Κοροναϊός - Ανταποκρίσεις από το εξωτερικό.

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Γενικά οι Ισπανοί ήταν ό,τι να ναι στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την αρχή έως σήμερα.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.464
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Στην Γαλλία άρχισαν τα όργανα. Κάποιες περιοχές πέρασαν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου (Μαρσέιγ και τα προάστια της και Γουαδελούπη) και από χτες όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά. Προς το παρόν θέατρα, μουσεία, σινεμά παραμένουν ανοικτά εφόσον τηρούν ευλαβικά τους κανόνες. Πολλοί Γάλλοι φυσικά έχουν εξαγριωθεί. Βλέποντας ειδικά πόσες περιοχές κινδυνεύουν να περάσουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.823
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
εδώ (Γερμανία) έχει ξεκινήσει (ίσως είναι η ιδέα μου) μια άτυπη κόντρα μεταξύ Γερμανίας Αυστρίας εν όψει της χειμερινής σαιζόν
όσο η Austria παίρνει μετρα για να έρθουν κάποιοι τουρίστες, τόσο οι γερμανοί από την μια βάζουν περιοχές στην κόκκινη ζώνη, από την άλλη κάθε μέρα βγαίνει κάποιος k λέει καλύτερα να μην πας εξωτερικό...
δεν ξέρω αν είναι συμπτώσεις η κάτι παίζεται αλλα έχει αρχίσει να καταντάει κουραστικό

έτσι κάνανε k την άνοιξη, τελικά όλοι πήγανε εντός γερμανίας, έγινε το έλα να δεις, k μετά κάνανε παράπονα στις περιοχές τις τουριστικές, ότι έχουν πολύ κόσμο, φασαρία σκουπίδια κλπ...
 

Clemence

Member
Μηνύματα
305
Likes
80
Λοιπόν, έχω να πω για Βενετία που πήγα για λίγες μέρες για πρώτη φορά, αρκετός κόσμος, βέβαια ήταν Σαββατοκύριακο, αρκετά καλή η συμμόρφωση των ντόπιων σε καταστήματα/ επιχειρήσεις/ συγκοινωνίες που φορούσαν μάσκες οι περισσότεροι, σε αντίθεση με τους τουρίστες που φορούσαν πολύ λιγότεροι. Περπατώντας ήταν αρκετά καλά, όταν όμως μπήκα σε βαπορέτο μου έκανε εντύπωση το πόσος κόσμος επιτρεπόταν να μπει και να κάθεται χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας (σαν γεμάτο τίγκα λεωφορείο και χειρότερα). Οι Ιταλίδες γλώσσα δεν έβαζαν μέσα (δεν τις θυμόμουν τόσο ομιλητικές) αλλά και άγγιζαν συνέχεια τις μάσκες τους σαν να μην θυμούνταν πια ότι τις φορούσαν, και δεν τις φορούσαν και σωστά οι περισσότερες. Οι μετανάστες τους, σαν τους δικούς μας ... συμμόρφωση μηδέν. Goodnight and good luck. Πάντως σε σύγκριση με τη Ρώμη, πόλη καθαρή και περιποιημένη, δεν με ξαφνιάζει που ο περιφερειάρχης τους σάρωσε στις εκλογές, κάτι σωστό θα έχει κάνει.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.922
Likes
40.752
1)Περπατώντας ήταν αρκετά καλά, όταν όμως μπήκα σε βαπορέτο μου έκανε εντύπωση το πόσος κόσμος επιτρεπόταν να μπει και να κάθεται χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας (σαν γεμάτο τίγκα λεωφορείο και χειρότερα).
2)Οι μετανάστες τους, σαν τους δικούς μας ... συμμόρφωση μηδέν. Goodnight and good luck.
1)Τον Αυγουστο επιτηδες απεφυγα το σαββατοκυριακο και παντα υπηρχε θεση στον εξωτερικο χωρο στο βαπορετο, επισης δεν ηταν γεματο.
2) Δεν καταλαβα που ειδες μεταναστες εκει και τι λαθος κανουν οι μεταναστες 'οι δικοι μας"
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Οι μετανάστες τους, σαν τους δικούς μας ... συμμόρφωση μηδέν.
Δεν ξέρω από πού το συμπεραίνεις αυτό. Στην περιοχή μου, και έχουμε πάρα πολλούς, δεν ισχύει πάντως.
 

Clemence

Member
Μηνύματα
305
Likes
80
Έχετε δίκιο, δεν διευκρίνησα, Πλατεία Αμερικής και Βικτωρίας που είχα περάσει τις ίδιες μέρες είχα στον νου μου, εννοείται ότι δεν ισχύει ποτέ και τίποτα για όλους και παντού. Για αυτές τις δυο γειτονιές που έχω άποψη μπορώ να μιλήσω.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.823
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
επισημα και πλεον ειμαστε high risiko περιοχη...
για να παμε π.χ. για ενα σαββατοκυριακο στο Μοναχο πρεπει να εχουμε αρνητικα αποτελεσματα εξετασεων

καλα παμε

Ψ Baden Württemberg (Esslingen)
 

Vicks

Member
Μηνύματα
636
Likes
1.908
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
επισημα και πλεον ειμαστε high risiko περιοχη...
για να παμε π.χ. για ενα σαββατοκυριακο στο Μοναχο πρεπει να εχουμε αρνητικα αποτελεσματα εξετασεων

καλα παμε

Ψ Baden Württemberg (Esslingen)
κουράγιο, εμείς Φρανκφούρτη μέτρα από αύριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δρόμους, κλείσιμο εστιατορίων και μπαρς στις δέκα το βράδυ και βλέπουμε...είμαστε στα 47 περίπου κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, κοντεύουμε το πενηντάρι που θα μας χαρακτηρίζει υψηλού υγειονομικού κινδύνου.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Στο Δουβλινο ειναι κλειστες οι παμπ, μπορουν να λειτουργουν μονο σε εξωτερικο χωρο (προφανως ετσι μαζευονται ολοι στα 3 τραπεζια απ εξω, ποιος να το περιμενε !).

Αυτα για πρασινες κιτρινες και μπλε λιστες μην ασχολειστε, δεν με εχει ελεγξει κανεις για το αν καθομαι μεσα (που προφανως δεν καθομαι) απο τοτε που ηρθα, στο αεροδρομιο ουτε που κοιταξαν αν το χαρτι που τους εδωσα ηταν το PLF ή καποιο ασχετο.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.079
Likes
3.596
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
N. Υόρκη
Ανταπόκριση από την Δρέσδη (Saxony)
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα και στα ΜΜΕ.
Στα ξενοδοχεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στον χώρο πρωινού κατά το σερβίρισμα μόνο. Μου έκανε δυσάρεστη εντύπωση ότι δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα μέσα στο ασανσέρ, στο lobby και στο μπαρ. :eek:
Στα 2 μεγάλα εμπορικά κέντρα όπου κινήθηκα για 2 ολόκληρες μέρες δεν βρήκα απολυμαντικά στους κοινόχρηστους χώρους, ούτε μέσα σε μεγάλα καταστήματα Π.χ. Media Markt, Saturn κ.λ.π. Όσα είχαν στις εισόδους τους ήταν πάντα άδεια!!
Αντιθέτως, στα καταστήματα εκτός εμπορικών κέντρων είχαν πάντα αντισηπτικά στην είσοδο.
Στα ταξί που μπήκα δεν φορούσαν μάσκα οι οδηγοί.
Γενικά, τους βρήκα χαλαρούς τους Γερμανούς!
Κυκλοφορούν κυρίως με υφασμάτινες μάσκες και κάτι φουλάρια στο λαιμό που τα ανεβοκατεβάζουν σαν μάσκα, απλά για να μην φάνε πρόστιμο...
Στο μοναδικό lidl που πήγα διαπίστωσα ότι τα αντισηπτικά μαντηλάκια, τα τζελ και οι μάσκες μιας χρήσης δεν είναι προϊόντα πρώτης γραμμής όπως συμβαίνει με τα δικά μας σούπερ μάρκετ.
Μάλλον ήμασταν οι μοναδικοί που χρησιμοποιούσαμε συνέχεια αντισηπτικά μαντηλάκια και τζελ στη Δρέσδη! :eek: :rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.533
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom