Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία

Πέρυσι στείλαμε στη Λαπωνία 3.000 άτομα, φέτος οι κρατήσεις είναι μόνο 60, λέει ο Σπύρος Γκίνης.
Δει δη χρημάτων και οι Ελληνες «κόβουν» τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Τα περιορισμένα οικονομικά των Ελλήνων «χτυπάνε» και τα ταξίδια στο εξωτερικό, που φέτος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εμφανίζουν πτώση από 30% έως και 60%.
Παράλληλα οι καταναλωτές ζητούν από τα ταξιδιωτικά γραφεία, στα οποία απευθύνονται για κράτηση, επιπλέον εκπτώσεις αλλά και άτοκες δόσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Γκίνη, του ομώνυμου ταξιδιωτικού γραφείου (είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού), «τα ταξίδια προς το εξωτερικό εμφανίζουν μείωση πάνω από 30% για τους κοντινούς προορισμούς που είναι και πιο οικονομικοί. Προς τους μακρινούς προορισμούς που το κόστος ξεκινά από τα 1.200 ευρώ το άτομο η πτώση είναι μεγαλύτερη του 50%».
Αναφέρει μάλιστα, για παράδειγμα, ότι πέρυσι μέσω του γραφείου του ταξίδεψαν προς Λαπωνία -κλασικός προορισμός των Χριστουγέννων- περίπου 3.000 άτομα. Φέτος μέχρι στιγμής οι κρατήσεις είναι για 60 άτομα…
Το φτηνότερο πακέτο για Λαπωνία – Φινλανδία ξεκινά από τα 940 ευρώ το άτομο για 7 ημέρες. Στην τιμή περιλαμβάνονται ξενοδοχείο με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια, η ξενάγηση.
«Η κρίση», συνεχίζει ο κ. Γκίνης, «έχει χτυπήσει όλους τους προορισμούς, ακυρώνονται πτήσεις τσάρτερ προς το εξωτερικό και συνεργαζόμαστε 2-3 ταξιδιωτικά γραφεία μαζί για να ''γεμίσουμε'' ένα αεροπλάνο».
Για τους μόνους προορισμούς που η ζήτηση παραμένει «ζωντανή» είναι προς Κωνσταντινούπολη, Κύπρο, Βουλγαρία, με τις τιμές για το 4ήμερο να διαμορφώνονται κάτω από τα 300 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνονται στην τιμή τα αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό και ξενάγηση.
Έφη Καραγεώργου
troktiko » Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό
 

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος της Γης
Νομίζω πως είναι αλήθεια η τρομερη μειωση, τουλαχιστον στα οργανωμενα ταξιδια. Αν κ πολυ αμφιβαλλω κ για οσους ταξιδεουν κατ αποκλειστικοτητα μονοι, κατα πόσο εξακολουθουν. Με γνωστο ταξιδιωτικό γραφείο πέρυσι πήγαμε παραμονη Πρωτοχρονιας Μαροκο κ το γκρουπ ήταν περίπου 30 άτομα. Φέτος με το ιδιο γραφειο είπαμε να πάμε Ιορδανία κ δεν ξερουμε αν θα γίνει καν η εκδρομη, μας εχουν σε αναμονη...Εχουν δηλωσει (μαζι με μας) 6 ατομα κ για να πραγματοποιηθει χρειαζονται τουλαχιστον 10. Ισως πει κανεις οτι το Μαροκο μπορει να ναι δημοφιλεστερος προορισμος σε σχέση με Ιορδανια, αλλα προσωπικα μου κανε εντυπωση.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Μήπως ξύπνησε ο κόσμος και απλά κλείνει μόνος του οικονομικά ταξίδια μεσω ιντερνετ αντι να χρυσοπληρώνει τα πρακτορεία? Σίγουρα υπάρχει μείωση δραματική αλλά ίσως να μην είναι οπως τα λενε.
Συμφωνώ απόλυτα!Πλέον με τη χρήση του ίντερνετ μπορεί ο καθένας μόνος του να οργανώσει το ταξίδι του οπότε έχει μειωθεί ούτως η άλλως ο κόσμος που ακόμη απευθύνεται σε πρακτορεία.Ήρθε και η κρίση και χειροτέρεψε τα πράγματα.Σίγουρα το ταξίδι δεν είναι εύκολο πια όταν δεν έχεις να καλύψεις τις βιοτικές σου ανάγκες οπότε αν σου περισσεύει κάτι σίγουρα δεν θα το δώσεις για τα υπερτιμημένα ταξίδια των πρακτορείων.Αν δεν αλλάξουν τακτική σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης κατ'εμέ!
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Εγω θα έλεγα απλά ότι οι κύριοι πελάτες των πρακτορείων που ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις μειώσεις μοισθων δεν τους μένει καθόλου χρήμα για να πανε και εκδρομές κυρίως ακριβές όπως η Φιλανδία
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Εγω θα έλεγα απλά ότι οι κύριοι πελάτες των πρακτορείων που ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις μειώσεις μοισθων δεν τους μένει καθόλου χρήμα για να πανε και εκδρομές κυρίως ακριβές όπως η Φιλανδία
ΔΕν ειναι μόνο οι δημοσιοι υπάλληλοι, αυτοι ειδαν τους μισθους τους απλα να μειωνονται. Σε πολλους ιδιωτικους υπαλληλους οι μισθοί εξαφανιστηκαν δια της απολύσεως. Υπολογίστε και την αβεβαιότητα όσων συνεχίζουν να εργάζονται, το χαρμάνι γίνεται εκρηκτικό και φυσικά τα ταξίδια γίνονται τελευταία προτεραιότητα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Σίγουρα τα ταξίδια έχουν μειωθεί στο σύνολό τους, αλλά ο κόσμος που ταξιδεύει μόνος του έχει τη μικρότερη μείωση νομίζω. Κάτι που αποδείχθηκε και στη μεγάλη έρευνα που τρέξαμε εδώ στο travelstories φέτος την άνοιξη.

Θα κάνουμε τις συγκρίσεις μας στην επόμενη που θα τρέξουμε πάλι το 2012. :)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Μήπως ξύπνησε ο κόσμος και απλά κλείνει μόνος του οικονομικά ταξίδια μεσω ιντερνετ αντι να χρυσοπληρώνει τα πρακτορεία? Σίγουρα υπάρχει μείωση δραματική αλλά ίσως να μην είναι οπως τα λενε.
Ε όχι και χρυσοπληρώνουν τα πρακτορεία... μην λέμε κι ότι θέλουμε... η μεγάλη πλειοψηφία των χριστουγενιάτικων οργανωμένων εκδρομών που οργανώνουν τα πρακτορεία είναι πάμφθηνες και σε κάθε περίπτωση φτηνότερες από την ατομική οργάνωση...

Μην απαξιώνετε παρακαλώ αν δεν ξέρετε τον ρόλο των γραφείων... είναι ένα τίμιο επάγγελμα, εξυπηρετούν πολύ κόσμο και βγάζουν ένα λογικό κέρδος... μην τα ισοπεδώνετε όλα... αν νομίζετε ότι τα μάθατε όλα κάνοντας πέντε ταξίδια στην Ευρώπη είσαστε γελασμένοι... εγώ π.χ σχεδόν όλα τα αεροπορικά μου εισιτήρια για μακρινούς προορισμούς τα βγάζω από πράκτορα... λέτε να μην μπορούσα να τα βγάλω μόνος μου από το net? εν γνώση μου δίνω είκοσι πέντε με τριαντα ευρώ παραπάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο σε περίπτωση στραβής...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Noμίζω ότι το άρθρο αναφέρεται στην πτώση στον αριθμό των ατόμων που ταξιδεύουν με πρακτορεία κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και όχι γενικά στην αύξηση ή μείωση του αριθμού των ταξιδιωτών. Με αυτό το δεδομένο και απαντώντας και στο σχόλιο της villi θεωρώ ότι η μείωση είναι υπαρκτή γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα και όχι γιατί φέτος συνειδητοποίησε ότι τα ταξίδια με γκρουπ είναι υπερτιμημένα. Άλλωστε κατά τη διάρκεια των γιορτών τα πρακτορεία προσφέρουν πολύ καλά και οικονομικά πακέτα (σα μεμονωμένος είναι από απίθανο έως ακατόρθωτο να βρεις πχ δωμάτιο στο Ροβανιέμι για την περίοδο των γιορτών ένα ή δύο μήνες πριν), απλά δεν υπάρχει πια αγοραστική δύναμη στον κόσμο.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Κατ'αρχήν αγαπητέ μου Traveller ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να απαξιώνει αν το κρίνει και κανεις δεν του το στερεί.Είναι προσωπική άποψη όπως και η δική σου άλλωστε και σεβαστή.
Και για να μην είμαι άδικη οφείλω να ομολογήσω ότι κάποια πρακτορεία μικρά κυρίως κάνουν καλή δουλειά και σαφώς εξυπηρετούν ένα μερίδιο ταξιδιωτών που δεν έχουν τα μέσα ή το χρόνο ή τη διάθεση στο κάτω κάτω να οργανώσουν μόνοι το ταξίδι τους.Αποδεδειγμένα πάντως κάποια και όχι όλα τα πρακτορεία έχουν υπέρογκες χρεώσεις π.χ φόροι αεροδρομίων για τους οποίους πολύς λόγος γίνεται.
Επίσης επειδή μου έχει συμβεί πάμπολλες φορές σε φάσεις που δεν είχα χρόνο να το ψάξω μόνη μου και απευθύνθηκα σε πρακτορεία,δεν υπήρχε η παραμικρή εξυπηρέτηση.Σε προωθούν σε πωλητές που δεν γνωρίζουν ούτε το ελάχιστο για το 95% των προορισμών που ''πουλάνε''!!!
Και όσο για τα αεροπορικά στα οποία αναφέρθηκες επειδή πάλι πρόσφατα μου συνέβει και νομίζω ότι εσύ με είχες προτρέψει απευθύνθηκα σε 5-6 διαφορετικά πρακτορεία για την αγορά αεροπορικών.Τα τρία από αυτά μου είπαν πως θα μου τηλεφωνήσουν κι ακόμη περιμένω,τα δύο μου είπαν ευθέως ότι πρέπει να αγοράσω ολόκληρο πακέτο ή έπρεπε έστω να ήμουν πελάτης τους στο παρελθόν και το 6ο πια που έδειξε κάποιο ενδιαφέρον στο τέλος μου είπε να το αγοράσω από το ίντερνετ γιατί δεν τους συμφέρει!!!Εκ των υστέρων έμαθα ότι για να πάρεις νορμάλ τιμή πρέπει να είσαι πελάτης τους χρόνια.
Και για να είμαστε ον τόπικ προσωπικά πιστεύω από όσα έχω βιώσει ως τώρα ότι η μείωση οφείλετε στο ότι οι ταξιδιώτες που ψάχνονται πια δεν θέλουν να έρχονται σε επαφή με ''άσχετους'' πωλητές ταξιδιών,ούτε με ψυχρές τηλεφωνήτριες μου μασάνε τυρόπιτα (ναι ναι μου έχει συμβεί και αυτό!!!) και σου απαντάνε μηχανικά.Γι'αυτό ξαναλέω και επιμένω ότι τα πρακτορεία πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να αφουγκραστούν τις αυξημένες πλέον απαιτήσεις του ταξιδιώτη και να φροντίσουν να αλλάξουν πρόσωπο για να ξανακερδίσουν πελατεία!Καθαρά αποψή μου και μακάρι να βρεθεί το πρακτορείο που θα μου αλλάξει γνώμη!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Noμίζω ότι το άρθρο αναφέρεται στην πτώση στον αριθμό των ατόμων που ταξιδεύουν με πρακτορεία κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και όχι γενικά στην αύξηση ή μείωση του αριθμού των ταξιδιωτών.
Διαβάζοντας το άρθρο νομίζω ότι αναφέρεται στη γενική μείωση των ατόμων που ταξιδέυουν με πρακτορεία και απλά αναφέρει ως παράδειγμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά επειδή είναι και η εποχή που ταξιδευει ο περισσότερος κόσμος ή μάλλον που ταξίδευε παραδοσιακά τα προηγούμενα χρόνια.Αν αντιλήφθηκα λάθος συγχωρήστε με.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.625
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom