Κρασιά του Κόσμου

Μάγδα

Member
Μηνύματα
350
Likes
1.337
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καθώς έφτιαχνα το άλμπουμ με φωτογραφίες της Πορτογαλίας έπεσα στο "πράσινο κρασί" (τοπική ποικιλία της βόρειας Πορτογαλίας).
IMG_0797.JPG
IMG_0803.JPG
Το ήπιαμε σε εστιατόριο του Πόρτο, συγκεκριμένα στη Γαία με θέα τη Ριμπέιρα. Το κρασί, που ονομαζόταν Chapeleiro, και στοίχιζε μόλις 15 ευρώ το μπουκάλι (τιμή εστιατορίου) ήταν εξαιρετικό. Γενικά στη Πορτογαλία ήπιαμε καλά και οικονομικά κρασιά.
 
Last edited:

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια κρασιά από California?
napa valley chardonnay: το καλύτερο που δοκίμασα ήταν το shafer red shoulder ένα πραγματικά εκπληκτικό κρασί από τα καλύτερα λευκά που έχω δοκιμάσει , εξαιρετικές επιλογές επίσης, το κτημα Grgich ο Κροάτης που έβαλε τα καλιφορνεζικα κρασια στα κορυφαια το 1976, το chateau montelena (στο οποιο εργαζοταν ως οινοποιος ο mike grgich) επίσης το cakebread cellars πολύ ποιοτικά κρασιά.
Και τα παραπάνω 4 κρασιά αν μιλάμε για τα λευκα chardonnay η τιμες τους ειναι 40$ εως 50$ σίγουρα έχει και φθηνότερα, αν θέλεις όμως να δοκιμάσεις τα κορυφαία αυτές είναι οι τιμές τους περίπου, δοκίμασα και καμμιά δεκαριά καλιφορνέζικα με 20$ περίπου και από άλλες περιοχές (αν θυμάμαι καλά η russsian valley ειναι μία από αυτές) δεν πέτυχα κάποιο που να με ενθουσιάσει.
στην βαλίτσα μέσα δικαιούσαι 4 κανονικές φιάλες κρασί ο καθένας , με την προυπόθεση ότι δεν φοβασαι ότι θα σπάσουν, εγω και τις 2 φορές πήρα 8 φιάλες πίσω αφου τις πακετάρισα πάρα πολύ καλά στις 4 βαλίτσες μας (η turkish εδινε απο 2 δωρεάν)
οι υπόλοιπες ποικιλίες που πρέπει να δοκιμάσεις είναι απο λευκά sauvignon blanc (για μενα τα chardonnay της καλιφόρνιας υπερέχουν ξεκάθαρα) και από κοκκινα σίγουρα pinot noir (δεν ειναι σιγουρο ότι θα σου αρέσει) και οπωσδήποτε merlot και cabernet.
αν έχει εμπειρία στα κρασιά θα πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον 30$+ για κάθε φιάλη τιμη καβας, αν οι γευστικοι σου κάλυκες δεν ειναι τόσο εκπαιδευμενοι ακόμη ανετα δοκιμαζεις και ποιο οικονομικα ξεκινα απο τα κτηματα που σου προτεινα και δες τι έχουν. οι τιμές των καλιφορνεζικων που σου προανεφερα άνετα έχουν τα διπλά στην Ελλάδα.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Κόκκινο που ήρθε παρέα από το τελευταίο μου ταξίδι στη Γερμανία. Πολύ διαφορετικό και περίεργο, παχυρευστο με, χωρίς πολύ άρωμα κάτι που με ξένισε, ωραία όμως γεύση.
Ιδανικό για κυριακάτικες κρεατοφαγίες. 😊

IMG_20220313_143748.jpg
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.428
Likes
4.412
Lacrima στα βλάχικα σημαίνει "δάκρυ" (νομίζω και στα Ισπανικά κάτι αντίστοιχο, αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Λευκό της Ι.Μ.Βοτσάς Ζαγορίου, γευστικό και "τίμιο" θα έλεγα.
Συνόδευσε θαλασσινά επιτυχώς, αλλά νομίζω θα μπορούσε να συνδυαστεί επίσης με φρούτα ή ακόμη και μεζέδες με κρέας.
IMG_20220327_202213.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.801
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom