Ιταλία Λίμνη Como- 5 ημέρες ( Bellagio, Varenna, Como, Bergamo)

carouzos

Member
Μηνύματα
218
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Μακαρι να ξερα...
καλημερα και απο εμενα!! @matry_oshka πιστευω οτι πραγματικα μας ταξιδεψες..η αληθεια ειναι οτι αυτο το ταξιδι στην Λιμνη Κομο το σκεφτομαι εδω και καιρο με την συζυγο μου!!Θεωρω οτι ειναι ιδιως ανοιξη πανεμορφο ταξιδι..Απλα θα ηθελα να σε ρωτησω κατι..Απο το αεροδρομιο ειδα οτι πηγες Bellagio και μετα Varenna.Αξιζε φανταζομαι η επισκεψη..Εμεις σκεφτομασταν κατευθειαν για como αλλα δεν ειναι και ασχημη η προταση σου..απλα δεν ξερω αν χρειαζεται το αμαξι και αν συμφερει..
 

matry_oshka

Member
Μηνύματα
21
Likes
36
Καλημέρα, και σας ευχαριστώ πολύ... Να το κάνετε αυτό το ταξίδι και νομίζω πως η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή...
Δεν θέλω να αποθαρρύνω κάποιον σχετικά με το Como, είναι μια όμορφη ιταλική μεγαλούπολη, απλά πιστεύω ότι είναι μια γνώριμη εικόνα, ενώ τα χωριουδάκια είναι πραγματικό ειδύλλιο... Δεν θα πρότεινα να μην πάτε στο Como, αλλά σίγουρα θα πρότεινα να μη χάσετε τα Bellagio-Varenna. Είναι κάτι το διαφορετικό.
Το αυτοκίνητο, αν δεν κάναμε κάτι χαζομαρούλες λόγω άγνοιας, κανονικά θα μας κόστιζε μόλις 60 ευρώ, για όλες τις μέρες, και το επιλέξαμε γιατί θέλαμε να είμαστε χαλαροί και όχι με το ρολόι στο χέρι. Φυσικά και θα τα καταφέρετε κ χωρίς αμάξι, υπάρχουν όλα τα είδη συγκοινωνίας.
Θα χαρώ να βοηθήσω σε όποια απορία..!
 

carouzos

Member
Μηνύματα
218
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Μακαρι να ξερα...
@matry_oshka θα σε χρειαστω οπωσδηποτε δεν το συζηταμε!!Γιατι ετσι οπως το χω στο μυαλο μου σε συνδυασμο με την ryanair μπορουμε να βρουμε κατι καλο..και να μας βγει ουσιαστικα φθηνοτερα..Για ενα 3ημερο αντε 4ημερο βγαινει αυτο το ταξιδι?Και να δουμε αυτες τις πολεις που επισκεφθηκες?αξιζει καποια αλλη πολη που ηξερες και δεν πηγες?
 

matry_oshka

Member
Μηνύματα
21
Likes
36
Η Ryannair έχει φθηνά εισιτήρια, οπότε η λίμνη Como, αν και είναι ακριβό τουριστικό θέρετρο κατά τ ' άλλα, μπορεί να γίνει ένας πολύ οικονομικός προορισμός...
Και εμάς 4ήμερο ήταν το ταξίδι μας, μας βγήκαν μια χαρά οι μέρες, άλλωστε πέρα από τις βίλες, δεν υπάρχει κάτι που να πρέπει να αγχωθείς για να το δεις (μουσεία κλπ}.
Θα έμενα οπωσδήποτε άλλη μια μέρα στο Bellagio. Δεν θυμάμαι που το διάβαζα, αλλά έλεγε πως "δεν υπάρχει μέρος τόσο ευλογημένο από τους ουρανούς".
Και για 3ήμερο όμως, νομίζω πως προλαβαίνετε... Σίγουρα προλαβαίνετε.
Για άλλες πόλεις, δυστυχώς δεν έχω κάποια πληροφορία :(
 

carouzos

Member
Μηνύματα
218
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Μακαρι να ξερα...
@matry_oshka απο χθες ολο κοιταζω το συγκεκριμενο μερος..μου αναψες φωτια!!χαχαχα!!Θα σε χρειαστω στο εγγυς μελλον..σιγουρα!!Να μαστε καλα πρωτα ο Θεος φυσικα!!
 

matry_oshka

Member
Μηνύματα
21
Likes
36
@carouzos ότι χρειαστείς! φυσικά και να είμαστε καλά, αλλά επειδή και οι λογαριασμοί δεν τελειώνουν ποτέ, ας τρώμε τα λεφτά μας φτιάχνοντας αναμνήσεις...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
brioche για πρωινό ( μην τα πείτε κρουασάν, μοιάζουν με κρουασάν, έχουν γεύση κρουασάν, αλλά για τους Ιταλούς είναι brioche!),

ετσι για να περναει η ωρα...(κ να μαθαινουν ιταλικα οι ιταλοι του βορρα και λοιποι...)
https://it.wikipedia.org/wiki/Brioche

brioche
siciliainbocca-in-prati.jpg


cornetto
ghiott cornetto.jpg
 

Tzeni-Zissis

Member
Μηνύματα
23
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Δονούσα-Ηρακλειά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία
@matry_oshka έχεις συγκεκριμένα ξενοδοχεια να προτίνεις στα μέρη που διανυκτέρευσες;
 

matry_oshka

Member
Μηνύματα
21
Likes
36
@Tzeni-Zissis ναι φυσικά.
Δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται να γράψω για τα ξενοδοχεία, θα το μάθω τώρα υποθέτω...
Στο Bellagio μείναμε στο Residence La Limonera, εξαιρετικό. Το δωμάτιο μας είχε πρόσβαση σε κήπο και όμορφη διακόσμηση.
Στη Varenna στο B&B della Contrada. Ήταν μια οικονομική λύση, ένα κόσμιο δωμάτιο, απλώς υπήρχε πρόβλημα στην επικοινωνία.
Στο Como, στο Le Tre Porte Como Vacanze. Μας άρεσε πολύ, είχε τρομερή διαρρύθμιση (παλιά ήταν κελάρι), είχε κάποια μικρά θεματάκια, αλλά μας αποζημίωσε γιατί ήταν γουστόζικο.
Τέλος, στο Bergamo, ήταν το Affitta Camere Maffioletti, ήταν σχετικά μακριά από το κέντρο, δεν μιλούσαν ούτε τα βασικά αγγλικά, βέβαια ήταν φθηνό και καθαρό..
Ελπίζω να βοήθησα..!
 
Μηνύματα
81
Likes
16
Καλησπέρα παιδιά !
Για ακόμη μια φορά με το που βρήκαμε ευκαιρία και φθηνά αεροπορικά κλείσαμε για Μπέργκαμο. Θα πάμε για ένα 3 ήμερο δηλαδή για δύο βράδια. Σίγουρα θέλουμε να μείνουμε στο Μπέργκαμο καθώς πραγματικά αξίζει και με το παραπάνω.Τόσες φορές πήγαμε Ιταλία και το Μπέργκαμο το ξέραμε μόνο από το αεροδρομιο της ryanair. Αμάξι σίγουρα δεν πρόκειται να νοικιάσουμε,εξάλλου το δίκτυο των τραίνων τους είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις. Γνωρίζω πως πάω στη πόλη Κόμο. Θα ήθελα μια βοήθεια όσον αφορά την μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο στα χωριά της λίμνης. Επίσης εάν βρίσκομαι στο Κομο πολύ πρωί δηλαδή 8 το πρωί ,θα μπορούσα να δω το Κομο ας πούμε σε κάνα 2 ώρες ,έπειτα να πάω στο Belagio για ένα καφέ και να περάσω απέναντι στην Varenna για φαγητό ? Μου φτάνει μια μέρα από τις 8 μέχρι τις 21:00 να τα δω αυτά τα μέρη ? Γιατί για να μείνουμε στην λίμνη το θεωρώ δύσκολο ..
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
νομίζω πως ναί.
μπροστά από την κεντρική πλατεία ( Piazza Cavour ) στην λίμνη, είναι το γραφείο πληροφοριών και τα εκδοτήρια για τα φέρυ που κάνουν δρομολόγια στην λίμνη.
http://www.navlaghi.it/eng/c_orari.asp
 

matry_oshka

Member
Μηνύματα
21
Likes
36
Καλημέρα!
Αξίζει, έστω και στα γρήγορα, να κάνεις αυτό το πλάνο.. Το μόνο που θα σου πρότεινα, είναι να έχεις κάπου εύκαιρες τις αναχωρήσεις των ferry από κάθε μέρος, ώστε να μη χάσεις χρόνο (θα βρεις το πρόγραμμα στην σελίδα της λίμνης Como).
Το Como είναι σαφώς το μεγαλύτερο σε έκταση, και θα σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, τα υπόλοιπα είναι αρκετά μαζεμένα για να δεις γρήγορα... Χαβ φαν!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom