Κοροναϊός - Ανταποκρίσεις από το εξωτερικό.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ειχα ευκαιρια να παω στο Περου με πρακτικα μηδενικο κοστος τον Οκτωβριο αλλα το απερριψα οταν εμαθα οτι τηρουνται οι μασκες και οτι υπαρχουν επιτηδειοι αστυνομικοι που βλεπουν ευκαιρια για παραδακι απο προστιμα σε οποιον δε φοραει.
Αν πολλαπλασιάσουμε το πόσα άτομα είμαστε επί πόσες φορές μας είδαν αστυνομικοί χωρίς μάσκα (απλώς σου λένε φιλικά να τη φορεσεις, πάντα με χαμογελο), μπορω να πω με ασφάλεια πως σε εκατοντάδες περιστασεις το ποσοστό περιπτώσεων προστίμου ήταν ακριβώς 0%.
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Η Ουγγαρία χθες είχε εθνική γιορτή. Το βράδυ γινόταν το αδιαχώρητο, κόσμος παντού, χωρίς μάσκες κι αποστάσεις προφανώς.
Μου θύμισε λίγο τις καλές εποχές στην Ελλάδα προ κρίσης, όπου στις 2 το πρωί είχε μποτιλιάρισμα...
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Τώρα σας τα μεταφέρω από μνήμης γι αυτό μην περιμένετε ακρίβεια στα ποσοστά, προσεγγιστικά μονο.

Είπε ο Τσίμος ότι από τις 6 του μήνα, μια μέρα δηλαδή μετά τις Ψευδοφάγιας (που παναγίτσα μου να τελειώσουν και είμαι και άθεη), ξεκινά η αποκλιμάκωση των μέτρων (ναι είχαμε από τέτοια εμείς εδώ στη Βαλένθια και το καλοκαίρι) που θα διαρκέσει ένα μήνα. Στόχος είναι, λέει, η 9η Οκτώβρη, τοπική εορτή, να γιορταστεί σε κλίμα ασφαλές και covid-free. Γενικά είπε ότι στόχος είναι σε ένα μήνα η Βαλένθια να είναι covid-free προορισμός (κι εμένα να γίνω αστροναύτης αλλά δεν το δήλωσα και σε συνέντευξη τύπου). Τώρα, λέει, το 72% των κατοίκων <12 χρονών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 85+% με μία μόνο δόση. Ποιός ξέρει...

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες που στήνουν τις Fallas έχω δει τον περισσότερο κόσμο με μάσκα και να τηρεί, όσο μπορεί, αποστάσεις.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Δωρεάν rapid τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια μπορεί να κάνει κάποιος στην Ολλανδία σε περίπτωση που χρειάζεται πιστοποιητικό covid για κάποια εκδήλωση.
Testen voor toegang - Laat je testen voor toegang

Επίσης, μπορεί να κάνει δωρεάν pcr τεστ σε περίπτωση που έχει συμπτώματα.
https://coronatest.nl/
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.313
To δευτερο λινκ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ KAΤΟΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ! Χωρις DigiD (ηλεκ. ταυτοποιηση η οποια εκδιδεται/ ειναι συνδεδεμενη με το BSN/ηλεκτρονικό αριθμό πολίτη) ραντεβου γιοκ!
 

Attachments

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Last edited:

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.404
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Λίμα ελάχιστοι τουρίστες παρότι η πτήση ήταν γεμάτη (δεν υπήρχε ούτε θέση κενή). Στην είσοδο στη χώρα ελέγχουν το declaration form και το pcr σε όλους (ζητήθηκαν και στην αρχική πτήση και στην ανταπόκριση). Μάσκες παντού έξω (τηρούνται σχεδόν στο απόλυτο), πολύ φοράνε και διπλές. Σε καταστήματα με αρκετό κόσμο θερμομετρούν, ψεκάζουν χέρια με αντισηπτικό και ζητανε να βάλεις διπλή μάσκα. Γενικά όμως τα πάντα λειτουργούν κανονικά (δε ξέρω μόνο για νυχτερινή ζωή, βράδυ μετά τις 21.00-22.00 δε βγήκαμε) εκτός απο κάποια μουσεία (πχ ΜΑΤΕ και Museo Oro) που είναι προσωρινά κλειστά (μπορεί και οριστικά).
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.770
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Βραζιλία, είσοδος από Σάλβαντορ, η πτήση Λισαβόνα- Σάλβαντορ ήταν μισοάδεια.

Θέλει ένα αντίστοιχο PLF το οποίο στο στέλνουν με email, όχι όμως σε μορφή pdf. Θεωρητικά ήθελε εκτύπωση, αλλά δεν το έκανα και δε μου είπε κάποιος κάτι, τους έδειξα το email. Όλοι εισερχόμενοι επιβάτες, ανεξαρτήτως εμβολίου, πρέπει να έχουν κάνει PCR 72 ώρες πριν την είσοδο. Πριν τον έλεγχο των διαβατηρίων, όλοι οι εκτός Βραζιλιάνικων διαβατηρίων, περάσαμε πρωτα από desk που κοιτούσαν τα ιατρικά έγγραφα και μετά έλεγχο διαβατηρίων.

Θεωρητικά οι μάσκες είναι υποχρεωτικές και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι πολύ χαλαρό το μέτρο. Αντίθετα, σε εσωτερικούς χώρους τους πιάνει υστερία, άμα κάνεις ένα βήμα προς τα μέσα και δε φοράς μάσκα ή δε κάνεις κίνηση να βάλεις μάσκα, υπάρχει απευθείας επισήμανση από security ή προσωπικό. Ακόμα και στις φαβέλες, σε εσωτερικούς χώρους, υπήρχε επισήμανση.

Στο Salvador στη διασκέδαση το βράδυ έπρεπε όλοι να κάθονται, αντίστοιχο μέτρο με Ελλάδα το οποίο το τηρούσαν σχεδόν ευλαβικά. Ρίο ντε Τζανέιρο, στο κέντρο και σε περιοχές τύπου Lapa με Samba, funky κλπ μουσικές δεν γίνεται να τηρηθεί. Sao Paulo επίσης σε κλειστά μαγαζιά με δυνατή μουσική, είναι όλα όπως παλιά.
 

gio87

Member
Μηνύματα
124
Likes
703
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Επιστροφή σήμερα το πρωί Θεσσαλονίκη μετά από τριήμερο Κοπεγχάγη. Μάσκες πουθενά, ούτε σε κλειστούς χώρους, ούτε σε ΜΜΜ (μόνο στο αεροπλάνο και το αεροδρόμιο), κανένας περιορισμός. Επίσης δε ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης κλπ για είσοδο σε κλειστούς χώρους, όλα ελεύθερα.

Α, και η Κοπεγχάγη πανέμορφη!!!
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
730
Likes
1.851
Επόμενο Ταξίδι
Λάος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με βανάκι στη Νορβηγία
Και στη Γεωργια τα πραγματα ειναι πολυ χαλαρα. Οι μασκες ειναι υποχρεωτικες σε εσωτερικους χωρους, αλλα ενω σε σουπερ μαρκετ, εκκλησιες και γενικα εμπορικα φορανε ολοι, στις μαρσρουτκες και τα εκδρομικα μπας οι περισσοτεροι δε φορανε. Και κανενας δεν κανει παρατηρηση.
Οταν φτασεις στο αεροδρομιο κρατανε τα στοιχεια σου και σου λενε οτι πρεπει να κανεις PCR την τριτη μερα. Δεν ξερω εαν υπαρχει καποιος ελεγχος για το αν θα το κανεις. Κανεις δε μου ζητησε ποτε να δει τιποτα. Παντως το PCR κοστιζει 80 λαρι -22 ευρω- και στο Μπατουμι βρηκα και με 60.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Από σήμερα αλλάζουν πολλά στην Καταλονία.
Νυχτερινή ζωή.
Άνοιγμα όλων των νυχτερινών μαγαζιών σε ποσοστό 70%. Είσοδος με πιστοποιητικό ή τέστ αρνητικό.
Το ίδιο και σε συναυλίες σε κλειστούς χώρους.
Εκπαίδευση.
Επιστροφή στο 100% όλων των δραστηριοτήτων , αλλά και δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.
Πολιτικές και θρησκευτικές πράξεις και τελετές
100% σε θρησκευτικές εκδηλώσεις και πολιτικές τελετές, συμπεριλαμβανομένων γάμων, θρησκευτικών λειτουργιών και κηδειών.
Πολιτισμός.
Επιτρέπεται 100% χωρητικότητα σε κινηματογράφους, θέατρα, αμφιθέατρα, τσίρκα και αίθουσες συναυλιών, βιβλιοθήκες, μουσεία, αίθουσες εκθέσεων, γκαλερί τέχνης, αρχεία κ.λπ.
Ο μέγιστος αριθμός θεατών καταργείται.
Αθλητισμός.
100% στα ανοιχτά, 80% στα κλειστά. Υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Εστίαση.
100%
Όλοι οι περιορισμοί (απόσταση τραπεζιών,αριθμός ατόμων στα τραπέζια) καταργούνται.
Καταστήματα.
100% χωρητικότητα.
Εργασία.
Όλα όπως πριν παίρνοντας όμως μέτρα ασφαλείας από τους εργοδότες (δημόσιο-ιδιωτικό)
και προτροπή για τηλεργασία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.753
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom