Νορβηγία Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας...

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Γράφω για να σε ευχαριστήσω , γιατί η ιστορία σου, βοήθησε εμένα και την σύζυγό μου πάρα πολύ στο ταξίδι μας στο Τρόμσο, κυρίως για την εταιρεία που διαλέξαμε και εμείς και είχαμε την τύχη να δούμε το βόρειο σέλας!! Ευχαριστούμε πολύ.
Αν βρείτε χρόνο γράψτε για το ταξιδι σας και φυσικα ανεβάστε φωτογραφίες Ευχαριστώ
 

gioske

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.090
Ονειρεμένο Ταξίδι
Θιβετ
Μαλλον και εμεις σε αυτη την εταιρεια καταληγουμε και σε μια ακομη (θα παμε μια μερα με την μια και μια με την αλλη). Επισης
διαβασα καπου οτι οι πιθανοτητες να το δεις αυξανονται στις πρωτες μερες της σεληνης. Τα μισα να πετυχουμε απο οσα πετυχατε (ειδικα τα χρωματα απο τις πρωτες φωτο) τυχεροι θα ειμαστε
Το εύχομαι από καρδιάς
 

Chara K

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Τελικά πόσα είναι τα πράγματα που οπωσδήποτε πρέπει να κάνει κάποιος πριν πεθάνει; 100, 200, 1000; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία τέτοια λίστα σαν έναν οδικό χάρτη προσωπικής ευδαιμονίας και αυτοβελτίωσης ή είναι ένα (ακόμα) καλυμμένο μαρκετίστικο κόλπο που θέλει τα λεφτά μας; Επειδή πάντα θεωρούσα πως κάθε ένας από μας ορίζει αυτά που θέλει να δει, να επισκεφθεί ή να κάνει στη ζωή διαφορετικά, δεν είχα πειστεί πως υπάρχουν παγκόσμια αποδεκτά σημεία αναφοράς. Ούτε είχα πειστεί πως κάθε φορά που εμφανιζόταν μπροστά μου μια τέτοια λίστα, δεν χρησιμοποιούταν σαν ένας κράχτης του μέσου για να τραβήξει την προσοχή μου.

Με τον καιρό κατάλαβα πως αυτού του είδους η αναζήτηση είναι ατελέσφορη και παράλογη, τουλάχιστον για μένα. Πάντα έβλεπα τον κόσμο σαν ένα μεγάλο σπίτι, με πολλά δωμάτια και εγώ ένιωθα πως ήμουν κλεισμένος στο υπόγειο. H μοναδική μου επιδίωξη εφεξής θα ήταν να ανοίξω όλες αυτές τις κλειστές πόρτες και να δω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ από τον υπέροχο κόσμο που είναι εκεί έξω. Σ’ αυτή την διαδρομή δεν μπορεί να υπάρχουν προτεραιότητες και δεύτερες θέσεις, δεν είναι άλλωστε αγώνας δρόμου αλλά μαραθώνιος. Και η μεγαλύτερη ικανοποίηση σε έναν μαραθώνιο είναι πάντα η συμμετοχή και αν τα καταφέρεις, ο τερματισμός.

Έχω κάνει αρκετά ταξίδια. Για κάποιους αυτή η συγκομιδή παραστάσεων και εμπειριών είναι ήδη εντυπωσιακή, για πολλούς εδώ στο travelstories.gr απλά στοιχειώδης. Για μένα, αρκετά ικανοποιητική και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον. Ταυτόχρονα με το ταξίδεμα, αναπτύχθηκε και μία έτερη αγάπη που ενίοτε λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία. Η αγάπη για την ταξιδιωτική φωτογραφία. Ο σκοπός λοιπόν εδώ και μερικά χρόνια αναβαθμίστηκε τρόπον τινά. Θα έπρεπε τις ομορφιές αυτού του κόσμου να τις καταγράψω και με τον φωτογραφικό φακό, και μάλιστα όσο το δυνατόν καλύτερα. Ίσως κάποιος ρωτήσει, τί είναι η ταξιδιωτική φωτογραφία; Κατά τη γνώμη μου είναι το αμέσως επόμενο εξελικτικό στάδιο από την απλή snapshot, όταν αρχίσεις να «ψάχνεις» το θέμα σου από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όταν αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο να φωτογραφίζεις απ’ ότι συνήθως. Και φυσικά, όταν συλλέγεις φωτογραφικές πληροφορίες για το μέρος που θα επισκεφθείς πριν από οτιδήποτε άλλο, όπως εστιατόρια, μπαρ, διαμονή, εισιτήρια :).

Τα υποψήφια θέματα λοιπόν είναι ανεξάντλητα, απεριόριστα. Κανονικά θα έπρεπε να είμαι υπομονετικός, μεθοδικός και να εύχομαι να έχω την δυνατότητα να επισκεφτώ και να δω όσα γίνεται περισσότερα από αυτά. Όμως είχα την αίσθηση ότι όσα και αν έβλεπα στη ζωή μου κάτι θα μου διέφευγε, κάτι θα ξεγλιστρούσε μέσα από τα χέρια μου. Αυτός ο φόβος επιβεβαιώθηκε όταν πριν καιρό ξαναείδα φωτογραφίες αυτού του κάτι, με την ματιά του ενθουσιώδη - ερασιτέχνη φωτογράφου. Από τη φύση του φευγαλέο και απρόβλεπτο ανέτρεψε όλα τα σχέδια και τα συμπύκνωσε στο εξής ένα, το οποίο έλαβε απόλυτη προτεραιότητα: Να δω και να φωτογραφίσω ένα ασύλληπτο φυσικό φαινόμενο, το Βόρειο Σέλας.
Διαβασα ολη την ιστορια και εχω να πω οτι ειναι απλα υπεροχη! Τελικα ολο το ταξιδι με τα παντα μεσα ποσο πηγε για το καθε ατομο; :)
 

NikGr

New Member
Μηνύματα
4
Likes
14
Δεν ξέρω πόσα μπράβο και ευχαριστώ να σου πω για την απίστευτη ανάρτησή σου που με συνάρπασε και με συγκίνησε αφάνταστα. Σου εύχομαι να ζήσεις πάρα πολλές ακόμα αξέχαστες εμπειρίες (και να τις ανεβάσεις φυσικά, είσαι ταλέντο τόσο στη φωτογραφία όσο και στη συγγραφή).
Υ.Γ. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος σκέψης σου σχετικά με όλα τα θέματα που κάλυψες, φωτογραφία, σχέση με τη φύση, το χρόνο, τα ζώα και τους ανθρώπους. Καλά ταξίδια:)✌
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.680
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom