Κουβέντα για φωτογραφικές μηχανές

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Στο ταξιδι σας χρησιμοποιειτε φωτογραφικη μηχανη? Κι αν ναι ποια? καποια απλη η SLR ? Προσανατολιζομαι στην αγορα μιας SLR και ειμαι στο ψαξιμο....Οι ειδικοι στο φορουμ ας βοηθησουν!! Οχι κατι πολυ ακριβο...Ειπαμε ερασιτεχνης ειμαι... Αλλα σκεφτομαι ποσες στιγμες ειδα και δεν μπορεσα να τις κρατησω με ενα κλικ οπως θαθελα ζωντανες...:roll:
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Οι dslr είναι ακόμα πολύ ακριβές για απλή ερασιτεχνική χρήση
 

payton

Member
Μηνύματα
53
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
...
μπορεις με περιπου 260-270ε να παρεις την olympus E-420 με φακο 14-42 που ειναι η πιο φθηνη dslr αυτη την στιγμη και ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σευχαριστω πολυ payton. Η αληθεια ειναι οτι γιαυτη σκεφτομουνα κι εγω...Επειδη μου φαινεσαι ειδικος ,ποια η γνωμη σου για την ίδια olympus με φακό 17,5-45 ? Αξιζει η διαφορα τα 70 ευρω παραπανω??? Και η Nikon 3000 με φακο 18-55 ? Βεβαια παει στα 370... Τι λες ?? Αξιζει???
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Ωραίες είναι και οι δυο μηχανούλες.

Αν και η Oly έχει μικρότερο αισθητήρα (και εξ αυτού πιθανόν να έχει λίγο χειρότερη συμπεριφορά σε θέματα ψηφιακού θορύβου στα νυχτερινά), νομίζω πως είναι πιο βολική αφού είναι λίγο πιο μικρή και πιο ελαφριά από τη Νικον.
Μπες στο πιο κάτω link για να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά τους.

Digital Cameras Side-by-Side, 2 cameras: Digital Photography Review

Θα βρεις και αναλυτικά τεστ καθώς και δείγματα εικόνων και από τις δυο.
Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσες να εντάξεις και την μικρή slr της Canon.

Digital Cameras Side-by-Side, 3 cameras: Digital Photography Review

Να θυμάσαι πάντως πως η αυξημένη ποιότητα στις εικόνες μιας slr έχει ως τίμημα τον όγκο και το βάρος. Εσύ ξέρεις όμως καλύτερα τα όρια σου. Αν είναι ο όγκος και το βάρος να σε κάνουν στο τέλος να μην παίρνεις καθόλου τη μηχανή μαζί σου, μείνε καλύτερα με μια κομπακτ.



:)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Mano, σευχαριστω πολυ!!! την canon,την ειδα,ειναι η πιο ακριβη κι απο τις τρεις... Πρεπει να διαβασω τα χαρακτηριστικα,αν και φοβαμαι οτι ειμαι λιγο ασχετη...:roll:
Το καταλαβαινω αυτο που λες για το βαρος,αλλα πριν χρονια,πολυ μικρη,ειχα τρελλα με τις φωτογραφιες...Κουβαλουσα την αγαπημενη μου nikon F-401 με φιλμ και μεχρι και ολα τα συνεργα ειχα παρει και εμφανιζα μονη μου ασπρομαυρες...:)
Μετα για ευκολια χωρου πηρα κομπακτ,αλλα δεν μου εκανε ορεξη να φωτογραφιζω μαυτη...μεχρι που πηρα και την τελευταια olympus κομπακτ που τα βγαζει ολα ευρυγωνια,δηλαδη για τοπια μονο...Εγω ειμαι λατρης των πορτρετων...Οποτε καταλαβαινεις..ξενερωσα τελειως..:(
Και μετα την Ινδια,αποφασισα οτι προτιμω να κουβαλαω!!!!:D
Τι εννοεις "Αν και η Oly έχει μικρότερο αισθητήρα (και εξ αυτού πιθανόν να έχει λίγο χειρότερη συμπεριφορά σε θέματα ψηφιακού θορύβου στα νυχτερινά)" Για βιντεο??? δεν μενδιαφερει...
Εσυ ποια προτεινεις???
Οι φωτογραφιες σου ειναι πολυ καλες!!! Ιδιατερα η Κουβα!!!:clap::clap::clap:
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Οι σύγχρονες μηχανές έχουν έναν αισθητήρα αντί για φιλμ, αυτό το ξέρεις.
Τώρα, όσο πιο μεγάλος είναι αυτός ο αισθητήρας, τόσο περισσότερο φως προλαβαίνει να συλλέξει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οπότε, αν πάρουμε μια φωτογραφία με ταχύτητα 1/15 του δευτερολέπτου, τότε η μηχανή που διαθέτει τον μεγαλύτερο αισθητήρα θα καταγράψει καλύτερα την εικόνα αφού θα συλλέξει περισσότερο φως.

Ο λόγος που βλέπουμε αυξημένο θόρυβο στις νυχτερινές φωτογραφίες που τραβάμε με μια κομπακτ, είναι πως επειδή ο αισθητήρας που διαθέτουν είναι πολύ μικρός και η εικόνα που καταγράφει ασθενική, αναγκάζεται η μηχανή να ενισχύσει αυτή την ασθενική εικόνα με τεχνητά μέσα (να ενισχύσει δηλαδή ηλεκτρικό σήμα) και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχύεται και ο παρασιτικός θόρυβος που συνυπάρχει σε κάθε ηλεκτρικό κύκλωμα.

Αν αυτό ακούστηκε μπερδεμένο, σκέψου τι γίνεται όταν ακούς ένα χαμηλά γραμμένο κομμάτι μουσικής και αναγκάζεσαι να ανεβάσεις το volume. Δεν ενισχύεται μαζί και το φύσημα που έτσι και αλλιώς ακούγεται από τα ηχεία σου; Ε, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την εικόνα.

Η Olympus λοιπόν επέλεξε κάποια στιγμή να βάζει πιο μικρούς αισθητήρες από αυτούς που βάζει η Nikon και η Canon. Οι περισσότερες dslr (εκτός από λίγες επαγγελματικές) έχουν αισθητήρα που είναι περίπου τα 2/3 του παλιού φιλμ. H Olympus όμως έχει έναν που είναι το μισό περίπου από το παλιό φιλμ. Αυτό έχει το καλό πως της επιτρέπει να είναι λίγο πιο μαζεμένη (και λίγο πιο φτηνή), αλλά την κάνει να έχει ελαφρώς χειρότερη συμπεριφορά στις φωτογραφίες που τραβάμε με λιγοστό φως (χωρίς φλας) και συγκριμένα στις φωτογραφίες που ανεβάζουμε τα iso.

Δεν θα σου πω ποια είναι πιο καλή. Θα σου πω μια συμβουλή. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και πιασε στα χέρια σου τις υποψήφιες μηχανές. Τράβα και αν γίνεται λίγες φωτογραφίες επί τόπου, για να δεις ποια μηχανή κάθεται καλύτερα στα χέρια σου. Δεν θα κρίνεις δηλαδή την ποιότητα αλλά την εργονομία. (όσο είναι αυτό δυνατό σε μια σύντομη επαφή)
Προσωπικά , αυτό ήταν που με έκανε να αλλάξω από Nikon σε Canon, η εργονομία.

Πάντως, στα ταξίδια μου, με κούρασαν οι μεγάλες dslr. Προτιμώ να πηγαίνω με κάτι πιο μαζεμένο. Για αυτό ο,τι και αν πάρεις, βαλε ψηλά στα κριτήρια τον όγκο και το βάρος.


:)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σε υπερευχαριστω,που μπηκες στον κοπο να μου εξηγησεις καποια πραγματα...Ιδιως που το εκανες με τοσο απλο και κατανοητο τροπο!!!
Θα προσπαθησω να τις βρω να τις δω απο κοντα!! Αυτο δεν ειναι και τοσο ευκολο,αμα ζεις σε νησι..
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μεγάλο πράγμα αυτό που είπε ο Μάνος για τον όγκο και το βάρος. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μαζί και με την ευκολία στη χρήση και το ότι, πράγματι, μου "πήγαινε" καλά στο χέρι, με έκαναν να επιλέξω την Canon D1000 που αναφέρει και ο μανος για τη μετάβαση μου σε dSLR. Θα σου την πρότεινα, είναι εύκολη στη μεταφορά και εξαιρετικά απλή στη χρήση, ακόμα και για κάποιον άσχετο όπως εγώ, αλλά όπως ΣΟΦΑ είπε ο Μανος, είναι πως θα σου κάτσει κάθε μηχανή...
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
dorotija, σευχαριστω!! εχεις δικιο φυσικα ..ειναι οπως σου "πηγαινει" στο χερι..το πιστευω κι εγω αυτο!! Εισαι ευχαριστημενη με την συγκεκριμενη? και ποσο καιρο την εχεις?
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Κοίταξε, δυστυχώς δεν έχω καμία εξειδικευμένη γνώση πάνω στη φωτογραφία, αν και με ενδιαφέρει πολύ, αλλά με αυτά τα δεδομένα ναι είμαι ευχαριστημένη! έψαχνα κι εγώ για μηχανή και είχα ρωτήσει, μπορείς να δεις εδώ το σχετικό θέμα http://www.travelstories.gr/%F6%F9%...DE-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%DC%F1%E9%EF%F5%F2.html

με το που την πήρα (?450 σώμα και ένας φακός 18-55 πέρυσι τον Απρίλη) έφυγα για Παρίσι όπου χρησιμοποιούσα αποκλειστικά τις λειτουργίες AUTO, καμία δηλαδή παρεμβολή δική μου (ευτυχώς :D) Με εντυπωσίασε η ταχύτητα της -καμία σχέση με τις καρβουνοκίνητες κομπακτ- και η ευκρίνεια των φωτογραφιών ακόμα και σε νυχτερινές συνθήκες, σε κακοκαιρία ή σε κίνηση. (αν ρίξεις μια ματιά στις φωτό μου από Παρίσι θα καταλάβεις). Παρόλα αυτά με ενοχλούσε να τη χρησιμοποιώ για το πάτημα ενός κουμπιού μόνο, αν σκεφτείς ότι στα... νιάτα μου είχα μάθει να φωτογραφίζω με μια Praktika!!!
aanusf.anu.edu.au__7Eaab900_photography_cameras_praktica_super_tl1000.jpg


Έτσι με το πέρασμα του καιρού και τη βοήθεια του manual -στα ελληνικά παρακαλώ!-άρχισα να παίζω λίγο με το φωτισμό κλπ.. να δημιουργώ λίγο τελοσπάντων

Συνοπτικά και επειδή βαρέθηκες να σου πω τα εξής:

1. Είναι λαφριά και μαζεμένη, την κρεμάς στο λαιμό και την ξεχνάς, δεν πρόκειται να σε κουράσει

2. Αν θες να βγάλεις κάτι που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά σου, το AUTO είναι πολύ αξιόπιστο, ενώ ταυτόχρονα αν έχεις όρεξη και χρόνο να ασχοληθείς με το κάδρο σου, και οι manual λειτουργίες είναι εύκολες στη χρήση (αυτό για μένα ήταν πολύ βασικό, γιατί έβλεπα τους επαγγελματίες φωτογράφους στη δουλειά μου, με μηχανές που είχαν απάνω οκτώ σειρές κουμπάκια και ένας ίλιγγος με έπιανε..)

3. Για dSLR δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, τώρα λογικά πρέπει ναχει πέσει κι άλλο από πέρυσι Canon EOS 1000D - Skroutz.gr
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σε υπερευχαριστω!!!!Και φυσικα δεν βαριεμαι να διαβαζω...Ειμαι στο ψαξιμο πυρετωδως!! θελω να την παρω μαζι μου Σευχελλες και θα μου την κανει και η μαμα μου δωρο για τα γενεθλια μου!!!:clap:
Κι εγω μια απο τα ιδια με σενα ακριβως οτι αφορα την σχεση μου με την φωτογραφια!! Ως και απο την ιδια μηχανη ξεκινησαμε!!! Για φαντασου...αχ,τι μου θυμισες τωρα...Αυτην ειχα πρωτα και την πουλησα μετα στον δαμκαλιδη για μια νικον..αλλα ο πρωτος ερωτας,πως σου μενει,ε???
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom