renata
Member
- Μηνύματα
- 5.540
- Likes
- 1.951
- Επόμενο Ταξίδι
- Νεπάλ
Mπράβο σου !!!!Ευχαριστώ go2dbeach, το αγαπημένο μου.
Χθες το βράδυ pina colada απολάμβανα, στα καλοκαιρινά και τουριστικά Χανιά....
θράσσος !!!! ουτε ένα τηλ δεν πήρες να κεράσω!
Mπράβο σου !!!!Ευχαριστώ go2dbeach, το αγαπημένο μου.
Χθες το βράδυ pina colada απολάμβανα, στα καλοκαιρινά και τουριστικά Χανιά....
Ρενάτα μου εχεις δίκιο....ειμαι ασυγχώρητη....δεν το ξανακανωMπράβο σου !!!!
θράσσος !!!! ουτε ένα τηλ δεν πήρες να κεράσω!
Μπράβο Rosa! Λατρεύω guacamole!!!Σας βλέπω που αραδιάζετε το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο και πολύ χαίρομαι που οι συμφορουμίτισσες έχουμε βγει γερά ποτήρια! Στην αρχή σκέφτηκα να μη 'μαγαρίσω' το θέμα με στερεά τροφή και άλλα τέτοια ποταπά, κι έλεγα μήπως κάνουμε δυο ενότητες, τη μια 'ό,τι φάτε', και την άλλη 'ό,τι πιείτε'....Ύστερα όμως το ξανασκέφτηκα...Τόσο ποτό και να μην έχεις κάτι να τσιμπήσεις???:roll:
Ορίστε, λοιπόν, μια ωραία συνταγούλα για...Guacamole!!!
2 ώριμα αβοκάντο ξεφλουδισμένα χωρίς το κουκούτσι
χυμός 2 λεμονιών
2 κομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο κοπανιστή
4 πράσινες πιπεριές κομμένες
2 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
5 σπόροι κόλιαντρο
2 ξηρά τσίλι κομμένα χωρίς τους σπόρους
2 κουταλιές απλό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κατά προτίμηση με τα χέρια γιατί με το μαχαίρι οξειδώνονται και σύντομα μαυρίζουν. Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το κρεμμύδι και το στίβουμε να φύγουν τα υγρά. Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και τους σπόρους της και την πατάμε με το πηρούνι. Ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για λίγο. Τα σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια λαχανικών (καρότα, σέλερι, κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές κομμένες σε ραβδάκια, ανθάκια κουνουπιδιού, αγγούρι, μικρά μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια, ραδίκια και κόκκινο λάχανο.)
... και μία παραλλαγή του daiquiri που λατρεύω:
Strawberry Daiquiri
1 δόση λευκό ρούμι
1 δόση lime
1/2 δόση strawberry schnapps
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
λίγες φράουλες
Ανακατέψτε τα υλικά σε blender με θρυμματισμένο πάγο, μέχρι να σπάσει ο πάγος σε πολύ ψιλά κομμάτια. Σερβίρετε παγωμένο.