Κούβα Κούβα vs υπόλοιπα ταξίδια σημειώσατε 1.

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Συναισθήματα? Ανάμεικτα. Το ταξίδι τέλειο, πάνω από κάθε προσδοκία. Η επιστροφή στη δουλειά και στην καθημερινότητα χάλια! Βρίσκομαι ήδη 4 μέρες μακριά από την Κούβα αλλά ακόμα ψάχνω τα πατήματά μου...

Δεν βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο να αναλύσω τα περί προγράμματος που είχαμε με το γκρουπ, το έχουν κάνει πολύ καλά άλλα μέλη στο παρελθόν. Το πακέτο ήταν το κλασικό 10ημερο με μια διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ με το Βέρσους. Ακολουθεί λοιπόν ένας δεκάλογος +4 με tips - απόψεις για το εν λόγω ταξίδι! Feel free να συμφωνήσετε με όσα γράφω!(και όχι να διαφωνήσετε, μιας και από Κούβα έρχομαι, και έχω μάθει τι πάθαιναν οι διαφωνούντες με τον Κάστρο...χοχοχο)

Πριν ξεκινήσουν τα τιπς, πρέπει να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον ξεναγό που είχαμε. Αναμφισβήτητα έδωσε άλλον αέρα στην εκδρομή. Έλληνας κάτοικος Αβάνας, ο οποίος γνώριζε ΌΛΗ την ιστορία της χώρας (αλλά και του συνόλου τη Λ. Αμερικής) και πέρα από την κλασική ξενάγηση, μας έκανε και ένα εκπληκτικό μάθημα ιστορίας. Μας έδωσε άπειρες συμβουλές για το πού να κινηθούμε στις ελεύθερες μέρες, πού να φάμε, πού να πιούμε, τι να δούμε......Ευχαριστούμε πολύ ξεναγέ...
Ξεκινάμε.

1) Η Κούβα είναι πανέμορφη. Όσοι διαβάζετε, ξεκινήστε να συγκεντρώνετε χρήματα. Δεν ξέρω τι θα κάνετε, θα δανειστείτε, θα ζητιανέψετε, θα κάνετε υπερωρίες, θα πιάσετε και άλλη δουλειά...Ότι και αν κάνετε πάντως θα αξίζει τον κόπο!
2) Πάμε στην αρχή του ταξιδιού. Η διάρκεια του ταξιδιού (9.30 ώρες) ακούγεται τρομακτική αλλά δεν είναι. Οι ώρες περνάνε εύκολα. Φαγητό, ύπνος, καμιά ταινία, ξανά φαγητό, ε και λίγο φαγητό, περνάει η ώρα. Το ζόρικο στο αεροπλάνο ήταν η θερμοκρασία. Ετοιμαστείτε για πολικές θερμοκρασίες. Στην KLM τουλάχιστον χρειαζόταν μπουφάν. Ειδικά στις πίσω θέσεις....
3) Μπείτε οπωσδήποτε σε Coco Taxi. Μεγάλη εμπειρία. Μην μπείτε στο ταξί - ποδήλατο. Εγώ το έκανα μια φορά και το μετάνιωσα, μιας και ένιωσα πολύ άσχημα για τον οδηγό. Του είχε βγει η γλώσσα. Στο τέλος για να εξιλεωθώ απλά του έδωσα το αντίτιμο που ζήταγε από την αρχή.
4) Παζάρια! Κάντε παντού παζάρια! Ειδικά στα ταξί! Μπορεί να σας ζητήσουν τα διπλά στην αρχή. Μην ψαρώνετε! Πολλά παζάρια επίσης στην μεγάλη αγορά. Μέχρι τελικής πτώσης!
5) Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ Πίνα Κολάντα είναι όντως στην κοιλάδα του Βινιάλες στο αυτοσχέδιο μπαράκι δίπλα στην βραχογραφία της Προϊστορίας. Δεν θα έχετε πολύ ώρα εκεί αλλά πιείτε όσες μπορείτε! Θα σας σημαδέψουν. Η βραχογραφία πάλι όχι.
6) Μην επιχειρήσετε να κάνετε μεγάλους περιπάτους στην Αβάνα το μεσημέρι. Θα το μετανιώσετε. Κάντε τους με διαλείμματα. Εμείς επιχειρήσαμε να κάνουμε το Μέλια Κοχίμπα - πάρκο Λένον - οδός 23 - ξενοδοχείο Νασιονάλ - Χαμέλ (σχετικά μεγάλη απόσταση) με την μία, και κοντέψαμε να πάθουμε αποπληξία! Η ζέστη μεγάλη και ο ιδρώτας ποτάμια. Ο ξεναγός μας επέμενε ότι είναι δροσερή περίοδος. Για τους Κουβανούς βέβαια. Για μας ήταν κόλαση! Ωραίος περίπατος by the way.
7) Nα πάτε για κοκτειλάκια στο Bertolt Brecht. 2 πέσο είσοδο, 3-4 πέσο το κοκτέιλ. Φοβερή μουσική, φοβερά συγκροτηματάκια.
8) Σάντα Κλάρα - Μουσείο και Μαυσωλείο Τσε. Ρίγος. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Πρέπει να βρεθείς εκεί για να το καταλάβεις. Θα με θυμηθείτε.
9) Το Τρινιδάδ είναι πανέμορφο και αξίζει αρκετές βόλτες στα...πλακοάστρωτα, όπως έλεγε ο ξεναγός μας, σοκάκια του. Μια πόλη ξεχασμένη στο 1860. Τους ζήλεψα λίγο αλλά δεν το λέω....Μην παραλείψετε να κυκλοφορήσετε το βράδυ. Τρομερό υπαίθριο κέφι και χορός μέχρι το πρωί.
10) Στην, προαιρετική, εκδρομή με τα δελφίνια στο Βαραδέρο να πάτε! Ωραία βόλτα με καταμαράν, snorkelling, πολύ ωραία παραλία στο Κάγιο Μπλάνκο και αστακός. Παλιοζωή....Επίσης, ο εκπαιδευτής των δελφινιών με λίγα πέσο παραπάνω μέχρι...και τα δελφίνια πακέτο θα σας κάνει να τα πάρετε πίσω Ελλάδα.
11) Στις μετακινήσεις με το πούλμαν υπάρχει μια δροσιά στο εσωτερικό του! Δεν είναι και KLM αλλά πάρτε μια ζακέτα.
12) Στο εκτροφείο κροκοδείλων πάρτε πάση θυσία αντικουνουπικό. Τα κουνούπια εκεί είναι στούκας!
13) Nα φάτε στο Cafe del Oriente στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου.
14) Φιλοδωρήματα. Παντού φιλοδωρήματα! Στο εστιατόριο, στο μπαρ, στην τουαλέτα, στις εισόδους σούπερ μάρκετ που αφήνεις, υποχρεωτικά, τις τσάντες σου, στους εκπαιδευτές δελφινιών, για να βγάλεις φωτογραφίες. Σχεδόν παντού. Βέβαια κάπως έτσι την βγάζουν οι άνθρωποι. Οπότε κανένα παράπονο. Απλά να έχετε μαζί σας κέρματα.

Κλείνοντας, πρέπει να πω ότι το ταξίδι ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και τοποθέτησε την Αβάνα πολύ ψηλά στην λίστα μου. Αν όχι στην κορυφή. Ένα τέτοιο ταξίδι ανοίγει τους ορίζοντές σου και φυσικά σε βάζει σε αναμμένα κάρβουνα για το επόμενο. Όπου και αν βρεθείτε να έχετε τα μάτια σας ορθάνοικτα και να αποτυπώσετε όσες περισσότερες εικόνες μπορείτε. Θα σας συνοδεύουν όλη σας τη ζωή....
Υ.Γ. Ξεχνάω πολλά αλλά θα επανέλθω αν υπάρξει και βοήθεια από το....κοινό!

 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Demie για όσα μου είπες είχες δίκιο!!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Και εμεις σε ευχαριστουμε για τα tips...χρησιμες πληροφοριες για τους μελλοντικους ταξιδιωτες :)...υπαρχει καμμια φωτογραφια ?;)
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Χαρομαι που σου αρεσε και περασες ομορφα .
οσο για το ξεναγο , στα ειχα πει , αστέρι . Μαζί του βλεπεις και ακους πολλά για τη "πραγματική " Κουβα , την πιο μυστηρια χωρα που εχω επισκεφτει και ενω την αγαπαει ειναι αντικειμενικος σε ότι αφορά τα στραβα της .
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Χαιρομαι που βοηθησα!!! :D
Αχ αυτη η πινια κολαντα στη βραχογραφια!
Κουνουπια-στουκας δεν υπηρχαν τον Απριλη :xalara:
Με την επικοινωνια με τα πατρια εδαφη τι κανατε τελικα;
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.010
Πόσο στοίχησε το ταξίδι συνολικά; Εκτός από το 10ημερο που λες, νομίζω υπάρχει και μεγαλύτερο πρόγραμμα 12 ημερών.Τι παραπάνω βλέπουν ή κάνουν ξέρεις; Αν και σκεφτόμασταν ανεξάρτητα για Κούβα, ακούω τόσα θετικά σχόλια για αυτό το πρόγραμμα που προβληματίζομαι...
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ωραία. Βλέπω ανταπόκριση! Πάμε λοιπόν!

@KIKI για τον ξεναγό είχες απόλυτο δίκιο! Όντως ήξερε τα πάντα και οι διηγήσεις του ήταν σούπερ. Δεν έχασα δευτερόλεπτο. Μάλιστα τώρα τα αναπαράγω σε φίλους και γνωστούς και παριστάνω τον έξυπνο!:xalara:

@karfitsa φώτος δεν έχω ξαναανεβάσει αλλά θα το ψάξω. Μάλλον ανεβάζω επί τόπου στο θέμα που βρισκόμαστε? Άλλωστε δεν έχω πολλές. Μόνο 1000 συν τα βίντεο.....

@demie το θέμα με την επικοινωνία λύθηκε πολύ απλά! Δεν μιλάγαμε! Εντάξει όχι καθόλου, απλά κάθε 2 μέρες μας παίρναν οι γονείς ένα τηλέφωνο που κράταγε 1 λεπτό να δούνε αν ζούμε! Και μετά ενημέρωναν τα συμπεθέρια (χοχοχο). Σήμα πάντως είχαμε παντού. Και στο Τρινιδάδ και στην Σάντα Κλάρα. Αλλά γενικά ξεχάσαμε ίντερνετ, τηλέφωνα και τα σχετικά καπιταλιστικά υλικά αγαθά!!!!!:haha: Μια χαρά!
Υ.Γ. Τι Πίνα Κολάντα ήταν αυτή.....

@alma Το ταξίδι κόστισε 3400. Το πακέτο. Εκεί χαλάσαμε περίπου 550 ευρώ και οι δύο. Γενικά τα λεφτά τα άξιζε και με το παραπάνω. Τώρα για το μεγαλύτερο πακέτο. Είναι νομίζω 14ήμερο και βλέπεις σχεδόν όλο το νησί. Φτάνεις δλδ μέχρι το Σαντιάγκο και έχεις και εσωτερική πτήση για να φτάσεις Βαραδέρο. Να πω την αλήθεια τώρα που έκανα το ταξίδι, θα προτιμούσα αυτό. Είναι γύρω στο 1000ρικο παραπάνω αλλά βλέπεις σχεδόν όλη τη χώρα για λίγα παραπάνω λεφτά. Το value for money (που λένε και στο χωριό μου) είναι καλό. Αν έχεις χρόνο και χρήμα δλδ go for it. Να έχεις βέβαια και τον ξεναγό που είχαμε εμείς βέβαια! Για Info στείλε μήνυμα! Πάντως μας είπε ότι δεν το προτιμούν το μεγάλο πακέτο. Μάλλον κακώς.
Τώρα για ανεξάρτητα ή όχι δεν μπορώ να πω. Εγώ πρώτη φορά πήγα με γκρουπ και ήταν πολύ καλά! Δεν το περίμενα. Όλα έτοιμα, ωραίο πρόγραμμα, τέλειες ξεναγήσεις, κάναμε και παρέες. Για να γυρίσω την χώρα μάλλον θα το προτιμούσα. Αν θες βέβαια πιο πολύ περιπέτεια πας solo!
 

TEARY29

Member
Μηνύματα
24
Likes
14
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσία
Εκάνα το ίδιο πρόγραμμα πριν τρία χρόνια ,οχι ομως απο αμστερνταμ αλλα απο μαδρίτη.θα συμφωνήσω οτι ο ξεναγος είναι φοβερος.καμια σχεση με αυτο που όλοι φανταζομαστε οταν ακουμε "ξεναγος" ποσο μαλλον οταν εχεις μαθει να ταξιδευεις ελευθερος.δεν ξερω αν αποφασιζοντας να πας μονη στην κουβα θα εχεις την ευκαιρια να μαθεις τοσα πολλα για την χωρα και τον λαο,σε σχεση με το αν πας όπως εγω και ο james.τελος πιστευω πως οσο πιο πολυ χρονο εχεις τοσο καλυτερα.εγω δεν ηθελα να γυρισω πισω και οταν εγινε για κανενα μηνα το μυαλο μου ηταν ακομα εκει.με δυο λεξεις ,ταξιδι ζωης.
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα....
Παιδιά μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για τον ξεναγό; Είμαστε 4 κορίτσια και σκεφτόμαστε για Μάρτιο.
Επίσης να ρωτήσω κάτι; Μας είπαν οτι πρέπει να βγάλουμε βίζα απο την πρεσβεία της Αθήνας για να πάμε Κούβα , πράγμα αδύνατο για μας αφού ζούμε στο εξωτερικό. Στείλαμε μήνυμα σε τουλάχιστον τρεις αεροπορικές για να μας ενημερώσουν αν δίνουν στο αεροπλάνο όπως κάνουν για πολλούς προορισμούς και μας τα μασούσαν. "Εμείς κ να δίνουμε εσείς πρέπει να συνεννοηθείτε με την πρεσβεία σας" κ κατι τέτοια ακαταλαβίστικα! Προσπαθήσαμε να βρούμε πρεσβεία εδω κοντά κ η κοντινότερη είναι με 2:30 ώρες πτήση :shock:
Πολύ μεγάλο το πρόβλημα της βίζας :(:(:(
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Παιδιά μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για τον ξεναγό; Είμαστε 4 κορίτσια και σκεφτόμαστε για Μάρτιο.
Επίσης να ρωτήσω κάτι; Μας είπαν οτι πρέπει να βγάλουμε βίζα απο την πρεσβεία της Αθήνας για να πάμε Κούβα , πράγμα αδύνατο για μας αφού ζούμε στο εξωτερικό. Στείλαμε μήνυμα σε τουλάχιστον τρεις αεροπορικές για να μας ενημερώσουν αν δίνουν στο αεροπλάνο όπως κάνουν για πολλούς προορισμούς και μας τα μασούσαν. "Εμείς κ να δίνουμε εσείς πρέπει να συνεννοηθείτε με την πρεσβεία σας" κ κατι τέτοια ακαταλαβίστικα! Προσπαθήσαμε να βρούμε πρεσβεία εδω κοντά κ η κοντινότερη είναι με 2:30 ώρες πτήση :shock:
Πολύ μεγάλο το πρόβλημα της βίζας :(:(:(
Σε ποιά χωρα ζεις και με ποιά αεροπορικη θα ταξεδεψεις ;
Πάρε τηλ. την εταιρεια και ρωτα τους αν μπορεις να πεταξεις χωρις βιζα για Κουβα και να βγαλεις στο αεροδρομιο στην Αβάνα.
για πιο ευκολα στελνεις με κουριερ τα διαβατηρια σας στη φιλη που ζει εδω ή στη πρεσβεια της Κουβας στην Αθηνα και μετα στα ξαναστελνουν πισω . Εγω που ζω επαρχια ετσι κανω.
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα....
Για μένα που ζω στο Ντουμπάϊ (μαζί με τις φίλες μου) δεν είναι εύκολο αυτό. Δουλεύουμε με τα διαβατήρια μας, δε μπορούμε να τα στείλουμε Ελλάδα. Κ όταν πήρα τηλέφωνο στην πρεσβεία της Αθήνας μου είπαν οτι θέλουν τουλάχιστον μια εβδομάδα για να τα φτιάξουν o_O
Στείλαμε μειλ στις αεροπορικές όπως προανέφερα ρωτώντας τις ακριβώς αυτό κ η απάντηση ήταν, εξαρτάται απο την πρεσβεία σας... Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν κάποιος ρισκάρε να παει χωρίς να έχει ήδη βγάλει βίζα απο Ελλάδα... Κ τι έγινε :rolleyes-80:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.630
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom