Μπαρμπάντος Λάιβ από Καραϊβική

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα

Είχα σκόπιμα αφήσει ένα κενό στην δουλεία, καθώς τελείωνε ένα συμβόλαιο και άρχιζε ένα άλλο, αυτό τον χειμώνα. Το πλάνο ήταν ένα μεγάλο ταξίδι σε Ουγκάντα-Ρουάντα-Τανζανία-Κένυα. Δεν έγινε.

Κάποια στιγμή κλαίγοντας την μοίρα μου, όπως όλοι, τυχαία παρατήρησα ότι αρκετά νησιά των μικρών Αντιλλών είναι στους 'ταξιδιωτικούς διαδρόμους' του Η.Β. και οι πτήσεις γίνονται κανονικά. Επίσης χαμηλά τα κρούσματα ιού σε αυτές τις χώρες. Έκλεισα λοιπόν το Λονδίνο - Μπριτζτάουν (Μπαρμπάντος) και ό,τι γίνει.

Χθες προσγειώθηκα Μπαρμπάντος και τώρα είμαι στο ξενοδοχείο καραντίνας μου. Με το κόκκινο μπρασελέ που δηλώνει ότι ήρθα από χώρες υψηλού κινδύνου (Ελλάδα από όπου ξεκίνησα, Η.Β. όπου έκανα το stopover ένα βράδυ σε ξενοδοχείο δίπλα στο Χίθρου) και το άλλο μπρασελέ με το τσιπάκι που συνδέεται με το App στο κινητό.

Παρακολουθώντας την σχετική συζήτηση στο θρεντ 'Τα ταξίδια την επόμενη μέρα' και περιμένοντας να κάνω αύριο το 2ο covid test που ελπίζω να με απελευθερώσει είπα να γράφω μερικά ενημερωτικά εδώ.

Το Μπαρμπάντος βρίσκεται σε κρίση κρουσμάτων εδώ και μια εβδομάδα. Από τότε που μια Βρετανίδα παίχτρια ρεάλιτι έσπασε την καραντίνα με τον άντρα τής και επίσης ντόποιοι υπάλληλοι φυλακών κάναν ένα πάρτι σε λεωφορείο. Και τώρα 1/4 φυλακισμένους είναι θετικοί. Οπότε λόγω ζήτησης δεν ξέρω πόσο θα κάνουν να βγούν τα αποτελέσματα του test μου. Η μεγαλύτερη απόλαυση σήμερα ήταν το Cou - Cou με καλαμπόκι και γλυκοπατάτα, εθνικό πιάτο του νησιού, όπου η μαγείρισσα μου έβαλε τόσο king fish όσο και salt fish για να αποφασίσω ποιο μου αρέσει, αν και μου το καθυστέρησε λίγο.


IMG_1386(2).JPG
IMG_1381(2).JPG


Τώρα πρέπει να βάλω στο App την δεύτερη μέτρηση θερμοκρασίας μου για την μέρα.

υγ. επίσης σήμερα απόλαυσα την εξαιρετική εκπομπή travelstories.

 
Last edited:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Μπράβο! Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να σε ξαμολήσουν σύντομα, να μας φέρεις λίγο άρωμα καραιβικής! Μέχρι να΄ρθει η σειρά μας ;)
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Σας ευχαριστώ!

Σήμερα (Σάββατο) στις 12 το μέσημέρι έφτασε σε e-mail το πολυπόθητο αρνητικό αποτέλεσμα του 2ου τέστ. Με αιφνιδίασε λίγο γιατί από αυτά που άκουγα στην τηλεόραση, για τέστ που κάνουν 6 μέρες να βγούν, δεν το περίμενα τόσο γρήγορα. Το κανονικό είναι να βγει σε 24-48 ώρες από την δειγματοληψία. Το δικό μου βγήκε σε 47. Όλα καλά.

Τι μέρες της καραντίνας έπαιζα με ένα exelάκι, καταγράφοντας όλα τα έξοδα, ακόμα και το νερό που πήρα στο αεροδρόμιο. Έκανα και μια λίστα "Έξοδα κορονοϊού". Δηλαδή πόσα δεν θα ξόδευα αν δεν είχε την πανδημία και τους περιορισμούς. Νομίζω έχει ενδιαφέρον:

Κόστος 1ου τεστ Ελλάδα (Σάββατο): 60 Ευρώ
Κόστος ξενοδοχείου καραντίνας Μπαρμπάντος για 3 νύχτες: 170 *
Κόστος γευμάτων καραντίνας (πρωινά-μεσημεριανά-έξτρα): 65
Κόστος θερμομέτρου: 10.42
Κόστος 2ου τέστ (Πέμπτη): 125 **

Σύνολο ταρίφας κορονοϊού 430.42 Εύρω

* Έκατσα 4 νύχτες στο ξενοδοχείο καραντίνας, αλλά την μία θα την καθόμουν έτσι κι αλλιώς γιατί έφτασα νύχτα.
** Το 2ο τεστ το έκανα με ιδιώτη γιατρό. Θα μπορούσα να το κάνω δωρεάν σε δημόσια κλινική πληρώντας μόνο το ειδικό ταξι κορονοϊού. Όμως με πείσαν ότι το ιδιωτικό βγαίνει ελαφρώς πιο γρήγορα (αν και τα δύο χρησιμοποιούνε το μοναδικό εργαστήριο που έχει το νησί) και είπα ας πάει στα κομμάτια, να μην μπλέξω με δημόσιο καλύτερα.

Το ψυχολογικό βάρος της καραντίνας δεν ήταν τόσο βαρύ όσο φοβόμουν. Έφτανε αρκετή "Καραϊβική" στο μπαλκόνι μου για να με κρατάει χαρούμενο. Έκανα και ένα χιλιόμετρο τρέξιμο μέσα στο δωμάτιο για να ξεπιαστώ, είδα και λίγο NBA.

Μετά μου κόψαν όλα τα μπρασελέ και βγαίνοντας έξω διαπίστωσα ότι έχει παραλία στα 50 μέτρα!

IMG_1457(1).JPG

Το τοπικό κανάλι CBC - Caribbean Broadcasting Corporation πολύ δυνατό. Από Τεν τεν και Ποπάι, μέχρι μαθήματα χορού, χριστιανικά προγράμματα, τοπικούς καλλιτέχνες, μαθήματα νοηματικής, Τοπ Γκίαρ, συνεντεύξεις τύπου από φυλακές, τα εξαντλήσαμε όλα.

IMG_1471(1).JPG


Μετά πήρα και ένα χυμό για να δοκιμάσω τις φοβερές τροπικές τους γεύσεις και μου βγήκε από το ...Άργος!
IMG_1513(2).JPG
 
Last edited:

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ελέυθερος. Και τώρα τι κάνουμε;; Είχα απορροφηθεί τόσο στις διαδικασίες για τον κορονοϊό που δεν είχα κάνει κανένα πλάνο, ούτε καν που θα μείνω. Tabula rasa.

Ξεκίνησα με την πρωτεύουσα, την Bridgetown . Έμεινα στο σπίτι μιας Γερμανής δασκάλας, που το είχε κάνει κάτι σαν hostel. Στα άλλα δωμάτια έμενε ένας σεφ από την Γουιάνα, ο οποίος ελλείψει τουριστών δούλευε στο εργοστάσιο της κόκα-κόλα. Και ένας ράσταμαν από την Ντομίνικα, ο οποίος απλά περιμένει να τελειώσει ο κορονοϊός για να πάει στην Σουηδία. Η Γερμανίδα μου είπε πως δουλεύει το on-line learning στα σχολεία: Φτιάχνει χαρτιά με ασκήσεις και τα μοιράζει ένα-ένα στα γραμματοκιβώτια των μαθητών. Μετά πηγαίνει και μαζεύει τις λύσεις. Απλά πράματα :p (ακούς @paefstra ; ).

Το Bridgetown μέχρι στιγμής μου φάνηκε ελαφρώς απογοητευτικό. Πολλά μέρη μοιάζουν ακόμα με στρατόπεδα. Όμως αρκεί να χαθείς λίγο για να βρεθείς σε στενά με ρασταμαν που φτιάχουν πλυντήρια, περίφανους κόκκορες να παρελαύνουν, ταξιτζηδες που θέλουν να σου πουλήσουν κοκαϊνη (γιατί ο Μάρλεϊ είπε "δεν νοείται να πας στην Καραϊβική χωρίς να μαστουρώσεις"), ζητιάνους με παράξενα πράγματα στο χέρι, ομάδες ανθρώπων να δουλεύουν χαλαρά κτλ.

Την Κυριακή την έβγαλα όλη, όπως και πολύ ντόπιοι, στην παραλιάρα Carlisle Bay της Bridgetown. Η άμμος πραγματική απόλαυση, μπεζ με κόκκινα κομμένα κοράλια που κάνουν συνολικά ένα ροζ χρώμα. Οι ντόπιες πιτσιρίκες ποζάρανε θέλοντας να μοιάζουν την πιο διάσημη Μπαρμπανριανή, την Ριχάνα και οι "γκάνκστα" νεαροί σουλατσάριζαν τρυγύρω. Και η ομπρέλα της Ριχάνα θα ήταν χρήσιμη μιας που έπιασε και μια μπόρα. Την Δευτέρα πήγα και στο δωρεάν μουσείο της Bridgetown, ένα ωραίο Αγγλικό αποικιακό κτίριο με αρκετά ενδιαφέροντα ειδικά για την εποχή της δουλείας, και βέβαια ...την ομπρέλα της Ριχάνα.

Άλλαξα σπίτι και μένω πλέον στο Oistins, καθώς δεν άντεχα την βρωμιά στο σπίτι της Γερμανής. (Σε ανύποπτο χώρο μου ανέφερε ότι λόγω κορονοϊού η καθαρίστρια αρνείται να μπει στο σπίτι).


IMG_1539(2).JPG
IMG_1517(2).JPG
IMG_1612(1) - Copy.JPG
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.938
Likes
40.786
Λοιπον, δεν θα με χαλουσε αυτη η Εξ Αποστασεως. Δεν μπορεις να φανταστεις τι ψυχοφθορο εινσι αυτο το "με ακουτε?" "Κολλαει, κυρια" "Γιατι εγω δεν εχω ηχο?" ,"Μισο λεπτο, μασαω τωρα/παω τουαλετα κλπ" "Κυρια ο ταδε ακομη περιμενει στο λομπι". Θα κανα και τη βολτιτσα μου. Ευτυχως παω κανονικο μαθημα τωρα.
Δεν θα εκανα το σπιτι μου χοστελ, παντως για τιποτε στον κοσμο :haha:
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.141
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Τώρα το πήρα χαμπάρι αυτό το thread! Μπράβο βρε interted, καλά να περνάς και ανέβαζε να βλέπουμε κι εμείς που πήγαμε μια Πάρνηθα μετα από 3 μήνες και είπαμε ότι κάτι κάναμε! :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom