interted
Member
- Μηνύματα
- 1.355
- Likes
- 8.197
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Εφτασε!
Με τι φαγητο να το συνδυάσω αραγε;
Με τι φαγητο να το συνδυάσω αραγε;
Θα σου έλεγα με χταποδάκι βραστό που μέσα θα βουτάς και ψωμάκι...αλλά που να τα βρεις αυτά εκεί. Οπότε μια μακαρονάδα με θαλασσινά και διάφανη σάλτσα είναι ότι πρέπει. Έχει πακετάκι mix θαλασσινών νοστιμότατο στο Iceland. Περιμένω feedback κρασιού.
Και εγώ κάποιο ζυμαρικό ή ριζότο με θαλασσινά θα πρότεινα. Άλλη πρόταση ψητό ψάρι με ψητά λαχανικά ή κάποιο άλλο πιάτο smoked or spicy. Καλή όρεξη και αναμένουμε σχόλια.....
Στην Αλσατία δοκίμασα πολλά κρασιά .Περισσότερο μου άρεσε η ποικιλια GEWUTZTRAMINER η οποία νομίζω ότι βγαίνει κυρίως σε εκείνη τη περιοχή. Θυμίζει λίγο το Μοσχάτο,είναι ακόμη πιο φρουτώδες χωρίς να γλυκίζει.Ο ΑΒ φέρνει μερικές φιάλες από τη συγκεκριμένη ποικιλία.Έψαξα λίγο στο forum και είδα ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα. Για πείτε καλά κρασιά που έχετε πιει στα ταξίδια σας και όχι μόνο. Τί προτείνετε;
Υπάρχουν και Έλληνικά απο αυτήν την ποικιλία.Προσωπικά βρίσκω καλό αυτό απο το κτήμα Δύο Φίλοι απο Σιάτιστα.Στην Αλσατία δοκίμασα πολλά κρασιά .Περισσότερο μου άρεσε η ποικιλια GEWUTZTRAMINER η οποία νομίζω ότι βγαίνει κυρίως σε εκείνη τη περιοχή. Θυμίζει λίγο το Μοσχάτο,είναι ακόμη πιο φρουτώδες χωρίς να γλυκίζει.Ο ΑΒ φέρνει μερικές φιάλες από τη συγκεκριμένη ποικιλία.
Πολύ καλή επιλογή.Πληροφοριακά άλλα Ελληνικά Gewürztraminer που ξέρω ότι κυκλοφορούν είναι ταΥπάρχουν και Έλληνικά απο αυτήν την ποικιλία.Προσωπικά βρίσκω καλό αυτό απο το κτήμα Δύο Φίλοι απο Σιάτιστα.
΄Εχω δοκιμάσει του Τσέλεπου και το Αβαντίς.Ευκαιρία να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.Πολύ καλή επιλογή.Πληροφοριακά άλλα Ελληνικά Gewürztraminer που ξέρω ότι κυκλοφορούν είναι τα
Μελισσόπετρα,Κτήμα Τσέλεπου-Lenga Gewürztraminer,Κτήμα Αβαντίς-Gewürztraminer, Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου,Παγγαίο και Coryphée,Rira από την Αιγιαλεία.
Προσωπικά προτιμώ τον συνδυασμό με Chardonnay (αναλογία C 60%- G 40%) όπως το Τέσσερις Λίμνες που ήπια τις προάλλες.Ένα κρασί γεννημένο στα βουνά του Αμύνταιου,πολύπλοκο,έντονο, πλούσιο στην υφή του και αρμονικό.
View attachment 332358
View attachment 332359
θεωρώ πολύ ιδιαιτερη την ποικιλία gewurstraminer δύσκολα θα με εντυπωσιάσει, το τοπικό του Λαλίκου αξίζει μία δοκιμή (πριν περίπου 10 χρόνια το είχα προμηθευτεί σε ποσότητα μεγαλη) όσο για τον Τσελεπο και τον Mούντριχα σίγουρα μπορούν να σου μείνουν αξέχαστοι με το merlot ο πρώτος και με το syrah ο δεύτερος , αρκεί να πετύχεις την χρονιά και την παλαίωση.΄Εχω δοκιμάσει του Τσέλεπου και το Αβαντίς.Ευκαιρία να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.