Ηνωμένο Βασίλειο Λίβερπουλ-προτάσεις;

Nnaf

Member
Μηνύματα
17
Likes
2
Καλησπέρα παιδιά,μέσα Οκτώβρη θα πάμε με 2 φιλαρακια στο Λίβερπουλ,ο λόγος είναι για να δούμε ένα ποδοσφαιρικό ματς,θα μείνουμε στο holiday inn city centre,έχει κανένας κάποια πρόταση να μας κανει για το τι να κάνουμε και που να πάμε;θα μείνουμε 3 μερουλες
 

markoniko

Member
Μηνύματα
48
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Βερονα, Βενετια
Τα κυριότερα αξιοθέατα του λιβερπουλ ειναι:
-Το παλιο λιμάνι του (albert doc) εκεί θα βρεις και το μουσείο των Beatles
- Τα μπαράκια στο κέντρο της πόλης (Cavern walks) περιξ της mathew street εκει θα βρεις εμφανιζόντουσαν το cuvern (το ιστορικότερο κλαμπ της πόλης όπου εμφανιζόντουσαν και οι Beatles), ενδιαφέρον παρουσιάζει και το flanengance (ιρλανδεζικο club) παραδοσιακό ιρλανδέζικο στην ίδια περιοχή. Τέλος χαρακτηριστικό παράδειγμα αγγλικής pub είναι το phillarmonic.
- Τα γήπεδα των ομάδων και τα τουρ που προσφέρονται
- Οι δύο καθεδρικοί ναοι (ο καθολικός και ο αγγλικανικός)
- Η αγορά της πόλης
- Μια σειρά απο ιστορικά κτήρια (όπως το μουσείο και το liver building)

απο εκδρομές αξίζει μια βόλτα στο chester (αν και η καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη)
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Για μένα το Λίβερπουλ δεν είναι και από τις ωραιότερες πόλεις της Αγγλίας. Σε μια μέρα έχεις δει τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Θα σου πρότεινα μια εκδρομή στο κοντινό Chester. To Chester είναι από τις ωραιότερες αγλικές πόλεις και οι Άγγλοι τη θεωρούν 1 από τις 4 μικρές ωραιότερες πόλεις της πατρίδας τους. Η πρόσβαση από το Λίβερπουλ είναι πανεύκολη και γρήγορη (30-40 λεπτά με το τρένο).Η πόλη υπέροχη με την χαρακτηριστική της αρχιτεκτονική, ωραία αγορά και ΄παμπ. Η βόλτα στον ποταμό Ντι καταπληκτική. Σίγουρα εδώ θα καταλάβεις ότι είσαι Αγγλία.
 

Nnaf

Member
Μηνύματα
17
Likes
2
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδια,όντως το Λίβερπουλ δεν είναι απο ότι ξέρω και κάτι φοβερό,ας όψεται το ματς,όσο για το τσεστερ λέω να πεταχτω για μισή μερουλα να το δω
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Αν ήσουν πιο πολλές μέρες θα σου πρότεινα να πας και Lake district, Lladudno και Conwy (στη Βόρεια Ουαλία αυτά τα 2) ή και Manchester. Το Manchester έχει μερικά ωραία μέρη αλλά δεν θα στο πρότεινα για μονοήμερη, γιατί δεν θα προλάβεις να πάρεις μια καλή γεύση από την πόλη. Τα δε άλλα μέρη είναι πιο μακριά. To Chester είναι δίπλα, είναι καταπληκτικό, έχει συνέχεια τρένα για Λίβερπουλ, οπότε κάθεσαι άνετα όση ώρα θες.
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολλα...
Αν ήσουν πιο πολλές μέρες θα σου πρότεινα να πας και Lake district.
Με 1000! για ενα απιστευτο μερος, Μετα τη βαρκαδα, πιες τη μπυριτσα σου και κατσε να απολαυσεις φυση σε ολο της το μεγαλειο. Και η εποχη λεει... δεν εχουν πλακωσει ακομη τα κρυα.

Εμενα το Λιβερπουλ εκτος απο τον ναο (καθεδρικο) και τον ¨ναο" (Anfield Rd) δεν μου ειπε και πολλα πραγματα. Και απο ποταμια εχω δει πολυ καλυτερα. Αν εισαι νεαρης ηλικιας και δεν σου λενε κατι οι Beatles προσπερασε το. Υπαρχουν πολυ πιο ομορφα μερη στη Βρετανια για να δεις - φυσικα το Chester και η Ουαλια που προαναφερθηκαν. Αν και τα τραινα ειναι αξιοπιστα και αρκετα γρηγορα, αν νοικιασεις αμαξι τα προλαβαινεις και θα δεις περισσοτερα μερη.
 

Nnaf

Member
Μηνύματα
17
Likes
2
Το lake district είναι πολυ μακριά ρε παιδια;πως πάμε εκει;
Με βάλατε στην πρίζα τώρα,ηξερα ότι δεν είχε πολλα το Λίβερπουλ αλλα όχι και έτσι,βέβαια και εμείς είμαστε τρελοί με το ποδόσφαιρο για αυτο και πάμε,όσο για τους μπιτλς εντάξει δεν τρελαινομαι κιόλας
 

Nnaf

Member
Μηνύματα
17
Likes
2
Παιδια 2-3 πραγματάκια ακομα σας παρακαλώ:
1:μπορείτε να μου πείτε που είναι ο σταθμός στο Λίβερπουλ και πως λέγεται για τραίνο για το τσεστερ;
2:πως λέγεται ο κεντρικός δρόμος του τσεστερ με την αγορά;έχετε να προτείνετε καμμιά καλη pub στο τσεστερ;φαντάζομαι ότι μόλις βγω απο το σταθμό θα είναι όλα γύρω μου στο τσεστερ έτσι παιδια;
Συγγνώμη αν σας ζαλισα
Ευχαριστώ
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Το κέντρο του Λίβερπουλ εξυπηρετείται από 4 σταθμούς τρένων (Lime Str. Station, Central Station, James Str. Station & Moorfield Station). H εταιρία που εκτελεί τα δρομολόγια προς Chester είναι η Merseyrail. Mπες στο www.nationalrail.co.uk να δεις για τιμές εισητηρίων και δρομολόγια. όσο αφορά την αγορά, δεν θυμάμαι τα ονόματα δρόμων.Πάντως σχεδόν στο κέντρο της πόλης έχει ανοίξει το εμπορικό Liverpool One που θα βρεις πληθώρα καταστημάτων. Να το χεις υπόψη σου σε περίπτωση που βρέχει και θες να κάνεις άνετα τα ψώνια σου χωρίς να βραχείς. Σίγουρα να πας να φας σε pub και να δοκιμάσεις μπύρα. Θα βρεις και φαγητά που χουν έρθει στην Αγγλία λόγω των αποικιών. Στις περισσότερες pubs θα βρεις και πιάτα ινδικής προέλευσης.Για μοντέρνα ασιατική κουζίνα θα σου πρότεινα να πας και στο Wagamama (καμία σχέση με αυτό που είναι στην Αθήνα). Από αλυσίδες φαγητού μ αρέσει πολυ και τα Nando's. Μια μέρα να φας αγγλικό πρωινό. Από μαγαζιά (αντρικό νεανικό ντύσιμο) Ted Baker, French connection, Αll Saints. Πιο φτηνά τα River island, Republic, Next, Top man, primark. Στοκ θα βρεις στο TK Maxx. Μετά άλλα μαγαζιά: Τhortons (γλυκά με σοκολάτα), Greggs (αν θες να φας κάτι στο χέρι. Κάτι σαν τα δικά μας τυροπιτάδικα), cafe rouge και cafe Nero (αλυσίδες καφετεριών). Πολυκαταστήματα τα¨Debenhams, House of Fraser, Selfridges δεν έχει το Λίβερπουλ. Όλα σχεδόν τα πολυκαταστήματα έχουν και τμήματα τροφίμων. Ωραία φαγώσιμα έχει το Marks & Spencer. Αυτά είναι μερικά βασικά μαγαζιά που θυμήθηκα και μπορείς να τα βρεις εύκολα στο κέντρο κάθε αγγλικής πόλης ή και μέσα στα εμπορικά.
 
Last edited by a moderator:

akerboom

Member
Μηνύματα
45
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
το εξεταζω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη Αμερικη
Nnaf εχει βγει το προγραμμα του πρωταθληματος ηδη?δωσε καμια πληροφορια για τους ποδοσφαιροφιλους, απο που εκλεισες εισιτηρια και ποσο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.492
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom