Κροατία Κροατία και δαλματικές ακτές

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
83 χλμ ειναι η απόσταση κοτορ-ντουμπροβνικ...
(παλεψε το λιγο με το via michelin,ισως δε βαζεις σωστά τις χώρες...θα σε βοηθησει αρκετά στο σχεδιασμο των ταξιδιων σου:) )

σιγουρα θα σου έλεγα να μεινεις και στα δυο τουλάχιστον ένα βραδυ αν έχεις και δευτερο εγώ θα σου έλεγα να το προσθεσεις στο κοτορ αλλά αυτη ειναι λιγο υποκειμενική προτιμηση...θεωρώ ότι αν κάποιος έχει πιεσμένο προγραμμα μπορει να δει την παλιά καστροπολιτεια του ντουμπροβνικ σε μια μέρα ακόμα και κάνοντας μια πολύωρη στάση αν δεν μπορει να διανυκτερευσει...βεβαια καλά θα ήταν να μπορεσεις να αφιερωσεις λιγο χρονο για να το απολαυσεις περα από την καστροπολιτεια ,δεν θα χάσεις τιποτα σημαντικό αν δε δεις τιποτα άλλο...το κοτορ αλλά και η budva (πιο τουριστική αλλά αξιζει μια επισκεψη )είναι μέρη για να τα ευχαριστηθεις ....και με χαμηλοτερο κοστος;)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.041
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ευχαριστω κατα την γνωμη σας καλυτερα διαμονη κοτορ παρα ντουμπροβνικ? και ποσα χιλιομετρα ειναι ρωταω γιατι δε μπορω να το βρω στο αρτη πιθανων κανω κατι λαθος .
Χρειάζεσαι μια διαμονή τουλάχιστον και στο ένα και το άλλο.... Χιλιόμετρα δε θυμάμαι, δες στο viamichelin ή στο google maps...
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Kαμιά ιδέα για το πως να φτάσω Σπλίτ απο Θεσσαλονίκη,χωρίς δικό μου αυτοκίνητο και χωρίς αεροπλάνο.
Με τρένα και λεωφορεία...??
Πριν κάποια χρόνια είχα βρεθεί μέχρι το Dubrovnic (επέστρεφα από ανατολική Ευρώπη) και για την επιστροφή μου στη Ελλαδα πήγα μεσω Κωλοπετηνιτσας.. :haha: Λεωφορειο μέχρι Ζαγκρεπ, τρένο για Βελιγραδι και τρενο για Θεσ/κη.
Αν έχεις ορεξη για περιπετεια και χαλαρο ταξίδι χωρις να σε πιέζει ο χρονος, καν'το!!! αλλιως δεν στο προτείνω...
εναλλακτική και πιο χαλαρή διαδρομή αυτή του Taver με τα καραβια..
 

golfromeo

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
την καλησπερα μου σε ολη την ομορφη παρεα και συγχαρητηρια για την ιδεα της δημοσιοποιησης των ταξιδιωτικων εμπειριων σας. Ξεκινω με μια ερωτηση σε οτι αφορα την εισοδο σε χωρες των δαλματικων ακτων οπως μαυροβουνιου και κροατιας και την εισοδο με αυτοκινητο απο σκοπια και σερβια, αν ειναι επιτακτικο να υπαρχει διαβατηριο η αν αρκει η επιδειξη μιας νεας ταυτοτητας. Σας ευχαριστω πολυ
 

sir-elric

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Μολις επεστρεψα.
Θα αρχισω απο αυτα που ηταν πραγματικα μοναδικα. το πρωτο ηταν οι λιμνες στο εθνικο τους παρκο στο πλιτβιτσα (plitvicka national park) και το το τοπιο και ο τρόπος που το περιδιαβαινεις ειναι μοναδικα. για να το δεις ολο ομως θες μια μερα γεματη. το δευτερο που δεν πρεπει να χασεις με τπτ ειναι φυσικα το ντουμπροβνικ(dubrovnik), το οποιο ειδικα με το που θα νυχτωσει (γιατι οι ορδες των τουριστων δημιουργουν μια απιστευτη βαβουρα το πρωι ειδικα εαν εχει πανω απο 1 κρουαζιεροπλοιο) είναι μοναδικα ομορφο και ταξιδιαρικο. Τελος το μοσταρ (για οποιον του αρεσουν τα ανατολιτικα) ειναι μια καλη επιλογη, επεισης και εκει το απογευμα που ηρεμουν τα πραγματα και πεφτει ο ηλιος μπορεις να απολαυσης τις γεφυρες και τα τεμενοι του.

Συμπαθητικα θα πω οτι ηταν με σειρα προτιμησης το λογκρουμ (το νησακι απεναντι απο το ντουμπροβνικ)το οποιο θελει καμια ωριτσα να το γυρισεις πριν την πεσεις για μπανιο (απο βραχια ). Τρογκιρ μια κλασικη μεσαιωνικη(!!) πολη, το ζανταρ,(μια απο τα ιδια με το τρογκιρ στο ποιο μεγαλο του), το κοτορ (οπως και τα προηγουμενα, απλα εισαι στο μαυροβουνιο ). κοινος εαν ειστε σε road trip δεν χανεται κατι να σταματησετε να τα δειτε, εαν ειστε σε γκουπ και ειναι μονοημερες σκεφτητε το διπλα. εαν εχετε δει ηδη το ντουμπροβνικ :rolleyes:

αδιαφωρα: Cetinje και η μπουτβα. το μεν πρωτο ειναι μια συμπαθεστατη πολη που θα μπορουσες να συναντησεις στην αυστρια- στην γερμανια. η δε μπουτβα ειναι ενα παραθεριστικο κεντρο με ενα ομορφο καστρακι μια μικρη παραλια με αμμο που γινεται ΠΑΝΙΚΟΣ(εαν ειστε τπτ μαντραχαλαδες μονοι εδω ειναι το μερος που πρεπει να μεινετε).

ΔΕΝ ΠΑΣ: στο σπλιτ. εκτος εαν σαρεσει κατι σαν μεταξυ ραφηνας και ηγουμενιτσας. το παλατι του μαξιμιλϊανου ειναι μια στοα με πλανωδιους (ναι οπως το γραφω) και μια εκλησια που δεν μπορουσε να μπει το εταίρων ήμισυ γιατι φοραγε τυραντακι (ειναι γενικο το προβλημα)

Γενικος περι κροατιας

Ειναι 20-30% φθηνοτερα απο την ελλαδα σε ολα εκτος ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. το οποιο θα ακριβοπληρωνεις (απο 1 ευρο μεχρι 2.60 στο αεροδρομιο του ντουμπροβνικ). επεισης οτιδηποτε μεσα στο ντουμπροβνικ θα το βρειτε ακριβα ειδικα στον κεντρικο δρομο.

Δεν υπαρχουν παραλιες στα δικα μας τα προτυπα: βραχος-σκαλα, εξεδρα-προβλητα, αυτα ειναι κατα 90% οι επιλογες αντε στο ξενοδοχειο να βρεις λιγο χαλικακι. τα νερα τους ειναι καθαρα σε χρωματακι προς το βαθυ πρασινο (κατα βαση). εγω παντως μια χαρα της βολευτηκα τις σκαλιτσες τους.

Οι κροατες: σοβαρους, ευδιαθετους και ευγενικου θα τους χαρακτηριζα. προσπαθουν να βγαλουν οτι μπορουν απο τον τουρισμο (για αυτο σε καθε εκκλησια εχει εισοδο). οι κυριες θα εχετε προβλημα εαν φορατε κοντα σορτσακια και ανοικτα ντεκολτε στις εκκλησιες

Λιγα πραγματα για το ταξιδιωτικο και το προγραμμα:
πηγα με το famous σωτηριου travel

εγραφε: ζανταρ-ντουμπροβνικ ειναι στην πραγματικοτητα beograd & cavtat. αντιστοιχα 30 λεπτα μακρυα. για το μεν ζανταρ δεν σε νοιαζει και πολυ γιατι το μπεογραντ ειναι μια συμπαθητικη αλλα το μιση ωρα μακρυα απο το ντουμπροβνικ σε χαλαει καπως. εχει βεβαια πλοιαρια και λεωφορια που σε πανε (45΄και 30΄λεπτα αντιστοιχα) και ειναι μια συμπαθητική παραλιακη πόλη το σταβτατ αλλα και παλι.

μερα 1τη: το μεγαλο ταξιδι
προσγειωνεσαι νωρις νωρις το πρωι στο ντουμπροβνικ και ξεκινας το μεγαλο ταξιδι ολο αγωνια για το αγνωστο που θα αντικρισεις. αφου διασχισεις την μιση κροτια και μετα απο κανα 3ωρο+ θα φτασεις στο μαγευτικο σπλιτ. ωσπου να ξεπερασεις το σοκ θα κατσεις καπου να φας μπας και στανιαρεις με την ελπιδα οτι ειναι οτι χειροτερο θα δεις στην εκδρομη (ειναι, αλλα εκεινη την ωρα δεν τον ξερεις). αφου φας συνεχιζεις να διασχιζεις την κροατια, οχι για πολυ ομως γιατι μετα απο καμια ωρα θα φτασεις στο τρογκιρ. εκει θα αναπτερωθει το ηθικο γιατι ειναι μια γλυκια μεσαιωνικη πολη. τελικα κατα τις 6 (+2 αναλόγως της κινησης) θα φτασεις στο ξενοδοχειο. σε αυτο που εμεινα εγω ηταν πολυ καλα (adriatic) στο ilirija που εμειναν οι υπολοιποι του γκρουπ ηταν αρκετα καλα και τα δωματια και το φαγητο τους.

μερα 2ρη: για να δουμε τι θα δουμε
Ετσι ξεκινησα το πρωϊ και τελικα μου βγηκαν τα ματια. την δευτερη μερα πας λιμνες ειναι πανέμορφα. αλλα θα προλαβεις να δεις μονο το κεντρικο συμπλεγμα στις 3-4 ωρες που σε αφηνουν. ολα αυτα για να σε πανε στο ζανταρ.:mad:

Μερα 3τη: μεγαλη εξοδος.

αφηνεις το μπεογκραντ και πας για ντουμπροβνικ (ΤΣΑΒΤΑΤ). δηλαδη θα διασχισεις παλι την μιση κροατια. θα κατσεις στο ντουμπροβνικ κανα 2ωρο ετσι για να το δεις (αν φτασετε μετα τις 5 και πριν τις 6 και δεν εχει ουρα ειναι καλη στιγμη να δειτε τα τείχη).φτανεις στο ξενοδοχειο. το ξενοδοχειο που μειναμε εμεις ειναι το croatia (Hotel Croatia - Luxury Hotel Croatia - Cavtat - Dubrovnik, Croatia) το οποιο ειναι παρα πολυ καλο, αλλα συνηθως δεν κλεινει εκει ο σωτηριου αλλα στο αλμπατρος το οποιο δεν εχω ιδεα (δεν τρελαθηκα κιολα οταν το ειδα απεξω).

Μερα 4ρτη
Η καθεσαι ξενοδοχειο ειτε πας μοντενεγκρο: ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ξεκουραστητε καλητερα, δεν προκειται να χασετε κατι φαντασμαγορικο. επεισης μπορειτε να πατε ντουμπροβνικ ή στα νησακια γυρω γυρω (ειτε μενεις στο κροασια ειτε στο αλμπατρος τα ιδια καραβακια περνανε).

Μερα 5τη η ομορφια
εαν εχεις παει μοντενεγκρο και δεν εχεις παθει νευρικο κλονισμο πας μια πολυ ωραια εκδρομουλα στο ντουμπροβνικ για να δεις μουσεια, εκλησιες και απενταντι στο λοκρουμ. καλη εκδρομουλα αυτη αλλα εγω θα καθομουν κανα 4ωρο πανω στο νησι και μετα θα πηγαινα στο ντουμπροβνικ. τωρα σε αφηνουν σκαρτο 2ωρο. το βραδυ εαν ο ξεναγος σας δεν ειναι σαπιλας θα κανονισει να πατε το βραδυ ντουμπροβνικ το οποιο ειναι κατι που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ. οχι για την νυχτερινη ζωη του ( κανα 2-3 μπαρακια εχει ολα κιολα) γιατι τοτε φαινεται ποσο ομορφο ειναι. τωρα εαν θελετε να πιειτε κιολας....κουβαδακι sex on the beach.

μερα 6τη η χαλαρωση
ειναι η ελευθερη μερα σου! ολε. τρεχα στο ντουμπροβνικ να το ξαναδεις και να δεις οσα μουσεια εκκλησιες, καστρα δεν προλαβες να δεις

μερα 7τη το τελος

ειτε καθεσαι και αραζεις ξενοδοχειο αφου εχεις κανει check out ειτε πας μοσταρ και τα δυο ειναι ωραιες επιλογες αναλογα τα κεφια και τις δυναμεις.

το προγραμμα πασχει εχει βαλει πολλα και ακυρα πραγματα μαζι! στο σπλιτ δεν υπαρχει λογος να πας και οι 3 ωρες στην λιμνη ειναι λιγες και αμαρτια.
Δεν ξερω τι γινεται με αλλους ξεναγους που δεν ξερουν τοσο καλα την δουλεια και δεν τους κοβει τοσο πολυ οσο ο κυριος αντωνης που ειχαμε εμεις. οποιος το ψιλομαζευε το τραγικο το προγραμμα.

εαν ο σωτηριου κλεινει κροασια και ilirija+adriatic με τελικη 600 ευρω ΠΗΓΑΙΝΤΕ. Μην πατε μαυροβουνιο και ολα θα ειναι καλα.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πολύ χρήσιμη η αναφορά σου sir-elric, ευχαριστούμε.
 

greekwolf

Member
Μηνύματα
147
Likes
26
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip America
Θα ήθελα την βοήθεια σας...το καλοκαίρι θα κάνω interrail και ένα μέρος του ταξιδιού θα είναι στην Κροατία. Οι μέρες που βγαίνουν για να μείνω εκεί είναι 5. Οι 2 θα είναι Zagreb και μένουν 3 τις οποίες λέω να τις μοιράσω 1 μέρα Split και 2 Ζadar. Εσείς τι λέτε? Θα προτείνατε να έμενα 3 μέρες σε μία από τις 2? Ποία πόλη έχει να προσφέρει τα περισσότερα...και φυσικά τις καλύτερες παραλίες?
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.041
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θα ήθελα την βοήθεια σας...το καλοκαίρι θα κάνω interrail και ένα μέρος του ταξιδιού θα είναι στην Κροατία. Οι μέρες που βγαίνουν για να μείνω εκεί είναι 5. Οι 2 θα είναι Zagreb και μένουν 3 τις οποίες λέω να τις μοιράσω 1 μέρα Split και 2 Ζadar. Εσείς τι λέτε? Θα προτείνατε να έμενα 3 μέρες σε μία από τις 2? Ποία πόλη έχει να προσφέρει τα περισσότερα...και φυσικά τις καλύτερες παραλίες?
Αξίζει τον κόπο να κατέβεις και πιο κάτω (Dubrovnik) αν μπορέσεις... ή και να πας σε κάποιο από τα νησιά της χώρας. Αλλιώς οι μέρες που δίνεις είναι ΟΚ.
 

greekwolf

Member
Μηνύματα
147
Likes
26
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip America
Το ξέρω πως μια επίσκεψη στο Dubrovnik χρειάζεται αλλά είναι αρκετά δύσκολο κυρίως λόγω χρόνου! Προτείνεις τα νησάκια κοντά σε Zadar ή Split?
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ένα καλό site για να δεις τα νησιά είναι αυτό:

Islands of Croatia


Δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει πάντως να πας σε κάποιο νησί στον χρόνο που έχεις (ίσως και γιατί έχω συνδυάσει την έννοια νησί με το άραγμα). Πάντως αντίστοιχες παραλίες με τα νησία θα βρεις και στα παράλια της Κροατίας.

Τσεκαρε εναλλακτικά μήπως θες να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε κάποιο εθνικό πάρκο όπως το Plitvice Lakes National Park
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.026
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom