Κρητικη Καλοκαιρινη Συναντηση!

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
βρε παιδια αν λειπουν οι περισσοτεροι...αλλαχτε ημερομηνια!
(συγνωμη για τους λατινικους χαραχτηρες...αλλα ειμαι "a Pariiiiiis" ...χαλια το πληκτρολογιο τους-χαλια!)
1. απορω πως βγηκαν οι χαρακτηρες ελληνικοι στο παραπανω μηνυμα:shock::shock: και μαλιστα λατινικοι μονο στο α παγι!!!:shock::shock:
2. μετα τις 12 Ιουλιου κ πριν τις 12Αυγουστου θα μπορω οποτε κι αν θελετε:)
3. Θα βγω εκτος θεματος αλλα θα το πω γιατι εχω σκασει:mad:....χαλια το Παρισι - χαλια!!!! α) ειναι ολο γκρι..τοιχοι, πεζοδρομια, κτιρια, το ποταμι, το μετρο!! β)Η παναγια των παρισιων μπροστα σε αλλους καθεδρικους (τουλαχιστον εσωτερικα) δε λεει τιποτα (πχ καθεδρικος του Τολεδο)και γ) στο Λουβρο χανεσαι, δεν υπαρχουν οδηγιες, δεν ειναι εξυπηρετικοι οι υπαλληλοι, απο αλλου μπαινεις, αλλου βγαινεις κ αλλου θελεις να πας! ( Μην ακουσω σχολειο για τον γυναικειο προσανατολισμο;)Τι ηταν αυτο σημερα? Επαιξαν τα νευρα μου, που λενε κ οι κρητικοι! Και ηταν κ κλειστες πολλες απο τις ελληνικες αιθουσες!Αυτα ηθελα να πω για να γκρινιαξω..ελπιζω να σας τα διηγηθω απο κοντα στη συναντηση:D:D
4. Ελπιζω (επίσης) στη Disneyland που θα παω τη Δευτερα να περασω καλυτερα απο οτι στη πολη του Παρισιου!

αυτααααααααααααααααα:D
συγγνωμη για το οφ τοπικ:D
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
1. ,:)
3. Θα βγω εκτος θεματος αλλα θα το πω γιατι εχω σκασει:mad:....χαλια το Παρισι - χαλια!!!! α) ειναι ολο γκρι..τοιχοι, πεζοδρομια, κτιρια, το ποταμι, το μετρο!! β)Η παναγια των παρισιων μπροστα σε αλλους καθεδρικους (τουλαχιστον εσωτερικα) δε λεει τιποτα ,
ελπίζω να κανεις πλάκα!
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
οχι :( δε μου αρεσε τιποτα :( μονο ο Βοτανικος κήπος κ λιγο στο καρτιε λατεν :(
και ναι, ξερω οτι πολλοι θα με βρισουν, αλλα...:roll:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Βρε Marizaki διάβασα δυο φορές το ποστ σου γιατί νόμιζα ότι κάτι δε διάβασα καλά, κάτι δεν κατάλαβα ή ότι δεν έπιασα κάποιο υπονοούμενο, αλλά μπα! Τελικά το εννοείς αυτό το "χάλια το Παρίσι", ε;;; Για εμένα το Παρίσι είναι υπέροχο, αλλά τι να πω, γούστα είναι αυτά βέβαια... Στο Λούβρο δεν πήρες χάρτη για να μπορέσεις να βρεις όλα αυτά που ήθελες να δεις;
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
ααααχ...ΟΚ οχι χάλιααλλα περίμενα κι εγώ να ενθουσιαστώ..όμως..μπα!
Ναι πήρα χάρτη (αν και στην αρχη ζοριστηκαμε λίγο για να μπούμε) αλλα κάποια κομμάτια ήταν κλειστά..δε μας άφηναν να συνεχίσουμε..δε μας άφηναν να γυρίσουμε πίσω..ανεβοκατεβαιναμε!! :mad:
Τι να πω..ίσως την επόμενη φορά...αν είμαι καλύτερα προετοιμασμένη...(αν και το γκρι..γκρι το βλέπω)! :( Αυριο θα παμε Πύργο του Αιφελ και Ηλυσια Πεδία.Θα σας τα γράψω..ή θα σας τα πω..
κατι για κρητική καλοκαιρινή συνάντηση λέει το θέμα αυτο...;)
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η παναγια των παρισιων μπροστα σε αλλους καθεδρικους (τουλαχιστον εσωτερικα) δε λεει τιποτα (πχ καθεδρικος του Τολεδο)και γ) στο Λουβρο χανεσαι, δεν υπαρχουν οδηγιες, δεν ειναι εξυπηρετικοι οι υπαλληλοι, απο αλλου μπαινεις, αλλου βγαινεις κ αλλου θελεις να πας! ( Μην ακουσω σχολειο για τον γυναικειο προσανατολισμο;)Τι ηταν αυτο σημερα? Επαιξαν τα νευρα μου, που λενε κ οι κρητικοι! Και ηταν κ κλειστες πολλες απο τις ελληνικες αιθουσες!Αυτα ηθελα να πω για να γκρινιαξω..ελπιζω να σας τα διηγηθω απο κοντα στη συναντηση:D:D
4. Ελπιζω (επίσης) στη Disneyland που θα παω τη Δευτερα να περασω καλυτερα απο οτι στη πολη του Παρισιου!
Βρε παιδι μου αφιερωνεις τοσο χρονο να πας στο Παρισι και ειδικα στο Λουβρο το οποιο ειναι ενα απο το πιο μεγαλα μουσεια παγκοσμιως και δεν αφιερωνεις οσο εισαι στην Ελλαδα λιγες ωρες στο site του μουσειου αυτου, ωστε να κατατοπιστεις σε σχεση με τα εκθεματα, με το που θα βρεις αυτα που σε ενδιαφερουν, σε ποιες αιθουσες και σε ποιες πτερυγες θα πρεπει κατευθυνθεις και να εκτυπωσεις κιολας την πορεια σου; Στο συγκεκριμενο site υφισταται αυτη η δυνατοτητα.
Οταν πηγαινω σε μουσεια του εξωτερικου αυτου του μεγεθους επι ημερες μελετω τα site και δεν αντιμετωπιζω τετοιου τυπου προβληματα. Μεσα στη χαρα της προετοιμασιας ειναι και αυτη η ενασχοληση.
Βεβαια το site του Λουβρου απο μονο του απαιτει παρα πολυ μεγαλη ενασχοληση καθοτι και το μουσειο αλλα και η ιστοσελιδα βριθουν εκθεματων. Δεν το ξεπετας δηλαδη σε μια δυο ωρες. Χρειαζεται πιο πολυ δουλεια. Αλλα κατοπιν τυφλα να εχουν οι ξεναγοι: μετα την μελετη αυτη ξερεις σχεδον τα παντα. (η περιπου: για παραδειγμα δεν προκειται να σου πουν ολη την ιστορια για την Αφροδιτη της Μηλου και πως περιηλθε στα χερια τους.) Το οτι καποιες αιθουσες τυχαινει να κλεινουν -μεσα στο προγραμμα ειναι, που και που χρειαζονται συντηρηση και τα εκθεματα και πολλες φορες γινονται και επανεκθεσεις. Ενδεχομενως ομως θα μπορουσες να το πληροφορηθεις και αυτο απο την ιστοσελιδα του μουσειου η οποια συνηθως παραθετει και πληροφοριες τετοιου τυπου.
Οσον αφορα την παρατηρηση σου για την Παναγια των Παρισιων: κανεις το γνωστο λαθος που λιγο πολυ ολοι μας υποπιτoυμε: Συγκρινεις δυο αρχιτεκτονηματα που διαφερουν χρονολογικα καποια χρονια: Ο ναος του Τολεδο- ο οποιος ειναι αριστουργημα να μην παρεξηγουμαι- αρχισε να κτιζεται το 1226 και τελειωσε ουσιαστικα το 1492, ενω η Παναγια των Παρισιων αρχισε να κτιζεται το 1163: Ειναι προγενεστερη, κατα εξηντα χρονια, ειναι δηλαδη απο τις πρωτες του ειδους, πραγμα το οποιο σημαινει οτι ανοιγει νεους δρομους αρχιτεκτονικης, οι αρχιτεκτονες δοκιμαζουν νεες τεχνικες, οπως τις τοξωτες εξωτερικες αντηριδες οι οποιες απο τη μια συγκρατουν το φορτιο που φερουν οι τοιχοι και απο την αλλη φαινονται τοσο ομορφες!! Οι αρχιτεκτονες του Τολεδο βρηκαν ηδη λυμμενα πολλα απο τα προβληματα που απασχολησαν τους προγενεστερους τους.
Εν ολιγοις: η Παναγια των Παρισιων ειναι σχεδον η αρχη, ενω το Τολεδο ολοκληρωνεται με την ληξη σχεδον του γοτθικου ρυθμου. Της ιδιας περιοδου με τον καθεδρικο ναο του Toλεδο, οποτε και νομιμοποιειται κανεις να κανει συγκρισεις αρχιτεκτονικης φυσεως, ειναι η Sainte Chapelle η οποια κτιστηκε το 1246 και τελειωσε σε χρονο ρεκορ το 1248. Δεν εχει το μεγεθος της Notre Dame, ουτε του Τολεδου φυσικα, αλλα ειναι ενα κοσμημα γοτθικης τεχνης.
Εχεις ομως δικιο στο εξης: Δε θα βρει κανεις μεσα στις παριζιανικες εκκλησιες αυτες κανενα απο τα εκλπληκτικα εργα τεχνης που βλεπει κανεις στον καθεδρικο του Τολεδο: κατα τη διαρκεια της γαλλικης επαναστασης ο οχλος τις ρημαξε τις εκκλησιες αυτες. Στενοχωριεμαι ιδιως για την Sainte Chapelle η οποια περιειχε ολα τα λαφυρα απο τις εκκλησιες της Κωνσταντινουπολης τα οποια εφεραν οι γαλλοι βασιλεις-σταυροφοροι τα οποια καταστραφηκαν κατα τη διαρκεια της γαλλικης επαναστασης.
Δε μπορει κανεις λοιπον να συγκρινει τις συλλημενες εκκλησιες με ασυλλητες.
Το 4 ελπιζω να το γραφεις για πλακα!
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
Ok..κατάλαβα..αν συνεχίσω θα με φάτε!!
Να πω απλά κλέινοντας ότι είχα σκοπό να μείνω μερικές ώρες στο Παρίσι (δλδ tour bus ή βόλτα με πλοίο)..αλλά τελικά η δουλεία μου τελείωσε νωρίτερα..όποτε είμαι αρκετά απροετοίμαστη για περιήγηση στο Παρίσι.
ΕΡΣΗ μου είχα σκοπό να πάω μόνο στην πτέρυγα με τα Ελληνικά κ τα Αιγυπτιακά.Στο σαιτ που μπήκα κ χθες δεν πρόσεξα να δω ποιες αίθουσες είναι κλειστές. Όσο για τη σύγκρηση που λες..έχεις δίκιο..όμως (ως αδιάβαστη..κ τρεχάτη) είπα μόνο αυτό που σκέφτηκα όταν μπήκα στην εκκλησία. Σαφώς κ δεν έχει τα έργα τέχνης που βλέπεις στο Τολέδο όμως οι χαι-τεκ αίθουσες εξομολόγησης, οι πάγκοι με τους Η/Υ και τα ακουστικα (σαφώς για τουριστικους λόγους), τα κεράκια 5Ε και 2Ε..ε κάτι αρνητικό μου έκαναν..κι αρνητικό να μην είναι..σίγουρα δεν είναι ενθουσιώδες όπως περίμενα.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οντως δεν μπορεις να νοιωσεις καμια μυσταγωγια οταν παραδιπλα γινεται ο χαμος. Αυτο που περιγραφεις το ενιωσα στον Αγιο Πετρο που ειναι και τιγκα στο εργο τεχνης! Πολυ ωραιο ηταν αλλα εμενα μου φανηκε περισσοτερο ανακτορο παρα εκκλησια με μια καποια μυσταγωγικη ατμοσφαιρα. Εμενα παλι μου τη σπανε αγριως το ηλεκτρικα κερακια!
Και που να πηγαινες στην εκκλησια Saint Sulpice: Εκει εχει δυο πινακες του Delacroix τους οποιους ομως για να τους δεις πρεπει να βαλεις κοποιο νομισμα σε μια σχισμη και τοτε αναβει το φως το οποιο ομως πολυ συντομα σβηνει και σε ξανα αφηνει στο σκοτος και στο ερεβος. Ευτυχως ομως που ολοενα ερχονται τουριστες να δουν αυτους τους πινακες οποτε και παντα καποιος ριχνει τον οβολο του στην σχισμη και ετσι ξανα αναβει το φως! Γυφτια!!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.316
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Παιδιά, φοιτητές και άλλοι εργαζόμενοι κανονίστε ημερομηνία όποια εσείς θέλετε. Εμείς δεν έχομε πρόβλημα.

Marizaki μάλλον είδες το Παρίσι από λάθος "γωνία".
Στη Notre Dame έχω μπει μερικές φορές αλλά αυτή που θυμάμαι περισσότερο ήταν μια παραμονή Χριστουγέννων.
Μόνο προσκυνητές στην εκκλησία, πλήρης ησυχία, και το αρμόνιο έφερνε μια ουράνια μελωδία που μαζί με το ύψος και την επιβλητικότητα του ναού, όχι δίχως δυσκολία, σου έφερνε μια θρησκευτικότητα και πνευματικότητα και σου έδειχνε την ατομική μηδαμινότητα μπρος το μεγαλείο του Θεού. Αυτό ήταν που επιδίωκε η Παπική εκκλησία μέσω της κατασκευής των μεγαλοπρεπών γοτθικών ναών που έτειναν στον ουρανό.
Έτσι, η μη ύπαρξη διακόσμησης, κάτι που εμένα δεν μου έλειψε εκεί, σένα οικοδόμημα παγκόσμιας τέχνης δεν αποτελεί πρόβλημα, και μάλλον το αντίθετο: θα αποτελούσε πρόβλημα της αρχιτεκτονικής ανάδειξης του.
Στην πόλη εδώ που μένεις υπάρχουν δυο περιπτώσεις όμοιες.
Ο ναός της Παναγίας των Σταυροφόρων, και ο Άγιος Τίτος. Όχι βέβαια τελείως γυμνοί... (για μας είναι αδιανόητο) αλλά με λίγες φορητές εικόνες μόνο σε συγκεκριμένα σημεία των τοίχων.

όσο για τ άλλα... θα τα πούμε από κοντά...:D
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
Ωχ..ωχ θα μου τα ψαλετε..:haha::haha:
Κι εγω ετσι πιστευω..λαθος γωνια..κ συνθηκες ισως..πρεπει να το παρω "αλλιως"

οκ..πειτε τελικη ημερομηνια;)
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ωχ..ωχ θα μου τα ψαλετε..:haha::haha:
Κι εγω ετσι πιστευω..λαθος γωνια..κ συνθηκες ισως..πρεπει να το παρω "αλλιως"
Marizaki μη μασας με το Παρισι.

Εγω θα σε καταλαβω.Τις 2 πρωτες μερες ημουν και γω πολυ αρνητικος με το Παρισι,μετα προσαρμοστικα και καλα ητανε.
Φυσικα ειναι προορισμος που για δευτερη φορα δεν ξαναπαω με τιποτα.
Μια και καλη.
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Μην βλασφημειτε,οταν μιλατε ορισμενοι για το Παρισι.Ευλαβεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.732
Μέλη
38.901
Νεότερο μέλος
udemeetim036

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom