Κουφονήσια Κουφονήσια Σεπτέμβρης 2014..Αξίζει;

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Εμείς όσο το περίμεναμε στο Κουφονήσι για να πάμε Νάξο (είχε καθυστερήσει κανα 3ωρο χαλαρά) αράξαμε σε έναν καφενέ εκει στο λιμάνι ηπιαμε τα τσίπουρά μας, μας τηγάνισαν και κάτι φρεσκοψαρεμένες σουπιές επιτόπου και κάπως έτσι διασκεδάσαμε την πίκρα μας. :haha:
Απέφυγέ το αν μπορείς!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.107
Likes
41.360
Οπως σου 'ρθε η ιδέα για τον Σκοπελίτη να σου φύγει, πάραυτα!:haha:
Το λέει γιατί είναι ξημερώματα το δρομολόγιο για Κουφονήσια, για κανέναν άλλο λόγο. Αλλά αν δεν δεις ανατολή του ήλιου στο κατάστρωμα του ιστορικού Σκοπελίτη, δεν έχεις δει τίποτα :haha:
 
Μηνύματα
12
Likes
1
Ο Σκοπελίτης πάει Αμοργό ή μόνο Κουφονήσια; Κοιτάζω τα δρομολόγια πλοίων και είναι ο,τι να 'ναι. Φθάνουν στο νησί μέσα στη μαύρη νύχτα. Βολικότατο!!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Δεν υπάρχει λέμε!
Εμείς το περιμέναμε νωρίς το μεσημέρι και πρέπει να φύγαμε τελικά 4-5 το απόγευμα. Στη Νάξο φτάσαμε 11-11.30 το βράδυ και τρέχαμε σαν τους τρελούς να βγάλουμε εισιτήρια για Πειραιά αφού ισα που προλαβαίναμε το καράβι. Πίκρα!!!:haha:

Ο Σκοπελίτης κάνει το τοπικό δρομολόγιο Νάξος-Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες (Σχοινούσα Δονούσα κλπ). Κάνεις τουρ. Κρουαζιέρα, λέμε!
 
Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.651
Likes
12.491
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ο Σκοπελίτης πάει Αμοργό ή μόνο Κουφονήσια; Κοιτάζω τα δρομολόγια πλοίων και είναι ο,τι να 'ναι. Φθάνουν στο νησί μέσα στη μαύρη νύχτα. Βολικότατο!!
Ο Σκοπελίτης κάνει το κυκλικό δρομολόγιο:
Κατάπολα - Αιγιάλη - Δονούσα - Κουφονήσι - Σχοινούσα - Ηρακλειά - Νάξο και ξανά πίσω στην Αμοργό περνώντας από όλα αυτά.
Συνήθως ξεκινάει στις 7:00 και επιστρέφει στις 20:00, περίπου πάντα.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.343
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Τα οικονομικά σου έσυ τα ξέρεις καλύτερα σίγουρα, απλά με το high speed γλιτώνεις ταλαιπωρία...
Στη χώρα δεν εχει και πολλά δωμάτια να ξέρεις γι αυτό να φροντίσεις να το κλείσεις απο νωρίς.
Είχα μείνει σε παραδοσιακό σπίτι στη χώρα πάνω απο τη κεντρική πλατεία (εμπειρία). Μου το είχαν νοικιάσει απο το ξενοδοχείο ''πανόραμα'' το οποίο είχα δει κιόλας και ήταν πολύ καλο! Τσέκαρε : http://www.panorama-amorgos.gr/index-gr.htm
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.560
Likes
4.017
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Με τις πληροφορίες που μου έχετε δώσει νομίζω θα αφιερώσω 4 μέρες στην Αμοργό με ενοικίαση γουρούνας για μετακίνηση ( ελπίζω να βρούμε κάποια οικονομική γιατί ως φοιτήτρια τα οικονομικά μου είναι περιορισμένα).. Προτιμώ να μείνω στη Χώρα.. Από εκεί και πέρα 2-3 μέρες θα αφιερώσω στα Κουφονησια.. Τι μου προτείνεις "Σκοπελίτη" ή το high speed;.. Μήπως έχεις υπόψη κάποιο ξενώνα/ξενοδοχείο/δωμάτιο στην Αμοργό; Ευχαριστώ για την όλη βοήθεια!!!!!
Ειχα κάνει το ίδιο ταξίδι πέρυσι. Σου προτείνω τεσσερα βράδια Αμοργό 2 κουφονήσια, εαν υποθέσουμε οτι εχεις 6 βραδια στην διαθεσή σου.
Επίσης ο Σκοπελιτης μια χαρα είναι γι' αυτη την απόσταση. 1 ωρα & 10' κανει μονο και δεν φευγει ξημερωματα. Στις 16:00 το απογευμα φευγει και πας με 6-7 ευρω νομιζω! Στο προτείνω!
Γούρουνα θα σου έλεγα να μην πάρεις, γιατι οι αποστασεις δεν είναι μικρες και με την γουρούνα θα σου παρουν παρα πολυ ωρα οι μετακινησεις σου. Επιπλέον οι ανεμοι είναι δυνατοι στο νήσι και η οδηγηση θα είναι δυσκολη. Εμεις ειχαμε νοικιασει αμαξι με 25€! Επίσης θα σου προτεινα διαμονή καλύτερα στα Κατάπολα ή ακόμα καλύτερα απεναντι απο τα Κατάπολα στο γραφικό Ξύλοκερατίδι! Να ξύπνας να και να βλέπεις ολο τον κόλπο πιατο!Η χώρα είναι υπεροχή αλλο το δε θα την επελεγα για διαμονή! Φυσάει παρα πολυ παντα, δεν βλεπει θαλασσα και χωρις υπερβολη, εχει διαφορετικο καιρο απο ολο το αλλο νησι! Στη χωρα Ιούλιο μήνα εχει φθινόπορο και στο λιμανι καλοκαιρι! Μας εκανε τρομερη εντύπωση αυτο! Εαν θες διαβασε την ιστορία μου... http://www.travelstories.gr/community/threads/Αμοργός-Η-ακριβή-μου.48989/
Οτι αλλο θες μπορεις να ρωτήσεις!
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Αν μπορείς να αποφύγεις τον Σκοπελίτη, απέφυγε τον.
Έχω κακή εμπειρία.. Αμοργό - Κουφονήσι 3,5 ώρες!
 
Μηνύματα
12
Likes
1
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες!! Panlek30 εσύ σε ποιο κατάλυμα έμεινες; έχεις να μου προτείνεις κάτι ή κάποιο link; Επίσης καίριο ερώτημα.. Αμοργό με τι πήγες;
 

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
Προσωπικα δεν θα εμενα για κανενα λογο Καταπολα επειδη αναφερθηκε προηγουμενως απλα γιατι υπαρχουν πολυ ποιο ωραια μερη να μεινεις.Εγω προσωπικα την αιγιαλη και ειδικα τον ποταμο που ειναι προς τα πανω και μακρια απο την βαβουρα δεν τα αλλαζω αλλα ο καθενας εχει την αποψη του.Επισης δεν λεω ο Σκοπελιτης φτηνος αλλα δεν ρισκαρεις για λιγα ευρω παραπανω να καθυστερησεις κατι που θα σου χαλασει ενδεχομενως την διαθεση.
Οταν πηγα τελευταια φορα ηθελα να μεινω στο Plori stydios που ειναι 5 λεπτα με τα μηχανακι απο την αιγιαλη (πανω στα θολαρια)και αυτο λογω θεας.Ψαξτο το συγκεκριμενο και θα δεις.Απλα εχει μονο 3 δωματα και δεν ξερω αν βρεις.
Γνωμη μου ειναι παντως να μην μεινεις Χωρα για να βλεπεις θαλασσα αλλα ολα ειναι υποκειμενικα.
Οσο για τα ξενοδοχεια ενα τσεκ στο booking θα σε κατατοπισει.Δεν εχει πολλα αλλα τα περισσοτερα ειναι καλα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.399
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom