Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Τώρα κάθεσαι και συγκρίνεις τον πληθυσμό μιας πρωτεύουσας και τον πληθυσμό μιας εκτεταμένης περιοχής που περιλαμβάνει ημιαστικό και αγροτικό πληθυσμό? Λες να ταξιδεύουν το ίδιο οι κάτοικοι των περιοχών που ατυχώς συγκρίνεις?
Η Θεσσαλονίκη είναι μια φοιτητούπολη αν μη τι άλλο, αυτό σημαίνει..ταξιδευτές ακόμη κ αν είναι low budget..
Επίσης δεν ξέρω αν εντόπισες το νέο είδος τουρισμού..τον μεταναστευτικό..άνθρωποι που πριν βιαστικά φύγουν κ άρον άρον απο αυτή τη χώρα επιλέγουν να ταξιδευουν κατα το δυνατό σε πιθανές χώρες ψάχνοντας το μέρος που θα συμπαθήσουν τόσο ώστε να ονομάσουν δευτερη πατρίδα.
Τέλος, είναι μια περιοχή με νεοπλουτους... ναι μεν πολλοί άνεργοι στην περιοχη αλλά κ πολλοί εισοδηματίες που πιστεύω πως αργά η γρήγορα θα μάθουν κ να ταξιδεύουν αν ήδη δεν έχουν τα ταξίδια λόγο υπαρξης.
Κ στιγνά να το δεις... ως αριθμούς τα 2 εκ.σε μια περιοχη οπου το κέντρο (Θεσσαλονικη) είναι εύκολα,φτηνά κ γρήγορα προσβασιμο απο σχεδόν όλη την περιφερεια καταλαβαινεις οτι εχει μια δυναμη τόση ώστε να γεμίζει την ryanair την easyjet κ οποια άλλη πάρει θάρρος κ δώσει την ευκαιρία στην περιοχή.
Γνώμη μου πάντα κ προέρχεται απο εμπειρικά στοιχεία..
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Οταν εμενα στη Βρετανια ειχα μιλησει με πολλους Βρετανους που ειχαν παει σε 20-30 χωρες χωρις να εχουν καποια αγαπη για τα ταξιδια (οπως εμεις ολοι). Μου ειχε κανει πολυ εντυπωση, μεχρι που διαπιστωσα το ποσο ευκολο ηταν γι αυτους - εκτος απο τους υψηλοτερους μισθους βεβαια. Μιλαμε για απευθειας πτησεις για σχεδον ολες τις χωρες της Κοινοπολιτειας και για δημοφιλεις προορισμους συχνοτητα δρομολογιων σαν να πηγαινεις με λεωφορειο. Οσο για το LON - NYC, πολλοι πηγαινανε για ΠΣΚ.
Νομίζω ότι οι Βρετανοί αγαπούν πολύ περισσότερο τα ταξίδια από τους Ελληνες και πηγαίνουν ακόμη και όταν έχουν πολύ λιγότερα χρήματα από εμάς.Το έχω ακούσει δηλαδή ότι το έχουν σαν θεσμό οι νέοι με το που τελειώσουν το σχολείο να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης έστω και αν μένουν σε hostels.Είχα γνωριστεί κάποτε και με μια Αγγλίδα στην Θεσσαλονίκη (που μου είπε κάτι παρόμοιο) που έκανε τον γύρο της Ευρώπης μόνη της.Μου είχε φανεί τόσο παράξενο αυτό το πράγμα τότε σε σχέση με τα Ελληνικά δεδομένα που νόμιζα ότι με κορόιδευε.

Εσυ που έζησες στην Αγγλία γνωρίζεις αν ισχύει κάτι τέτοιο;
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
nena;367172 [/quote said:
Τι ποσοστα εχουν οι εισοδηματιες και οι ανεργοι στη Β. Ελλαδα;Γιατι εγω ακουω οτι η ανεργια θεριζει,οπως παντου.Το πολλοι ανεργοι αλλα και πολλοι εισοδηματιες δειχνει,οτι τα ποσοστα ειναι σχεσον τα ιδια.
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
οι νέοι με το που τελειώσουν το σχολείο να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης ...
Εσυ που έζησες στην Αγγλία γνωρίζεις αν ισχύει κάτι τέτοιο;
Σωστοτατα. Μονο που λιγοτεροι κανουν το γυρο της ΰρωπης (εχουν ηδη παει στα περισσοτερα μερη), οι πιο πολλοι κανουν ενα μικρο γυρο υου κοσμου!
 

debb

Member
Μηνύματα
29
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
μοναχο-σαλτσμπουργκ
Ταξίδι-Όνειρο
island
στα ατομικα ταξιδια ομως τα πρακτορεια ποσο κερδος να εχουν πια?
οχι τα εκδρομικα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom