Κύθνος Κύθνος basics!

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
Kυθνος..το νησι με κυνηγαει χρονια τωρα..αλλα εγω παντα καταφερνα και του ξεφευγα..
δεν ξερω γιατι, αλλα η ιδεα του να το επισκεφτω, δεν με ενθουσιαζε..
τα τελευταια ομως 2 χρονια, ειχα ανοιχτη προσκληση για το νησι απο μια φιλη και ετσι σκεφτηκα "γιατι οχι?"!ομως πότε οι υποχρεωσεις της σχολης, πότε η δουλεια, παντα υπηρχε μια δικαιολογια!αυτο τον καιρο λοιπον, οι δικαιολογιες μας τελειωσαν και το πηρα πια αποφαση..την δευτερη εβδομαδα του σεπτεμβριου για 5 μερες θα πηγαινα κυθνο!!

πως μπορει να παει κανεις κυθνο??
ή απο λαυριο ή απο πειραια..
απο πειραια με το αδαμαντιος κοραης..σε 3 ωρες και κατι ψιλα θα ειστε στο νησι!το εισιτηριο κοστιζει περι τα 20 ευρω το ατομο (13 ευρω το φοιτητικο)!
απο λαυριο τα δρομολογια ειναι πιο συχνα..και ο χρονος ταξιδιου μολις 1,5 ωρα!το εισιτηριο κοστιζει 11-12 ευρω (φοιτητικο 9 ευρω)!

ας το ξεκαθαρισουμε εξ αρχης!στην κυθνο χρειαζεστε αυτοκινητο..τωρα, δικο σας ή νοικιασμενο, εσεις αποφασιζετε!
παντως το κοστος για να περασετε στο νησι το δικο σας αυτοκινητο ειναι απο λαυριο 40 ευρω!κοστος ενοικιασης δυστυχως δεν γνωριζω!καντε υπολογισμους πριν πατε, γιατι ειναι πολυ πιθανο να σας βγαινει μια η αλλη!

διαμονη..
οι επιλογες για μενα ειναι 2..χωρα ή μεριχας..
η χωρα ειναι πανεμορφη!αν ειχα επιλογη, εκει θα επελεγα να μεινω..
τα φιλοξενια studios μου φανηκαν ενδιαφερουσα περιπτωση λογω θεσης..
απο την αλλη αν θελετε να ξυπνατε το πρωι και να βλεπετε θαλασσα (ή για να ακριβολογω λιμανι), ο μεριχας πρεπει να ειναι η επιλογη σας!
εκει υπαρχουν πολλα δωματια (ενδεικτικα αναφερω τα δωματια "ρομαντζα", απλα, καθαρα και με ωραια θεα)!
μια αλλη εναλλακτικη ειναι η παραλια μαρτινακια (η πιο κοντινη παραλια στον μεριχα,σαν παραλια δεν λεει πολλα, αλλα σαν σημειο εξασφαλιζει ωραια θεα και ευκολη προσβαση στον μεριχα), οπου η villa elena προσφερει συμπαθεστατες μεζονετουλες με ομορφη θεα!

παραλιες..
το νησι διαθετει πααααααρα πολλες παραλιες..τις οποιες φυσικα σε 5 ημερες, με τον καιρο να "παιζει" μαζι μας, δεν καταφεραμε να επισκεφθουμε!για την ακριβεια, πηγαμε μονο στις πιο γνωστες και αφησαμε πληθος παραλιων για την επομενη φορα (τον μαιο με το καλο)!
να σημειωθει παρακαλω οτι ολες οι παραλιες του νησιου ειναι ανοργανωτες, χωρις ξαπλωστρες και πολλες απο αυτες χωρις καν αναψυκτηριο-καφετερια σε κοντινη αποσταση..
ετσι...

-τα μαρτινακια=> ειναι η πιο κοντινη παραλια στον μεριχα..μικρο κολπακι, συμπαθητικο, αλλα, σε ενα νησι με τοοοοσες επιλογες ο μονος λογος για να την προτιμησεις ειναι η αποσταση!

-επισκοπη=> και αυτη σχετικα κοντα στον μεριχα..ωραιοτατη παραλια, με αμμο και μια καφετερια/μπαρακι στην ακρη της!

-αγιος δημητριος => στο νοτιοτερο σημειο του νησιου βρισκεται αυτη η ησυχη παραλια..ευκολη η προσβαση με το αυτοκινητο!2 ταβερνακια βρισκονται εκει!

-αποκρουση => αν δεν κανω λαθος, ειναι η μεγαλυτερη σε εκταση παραλια του νησιου!ευκολα προσβασιμη με αυτοκινητο!ενα μικρο εκκλησακι την στολιζει και 2 ταβερνακια βρισκονται στις 2 ακρες της!
αυτη η παραλια με ενθουσιασε!


-κολωνα => σιγουρα η πιο ομορφη παραλια του νησιου (και οχι μονο..μια απο τις πιο ομορφες που εχω δει γενικως)!!2 παραλιες σε μια!θαλασσα απο την μια, θαλασσα και απο την αλλη και στην μεση μια λωριδα αμμου!!υπερθεαμα!1 ταβερνακι μονο υπαρχει στην παραλια και ενα εκκλησακι που στεκει πανω σε ενα λοφακι..
προσβαση..απο την παραλια αποκρουση ξεκιναει ενας κατσικοδρομος που φθανει μεχρι την κολωνα, ΑΛΛΑ η διαδρομη αυτη ενδεικνυται μονο εαν διαθετετε τζιπ!διαφορετικα, με θαλασσιο ταξι απο τον μεριχα και με 10 ευρω (πηγαινε-ελα) θα ειστε στον παραδεισο (στην παραλια ηθελα να πω!) σε 10 λεπτα!

-λουτρα => η περιοχη σαν περιοχη δεν λεει και πολλα..εχει ξενοδοχεια και ενοικιαζομενα, αλλα υποθετω πως απευθυνονται κυριως στις μεγαλυτερες ηλικιες..ουτε η θαλασσα αξιζει..αλλα..μια βουτια στην γουρνα με το ζεστο νερο και λιγη χαλαρωση στις καυτες πλακες ειναι ο,τι πρεπει!!μετα, μπορειτε να πατε σε κοντινη παραλια (πχ. σχοιναρι) και να απολαυσετε το μπανιο σας!

φαγητο..

μηλας =>στον αγιο δημητριο, επανω στην παραλια..
δοκιμαστε το σφουγγατο του (ειναι βραβευμενο), την στραπατσαδα και φυσικα αρνισια παϊδακια (τα κρεατα ειναι δικα τους)!

στεκι του ντετζη => στην χωρα..φατε του σκασμου, επιβαλλεται!!!σε υπεροχο σημειο, ομορφα διακοσμημενο!
προτεινω σαλατα του ντετζη (με διαφορα φρουτα μεσα), καπαροσαλατα, μανιταροπιτα και κοτοπιτα οπωσδηποτε και πατατου!!!

ταβερνα στην κολωνα =>δεν λεγεται ετσι, αλλα δεν θυμαμαι πως λεγεται.. ..ειναι παντως η μονη ταβερνα στην παραλια!με θεα φανταστικη!!
μαγειρευτα κυριως φαγητα!σε καθε περιπτωση, μην παραλειψετε να δοκιμασετε την πατατοσαλατα!

ο αραπης => στον μεριχα..με μαγειρευτα και πιατα της ωρας, πιτσες και ζυμαρικα..το φαγητο δεν ειναι συγκλονιστικο, αλλα ειναι καλο..οι μεριδες μεγαλες και χορταστικες και οι τιμες πολυ καλες!

η μεσσαρια=> ταβερνακι στην χωρα..καλη επιλογη, σε ωραιο σημειο, στην εισοδο της χωρας!μαζευει συνηθως πολυ κοσμο, μαζι με τον ντετζη ειναι τα πιο γνωστα εστιατορια της περιοχης!τα κρεατικα και εδω κυριαρχουν!


για ψαρικα..οι ντοπιοι συνιστουν "βυζαντιο" στον μεριχα..εμεις δυστυχως, δεν προλαβαμε να παμε!


ποτο..
το νησι δεν φημιζεται για την νυχτερινη ζωη του, αλλα με καλη διαθεση και ακομη καλυτερη παρεα θα περασετε σιγουρα τελεια!

αμμος => μπαρακι στον μεριχα..
για χαλαρο ποτο διπλα στο κυμα ή για πιο πολυ κεφι στο εσωτερικο του μαγαζιου!

rock castle (το καστρο των βραχων)=> περιοχη : μεριχας!
το μαγαζι τα σπαει!!rock καταστασεις, σε εναν χωρο πανεμορφο, χτισμενο με πολυ μερακι απο τον ιδιο τον ιδιοκτητη (εντελως rock και ο ιδιος), με κυριαρχο στοιχειο την πετρα!πιατο στα ποδια σας ο φωτισμενος μεριχας!
μεγαλη ποικιλια σε μπυρες και coctails!

remezzo =>περιοχη μεριχας..μπαρακι με χαλαρη μουσικη (ξενη μονο)!

ακρωτηρι => το club του νησιου βρισκεται στην ακρη του μεριχα..
φωτα θα βλεπετε απο νωρις, αλλα μην ξεγελιεστε..ο κοσμος μαζευεται αργα, πολυ αργα!!

ανωνυμο => μπαρακι στην χωρα..με τραπεζακια στα σοκακια!!

κουρσαρος => επισης στην χωρα..μια απο τα ιδια με το "ανωνυμο"!
παρειστικη ατμοσφαιρα!για χαλαρο ποτακι ο,τι πρεπει!

γλυκα..

βεγγερα => καφε/μπαρ στον μεριχα..κανει τις καλυτερες βαφλες!!

πανοχωρι => στην χωρα..θελετε γλυκα του κουταλιου??εδω θα τα βρειτε σε μεγαλη ποικιλια!


αξιοθεατα..

η παναγια η καναλα => περιοχη καναλα

οι αγιοι ακινδυνοι =>περιοχη μεριχας

το σπηλαιο της δρυοπιδας => περιοχη δρυοπιδα..δεν καταφερα να το επισκεφθω λογω ωραριου..next time όμως, ευελπιστω να τα καταφερω και να σας εχω εντυπωσεις!

Καντε έναν περιπατο στην δρυοπιδα!ειναι κεφαλοχωρι του νησιου, με τους περισσοτερους κατοικους μετα από την χωρα!

Τιπ..για πρωινο πηγαιντε σε φουρνο στον μεριχα ή στην χωρα και δοκιμαστε θερμιωτικες πιτες, κολοπια και πιταρό!!


συμπερασμα: το νησι ειναι κοντα, μαζευει λιγο κοσμο, οι τιμες κινουνται σε νορμαλ επιπεδα, το φαγητο πολυ καλο και οι παραλιες υπεροχες..τι αλλο θελετε???
 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μπραβο Latina! Μου εδωσες ιδεες! Εκει που ανησυχουσα οτι αρχιζω και ξεμενω απο κυκλαδονησια....
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η Κύθνος, την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση αλλά δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενική καθώς το νησί αυτό ήταν για μένα οι πρώτες μου εφηβικές διακοπές με φίλες! Χωρίς γονείς!! Είχα περάσει μαγικά! Δεν ξέρω πόσα έχουν αλλάξει από τότε αλλά η επισκοπή ήταν φοβερή όπως κι οι Κολώνες βέβαια δεν παίζονται (συμφωνώ πως είναι από τις καλύτερες παραλίες γενικώς όχι μόνο της Κύθνου), όπου κατάφερα να κάνω πέρυσι κάποιες βουτιές από φουσκωτό! Το remezzo το θυμάμαι, ήταν στέκι τότε όπως και το Ακρωτήρι το οποίο δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τώρα αλλά το θυμάμαι πολύ ωραίο! Ωραίος χώρος, διάθεση και μουσική, όλη η Κύθνος εκεί κατέληγε το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες...
Αχ τι μου θύμησες... Κι έχουν περάσει και τόσα χρόνια... κλαψ
 

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88
Κολώνα πας και με συμβατικό αυτοκίνητο, όχι με τζιπ απαραίτητα. Αρκεί να μην έρχεται από την άλλη πλευρά άλλος-οι. Εμένα με πέτυχαν δύο αμάξια ενώ ανέβαινα στην πρώτη ανηφόρα και το πήρα με την όπισθεν μέχρι το σημείο που φάρδαινε λίγο ο δρόμος.
 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος του κοσμου
Στην Κυθνο ειχα την ευκαιρια να κανω για πρωτη φορα καταδυσεις!
Για οποιον ενδιαφερεται ειτε ειναι εμπειρος, ειτε εντελως αρχαριος οπως ημουν εγω,
υπαρχει το καταδυτικο κεντρο στα Λουτρα.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Σε ευχαριστούμε πολυταξιδεμένη φέτος latina και αναμένουμε αφού ολοκληρώσεις το Σπετσόραμα, να γράψεις σε τρεις τουλάχιστον σελίδες τα βασικά του Πόρου. Ακου εκεί να γράφεις με την μια για την Κύθνο και για τον Πόρο που έχεις κάνει διατριβή τίποτα:bleh::bleh::bleh:.
Ο φίλος μας ο Traveller μετά από ένα σύντομο πενθήμερο στην αγαπημένη του Κύθνο, ετοιμάζει δεκαήμερο ταξίδι στον Πόρο και περιμένει αναλυτικές info:haha::haha::haha:
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
Σε ευχαριστούμε πολυταξιδεμένη φέτος latina και αναμένουμε αφού ολοκληρώσεις το Σπετσόραμα, να γράψεις σε τρεις τουλάχιστον σελίδες τα βασικά του Πόρου. Ακου εκεί να γράφεις με την μια για την Κύθνο και για τον Πόρο που έχεις κάνει διατριβή τίποτα:bleh::bleh::bleh:.
για ολα υπαρχει λογικη εξηγηση!η κυθνος με εξεπληξε ευχαριστα, γιαυτο και εγραψα με την μια γιαυτην!συν του οτι εψαξα στο φορουμ και δεν βρηκα καμια απολυτως πληροφορια για το νησι!

το σπετσοραμα το τελειωνω σιγα σιγα!ηλπιζα να πηγαινα φετος στο νησι και να σας εφερνα φρεσκα τιπς, αλλα φευ..

οσο για τον πορο, εχω γραψει κατα καιρους σε διαφορα θεματα προτασεις για διαμονη/παραλιες και φαγητο!ασε που φετος, η διαμονη μου εκει περιοριστηκε σε μολις 4 ημερες και χαρακτηριστηκε απο πρωτογνωρη ηρεμια..:roll:
μιας λοιπον και το νησι εχει πολυ ζητηση και το επισκεφθηκες φετος και εσυ, σε προτρεπω να γραψεις φρεσκα νεα και να ενημερωσεις τα μελη του φορουμ για τις περιπετειες που ειχες!!;)!!οχι τιποτα αλλο, αλλα πιστευω οτι πολλοι θα εχουν αντιμετωπισει αναλογες καταστασεις και δυστυχως οχι με την ιδια θετικη καταληξη!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
Κολώνα πας και με συμβατικό αυτοκίνητο, όχι με τζιπ απαραίτητα. Αρκεί να μην έρχεται από την άλλη πλευρά άλλος-οι. Εμένα με πέτυχαν δύο αμάξια ενώ ανέβαινα στην πρώτη ανηφόρα και το πήρα με την όπισθεν μέχρι το σημείο που φάρδαινε λίγο ο δρόμος.
οκ, ναι, ειναι το γνωστο που συμβαινει και με αλλες παραλιες (βλεπε μπαλο στην κρητη)!το προβλημα του δρομου σιγουρα δεν ειναι μονο το οτι ειναι στενος, αλλα και η κακη του κατασταση..απο εκει και περα ο καθενας αποφασιζει αναλογα με το κατα ποσο ενδιαφερεται ή οχι για το αυτοκινητο του να παει με αυτον τον τροπο ή με θαλασσιο ταξι!

πχ. φιλικο ζευγαρι που πηγαν στην παραλια με το καινουργιο τους αυτοκινητο, το μετανιωσαν!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
οσο για τον πορο, εχω γραψει κατα καιρους σε διαφορα θεματα προτασεις για διαμονη/παραλιες και φαγητο!ασε που φετος, η διαμονη μου εκει περιοριστηκε σε μολις 4 ημερες και χαρακτηριστηκε απο πρωτογνωρη ηρεμια..:roll:
μιας λοιπον και το νησι εχει πολυ ζητηση και το επισκεφθηκες φετος και εσυ, σε προτρεπω να γραψεις φρεσκα νεα και να ενημερωσεις τα μελη του φορουμ για τις περιπετειες που ειχες!!;)!!οχι τιποτα αλλο, αλλα πιστευω οτι πολλοι θα εχουν αντιμετωπισει αναλογες καταστασεις και δυστυχως οχι με την ιδια θετικη καταληξη!
Για τον Πόρο πλάκα πλάκα οι πληροφορίες είναι τόσο σκόρπιες που νομίζω ότι κάποια στιγμή οι φαν του νησιού πρέπει να μαζευτούμε και να γράψουμε από κοινού τις εμπειρίες μας και τις προτάσεις μας, ώστε να είναι κωδικοποιημένες.
Όσο για την περιπέτεια μου θα πρέπει κάποια στιγμή να τη δημοσιεύσω. Νομίζω ότι χρήζει αυτοτελούς ταξιδιωτικής ιστορίας με τίτλο Μην σταματάτε να διεκδικείτε το δίκαιο των αιτημάτων σας.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Μου δίνεις ιδέες για το επόμενο καλοκαίρι!:) Η Κολώνα φαίνεται υπέροχη! Τhanx for the tips και την ωραία ανάλυση!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom