Αυστρία Γερμανία Τσεχική Δημοκρατία Κολωνία, Βερολίνο, Πράγα, Βιέννη σε 11 μέρες!

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Και μετά από 6 μήνες προετοιμασίας και ψαξίματος η μεγάλη μέρα είχε φτάσει!
Στις 22 Αυγούστου από το αεροδρόμιο της Αθήνας φύγαμε με Germanwings για Κολωνία! Ο καιρός κρύος σχετικά και βροχερός θα έλεγα! Αντέχαμε, όμως, τι να σου κάνει λίγη ψιχάλα μπροστά σε ένα ταξίδι που σχεδίαζες μήνες; Μείναμε σε ένα ξενοδοχείο σχεδόν δίπλα στο καθεδρικό οπότε και τα περισσότερα αξιοθέατα τα είχαμε μέσα στα πόδια μας! Μείναμε δύο μέρες και νομίζω ήταν αρκετές! Περιπλανηθήκαμε στα μαγαζιά, επισκεφτήκαμε τον επιβλητικό καθεδρικό της πόλης, περπατήσαμε μέχρι τη γέφυρα και είδαμε από κει όλη την πόλη φωτισμένη...απλά υπέροχα! Ένα πράγμα που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι πως την πρώτη μας μέρα εκεί, Κυριακή, μετά τις 7 το απόγευμα έκλειναν τα πάντα! Δε βρίσκαμε μαζαγί ανοιχτό να φάμε...μέχρι και τα Burger KIng έκλειναν!!!
Στις 24 Αυγούστου το πρωί πήραμε το τρενάκι μας και κατευθυνθήκαμε προς Βερολίνο! Στο σημειο αυτό να πω πως η γερμανική σελίδα για τα τρένα bahn.de είναι κορυφαία! Κλείνεις τα εισητήριά σου μέσω ιντερνετ, τα τυπώνεις σπίτι σου και είσαι κύριος μετά! Και μάλιστα...αν κλείσεις από 90 μέρες πριν βρίσκεις πολύ φτηνότερα τα εισητήρια! Χαρακτηριστικό είναι πως το εκ των προτέρων κλεισμένο εισητήριό μου Κολωνία-Βερολίνο μου κόστισε 25 ευρό ενώ αν το έκλεινες μία μέρα πριν από τα ταμεία τους στοίχιζει 220 ευρό! Σημαντική διαφορά δε νομίζετε; Θα πλατιάσω λίγο αλλά θέλω να αναφερθώ στο γερμανικό το τρένο που με ενυπωσίασε!! Καθαρό, φυσικά, άνετα καθίσματα, μαξιλαράκια πίσω στο κεφάλι σου, θέση για ακουστικά στα καθίσματα για να ακούσεις ραδιόφωνο και ρυθμιζόμενο στηριχτίρι για το πόδι! Να το βάλεις σε ό,τι ύψος θέλεις βρε αδερφέ!!
Μετά από 4 ώρες και κάτι φτάσαμε στον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου! O οποίος σταθμός με έκανε να αναρωτιέμαι...αν είναι έτσι ο σταθμός των τρένων τους...πέντε-έξι...όροφοι και τεράστιος...πως είναι το αεροδρόμιο τους; Anyway...! Οι συγκοινωνίες τους άψογες...έχουν βρει ένα τρόπο να συνδυάσουν το μετρό, με το τρένο της πόλης...γιατί οι άνθρωποι εξυπηρετούνται και με τρένο μέσα στην πόλη τους, να χεις επιλογές βρε αδερφέ, και λεωφορεία! Βέβαια χανόμασταν στην αρχή μέχρι να ξεχωρίσουμε τις εξόδους, τα σύμβολα κλπ...αλλά ευτυχώς είχαμε κάρτα με απεριόριστες διαδρομές και δεν είχαμε πρόβλημα! Χανόμασταν αλλά τουλάχιστον χωρίς να μας κοστίζει! Και συνιστώ ανεπιφύλακτα να βγάλετε κάρτα για τις συγκοινωνίες γιατί τα εισητήρια για το μετρό τσούζουν...αν θυμάμαι καλά έχουν...2,4 για 90 λεπτά, οπότε τα λόγια είναι περιττά!
Μέναμε πλάι στο ζωολογικό κήπο, περιοχή που δεν λέει και πάρα πολλά αλλά είναι πολύ κοντά στο μετρό και στα τρένα οπότε είναι τέλειο από αυτής της άποψης! Η πρώτη μέρα πέρασε χαλαρά με επίσκεψη στην πολύ όμορφη Alexanderplatz για το βράδυ! Τη δεύτερη μέρα γυρίσαμε την πόλη μαζί με την ομάδα του New Europe. Το συστήνω, επίσης. Συναντηθήκαμε στα Donkin Donats, εγώ, ο καλός μου και καμιά δεκαριά άτομα ακόμη, ήρθε και μας πήρε μία κοπέλα με κόκκινο μπλουζάκι και μας πήγε στην πύλη του Βραδεμβούργου, όπου ήταν συγκεντρωμένο ένα πλήθος τουριστών και ένα τσούρμο κοκκινομπλουζάκιδων! Μας χώρισαν τσακ τσακ σε μικρές ομάδες και με ένα ξεναγό η κάθε μια ξεχυθήκαμε σε περιπλάνηση στην πόλη. Δεν ανέφερα το καλύτερο! Η ξενάγηση αυτή είναι τζάμπα! Στο τέλος της, δίνεις ΑΝ θέλεις και ΟΣΑ θέλεις!
Ο ξεναγός μας ήταν ένας Ιρλανδός ψαγμένος τύπος, που αντί για 3,5 ώρες που ήταν η ξενάγηση μας γυρνούσε και μας μιλούσε 4,5! Είδαμε τα περισσότερα αξιοθέατα, μάθαμε και πολλά για την ιστορία της πόλης και γενικά άξιζει τον κόπο πιστεύω. Η γλώσσα της ξενάγησης είναι τα αγγλικά και από όσο άκουσα γίνεται και στα ισπανικά. Για περισσότερες πληροφορίες...google new europe!!!!
Τρίτη μέρα ξοδέψαμε στο Potsdam!!! Πήραμε το τρενάκι της πόλεως...και σε κανα σαραντάλεπτο φτάσαμε στον τόπο των αυτοκρατόρων! Μόλις βγηκαμε από το σταθμό έπεσαν πάνω μας τυπάδες με τουριστικά λεωφορεία για να μας πάρουν για ξενάγηση. Να λείπει το βύσσινο!! Το πήραμε περπατώντας...έχει ένα μέρος που είναι εξοχή...να πάμε για πικνίκ φάση...αν δεν έβρεχε...δεντράκια, ποταμάκι, παπίτσες...τέλειο μέρος! Ένα χωριό δίπλα στην πόλη! Με καλύτερο καιρό πιστεύω θα ήταν τρεις φορές καλύτερα! Κάναμε και μια βόλτα στο χωριό...ήπιαμε καφεδάκι και δοκιμάσαμε τάρτα βατόμουρο και μετά πάλι πίσω στο Βερολίνο μας!
Τέταρτη μέρα επισκεφτήκαμε τον περιβόητο ζωολογικό κήπο! Όντως τεράστιος, πάρα πολλά ζώα...της παναγιάς τα μάτια...σφίγγεται η ψυχή σου λιγάκι...ειδικά με τους γορίλες! Ένα τετραμισάωρο το φάγαμε και εκεί πέρα!
Γενικά, ο καιρός κάθε μέρα μας έριχνε και ένα ψιλόβροχο! Δε θύμιζε καθόλου καλοκαίρι πάντος, αυτό είναι το σίγουρο! Είχα πάει με σορτσάκια και κάθε μέρα φορούσα τζιν και 100 ζακέτες! Από φαγητό ξεσκιστήκαμε να τρώμε στα εμπορικά τους, όπως και στη Κολωνία! Είχα πάθει πλάκα! Στο τελευταίο όροφο, ένας μεγάλος χώρος...με τεράστιους μπουφέδες που είχε απ' όλα! Για σαλάτες, κρεατικά, ψαρικά, συνοδευτικά, γλυκά, φρούτα, χυμούς...χανόσουν εκεί μέσα! Ήθελες μισή ώρα μόνο για να χαζεύεις! Έβαζες από όπου ήθελες και αυτοί μετά στα ζύγιζαν και πλήρωνες με τα γραμμάρια! Πράγμα που σημαίνει πως μια πλούσια σε λαχανικά σαλάτα έβγαινε γύρω στα 7 ευρώ αλλά αν έκανες το λάθος να πάρεις μία φέτα τυρί...παχουλούτσικη...έδινες άλλο τόσο!
Καφέδες έπαιρνα στο χέρι...είχα βρει και με 50 λεπτά από τους χιλιάδες κινέζους με τις καντίνες τους που ήταν κοντά στο ξενοδοχείο μας. Επίσης, πολλά ψωμοειδή...μάφιν, ντονατ...πρέτζελ με ιδιαίτερη προτίμηση στο γλυκό πρέτζελ με σοκολάτα και μέλι και επικάλυψη τριμμένο αμύγδαλο της Κολωνίας...τάρτες...στρούντελ, μούντελ πως τα λένε...γενικά πολύ ποικιλία που δεν το περίμενα! Πανάκριβα νεράκια....2,30 το μικρό μπουκάλι αν το παιρνες απ' έξω αλλά εμείς επισκεπτόμασταν συχνά το σούπερ μάρκετ και προμηθευόμασταν από κει το πολυπόθητο still νεράκι μας σε νορμάλ τιμές! Πολύ φτηνά αλαντικά επίσης, μιας και είπα σούπερ μάρκετ! Για να φύγω από το κεφάλαιο Γερμανία...να πω πως την πιο τέλεια σοκολάτα τη δοκίμασα στο Kadeve, αυτό το...μικροσκοπικό:haha: εμπορικό τους. Στον τελευταίο όροφο αν δεν κάνω λαθος έχει κάτι σε γιγάντιο σούπερ μάρκετ...όπου χάνεσαι γενικά...και εκεί έχει κάτι τεράστιους πάγκους με διάφορες ποικιλίες σοκολάτας! Εγώ δοκίμασα από τις χύμα! Παίρνεις ένα κομματάκι από την κάθε μία, δοκιμάζεις και μετά αποφασίζεις! Σωστός; Έίχαν οι συγκεκριμένες 4,5 ευρό τα 100 γραμμάρια!! Από χρυσό ήταν!:bleh:
Επόμενος σταθμός...Πράγα! Φύγαμε από το αξημέτωτο, πάλι με τρενάκι που χαμε κλείσει από το ιντερνετ. Τσέχικο τρενάκι αυτή τη φορά! Το τονίζω γιατί είχε διαφορά! Η μέρα με τη νύχτα θα έλεγα! Είναι φάση σαν τα δικά μας τρενάκια! Ίσως και τα δικά μας να είναι λίγο καλύτερα! Λίγο όμως! Το αξιοσημείωτο είναι πως κανα δυο φορές το τρενάκι πέρασε από τουνελάκια! Ε...όσα λεπτά περνούσε το τρένο από το τούνελ...2-3...όλα τα βαγόνια ήταν βυθισμένα στο απόλυτο σκοτάδι! Όταν λέμε δε βλέπαμε τις μύτες μας...που είναι κ ευδιάκριτες...δεν τις βλέπαμε καθόλου!!!Το χειρότερο, όμως, είναι πως δεν λένε δυνατά τις στάσεις! To τρένο αυτό δεν είχε ένα προορισμό! Περνούσε κάτι χωριουδάκια, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη κλπ κλπ...με αποτέλεσμα σε κάποια φάση, υπολογίζοντας την ώρα υποθέταμε πως φτάναμε! Και σταματάει σε ένα σταθμό που έλεγε Praha...αρχίζουμε να τρέχουμε πανικόβλητοι με τις βαλίτσες, οι Κινέζοι που ταν μαζί μας είχαν ήδη κατέβει...και τελευταία στιγμή από μία άλλη κυρία μαθαίνουμε πως για την πόλη της Πράγας είναι η επόμενη στάση, στην οποία και αισίως, κατεβήκαμε! Οπότε hot tip για τα τσέχικα τρένα: "Μην αποκοιμηθείς γιατί δεν ξες που θα βρεθείς!"
Για την Παραμυθένια Πράγα δεν έχω να πω και πολλά! Είναι χιλιοειπωμένα από άλλα λεπτομερή και διεξοδικά post! Είδαμε την παλιά πόλη...την Καστρούπολη...είναι πολύ όμορφο μέρος πραγματικά! Απλά εμείς κάναμε λάθη και περπατήσαμε πάρα πολύ! Το ξενοδοχείο μας με τα πόδια, απείχε μισή ώρα από τη γέφυρα του Καρολου...εμείς κάναμε μιαμιση γιατί χανόμασταν συνεχώς! Από κει αντί να πάρουμε τραμ να μας αφήσει στα μοναστήρια και να αρχίσουμε να κατηφορίζουμε...ανηφορίσαμε τόσο...που καταλήξαμε να πάμε και στο Πετριν με τα πόδια (όποιος έχει πάει θα καταλάβει!) Γενικά, όμως, μαγικά τοπία...από το Πέτριν τέλεια θέα αλλά ειλικρινά...δεν ξέρω αν άξιζε τα 12 ευρό που πληρώσαμε, τα δύο άτομα για να πάρουμε το ασανσέρ!
Είδαμε και το περιβόητο μαύρο θέατρο! Να πάτε να δείτε, δε λέω όχι αλλά ΟΧΙ το Black Box του Image Theater! Πραγματικά ήθελα να κόψω τις φλέβες μου! Πολύ ωραίοι οι χορευτές και τα ακροβατικά τους αλλά την παντομίμα που είχαν παράλληλα τι την ήθελαν; Εκτός και αν έχετε 20 ευρώ για ξόδεμα και σας ενδιαφέρει το τσέχικο ραπ, γιατί σε κάποια φάση ακούσαμε και τέτοιο! Πιστεύω, όμως, πως έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη παράσταση γιατί γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το μαύρο θέατρο!
Ο καιρός εδώ ηταν πιο κρύος απο τη Γερμανία! Μαζί με το ψιλόβροχο, φυσούσε ένας πολύ κρύος αέρας...σα να λέμε ο βοριάς που τα αρνάκια παγώνει...οπότε μαζί με τις ζακέτες φορούσα και τη φούτερ I love Berlin που είχα πάρει απο Βερολίνο. (καθόλου κατάλληλα ρούχα δεν είχα μαζί μου, το ομολογώ!) Το νεράκι εδώ λέγεται ΝE Perliva!
Από φαγητό κι εδώ κατά κύριο λόγο στο πόδι εκτός από μία μέρα που φάγαμε στο χιλιοπροτινόμενο Olympia! Πραγματικά, πολύ καλό φαΪ! και όχι ιδιαίτερα ακριβό! Ένα κιλό ψητή πάπια 8 ευρό! Και νόστιμααα! Ό,τι έπρεπε μετά από τόσο περπάτημα!
Και το ταξίδι ολοκληρώθηκε στη Βιέννη!! Πήραμε λεωφορείο, αυτή τη φορά, που το χα κλείσει και αυτό μέσω ίντερνετ και το χα τυπωμένο και στο χέρι μου, και με 20 ευρώ (μαζί με ένα μπουκαλάκι νερό που μας έδωσε ο οδηγός) και σε 4 ώρες και κάτι είμασταν στην βροχερή Βιέννη! Η πρώτη μέρα ήταν πολύ απογοήτευση! Έβρεχε πάρα πολύκαι φυσούσε πολύ σε σημείο που δε μπορούσες ούτε ομπρέλα να κρατήσεις! Οπότε δεν κάναμε σχεδόν τίποτα, με εξαίρεση το βράδυ που πήγαμε να δοκιμάσουμε την ξακουστή Sachertorte στο ομόνυμο ξενοδοχείο!
Η αλήθεια είναι πως φοβηθήκαμε να μπούμε μέσα στο ξενοδοχείο...δείχνει τόσο χλιδάτο που λες αποκλείεται να με βάλουν μέσα μτ το σπορτέξ, το τζιν και την I love Berlin μπλούζα μου! (είχε κρύο είπαμε κ δεν είχα άλλα ρούχα!). Μας επέτρεψαν, ωστόσο, να εισέλθουμε και δοκιμάσαμε το περιβόητο γλυκάκι! 4 ευρώ έχει...είναι νόστιμο, δεν λέω αλλά όχι τόσο ιδιαίτερο! Το πιο καλό του σημείο είναι η σοκολατένια επικάλυψη πάνω στο παντεσπάνι που είναι γλυκόξινο! Πάντος 50 ευρώ για ολόκληρη την τούρτα, όπως την βρήκα στα αφορολόγητα, δεν θα τα δινα!
Μετά από πολλές προσευχές και τάματα, η δεύτερη μέρα, παραδόξως, ήταν ηλιόλουστη! Μάλιστα, δεν έβρεξε καθόλου, πρώτη φορά μετά από 10 μέρες! Αλλά μιας και ήταν η μοναδική μας μέρα έπρεπε να τρέξουμε να προλάβουμε να δούμε όσο το δυνατόν πιο πολλά! Κοινοβούλιο, Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, Θέατρο, πάρκα (πανέμορφα πάρκα), τα ανάκτορα της Σίσυ...μία μαγεία! Όλη η πόλη είναι πανέμορφη! Έχει έναν άλλο αέρα!! Αυτοκρατορικό! Με μάγεψε η Βιέννη πιο πολύ από όλες τις πόλεις που είδα! Τον Άγιο Στέφανο δεν το χάρηκα πολύ γιατί κάνουν κάτι έργα και είναι γύρω γύρω με σκαλωσιές, οπότε δε φαίνεται και ιδιαίτερα! Οχριά άλλωστε μπροστά στον καθεδρικό της Κολωνίας, είναι η αλήθεια!:bleh:
Απόγευμα, πήγαμε στο Πράτερ, το λουνα παρκ της Βιέννης! Και κολλήσαμε με το μίνι-γκολφ που βρήκαμε εκεί! Δίνεις 3,5 ευρώ το άτομο και παίζεις όση ώρα θες και αντέχεις! Δοκίμασα και γλώσσες (τις θυμάστε;) με γεύση πράσινο μήλο...τέλειες!!! Η μέρα μας έκλεισε με επίσκεψη στο περίφημο Tichy για παγωτό! Πραγματικά αξίξει ο κόπος! Είναι στην αφετηρία της γραμμής 1 του μετρό! Να δοκιμάσετε σοκολάτα και ένα φρούτο γρανιτοειδές που έχει, είναι τέλεια! Για ένα τεράστιο παγωτό με μπάλες δώσαμε 3,3! Που νομίζω πως είναι καλά, σε σχέση με το 1 ευρώ τη μπάλα που δίναμε σε όλα τα υπόλοιπα παγωτατζίδικα!
Να μην ξεχάσω να πω πως και στη Βιέννη βγάλαμε κάρτα για το μετρό, διημέρου, που κοστίζει 10 ευρώ και αν θες να πας και στο αεροδρόμιο, με το τρένο, δίνεις ακόμη 1,8 ευρώ. Αξίζει, γιατί εκεί έχει 1,80 το εισητήριο για το μετρό και έχεις δικαίωμα για μία διαδρομή μόνο! Όχι μετεπιβίβαση! Τα έβγαλε τα λεφτά της η καρτούλα! Είναι τέλειο το μετρό τους...περπατάς περπατάς...χάνεσαι...βρίσκεις μία στάση μετρό που θα χει σίγουρα κάπου κοντά και προσανατολίζεσαι! Στην Πράγα, πραγματικά δεν αξίζει! Εμείς χρησιμοποιήσαμε μόνο δυο φορές το μετρό! Μία όταν φτάσαμε και μία όταν φεύγαμε από την πόλη.
Ελπίζω να μην έγινα πολύ κουραστική, για οτιδήποτε απορία...εδώ θα μαι!!!:)

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
 

Attachments

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Πιστεύω ότι η Πράγα είναι από τις πιο όμορφες πόλεις για να τις περπατήσεις.Εκτός του ότι δεν υπάρχει ίχνος εγκληματικότητας στο δρόμο(εκτός από αυτούς που πουλάνε ναρκωτικά) είναι πανέμορφη και έχει πολλά πράγματα να δεις όπως η αρχιτεκτονική των κτιρίων και ο ποταμός είναι όλα πολύ όμορφα.Στα συν ότι παίρνεις λουκάνικο από το δρόμο το οποίο είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Πιστεύω ότι η Πράγα είναι από τις πιο όμορφες πόλεις για να τις περπατήσεις.Εκτός του ότι δεν υπάρχει ίχνος εγκληματικότητας στο δρόμο(εκτός από αυτούς που πουλάνε ναρκωτικά) είναι πανέμορφη και έχει πολλά πράγματα να δεις όπως η αρχιτεκτονική των κτιρίων και ο ποταμός είναι όλα πολύ όμορφα.Στα συν ότι παίρνεις λουκάνικο από το δρόμο το οποίο είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.
Εγώ αυτο που λες για την Πράγα, το ένιωσα στο Βερολίνο...στην Πράγα, αντίθετα...δεν ένιωθα άνετα!! Το βράδυ τα σοκάκια της μου μοιαζαν πολύ σκοιτεινά και γύρω γύρω οι διάφορες μπυραρίες με αρκετό μεθυσμένο κόσμο...να μιλάνε και σε μία γλώσσα που δεν καταλαβαίνω...δεν ξέρω, δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός για μένα!Όχι πως είχαμε κάποιο πρόβλημα...απλα εγώ τα σκεφτόμουν όλα αυτά! Πανέμορφη κατα τα άλλα!
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Μπορεί ίσως να έτυχε δεν ξέρω.Βερολίνο δεν έχω πάει.Δρέσδη αλλά δεν ήταν σαν τη Πράγα.Τη βρήκα λίγο κουραστική :)
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Εγώ θα έλεγα το ανάποδο...αλλά και πάλι, τη μία μέρα που την είδα τη Βιέννη πραγματικά μαγεύτηκα!!!!Άλλος αέρας...θα ξαναπήγαινα και τώρα αν μπορούσα....να παγώσω και να φάω ένα παγωτό Tichy και να παγώσω περισσότερο!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.103
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom