Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

AlexFocus

Member
Παρασκευη εγω μπροστα σε αλλους απο εσας αισθανομαι ενα ταπεινο γατακι απο τη στιγμη που αρκετοι απο εσας εχετε γραψει χλμ. Αν και μου αρεσαν παντα τα ταξιδια τα ειχα "ξεχασει" (λιγο αδοκιμος ο ορος ... ) για αρκετα χρονια. Ξεκινησα, λοιπον, απο περυσι ενα δυναμικο backup και πηγα Πολη. Δεν την ειχα στα πλανα μου και πολυ κακως. Τετοια πολη με τη Βυζαντινη της ιστορια, τον εκδιωγμο του Ελληνισμου και ολα αυτα που αφησε πισω του, να παταει σε δυο ηπειρους και με τη θαλασσα να τη χωριζει σε τρια μερη, την ιδιοτυπη σχεση που εχουμε με τους Τουρκους, τα τζαμια και γενικα ολη αυτη την ανατολιτικη, εστω λιγο εως πολυ μπλεγμενη με τη δυτικη, ατμοσφαιρα και τα υπεροχα φαγητα της νομιζω οτι δεν θα βρω ευκολα.

Last edited:

delmem39718

Banned
Αυτο το Σαββατο το πρωι αναχωρω για την Πολη οπου θα μεινω 9 ημερες. Δευτερη φορα (ειχα παει περυσι τετοια εποχη) και ειναι λες και παω πρωτη φορα. Τοση αγωνια και νοσταλγια εχω να πατησω τα ιερα χωματα της. Εχω πινεζαρει σχεδον ολη την πολη στο γκουκλ μαπς και ειμαι ετοιμος για περπατημα μεχρι τελικης πτωσεως. Οταν γυρισω θα ανεβασω φοτος, σημειωσεις, εντυπωσεις κτλ.
Δεν ζηλεύω κανένα άλλο ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου όσο μια επίσκεψη στην πόλη ξανά και ξανά και ξανά.
Να περάσετε όμορφα.

PopiTakhs

New Member
Καλησπέρα, Αξίζει το εισητήριο για Αγ. Σοφία τώρα ή όχι. Έχω ακούσει ότι πλέον δεν βλέπεις τίποτα μέσα.
Για μια ωραία βόλτα στον Βόσπορο χωρίς φαγητό προτείνετε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία?
Φαγητό καλό ντόπιο όχι τουριστικό, που προτείνετε?

connosp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παντού!!!!
Καλησπέρα, Αξίζει το εισητήριο για Αγ. Σοφία τώρα ή όχι. Έχω ακούσει ότι πλέον δεν βλέπεις τίποτα μέσα.
Για μια ωραία βόλτα στον Βόσπορο χωρίς φαγητό προτείνετε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία?
Φαγητό καλό ντόπιο όχι τουριστικό, που προτείνετε?
Για κρουαζιέρα κοίτα εδώ https://sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/bogaz-turlari
για φαγητό εγώ στην περιοχή Sirkeci τρώω
Buyruk Esnaf Lokantası | 1980'den Bugüne | Lezzet Adresi | Osmanlı Mutfağı | Sirkeci Lokanta · Hoca Paşa, Hoca Paşa Sk. No:12 D:12, 34112 Fatih/İstanbul, Türkiye
αλλά να προτιμήσεις τις Lokandasi είναι τα τοπικά οικονομικά μαγειράδικα όπου τρώνε οι ντόπιοι. Πάντως δεν θα πεινάσεις, όπου και να γυρίσεις το μάτι σου θα βλέπεις φαγητά-γλυκά, μην πας στα τουριστικά. Mπορείς να δεις τιμές
Screenshot_2.png
Screenshot_4.png
Screenshot_5.png
.

panosch1979

Member
Μολις επιστρεψαμε απο 4 μερες στην Πολη. 2η φορα μεσα σε 2 χρονια. Φοβαμαι μην αρχισω να εθιζομαι. 😂😂😂😂 Ολα καταπληκτικα για ακομα μια φορα. Μειναμε στο ξενοδοχειο nena hotel, 5’ περπατημα απο Αγ. Σοφια. Το συστηνω ανεπιφυλακτα. Καταπληκτικοι ανθρωποι, πεντακαθαρο, κοντα στα βασικα αξιοθεατα και οικονομικο. Μετακινησεις με τραμ το οποιο βολευει παρα πολυ αρκει να μην πετυχαινεις γραμμες με πολυ κοσμο μεσα. Για οποιαδηποτε ερωτηση μπορω να βοηθησω, πολυ ευχαριστως.

annabell

Member
Επόμενο Ταξίδι
Προς αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Χάιλαντς, Σκωτία
Καλημέρα σε όλους! Θα είμαστε τέλος του μήνα Κωνσταντινούπολη παρέα 4 ατόμων και έχω λιγάκι μπερδευτεί... Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σε σχέση με τα αξιοθέατα...
Από ότι καταλαβαίνω, επίσημα site για την έκδοση εισιτηρίων δεν υπάρχουν σωστά? Βρίσκω πακέτα από το get your guide που είναι μια επιλογή για να γλιτώσουμε τις ουρές αλλά βρίσκω και ένα Istanbul epass το οποίο για 2 μέρες κοστίζει 165 ευρώ και υποτίθεται δίνει και ξενάγηση στα αξιοθέατα.
Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτό? Επίσης, αν δεν κλείσουμε τελικά με κάποιο από τα παραπάνω, πόσο χρόνο θα χάσουμε σε αναμονές για εισιτήρια άραγε? Υπάρχει κάποια αντίστοιχη εμπειρία μήπως??:rolleyes-80:

eleni16

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λίμνη Κομο
Καλημέρα σας!
Εμείς είχαμε συναντήσει μικρές ουρές, άντε να μας πήρε 10 λεπτά για να βγάλουμε εισιτήριο στο κάθε αξιοθέατο.
Αν είναι να κλείσετε από κάπου να προτιμήσετε το get your guide που είναι ασφαλές εφαρμογή και σαιτ.

annabell

Member
Επόμενο Ταξίδι
Προς αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Χάιλαντς, Σκωτία
Καλημέρα σας!
Εμείς είχαμε συναντήσει μικρές ουρές, άντε να μας πήρε 10 λεπτά για να βγάλουμε εισιτήριο στο κάθε αξιοθέατο.
Αν είναι να κλείσετε από κάπου να προτιμήσετε το get your guide που είναι ασφαλές εφαρμογή και σαιτ.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
το δεκάλεπτο δεν είναι τίποτα για αναμονή! Τι εποχή είχατε πάει?

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Έχουμε καμία πρόσφατη εμπειρία/μαρτυρία για τιμές σε εστιατόρια, street food, καφέ, μπαρ κλπ;

Για τα αξιοθέατα φαντάζομαι δεν έχει αλλάξει κάτι και παραμένουν εξωφρενικά πανάκριβα.

αντον

Member
Καλημέρα σε όλους! Θα είμαστε τέλος του μήνα Κωνσταντινούπολη παρέα 4 ατόμων και έχω λιγάκι μπερδευτεί... Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σε σχέση με τα αξιοθέατα...
Από ότι καταλαβαίνω, επίσημα site για την έκδοση εισιτηρίων δεν υπάρχουν σωστά? Βρίσκω πακέτα από το get your guide που είναι μια επιλογή για να γλιτώσουμε τις ουρές αλλά βρίσκω και ένα Istanbul epass το οποίο για 2 μέρες κοστίζει 165 ευρώ και υποτίθεται δίνει και ξενάγηση στα αξιοθέατα.
Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτό? Επίσης, αν δεν κλείσουμε τελικά με κάποιο από τα παραπάνω, πόσο χρόνο θα χάσουμε σε αναμονές για εισιτήρια άραγε? Υπάρχει κάποια αντίστοιχη εμπειρία μήπως??:rolleyes-80:
Σε όλα τα αξιοθέατα υπάρχουν ταμεία από όπου μπορείς να κόψεις εισητηρια σε καλύτερη τιμή από το get your guide.
Όχι με μεγάλη διαφορά 3-4 ευρώ λιγότερο .Αγία Σοφία νομίζω 25 ευρώ έχει.Με μαντήλα εάν χωθείς στο πλήθος που πάει να προσκυνήσει ίσως μπεις δωρεαν .
Η αναμονή δεν είναι μεγάλη ,ίσως μόνο στο Ντολμά Μπαχτσέ υπάρχει κανά 15 λεπτό.Μπλε τζαμί δωρεάν ,αλλά κλείνει κανά δίωρο το μεσημέρι, μάθε για τις ώρες .
Φαγητό-γλυκα έχουν γίνει πανακριβα ,ενώ πριν 5 χρόνια που πήγα για πρωτη φορα ,από τις τρεις συνολικά ,ήταν πολύ φτηνά ,αλλά λόγω υψηλου πληθωρισμού αυξάνονται υπερβολικά οι τιμές τους.
Κρουαζιέρα στο Βόσπορο μπορείς να πάρεις τα πλοία της γραμμής από Kabatas η Eminonou.
Διαμονή κοντά στην Ιστικλάλ η Ταξίμ η Γαλατά γιατί τα βράδυα εκεί θα κάνεις βόλτες
Οπωσδήποτε κιουνεφε να φας στα Mado

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.255
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ