Ιταλία -Κόρη πού πας? -Μάνα θα πάω στο Μιλάνο

urbanmara

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
4η μέρα

Σήμερα ουσιαστικά είναι η τελευταία μου μέρα στο Μιλάνο και θέλω να πάρω δωράκια για φίλους, να δω αυτά που δεν είδα και φυσικά να ξαναδώ έστω και απέξω το Duomo και να ευχαριστηθώ όσους περισσότερους καφέδες μπορώ.

Η μέρα ξεκίνησε με πρωινό ξύπνημα για να πάω στο διάσημο καφεκοπτείο Hodeidah, το οποίο βρισκόταν σχετικά μακριά. Ευτυχώς ήταν ανοιχτά, παρόλο που στο διαδίκτυο έλεγε ότι λόγω τοπικής αργίας μπορεί να είναι κλειστά. Η βόλτα μου ως εκεί ήταν και μια καλή ευκαιρία να δω το Μιλάνο εκτός τουριστικής ζώνης και ομολογώ ότι μ’άρεσε πολύ. Στο καφεκοπτείο ήπια τον πιο δυνατό και ωραίο καφέ που έχω πιεί έως τώρα στη ζωή μου. Πήρα τα δωράκια μου και επέστρεψα στο ξενοδοχείο να τα αφήσω.

View attachment 225028

Η επίσκεψη στο San Siro αναβλήθηκε για άλλη φορά, αφού υποσχέθηκα στον αδερφό μου ότι θα του πάρω το φούτερ της Inter που ήθελε από ένα μαγαζί στην πλατεία Duomo. Πλατεία Duomo λοιπόν, Παρασκευή πρωί και βγαίνοντας από το μετρό παθαίνω σοκ. Απελπιστικά πολύς κόσμος, ουρές ατελείωτες για να μπουν στο ναό. Όλη η πλατεία να είναι γεμάτη σε υπερβολικό βαθμό. Ας φάω τα panzerotti μου να συνέλθω σκέφτηκα. Αμ δε. 15’ περίμενα για να μπω. 4 διαφορετικές ουρές είχε που περίμεναν και έναν σεκιούριτι να ρυθμίζει την «κυκλοφορία».
View attachment 225029
Αφού κατάφερα να πάρω το πρωινό μου, κατευθύνθηκα προς το Castello Sforzesco που δεν είχα δει το εσωτερικό του. 5€ η είσοδος και πραγματικά είναι ατελείωτο. Πέρασα εκεί τουλάχιστον δύο ώρες, χωρίς να καθυστερήσω σε κάποιο έκθεμα. Βγαίνοντας βρέθηκα σε μια ανοιχτή αγορά και έκανα μια βόλτα ψάχνοντας μήπως βρω καμιά vintage κάμερα, φακό, φιλμ, κάτι. Δυστυχώς τίποτα.
Σειρά είχε η περιοχή Brera που ήθελα να την δω και το πρωί. Από τις πιο ωραίες και γραφικές και προσεγμένες περιοχές που είδα. Σήμερα το στομάχι ζητούσε ζυμαρικό. Ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι λοιπόν σήμερα και το απόλαυσα όσο τίποτα.
View attachment 225030
Επέστρεψα στην πλατεία Duomo για τις τελευταίες φωτό. Μπροστά από τα σκαλάκια μια μικρή μπάντα έπαιζε Χριστουγεννιάτικα και πραγματικά το ένιωσα σαν το πιο όμορφο αποχαιρετισμό. Να έχω θέα το Duomo και να ακούω Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Απόλαυση.
View attachment 225031
Επιστροφή στο ξενοδοχείο να αφήσω τα δωράκια και δε θα μπορούσα να μην πάω στην περιοχή Navigli. Ίσως να έφταιγε η ψυχολογία μου γιατί την επόμενη μέρα θα έφευγα, αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Σίγουρα το καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο όμορφα, αλλά πάνω από τα μισά μαγαζιά ήταν κλειστά, κόσμος δεν κυκλοφορούσε πολύς, οπότε πήρα ένα τελευταίο gelato και γύρισα στο ξενοδοχείο.



5η μέρα.

Η επιστροφή. Η πτήση ήταν νωρίς το πρωί, οπότε πήρα το λεωφορείο από τον Κεντρικό Σταθμό και έφτασα στο Malpensa. Ήπια δύο απανωτούς καφέδες και με έπιασε μελαγχολία αναλογιζόμενη τους καφέδες που θα έπινα από την επόμενη στην Ελλάδα. Οι πτήσεις σε γενικές γραμμές ήταν καλές, χωρίς απρόοπτα. Μόλις έφτασα Ρόδο, είδα και μια κλήση από την τροχαία πάνω στο αυτοκίνητό μου, οπότε ολοκληρώθηκε η «χαρά» μου που γύρισα…
Σας ευχαριστώ που διαθέσατε χρόνο να διαβάσετε και την δική μου ιστορία.
Καλησπέρα!
Πρόκειται ν πάω στ Μιλάνο τ Φλεβάρη. Έχεις τ καλοσύνη ν μου πεις που μπορούμε να κλείσουμε εισιτήρια για το μυστικό δείπνο;
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
188
Likes
436
Επόμενο Ταξίδι
......
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καραϊβική
Επίσημα απο εδώ: https://cenacolovinciano.vivaticket.it/eng

Bλέπω όμως οτι έχει μόνο για την 1η Φεβρουαριου, για κάποια άλλη ημερομηνία θα πρέπει να δεις σε τουριστικά site αλλά εκεί η τιμή θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
486
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη Αμερικη
Αν δεν έχει διαθέσιμες θέσεις στο επίσημο σάιτ να τηλεφωνησεις και να επιμένεις μέχρι να απαντήσουν. Εμένα μου απάντησαν την τριτη μέρα.
 

kallalex

Member
Μηνύματα
24
Likes
181
Επόμενο Ταξίδι
Λισαβόνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονια
Καλησπέρα!
Πρόκειται ν πάω στ Μιλάνο τ Φλεβάρη. Έχεις τ καλοσύνη ν μου πεις που μπορούμε να κλείσουμε εισιτήρια για το μυστικό δείπνο;
Καλησπέρα! Εγώ τα είχα κλείσει από το www.milan-museum.com Αλλά έχει περιορισμένες μέρες και ώρες διαθέσιμες. Από τις 5 μέρες που πήγα βρήκα μόνο μια μέρα και ώρα!! Ελπίζω να τα καταφέρετε και να περάσετε πολύ όμορφα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom