντίνους, κατά τα λοιπά είναι ΟΚ... Το καλό είναι πως τα τελευταία χρόνια κι οι ίδιοι οι Αργεντίνοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο αντιπαθείς είναι διεθνώς, θυμάμαι δυο παλικάρια από την Κόρντομπα στην Τανζανία που είχαν αναλάβει μια καμπάνια με κινούμενα σχέδια με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Αργεντίνους να βελτιώσουν το προφίλ του μέσου Αργεντίνου όταν ταξιδεύουν.
Για τους Μεξικανούς δεν έχω ιδέα... για τους υπόλοιπους άκουσε και την άλλη άποψη και κρίνε... μεταφέρω γνώμες των φίλων μου των Αργεντίνων και λίγο πολύ τις ασπάζομαι...

Το τι κουμάσια είναι οι Χιλιανοί ρώτα τους φίλους μου τους Εγγλέζους που χρησιμοποιούσαν τις βάσεις τους στον πόλεμο για τα νησιά να σου πουν για αυτούς... οι Αργεντίνοι ποτέ δεν θα τους συγχωρέσουν την ατιμία που τους έκαναν τότε...

Για τους Παραγουανούς... ο χαρακτηρισμός Αλβανοί της Λατινικής Αμερικής χρησιμοποιήτε και από τους Ουρουγουανούς και από τους Βραζιλιάνους... Μπορεί να κάνουν όλοι λάθος αλλά έχεις πάει πιστεύω Παραγουάη και έχεις γνώμη...

Για τους Ουρουγουανούς... τους βρίζουν και μετά τους γλύφουν μπας και αφήσουν κανένα φράγκο στις παραλίες τους... ουστ ξεφτύλες...

Οι Βολιβιανοί είναι υπόδειγμα εξυπνάδας... αυτό φαίνετε και θα φανεί σε λίγα χρόνια με την διχοτόμιση της χώρας τους... Οι Βολιβιανοί λένε βλάκες τους Αργεντίνους εκπληκτικό!!!

Για τους Βραζιλιάνους... το κόμπλεξ του κόμπλεξ ω κόμπλεξ... όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... μια ζωή στην από κάτω και με όνειρο να πάνε για ψώνια στο BUE...

Άσε με ρε Γιώργο που θα πουν οι κομπλέξες για τους Αργεντίνους... πολύ θα ήθελαν αλλά δεν...

Y.Γ. Δηλαδή αν εσύ ρωτήσεις ένα γκρουπ με Ελληνάκια ποιός είναι ο Βενιζέλος είσαι σίγουρος ότι θα τον ξέρουν?


Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... θα υλοποιήσω τελικά το 2+3 για να έχω άποψη και για τις δύο...

Ελπίζω να βοηθάμε και τον taver και πολλούς άλλους σε αυτή την Λάτιν αναζήτησή μας...
 

marcob

Member
Μηνύματα
69
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Ας ξεκινησω με κατι βασικο:και εγω δεν περιμενα ο taver να μην εχει παει στη Λ. Αμερική!!! εγω εχω παει απο εκει κατω μονο περου, οποτε δεν ξερω για τα υπολοιπα. Θα προτεινα να πας νησι του πάσχα, αλλα εχω ακουσει και εγω οτι ανεβαζει σημαντικα τον προυπολογισμο.για σαντιαγκο δεν εχω ακουσει εντυπωσιασμενο κοσμο. σιγουρα iguasu θα ειναι πανεμορφα. εφοσον λενε και οι υπολοιποι οτι ουρουγαη, αργεντινη και βραζιλια θα μπορεσεις να επισκεφθεις ωραια μερη, εγω καταληγω στο 1ο σενάριο.
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Λοιπόν, φίλε Taver πρέπει να πας οπωσδήποτε Iguasu γιατί είναι πολύ καλή περίοδος να δείς τους καταρράκτες και λέγοντας καλή περίοδος εννοώ πως θα έχει πολύ νερό ο ποταμός γιατί δεν ξέρω αν το γνωρίζεις υπάρχουν και χρονικά διαστήματα που λες και το νερό το ρίχνουν με ....λάστιχο,για το θέαμα δεν το συζητάω.....θα πάθεις πλάκα.
Δύο συμβουλές για Iguasu:
1.Να πας και από τις δύο μεριές και από Αργεντινή και από Βραζιλία.
2.Αν πάρεις το ακριβό πακέτο όπως είπε ο Traveller (εννοείτε το προτείνω) να έχεις και μια αλλαξιά (μέχρι και εσώρουχα) γιατί μετά το τουρ συνεχίζεται και θα παγώσεις.

Για την γλώσσα πολύ καλή λύση είναι :Lonely Planet Latin American Spanish Phrasebook

Για την Ουρουγουάη καλό θα ήταν να έκλεινες με κάποιο τουριστικό γραφείο από το Buenos (αν θέλεις έχω να σου προτείνω ένα που έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος) και να ξέρεις στο Modevideo είναι ποιο ακρiβά απ' ότι στο Bouenos.

Για την Atacama συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση που έκανε ο Yorgos.

Όσoν αφορά για την κόντρα Santiago και Buenos η γνώμη μου είναι πως όταν επισκέπτεσαι μια χώρα είναι αδιανόητο να μην ....πατήσεις στην πρωτεύουσα της όσο όμορφη ή άσχημη ή αδιάφορη είναι.

Οι τιμές των εισητήριων για Easter Island είναι : Paso 2 - Proceso de Compra - LAN.com&

Τέλος..... η δικιά μου γνώμη είναι αν δεν αποφασίσεις να πας τώρα Easter Island αλλά κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον να αναβάλεις και το Santiago για τότε....

Υ.Γ Για Βραζιλία δεν έχω προσωπική άποψη αλλά εμπιστεύομαι τα γραφόμενα του Traveller.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.949
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όχι ακόμα, αλλά σας ακούω με μεγάλη προσοχή και ανοικτό στόμα...
Από δευτέρα που θα επιστρέψω Αθήνα οι αποφάσεις.
Αν φτάσω δηλαδή, γιατί η δεύτερη πτήση μου έχει απροσδιοριστης διάρκειας καθυστέρηση..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για τους Ουρουγουανούς... τους βρίζουν και μετά τους γλύφουν μπας και αφήσουν κανένα φράγκο στις παραλίες τους... ουστ ξεφτύλες...

Κάνεις το ίδιο λάθος που έκανες και με την Καταλωνία, αγνοώντας προφανώς πως η Καταλωνία είναι το πλουσιότερο κομμάτι της Ισπανίας. Η Ουρουγουάη έχει απείρως καλύτερη οικονομία από την Αργεντινή, της οποίας οι κάτοικοι ακόμη θα ήταν στο δρόμο χτυπώντας κατσαρόλες, αν δεν αγόραζαν το (απίστευτο) χρέος της χώρας οι τράπεζες της Ουρουγουάης και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας (τα διαβόητα Venebonos, πραγματικό χάρισμα του Τσάβες στην Αργεντινή για να μην πεθάνει της πείνας). Το ποιος είναι ο ζήτουλας της Ν.Αμερικής φαίνεται και από τις στρατιές πολύ καλά εκπαιδευμένων Αργεντίνων που απελπισμένοι από την οικονομική κατάσταση της χώρας πάνε στη Χιλή και την Ουρουγουάη δουλεύοντας κάτω από το βασικό μισθό (και ρίχνοντας της αμοιβές των πλουσιότερων γειτόνων τους).

Δε μου γίνονται πιο συμπαθείς ή αντιπαθείς οι πολίτες ενός κράτους επειδή η οικονομία τους είναι καλύτερη ή χειρότερη. Αλλά το να λέει ο ζήτουλας ότι τον παρακαλάνε οι άλλοι να ξοδέψει λεφτά είναι τουλάχιστον αχαριστία, γελάει όλος ο κόσμος με την οικονομία της Αργεντινής και τις πατάτες που έκαναν με το ΔΝΤ, τη δολαριοποίηση, τα σκάνδαλα του Μένεμ... Η ιστορία της αργεντίνικης οικονομίας, του επαίτη της ηπείρου, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και διδάσκεται σε πολλά συνέδρια μέχρι σήμερα (τον Οκτώβριο σε ένα από αυτά βρέθηκα κι εγώ).

Οι Βολιβιανοί λένε βλάκες τους Αργεντίνους εκπληκτικό!!!
Τους λέει ΟΛΗ η ήπειρος, μπες σε κανένα ισπανόφωνο φόρουμ, δες κανένα ισπανόφωνο κανάλι και θα δεις τι γέλιο πέφτει. Αν όλη η γειτονιά λέει πως είσαι χοντρός, καραφλός, αλλήθωρος και πιο τριχωτός αρκούδα, το πιθανότερο είναι να μην είσαι ακριβώς και ο Μπραντ Πιτ, ε; Η βλακεία δεν είναι έγκλημα, όπως δεν είναι και η έπαρση (το βασικό χαραξτηριστικό των Αργεντίνων). Ο συνδυασμός τους βγάζει γέλιο.

Το φοβερό είναι πως εξακολουθούν να έχουν έπαρση και νομίζουν πως είναι το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα. Μόλις πριν λίγες ημέρες είδα έναν Αργεντίνο σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μέξικο Σίτυ όπου μόλις του είπαν πως δεν υπάρχει δωμάτιο είπε χαμηλόφωνα "μα...είμαι από την Αργεντινή!". Μεγάλε!!!! Δε μας το' πες απ' την αρχή να σου δώσουμε και την προεδρική σουίτα με θέα στο Σόκαλο!

Οι Χιλιανοί δε μου είναι συμπαθείς, αλλά δεν παύουν να είναι ένας λαός οργανωμένος, πειθαρχημένος, σοβαρός. Για τους Χιλιανούς ναι, υπάρχει κόμπλεξ από όλους τους γείτονες (π.χ από τους φίλους μου τους Περουβιανούς) διότι έχουν καταφέρει πολλά πράγματα και είναι οι πλουσιότεροι της ηπείρου κι έχουν κερδίσει κι όλους τους πολέμους, κι αυτό προκαλεί φθόνο. Είναι κρυόκωλοι μεν, αλλά δε βγάζουν το συνδυασμό άγνοιας, βλακείας και ξινίλας που βγάζουν οι Αργεντίνοι όποτε περνάνε τα σύνορα της χώρας τους (βλέπε και αναφορά ΚΙΚΙ, όπου κι αν πάνε είναι οι χειρότεροι τουρίστες).

Το τελευταίο που έμαθα είναι πως φίλος Κουβανός ξεναγός που τιμωρήθηκε επειδή έλεγε συνεχώς εξυπνάδες (π.χτον ρώτησε ένα γκρουπ σε σοσιο-πολιτικό τουρ ποια είναι η καλύτερη πόλη της Κούβας για να ζεις και είπε... "το Μαϊάμι"!), του δόθηκε η εξής επιλογή: ή θα παυθεί από την εργασία του για 3 μήνες προς παραδειγματισμό ή θα πρέπει να πάρει τα γκρουπ που κανείς άλλος δε θέλει. Τι να κάνει κι ο Λάσαρο, έχει και μια οικογένεια να ζήσει, πήρε τη δεύτερη επιλογή. Μετά το τρίτο συνεχόμενο γκρουπ Αργεντίνων (περιττό να σου πως όλα τα ανεπιθύμητα γκρουπ ήταν τα αργεντίνικα) ζήτησε άδεια λόγω "λουμπάγκο"... Την Κυριακή θα περάσω από το σπίτι του να δούμε το ματς και περιμένω νέα "αργεντίνικα διαμάντια".

Ναι, η Παραγουάη είναι το χάλι της περιοχής και η χώρα ως βασικό αξιοθέατο έχει...τη μαύρη αγορά (αν σου κλέψουν το αμάξι, πας στην Παραγουάη και το βρίσκεις). Το τι έκανε η Χιλή επί Πινοσέτ είναι ευθύνη του Νίξον και της Θάτσερ που τον βάλανε εκεί πάνω, το ίδιο ισχύει και για τους Αργεντίνους δικτάτορες που "εξαφάνισαν" 22 φορές περισσότερους πολίτες από τον Πινοσέτ και των οποίων η πολιτική απέναντι σε άλλες χώρες της Λ.Αμερικής ήταν εξίσου αηδιαστική (π.χ αντιμετώπιση Κούβας και ειδικά Νικαράγουας). Η διαφορά είναι ότι όταν τόσο οι Χιλιανοί όσο και οι Αργεντίνοι ψήφισαν δημοκρατικά, οι μεν επέλεξαν κυβερνήσεις που τους έκαναν υπερδύναμη (σοβαρούς ανθρώπους) οι δε καραγκιόζηδες τύπου Ψωμιάδη (επανειλημμένα όμως) των οποίων το βασικό προσόν ήταν πως ήταν παντρεμένοι με τη μις Αργεντινή ή άλλον που ο γιος του παντρεύτηκε τη Σακίρα, που τους πήραν τα λεφτά, έφυγαν και μετά...θυμήθηκαν πως έχουν άλλη εθνικότητα και πήραν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό. Αλλά είπαμε...το IQ δεν το μοίρασε ο Θεός ισόποσα...

Y.Γ. Δηλαδή αν εσύ ρωτήσεις ένα γκρουπ με Ελληνάκια ποιός είναι ο Βενιζέλος είσαι σίγουρος ότι θα τον ξέρουν?
Υποθέτω πως αν πάρουν την πρωτοβουλία να πάνε στο εξωτερικό και να επισκεφθούν το σημείο ταφής του, τουλάχιστον δε θα τον μπερδεύουν με τον Μπον Τζόβι (δε λέω...μοιάζουν λίγο ο Ερνέστο κι ο Jon...)

Τώρα που θα πας Κολομβία κι Εκουαδόρ, ρώτα τους ντόπιους ποιοι νομίζουν πως είναι οι πιο άσχετοι, ανίδεοι κι ενοχλητικοί τουρίστες. Αν σου απαντήσουν "οι Ισραηλινοί", δως τους μια δεύτερη ευκαιρία. Ακόμη κι οι Αργεντίνοι έχουν διεθνή ανταγωνισμό...

Τέλος, η διχοτόμηση της Βολιβίας (που μάλλον θα αποφευχθεί) δεν είναι αποτέλεσμα βλακείας, αλλά εξαγοράς των αργεντίνικης, γερμανικής και ιταλικής καταγωγής κατοίκων της Σάντα Κρους από πετρελαϊκά συμφέροντα και την...ανθρωπιστική βοήθεια της USAID (τελευταία στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας περιλαμβάνονται και οι ρουκέτες και τα ΟΥΖΙ, τι άλλο θα δούμε σε αυτή την ήπειρο...)

Συγγνώμη, αλλά θα το πω, δεν αντέχω: ορυχεία Ποτοσί, έτος 1998, κάνω επίσκεψη στα ορυχεία της Βολιβίας, όπου μας εξηγούσαν για ποιο λόγο οι Βολιβιανοί εργάτες/δούλοι που πληρώνονταν 40$/μήνα πεθαίνουν σε ηλικία 44 ετών κατά μέσον όρο, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που τους "εξασφάλιζε" η αμερικάνικη εταιρεία που τα εκμεταλλευόταν. Οι δύο Αργεντίνοι που παρακολουθούν την επεξήγηση χαζεύουν, κοροϊδεύουν και παίζουν με τα κινητά τους (δεν είχε επέλθει ακόμη η αργεντίνικη κρίση και δεν τα είχαν "σκοτώσει" στη μαύρη αγορά). Ξαφνικά ο ένας ακούει πως μια εικόνα της Παναγίας που οι εργάτες θεωρούν ιερή βρέθηκε μέσα στο ορυχείο τον 17ο αιώνα και κάνει τη φοβερή ερώτηση: "τον 16ο αιώνα προ ή μετά Χριστώ";;;; (εικόνα της Παναγίας προ Χριστώ;;; Μόνο στην Αργεντινή!!!)
Ο Βολιβιανός ξεναγός αναστενάζει και κοιτώντας τους υπολοίπους μας ανακοινώνει πως έχει σταματήσει να απαντά σε αργεντίνικες ερωτήσεις εδώ και "πολλά χρόνια" διότι η απάντηση αποτελεί ύβρη για το δείκτη νοημοσύνης των υπολοίπων επισκεπτών...
 
  • Like
Reactions: Pel

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
καλά Γιωργο , εισαι βαλτος να μου θυμησεις όλα τα κουσουρια
των Αργεντινων ;
Εν τω μεταξυ απο που βγαινει οτι ειναι οι "πλουσιοι' της Λ. Αμερικης ; Η χωρα ναι θα ήταν πλουσια αν οι πολιτικοί της χειριζονταν διαφορετικα την οικονομια της .
Ειναι ομως νομιζω η μονη χωρα που θυμαμαι , με τοσο εντονο οικονομικό προβλημα ανά περιοδους , που ο κοσμος εσπαζε τις πορτες των super markets για να κλεψει τροφιμα ...
Επιπλεον θυμαμαι στον ισπανοφωνο τουρισμο πολλα άτομα Ελληνοαργεντινους 2ης και 3ης γενιάς που ηρθαν Ελλαδα να δουλεψουν λογω εντονης οικονομικης κρισης εκει ....
Τι άλλο θυμαμαι ; Τη τσιγγουνια τους !!!
Πιο τσιγγουνικη και μιζερη ρατσα στο οικονομικο δεν υπαρχει ..
και ακομα χειροτερα οταν επεφτα σε Αργεντινοεβραιο (και υπαρχουν αφθονοι στην Αργεντινη) , συνδυασμος που σκοτωνει
Εβραιος στη καταγωγή με αγωγη Αργεντινικη ...
κατι τετοια θυμαμαι και δεν μετανοιωνω που άλλαξα δουλειά !!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Κάνεις το ίδιο λάθος που έκανες και με την Καταλωνία, αγνοώντας προφανώς πως η Καταλωνία είναι το πλουσιότερο κομμάτι της Ισπανίας. Η Ουρουγουάη έχει απείρως καλύτερη οικονομία από την Αργεντινή, της οποίας οι κάτοικοι ακόμη θα ήταν στο δρόμο χτυπώντας κατσαρόλες, αν δεν αγόραζαν το (απίστευτο) χρέος της χώρας οι τράπεζες της Ουρουγουάης και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας (τα διαβόητα Venebonos, πραγματικό χάρισμα του Τσάβες στην Αργεντινή για να μην πεθάνει της πείνας).
Για την Καταλωνία τα έχουμε ξαναπεί, δεν επανέρχομαι... τελικά εκείνους τους Ολυμπιακούς αγώνες που άλλαξαν την πόλη, με δικά τους λεφτά τους έκαναν ε?

Ρε Γιώργο προφανώς πλάκα κάνεις... πάνω από τα μισά των σπιτιών στην Πούντα ντελ Έστε είναι Αργεντίνικης ιδιοκτησίας... ξέρεις πόσοι Αργεντίνοι πηγαίνουν κάθε Σ/Κ το καλοκαίρι στην Ουρουγουάη? Μιλάμε για 36 περίπου μύρια Αργεντίνοι και 3 μόλις η Ουρουγουάη... τι να λέμε τώρα... αν δεν ήταν οι Αργεντίνοι θα πουλάγανε τουρισμό στους Παραγουανούς και στα γλαροπούλια οι δικοί σου...

Ναι ε? οι πανίσχυρες Ουρουγουάνικες τράπεζες!! Γιώργο είναι αδύνατον να μην το ξέρεις, πριν την κρίση όλα τα λεφτά της Αργεντινής είχαν πάει στην Ουρουγουάη... εντάξει είπαμε τους έβγαλες βλάκες τους Αργεντίνους αλλά νομίζεις ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι που πήγαινε το πράγμα? Τους πελάτες τους βοηθησαν οι Ουρουγουανικές τράπεζες που ανδρώθηκαν με Αργεντίνικα κεφάλαια σε κανέναν δεν κάνουν χάρη οι τραπεζίτες......

Δε μου γίνονται πιο συμπαθείς ή αντιπαθείς οι πολίτες ενός κράτους επειδή η οικονομία τους είναι καλύτερη ή χειρότερη. Αλλά το να λέει ο ζήτουλας ότι τον παρακαλάνε οι άλλοι να ξοδέψει λεφτά είναι τουλάχιστον αχαριστία, γελάει όλος ο κόσμος με την οικονομία της Αργεντινής και τις πατάτες που έκαναν με το ΔΝΤ, τη δολαριοποίηση, τα σκάνδαλα του Μένεμ... Η ιστορία της αργεντίνικης οικονομίας, του επαίτη της ηπείρου, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και διδάσκεται σε πολλά συνέδρια μέχρι σήμερα (τον Οκτώβριο σε ένα από αυτά βρέθηκα κι εγώ).
Ενώ οι άλλες οικονομίες της Λ.Αμερικής φημίζονταν για την διαφάνεια και την ισχυρότητα και διδάσκονται σαν παράδειγμα προς μίμηση!!
Να υποθέσω ότι όλοι γέλαγαν για την Αργεντινή και μέχρι το 2000... Γιώργο γνωρίζεις πως είναι τα πράγματα εκεί κάτω και πόσο γρήγορα αλλάζουν τα κόζια... τροχός είναι... μέχρι το 2000 ήταν από πάνω τώρα στην από κάτω... αύριο κανείς δεν ξέρει... κουμάντο κάνουν άλλοι...

Τους λέει ΟΛΗ η ήπειρος, μπες σε κανένα ισπανόφωνο φόρουμ, δες κανένα ισπανόφωνο κανάλι και θα δεις τι γέλιο πέφτει. Αν όλη η γειτονιά λέει πως είσαι χοντρός, καραφλός, αλλήθωρος και πιο τριχωτός αρκούδα, το πιθανότερο είναι να μην είσαι ακριβώς και ο Μπραντ Πιτ, ε; Η βλακεία δεν είναι έγκλημα, όπως δεν είναι και η έπαρση (το βασικό χαραξτηριστικό των Αργεντίνων). Ο συνδυασμός τους βγάζει γέλιο.
Και τους Βέλγους βλάκες τους λέει η μισή Ευρώποι και τους Πόντιους βλάκες όλη η Ελλάδα και τους Αμερικανούς ηλίθιους όλη η υφήλιος και αυτοί κυβερνάνε όλο τον κόσμο... επιχείρημα τώρα είναι αυτό?

Το φοβερό είναι πως εξακολουθούν να έχουν έπαρση και νομίζουν πως είναι το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα. Μόλις πριν λίγες ημέρες είδα έναν Αργεντίνο σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μέξικο Σίτυ όπου μόλις του είπαν πως δεν υπάρχει δωμάτιο είπε χαμηλόφωνα "μα...είμαι από την Αργεντινή!". Μεγάλε!!!! Δε μας το' πες απ' την αρχή να σου δώσουμε και την προεδρική σουίτα με θέα στο Σόκαλο!
Ενώ ο Νεοέλληνας νεόπλουτος π.χ είναι η επιτομή της εξυπνάδας!!! Καλά τα ανέκδοτα αλλά μάλλον έξυπνοι και βλάκες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Αργεντινή...


Το τελευταίο που έμαθα είναι πως φίλος Κουβανός ξεναγός που τιμωρήθηκε επειδή έλεγε συνεχώς εξυπνάδες (π.χτον ρώτησε ένα γκρουπ σε σοσιο-πολιτικό τουρ ποια είναι η καλύτερη πόλη της Κούβας για να ζεις και είπε... "το Μαϊάμι"!), του δόθηκε η εξής επιλογή: ή θα παυθεί από την εργασία του για 3 μήνες προς παραδειγματισμό ή θα πρέπει να πάρει τα γκρουπ που κανείς άλλος δε θέλει. Τι να κάνει κι ο Λάσαρο, έχει και μια οικογένεια να ζήσει, πήρε τη δεύτερη επιλογή. Μετά το τρίτο συνεχόμενο γκρουπ Αργεντίνων (περιττό να σου πως όλα τα ανεπιθύμητα γκρουπ ήταν τα αργεντίνικα) ζήτησε άδεια λόγω "λουμπάγκο"... Την Κυριακή θα περάσω από το σπίτι του να δούμε το ματς και περιμένω νέα "αργεντίνικα διαμάντια".
Γιώργο γνωρίζεις την φήμη που έχουν οι Κουβανοί στην Αμερική και σε πολλές δυτικές χώρες? Τεμπέλιδες, λαμόγια , άχρηστοι, κλέφτες, φουκαράδες... θες να συνεχίσω για τις Κουβανές? Μάλλον ξέρεις καλύτερα... ισχύουν όλα αυτά?Από ότι είδα με τα μάτια μου όχι... καλοπροαίρετα λοιπόν σου λέω ότι τα πράγματα πάντα έχουν δύο όψεις...

Το τι έκανε η Χιλή επί Πινοσέτ είναι ευθύνη του Νίξον και της Θάτσερ που τον βάλανε εκεί πάνω, το ίδιο ισχύει και για τους Αργεντίνους δικτάτορες που "εξαφάνισαν" 22 φορές περισσότερους πολίτες από τον Πινοσέτ και των οποίων η πολιτική απέναντι σε άλλες χώρες της Λ.Αμερικής ήταν εξίσου αηδιαστική (π.χ αντιμετώπιση Κούβας και ειδικά Νικαράγουας).
Ήταν η ατιμία, για να μην πω κάτι πιο βαρύ, του αιώνα... δεν τρώγετε με τίποτε... άστο βρωμάει...


Συγγνώμη, αλλά θα το πω, δεν αντέχω: ορυχεία Ποτοσί, έτος 1998, κάνω επίσκεψη στα ορυχεία της Βολιβίας, όπου μας εξηγούσαν για ποιο λόγο οι Βολιβιανοί εργάτες/δούλοι που πληρώνονταν 40$/μήνα πεθαίνουν σε ηλικία 44 ετών κατά μέσον όρο, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που τους "εξασφάλιζε" η αμερικάνικη εταιρεία που τα εκμεταλλευόταν. Οι δύο Αργεντίνοι που παρακολουθούν την επεξήγηση χαζεύουν, κοροϊδεύουν και παίζουν με τα κινητά τους (δεν είχε επέλθει ακόμη η αργεντίνικη κρίση και δεν τα είχαν "σκοτώσει" στη μαύρη αγορά). Ξαφνικά ο ένας ακούει πως μια εικόνα της Παναγίας που οι εργάτες θεωρούν ιερή βρέθηκε μέσα στο ορυχείο τον 17ο αιώνα και κάνει τη φοβερή ερώτηση: "τον 16ο αιώνα προ ή μετά Χριστώ";;;; (εικόνα της Παναγίας προ Χριστώ;;; Μόνο στην Αργεντινή!!!)
Ο Βολιβιανός ξεναγός αναστενάζει και κοιτώντας τους υπολοίπους μας ανακοινώνει πως έχει σταματήσει να απαντά σε αργεντίνικες ερωτήσεις εδώ και "πολλά χρόνια" διότι η απάντηση αποτελεί ύβρη για το δείκτη νοημοσύνης των υπολοίπων επισκεπτών...
Συγνώμη που θα το πω αλλά η Βολιβία με τα σαίνια κατοίκους ή έτσι ή γιουβέτσι κινδύνευε, κινδυνεύει και θα κινδυνεύει μέχρι και με διχοτόμιση...
Δεν εξετάζω το γιατί... είναι στα πρόθυρα εμφυλίου, γιατί έστω τους βάζει κάποιος να διαλυθούν... αυτούς που κοροιδεύουν τους άλλους για βλάκες!!
Ας τους μιλήσει κάποιος για το ρεξώνα...
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μπορώ να πενταστερώσω αυτό το θέμα, για τις καταπληκτικές πληροφορίες ?

Σας ευχαριστώ όλους, πάρα πολύ :D
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μπορώ να πενταστερώσω αυτό το θέμα, για τις καταπληκτικές πληροφορίες ?

Σας ευχαριστώ όλους, πάρα πολύ :D
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Οι δύο "μονομάχοι" είναι εκπληκτικοί όπως πάντα.
Και όπως πάντα, πραγματικός πλούτος πληροφοριών...

ΥΓ> Τελικά το τι θα διαλέξει ο ταβέρ, σαν λίγη σημασία να εχει..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.094
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom