Μπαρμπάντος Λάιβ από Καραϊβική

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Μόλις γύρισα από την Μαϊάμι beach στο Όιστινς. Το τάισμα των πουλιών είναι απόλαυση. Το μαυροπούλι (carib grackle) κρατάει την μύτη ψηλά και μόλις του ρίχνω καλαμπόκι το αρπάζει και πετάει στην φωλιά του. Οι λευκοσκαλίδρες (sanderling) με ανοιχτόχρωμα γκρι-κοκκινωπά φτερά δένουν αρμονικά με το χρώμα της άμμου που τρέχουν. Περιστέρια (wood doves) με καφε-πορτοκαλί χρώμα κάνουν μπούλινγκ στα υπόλοιπα πτηνα για να πάρουν την μερίδα του λέοντος.

Κατά το δειλινό θα δεις διάφορα: Δύο Μπαρμπαντιανοί, ένας με ράστα και ένας φαλακρός, έχουν χαράξει κύκλους στην άμμο και κάνουν διαλογισμό στο εσωτερικό. Μια μουσουλμάνα φοράει την μαντίλα, απλώνει το χαλί και κάνει προσευχές προς την Μέκκα. Μια λευκή μάνα προσέχει τα δύο μάυρα της κορίτσια (το ένα πιο μαύρο από το άλλο) για να μην τα πάρει το κύμα. Ένας τύπος με τον σωματότυπο και την αμφίεση του Μπολτ τρέχει στην άσφαλτο ξυπόλητος.

Χθες, κάνοντας ποδήλατο - σκεπτόμενος να έρθω όσο το δυνατόν σε λιγότερη επαφή με κόσμο - πέρασα από δύο (2) παράξενα νεκροταφεία. Στο πρώτο γινόταν κηδεία, με αρκετό κόσμο μέσα στην εκκλησία (με μάσκες) και συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου. Το πιο ενδιαφέρον ήταν ένα στοιχειωμένο μαυσωλείο στην αυλή. Κάθε φορά που βάζαν 2 φέρετρα μέσα και το σφραγγίζαν, τα φέρετρα είχαν μετακινηθεί από την αρχική τους θέση όταν το ξαναανοίγαν. Μπαίνοντας στο εσωτερικό είδα μια μια ρωγμή στο πάτωμα του μαυσωλείου, που με έβαλε σε υποψίες ότι ο ύποπτος μπορεί να είναι ένας ...σεισμός.

Το δεύτερο νεκροταφείο δεν είχε σταυρούς, αλλά μόνο παλούκια με ένα γραμμένο κωδικό. Και σε κάποιο σημείο μια ταμπέλα με τα ονόματα που αντιστοιχούν στους κωδικούς. Δίπλα μια εκκλησία, η οποία τιτλοφορούνταν non-denominational church. Πολύ προχώ.

Πέρασα και από το Κολέγιο του Κόδρινγκτον (4 Ευρώ είσοδος), ένα κομψό αποικιακό κτίριο ανάμεσα σε δέντρα και λιμνούλα. Ο Κόδρινγκτον, πρόγονος του "δικού μας" Κόδρινγκτον που κέρδισε τους Τούρκους στην Ναύπακτο, ήταν ιδιοκτήτης φυτειών με σκλάβους και μέσα στον κληροδότημα του άφησε μια Ελληνική ταμπέλα.


IMG_2411(2).JPG

Το στοιχειωμένο μαυσωλείο Chase Vault

IMG_2277(2).JPG

Το non-denominational νεκροταφείο με τον πάσαλο με τον κωδικό του νεκρού και το ευρετήριο στο βάθος.

IMG_2300(2).JPG

Η ταμπέλα του Κόδρινγκτον. Αυτά τα ευχάριστα για σήμερα.

υγ. α, μας ειδοποίησαν και για καρχαρίες ανοιχτά του νησιού.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Να διορθώσουμε στο προηγούμενο ποστ την Ναύπακτο σε Ναυαρίνο, μην μας πάρουν και με τις πέτρες. Είναι η δυσλεξία.

Έκανα μια επίσκεψη, που είχα κλεισμένη από καιρό, στο αποστακτήριο ρούμι Mount Gay. Κράτησε 2.5 ώρες (κόστος 33 Ευρώ) και περιείχε μια ομιλία και μια περιήγηση στα διάφορα μερή του αποστακτηρίου. Ο ξεναγός Τσεστερ είχε μεγάλο πάθος για το ρούμι, δεν ήταν τόσο politically correct, και χρωμάτιζε ωραία την φωνή του που μας κρατούσε σε ενδιαφέρον.

"Δίπλα σε κάθε εκκλησία υπάρχει πάντα ένα μπαρ ρουμιού (Ψιλοισχύει αυτό). Μόλις τελειώνει μια κηδεία οι γυναίκες κάθονται από έξω και θρηνούν τον μακαρίτη, ενώ οι άντρες τρέχουν κατευθείαν στο κοντινότερο μπαρ."

Μας είπε την ιστορία του Μπαρμπάντος παράλληλα με αυτή του ρουμιού. Πολύ διαφορετικό από τα άλλα νησιά των Μικρών Αντιλλών, καθώς δεν έχει ποτάμια. Το πορώδες κοραλλιογενές πέτρωμα φιλτράρει το νερό και το κάνει πολύ καθαρό (Αλήθεια, το νερό της βρύσης είναι εξαιρετικό). Μας δείξαν και τις μελάσσες, τα πηγάδια 100 μέτρων, τα ειδικά αποστακτήρια που φέρανε από την Σκωτία κτλ. και ήπιαμε και 4 ποτηράκια στο τέλος. (Εξαιρετικό το MOUNT GAY XO Triple Cask). Άξιζε τα λεφτά του, ειδικά γνωρίζοντας ότι είναι το παλαιότερο αποστακτήριο ρούμι στον κόσμο. Σε γεύση προσωπικά βρήκα το Κουβανέζικο ρούμι καλύτερο.

Να πούμε ότι έχω δει κάποια ψήγματα οικολογικής συνείδησης στους Μπαρμπαντιανούς καθώς όλες οι πλαστικές συσκευασίες φαγητού takeaway που έχω πάρει μέχρι τώρα είναι βιοδιασπώμενες. Και μεγάλο ποσοστό σπιτιών (όπως και το δικό μου) έχει ηλιακούς συλλέκτες στις σκεπές.

Ακόμα δεν πήραμε το αποτέλεσμα του τεστ covid. Είναι ελαφρώς αγχωτική η διαδικασία καθώς αν βγεις θετικός πρέπει να περάσεις 14 μέρες στις εγκαταστάσεις απομόνωσης του κράτους. Που είναι μακριά από την θάλασσα. Σήμερα πήγα μερικές βόλτες στην περιοχή, έκανα ποδηλατοκόντρες με τα παιδιά της γειτονιάς, χάζεψα τους σέρφερς και έπαιξα με το κύμα.

Πάντως παρά τα άγχη κάθε μέρα σκέφτομαι πόσο τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω είναι σαν να πέρασα από το μάτι της βελόνας πραγματικά



IMG_2450(1).JPG

Δοκιμάζοντας ρούμι στο Mount Gay.

IMG_2037(1).JPG

Μπαρμπαντιανά κατσίκια.

IMG_1483(2).JPG

Μπορεί να κοντεύουμε τα 40 αλλά τα κόμικς δεν κόβονται.
.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ωραία πράγματα, αν θες πες και δύο λόγια για το βιοτικό επίπεδο στη χώρα.
Ευχαριστώ. Θα σας πω όσα έχω συλλέξει μέχρι τώρα.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός του Μπαρμπαντιανού είναι 3000 Μπαρμπαντιανά δολάρια, που αντιστοιχούν σε 1,225 Ευρώ.
Η χώρα είναι πανάκριβη. Πολύ πιο ακριβή από Ελλάδα, και μου φαίνεται πιο ακριβή και από Η.Β. Ενδεικτικά: Τις προάλλες έδωσα στο μαρκετ 150 Μπαρμπαντιανά δολάρια (61 Ευρώ) για να αγοράσω υλικά για 2-3 βετζετέριαν φαγητά και ένα κρασί. Τα takeaway φαστ-φουντ φαγητά έξω ενδεικτικά: 30 Μπαρμπαντιανά δολάρια (12.25 Ευρώ) για μια φέτα ψάρι mahi-mahi με ρίζι, 38 Μπαρμπαντιανά δολάρια (15.50 Ευρώ) για μια μικρή πίτσα. 23 Μπαρμπαντιανά δολάρια (9.40 Ευρώ) για Κινέζικο γλυκόξινο κοτόπουλο. Όλα αυτά χωρίς συνοδευτικό ποτό. Μια φορά που έκατσα σε κανονικό εστιατόριο και πήρα μια σαλάτα και το πιο φτηνό κυρίως γεύμα, χωρίς ποτό έκανα λογαριασμό 82 Μπαρμπαντιανά δολάρια (33.50 Ευρώ). Το εισητήριο του λεωφορίου έχει φιξ τιμή: 3.50 Μπαρμπαντιανά δολάρια (1.45 Ευρώ), ανεξάρτητα διαδρομής. Και στο κρατικό λεωφορίο δεν δίνουν ρέστα.
Ο Μπαρμπαντιανός της μεσαίας τάξης ζει σε μικρή αξιοπρεπή μονοκατοικία. Έχει αυτοκίνητο μεταχειρισμένο εισαγώμενο από Ιαπωνία (λόγο δεξιοτίμονων και τις δύο χώρες) περίπου 3-4 ετών, και καλή μάρκα.
Η οικονομία βασίζεται στον τουρισμό γιατί δεν είχαν ποτέ φυσικούς πόρους. Τώρα με τον covid έχει πάθει μεγάλη ζημιά και τους έχει πιάσει όλους φόβος.
Το κόμμα που κυβερνάει έχει σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές, αν και υπάρχουν άλλα 2 κόμματα. Είναι κεντροαριστερό και η πρωθυππουργός φαίνεται πολύ ικανή. Την περνάω για άντρα κάθε φορά μιλάει στο ράδιο. :haha:
Οι νέοι άνθρωποι με προσόντα, αισθάνονται ότι συνθλίβονται από το σύστημα ή η χώρα είναι πολύ μικρή για να εξελιχτούν και φεύγουν μαζικά για μεγαλύτερες χώρες κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έχει μείνει καθόλου ταλέντο. Αυτό που έχουν μείνει εδώ και έχουν προσόντα, συνήθως κάνουν δουλειά για 2-3 διαφορετικούς ανθρώπους ο ένας.
Έχει δυο καλά νοσοκομεία. Ένα κρατικο και ένα ιδιωτικό.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Προτελευταία ζωντανή ενημέρωση από το νησί, καθώς η περίοδος των διακοπών οδεύει προς στο τέλος. Αν υπάρχει άλλη ερώτηση ή θέλετε να δείτε την λίστα με τα συνολικά έξοδα, πείτε μου να τα βάλω στο τελευταίο ποστ.

Σήμερα στην παραλία είχα απρόσκλητη παρέα. Μια χελώνα, με μήκος όσο περίπου ο βραχίονας μου κολυμπούσε αμέριμνη δίπλα μου και έτρωγε χορταράκια από τον βυθό. Κάθε λίγο έβγαζε το κεφάλι έξω για να ελέγξει (άραγε τι). Μετά, γυρνώντας στο δωμάτιο, ένας πράσινος πίθηκος με μακριά ουρά πήδηξε στα κάγκελα για να βγει από την αυλή μας.

Χθες έκανα μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα που με πέρασε από τα βορειότερα του νησιού, την επαρχία της St. Lucy, όπου είδα το πανοραμικό Cove Bay και θέα μεγάλου μέρους της ΒΑ ακτής. Ανάμεσα, αγελάδες να βόσκουν στην σαβάνα και σποραδικά εγκαταλελειμένους παλιούς μύλους ζαχαροκάλαμου.

Υπάρχει και ένα μέρος στο Μπαρμπάντος που είναι σχεδόν ζούγκλα. Βρίσκεται στα Ανατολικά και είναι εθνικό πάρκο. Στις παρυφές του πάρκου βρίσκεται το Barbados Wildlife Reserve. Με είσοδο 30 Μπαρμπανιανά δολάρια (12.25 Ευρώ) μπορείς να περιηγηθείς ελέυθερα σε δύο διαφορετικές φραγμένες εκτάσεις. Μέσα σε αυτές τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα. Μόλις μπήκα ήταν η ώρα του ταΐσματος. Γύρω από σταφύλια και άλλα φαγητά ήταν μαζεμένες μεγάλες χελώνες και πάνω στις χελώνες πατούσαν πράσινοι πίθηκοι και τρώγανε ή καυγαδίζανε μεταξύ τους. Επίσης είδα ελαφάκια, μεγάλες γαλοπούλες, παγώνια, πολύχρωμα πτηνά και άλλα. Στην δεύτερη έκταση είδα μια ομάδα 15 πιθήκων (βλέπε βίντεο) όπου με κυκλώνανε με μεγάλη περιέργεια, ενώ ο μεγαλύτερος περπατούσε καμαρωτός στο στενό μονοπάτι, μην κάνοντας άκρη για εμένα να περάσω.

Γενικώς έχει πολλά να κάνεις στο νησί τελικά.

IMG_2522(2).JPG

Βοσκή στην σαβάνα με ένα παλιό μύλο ζαχαροκάλαμου στο βάθος δεξιά.

IMG_2553(2).JPG

Ιερή η ώρα του φαγητού.

IMG_2608(1).JPG

Το ντοκιμαντέρ για τα χελιδόψαρα είναι τόσο ενδιαφέρον που τραβάει μια εξτρά επισκέπτρια.

υγ. Η κοπέλα βγήκε αρνητική στο τεστ και έτσι ησυχάσαμε όλοι.
 
Last edited:

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Χθες πήγα με την ντόπια παρέα μου στους βοτανικούς κήπους Hunte's gardens (12.25 Ευρώ). Πρόκειται για εντυπωσιακό βοτανικό κήπο με ποικιλία τροπικών λουλουδιών και προσεγμένη διακόσμηση-παγκάκια-απαλή μουσική σε μερικά σημεία. Ο τύπος έχει πάθος με την βοτανική και φαίνεται. Ασε που δεν έχει αφήσει διασταύρωση σε όλο το νησί που δεν έχει βάλει ταμπέλα για τον κήπο του. Παρ' όλο τον κορονοϊό ήταν αρκετοί άλλοι τουρίστες. Και μια πολύ φιλική γάτα.

Μετά πήγαμε στο Welchman Hall Gully (12 Ευρώ). Πρόκεται για την βάση μιας χαράδρας που δημιουργήθηκε από κατάρευση σπηλιάς. Γενικώς έχουν πολλές σπηλιές στο Μπαρμπάντος και καταρρέουν συχνά - μία πήρε και μερικά διαμερίσματα μαζί της. Ίσως το πιο αυθεντικό οικοσύστημα που είδα στο Μπαρμπάντος, πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία πανίδας και χλωρίδας με καλές επεξηγήσεις. Είδαμε και τα 'γένια' της τοπικής συκιάς, θέαμα που έδωσε μάλλον και το όνομά του στο νησί (γένια στα Πορτογαλικά). Στο τέλος ανεβήκαμε και σε ένα ψήλωμα και είδαμε το υπερθέαμα του προστατευμένου δάσους της Ανατολικής ανυψωμένης πλευράς του νησιού που καταλήγει σε ακτή με άγρια κύματα.

Σε αυτή την πλευρά έκανα και μερικές ποδηλατοβόλτες. Ειδικά η διαδρομή από το Martin's bay μέχρι το Batheshba σε χωμάτινο μονοπάτι δίπλα στην θάλασσα είναι προτεινόμενη. Βλέπεις πολλές παραλίες με χαλίκια και πέτρες σε παράξενα σχήματα που είναι σαν να αιωρούνται. Μου θύμισε μια τροπική βερσιόν του Πηλίου.

Τώρα ας δώσουμε και την λυπητερή, μια και την υπολογίσαμε. Πέρα από την ταρίφα κορονοϊού που ανέφερα την προηγούμενη φορά, τα κανονικά έξοδα ήταν τα εξής: (Ευρω) Αεροπορικά Λονδίνο-Μπαρμπάντος και πισω, συν την διαμονή και μεταφορά σε ξενοδοχείο έξω από το Χίρθοου σύνολο: 511.10. (Προσθέστε και τα αεροπορικά από Ελλάδα για Λονδίνο της αρεσκείας σας). Διαμονή 16 νύχτες σύνολο: 867.38. Μεταφορές (λεωφορεία, ενοικίαση ποδηλάτου για 2 εβδομάδες) σύνολο 238.00. Εισιτήρια για σημεία ενδιαφέροντος (μουσεία, κήποι κτλ.) 86.55. Κάρτα σιμ και δεδομένα: 34.31. Εστιατόρια: 171.57. Σουπερμάρκετ (+ψαραγορά) σύνολο 255.58. Ποτά: 20.66.
Σύνολο κανονικών εξόδων: 2185.19.

Αν βάλεις και την ταρίφα κορωνοϊού είμαι χοντρικά κοντά στο μπάτζετ των 2500 που είχα για Αφρική. Βέβαια τελείως διαφορετικό ταξίδι αυτό.


IMG_2685.JPG

Ο κήπος Hunte's με τα γένια (Barbados) της συκιάς στο βάθος.

IMG_2497(2).JPG

Το ανατριχιαστικό άγαλμα που βλέπεις σε ένα από τα πολλά roundabouts.

IMG_2359(2).JPG

Μια τυπική παραλία της Ανατολικής ακτής (Ατλαντικός).

---

Τελικά τι μου έμεινε από αυτό το ταξίδι;

- Οι Μπαρμπαντιανοί στην πρώτη επαφή σου βγάζουν κάτι το στριφνό σαν τους Άγγλους. Όμως είναι τελείως επιφανειακό. Λίγο μετά, αν σε εμπιστευτούν, είναι πραγματικά γλυκύτατοι και πολύ ζεστοί. Επίσης η χώρα τους σκοράρει πρώτη σε αρκετά στατιστικά (πχ. λιγότερη διαφθορά) στην περιοχή της Καραϊβικής.

- Το νησί έχει μεγάλη ποικιλιά ενδιαφερόντων. Απόλυτα highlights: η χαράδρα, η επίσκεψη στο αποστακτήριο και η Carlisle Bay και λιμάνι , δίπλα στο Bridgetown, που βλέπεις την ζωή των ντόπιων.

- Οι τυχαίες συναντήσεις με ζώα. Κολύμπι με χελώνα, πίθηκοι, μαγκούστες, βατράχια που σφυρίζουν - ο ήχος των Μπαρμπάντος κ.α. που είδα ποδηλατώντας ανάμεσα στις σαβάνες , τα δάση και στα coves..

- Παραλίες για όλα τα γούστα. Δεν ήταν αυτοσκοπός στο ταξίδι, όμως χρειαζόμουν λίγο παραλιοθεραπεία και ψαροθεραπεία ομολογουμένως. +Ο αέρας και το νερό του Μπαρμπάντος είναι πολύ καθαρά (λόγω trade winds και κοραλλογενές πέτρωμα αντίστοιχα)

- Τέλος ενδιαφέρον έχουν και τα πολλά Σκοτσέζικα τοπωνύμια και οι λευκοί απόγονοι των Σκοτσέζων indentured servants που ζουν ακόμα στο νησί. Οι πρώτοι σκάβοι εδώ ήταν Σκοτσέζοι και το νησί έχει το δικό του σχέδιο ταρταν. Επίσης θα καταργήσει την βασίλισσα ως αρχηγό του κράτους στην 55η επέτειο της απελευθέρωσης φέτος. Proud Barbados.
 

Konstantinoz

Member
Μηνύματα
157
Likes
285
Επόμενο Ταξίδι
Κουβα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκουαδορ,περου
Είχα σκόπιμα αφήσει ένα κενό στην δουλεία, καθώς τελείωνε ένα συμβόλαιο και άρχιζε ένα άλλο, αυτό τον χειμώνα. Το πλάνο ήταν ένα μεγάλο ταξίδι σε Ουγκάντα-Ρουάντα-Τανζανία-Κένυα. Δεν έγινε.

Κάποια στιγμή κλαίγοντας την μοίρα μου, όπως όλοι, τυχαία παρατήρησα ότι αρκετά νησιά των μικρών Αντιλλών είναι στους 'ταξιδιωτικούς διαδρόμους' του Η.Β. και οι πτήσεις γίνονται κανονικά. Επίσης χαμηλά τα κρούσματα ιού σε αυτές τις χώρες. Έκλεισα λοιπόν το Λονδίνο - Μπριτζτάουν (Μπαρμπάντος) και ό,τι γίνει.

Χθες προσγειώθηκα Μπαρμπάντος και τώρα είμαι στο ξενοδοχείο καραντίνας μου. Με το κόκκινο μπρασελέ που δηλώνει ότι ήρθα από χώρες υψηλού κινδύνου (Ελλάδα από όπου ξεκίνησα, Η.Β. όπου έκανα το stopover ένα βράδυ σε ξενοδοχείο δίπλα στο Χίθρου) και το άλλο μπρασελέ με το τσιπάκι που συνδέεται με το App στο κινητό.

Παρακολουθώντας την σχετική συζήτηση στο θρεντ 'Τα ταξίδια την επόμενη μέρα' και περιμένοντας να κάνω αύριο το 2ο covid test που ελπίζω να με απελευθερώσει είπα να γράφω μερικά ενημερωτικά εδώ.

Το Μπαρμπάντος βρίσκεται σε κρίση κρουσμάτων εδώ και μια εβδομάδα. Από τότε που μια Βρετανίδα παίχτρια ρεάλιτι έσπασε την καραντίνα με τον άντρα τής και επίσης ντόποιοι υπάλληλοι φυλακών κάναν ένα πάρτι σε λεωφορείο. Και τώρα 1/4 φυλακισμένους είναι θετικοί. Οπότε λόγω ζήτησης δεν ξέρω πόσο θα κάνουν να βγούν τα αποτελέσματα του test μου. Η μεγαλύτερη απόλαυση σήμερα ήταν το Cou - Cou με καλαμπόκι και γλυκοπατάτα, εθνικό πιάτο του νησιού, όπου η μαγείρισσα μου έβαλε τόσο king fish όσο και salt fish για να αποφασίσω ποιο μου αρέσει, αν και μου το καθυστέρησε λίγο.


View attachment 335932 View attachment 335933

Τώρα πρέπει να βάλω στο App την δεύτερη μέτρηση θερμοκρασίας μου για την μέρα.

υγ. επίσης σήμερα απόλαυσα την εξαιρετική εκπομπή travelstories.
Γεια σου interted μπράβο σου πραγματικά για την απόφαση που πήρες να πας τόσο μακριά να σε ρωτήσω από το Heathrow για Bridgetown έφυγες με απευθείας πτήση της tui ? Γιατί επέλεξες τα Barbados αντί για Τζαμάικα ας πούμε λόγω λιγότερων κρουσμάτων η λόγω του ότι είναι πιο αραιοκατηκημενο νησί ? Επίσης τα αεροπορικά από Ελλάδα μέχρι Barbados ,πόσο κόστισαν είναι ένας προορισμός που θα ήθελα να πάω και να τα συνδυάσω με άλλα νησιά
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Γεια σου interted μπράβο σου πραγματικά για την απόφαση που πήρες να πας τόσο μακριά να σε ρωτήσω από το Heathrow για Bridgetown έφυγες με απευθείας πτήση της tui ?
Γεια σου @Konstantinoz , ναι 'σαι καλά. Έφυγα με απευθείας πτήση της British Airways.

Γιατί επέλεξες τα Barbados αντί για Τζαμάικα ας πούμε λόγω λιγότερων κρουσμάτων η λόγω του ότι είναι πιο αραιοκατηκημενο νησί ?
Ο λόγος ήταν ότι το Barbados τότε ήταν στα travel corridors του Ηνωμενου Βασιλείου πράγμα που σήμαινε ότι δεν θα έχω προβλήματα στο πήγαινε, και κυρίως στην επιστροφή. Η Τζαμάικα δεν ήταν. Βλέπω ότι η Τζαμάικα έχει και πολλούς περιορισμούς στους τουρίστες λόγω κοβιντ, πράγμα που το Barbados δεν είχε πέρα της τριήμερης υποχρεωτικής καραντίνας. Υπό κανονικές συνθήκες θα προτιμούσα Τζαμάικα.

Επίσης τα αεροπορικά από Ελλάδα μέχρι Barbados ,πόσο κόστισαν είναι ένας προορισμός που θα ήθελα να πάω και να τα συνδυάσω με άλλα νησιά
Αυτό ήταν το πιο αισιόδοξο σχέδιο και για εμένα, να συνδυάσω Barbados με Ντομίνικα και Άγιο Βικέντιο. Δυστυχώς αυτές οι χώρες βάλαν μετά τις γιορτές το Barbados σε λίστα υψηλού κινδύνου και ήθελε άλλες καραντίνες που δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω.
Αεροπορικά Λονδίνο-Μπαρμπάντος και πισω, συν την διαμονή και μεταφορά σε ξενοδοχείο έξω από το Χίθροου λόγω βραδινού layover σύνολο: 511.10 Ευρώ. Προσθέστε σε αυτά το Αθήνα-Λονδίνο με Aegean που μου κόστισε 208.99 Ευρώ, κι αυτό γιατί ήθελα πολύ συγκεκριμένη ημερομηνία για προσωπικούς λόγους (αλλιώς το Λονδίνο-Μπαρμπάντος ήταν πολύ εύκολο σε ημερομηνίες/τιμές και θα μπορούσα να πετάξω άλλη μέρα με Ryanair Θεσ/νίκη-Λονδίνο με 16.56 Ευρώ). Επιστροφή δεν είχα, γιατί μένω Αγγλία.
 
Last edited:

Konstantinoz

Member
Μηνύματα
157
Likes
285
Επόμενο Ταξίδι
Κουβα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκουαδορ,περου
Γεια σου @Konstantinoz , ναι 'σαι καλά. Έφυγα με απευθείας πτήση της British Airways.



Ο λόγος ήταν ότι το Barbados τότε ήταν στα travel corridors του Ηνωμενου Βασιλείου πράγμα που σήμαινε ότι δεν θα έχω προβλήματα στο πήγαινε, και κυρίως στην επιστροφή. Η Τζαμάικα δεν ήταν. Βλέπω ότι η Τζαμάικα έχει και πολλούς περιορισμούς στους τουρίστες λόγω κοβιντ, πράγμα που το Barbados δεν είχε πέρα της τριήμερης υποχρεωτικής καραντίνας. Υπό κανονικές συνθήκες θα προτιμούσα Τζαμάικα.



Αυτό ήταν το πιο αισιόδοξο σχέδιο και για εμένα, να συνδυάσω Barbados με Ντομίνικα και Άγιο Βικέντιο. Δυστυχώς αυτές οι χώρες βάλαν μετά τις γιορτές το Barbados σε λίστα υψηλού κινδύνου και ήθελε άλλες καραντίνες που δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω.
Αεροπορικά Λονδίνο-Μπαρμπάντος και πισω, συν την διαμονή και μεταφορά σε ξενοδοχείο έξω από το Χίθροου λόγω βραδινού layover σύνολο: 511.10 Ευρώ. Προσθέστε σε αυτά το Αθήνα-Λονδίνο με Aegean που μου κόστισε 208.99 Ευρώ, κι αυτό γιατί ήθελα πολύ συγκεκριμένη ημερομηνία για προσωπικούς λόγους (αλλιώς το Λονδίνο-Μπαρμπάντος ήταν πολύ εύκολο σε ημερομηνίες/τιμές και θα μπορούσα να πετάξω άλλη μέρα με Ryanair Θεσ/νίκη-Λονδίνο με 16.56 Ευρώ). Επιστροφή δεν είχα, γιατί μένω Αγγλία.
Μια χαρά στελνε μας φωτογραφιεσ με ,εξωτικές παραλίες, τροπικά φρούτα γιατί μας έχει φάει το χιόνι και το σκοτάδι στην Ελλάδα καλή συνέχεια καλά να περάσεις εύχομαι να περνάς όμορφα εκεί😃
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.701
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom