Λατρεμένο ανοιξιάτικο Λονδίνο

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Είχα πάει πρώτη φορά Λονδίνου το 2013 και το ερωτεύτηκα σφοδρά που λέμε.Ειχα τάξει στην κόρη ότι αν έπαιρνε το proficiency, θα την πήγαινα Λονδίνο,οπότε ήρθε η ώρα να ξανασυναντηθώ με το αγαπημένο μου.
Πετάξαμε με ryanair λοιπόν και προσγειώθηκαμε στο Stansted.
Είχα κλείσει εισιτήρια με το τρένο Stansted express ,επειδή για το national express και το Terravision ,τα λεωφορεια,διάβασα άθλιες κριτικές ως προς την συνέπεια τους και δεν ήθελα να ρισκάρω να χάσω την πτήση της επιστροφής.
Περνάει κάθε τέταρτο και έκανε μόλις 45 λεπτά μέχρι Liverpool street station.
Φτάνοντας ο καιρός ήταν κλασσικός λονδρέζικος,ψιλοβρεχε κ είχε κρυουλάκι.
Μου ήρθε να φιλήσω το χώμα παιδιά σορυ αλλά θα σκάσω αν δεν το πω,είπαμε έρωτας με Λονδίνο.
Πήγαμε με μετρό στο 🏨 μας,το Ibis London Blackfriars,στο οποίο είχα μείνει κ την πρώτη φορά.
Ήταν απογευματάκι οπότε πήγαμε μια βόλτα από Covent Garden, Piccadilly Circus και Trafalgar Square.
Τόση ζωντάνια στις δύο τελευταίες...κόσμος,
πλανωδιοι μουσικοί,υπέροχα.
Φάγαμε spear ribs στο Maxwell's στο Covent Garden,αλλά δεν με ενθουσίασε όπως παλιά που είχα τρελαθεί.
Την επόμενη και δεύτερη μας μέρα,ήθελα να πάω το πρωί τη (19 χρονη) μικρή στα Harrod's ,αλλά προς έκπληξη μου ζήτησε να την πάω στα Hamley's ...το μεγαλύτερο παιχνιδάδικο του Λονδίνου.
Έξω από το 5οροφο κατάστημα λοιπόν,είχε υπαλλήλους που χορεύαν κ έπαιζαν μουσική,ενθουσιαστικό.
Το γυρίσαμε όλο οι μπεμπες,και πήρα δώρα για ανήψια και βαφτιστηρι και έναν υπέροχο αρκούδο παντιγκτον για μένα.
Πανάκριβα όλα και κάποια τα βρήκαμε μετά στη μισή τιμή.
Ήπιαμε καφέ εκεί μπροστά,στη Regent's street.
Μια πόλη των δέκα εκατομμυρίων,με δίχως ίχνος μποτιλιαρισματος.
Έχουν τοοοοοοοσο καλά ΜΜΜ,που το αυτοκίνητο είναι αχρειαστο.Τα λεωφορεία περνούσαν κάθε ένα με τρία λεπτά,συνηθισμένη από την κόλαση του ΟΑΣΘ,νόμιζα ότι πήγα από την Καλκούτα στον πολιτισμό.Xάζευα τον κεντρικότατο δρόμο και νόμιζα ότι είμαι σε άλλο πλανήτη.
Επόμενος σταθμός το Βρετανικό Μουσείο.
Στην είσοδο μας ρώτησαν if we want to make a donation,και δεν άντεξα,της απάντησα στα ελληνικά...τη δωρεά σας την κάναμε το 1801 dear...🤣
Δεν περίμενα ότι τα Ελγίνεια ήταν τόσο μεγάλο μέρος του μουσείου,μια ολόκληρη αίθουσα.Μιλαμε ξηλώσε όλο τον Παρθενώνα ο τύπος,μόνο τις κολώνες μας άφησε...
Φάγαμε fish and chips σε έναν πέριξ δρόμο,πολύ νόστιμο.
Το απόγευμα το πρόγραμμα έλεγε μιούζικαλ.The phantom of the opera.... Μείναμε Speechless που λένε και στο χωριό μου.
Συνεχίζεται...
 
Last edited:

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το βράδυ της δεύτερης μέρας είπα να φάμε burger,να δω πώς είναι...τα πάντα έκλειναν στις έντεκα,οπότε προλάβαμε μετά το μιούζικαλ στο τσακ και πήραμε πακέτο από ένα μαγαζί που μας σύστησε μια φίλη της κόρης που μένει Λονδίνο για σπουδές,το Honest Burgers.Δεν τρελάθηκα...μικρό για την τιμή του,13 λίρες,και αδιάφορη γεύση.
Μέρα τρίτη.
Το πρωί πήραμε το κόκκινο λεωφορείο,να πω την αλήθεια δεν πήραμε ούτε μια φορά μετρό,είναι πολύ πιο ωραίο να παιρνεις τα λεωφορεία να κάθεσαι επάνω και να βλέπεις την πόλη, από το να χώνεσαι στο μετρό σαν τον τυφλοπόντικα.Φτάσαμε στην Tower Bridge,σοκ και δέος. Ευτυχώς είχε ήλιο λαμπρό και βγάλαμε υπέροχες φωτό, την περπατήσαμε αρχικά από κάτω στο δρόμο και μετά κόψαμε εισιτήρια για να μπούμε και μέσα, ισχύουν φοιτητικά με την επίδειξη του πάσο ελληνικού πανεπιστημίου παρεπιπτόντως να ξέρετε.
Η διάσχιση της γέφυρας ήταν από τα ωραιότερα πράγματα που κάναμε σ αυτό το υπέροχο ταξίδι.Αξίζει με χίλια.Μοναδική θέα σε όλο τον Τάμεση από 42 μέτρα ύψος και ΑΝ δεν έχεις υψοφοβία μπορείς να περαπτήσεις και επάνω στο γυάλινο διάδρομο της γέφυρας, από όπου βλέπεις τον Τάμεση από κάτω σου και τα αυτοκίνητα...εμείς πιαστήκαμε αγκαζέ σαν τις θείτσες πάντως και πήγαμε από το πλάι που είναι ξύλινο το πάτωμα....
Σειρά είχε ο Πύργος του Λονδίνου που είναι ακριβώς δίπλα.Η μικρή ενθουσιάστηκε με τα κοσμήματα του στέματος,το βασιλικό στέμα,τον Λευκό Πύργο,τους φρουρούς,τα κοράκια,τα πάντα.
Και τώρα θα σας πω τι να ΜΗΝ κάνετε αγαπητοί μου στο Λονδίνο.ΜΗ φάτε στις καντίνες που είναι κατά μήκος του Τάμεση και πουλάνε μπέργκερ...έκανα τάματα σε όλες τις εκκλησίες του Λονδίνου να μην πάθουμε τίποτα....κάτι ανάμεσα στο δικό μας γύρο και στο αμερικάνικο μπέργκερ, τηγανισμενα με λάδι εκατό οκτανίων...γιατί τα φάγαμε?Επειδή τα πληρώσαμε χρυσάφι....Αλλά θέλαμε street food με θέα Tower Bridge τρομάρα μας....
Συνεχίσαμε και περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού,είχε λιακάδα και ήταν όνειρο...φτάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε με τα πόδια στο ξενοδοχείο....σε κάποιο σημείο είχε κάποια σκαλιά που ανεβαίνεις και βλέπεις τη θέα από ψηλα....όνειρο....
Το βραδάκι ήμασταν ψόφιες με τόσο περπάτημα και πήγαμε στην παμπ ακριβώς από κάτω μας ,τόση κούραση.
Μέρα τέταρτη.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.Ευτυχώς προνόησα και είχα κλείσει εισιτήρια από το site τους.Μπήκαμε χωρίς αναμονή,ενώ η ουρά χωρίς κράτηση ήταν τεράσατια,τουλάχιστον μια ώρα αναμονή. Εντυπωσιακή η κυλιώμενη σκάλα που σε οδηγεί στο εσωτερικό της Γης υπό τον ήχο ροκ,η προσομοίωση του σεισμού του Κόμπε της Ιαπωνίας...όλα βασικά.
Μετά βρεθήκαμε με ένα φίλο που μένει Λονδίνο μόνιμα και πήγαμε στο Southbank Centre Food Market,που είναι μια υπαίθρια αγορά φαγητών από όλο τον κόσμο.Αν βρεθείτε Λονδίνο αξίζει να πάτε. Φάγαμε Θιβετιανό φαγητό,Αφγανικό,Κινέζικο,Αφρικάνικο...δεν θυμάμαι πόσα άλλα δοκιμάσαμε....ήταν όλα φανταστικά.Και σε νορμάλ τιμές.
Το απόγευμα είχαμε ραντεβού με τον Μεγάλο Μπεν.Και επειδή μας περίμενε,με το που φτάσαμε,άρχισε να χτυπά...εκπληκτικός.Βγάλαμε την κλασική φωτό στον τηλεφωνικό θάλαμο με φόντο τον Μπεν...είχε ουρα για να βγεις φωτό απίστευτο....είδαμε από έξω το London eye,δεν αξίζει κατ εμέ να ανέβεις,έχω ανέβει παλιότερα,υπάρχουν καλύτερες θέες και δωρεάν.
Στο δρόμο για Trafalgar Square,μου έκανε κλικ ένα πολυτελέστατο ζαχαροπλαστείο,το Cafe Concerto,η μικρή τρόμαξε,δεν με άφηνε να μπούμε, έλεγε θα μας πετάξουν με τις κλωτσιές,δεν είμαστε επίσημα ντυμένες,τόση χλιδή...έφαγα το ωραιότερο γλυκό της ζωής μου παιδιά...άξιζε τις δέκα λίρες η πάστα....
Και φτάνουμε στην τελευταία μέρα...πρέπει να φύγουμε από το ξενοδοχείο στις δώδεκα.
Έχω παραγγελία από τον μικρό αδερφό που του έχω αδυναμία,να του πάω Ben's cookies από το Covent Garden....Ξυπνάμε πρωί πρωί,πάμε και ....δεν έχει ανοίξει τίποτα ακόμα.
Πίνουμε καφέ στην πανέμορφη Nayl's yard,κερνάω τη μικρη τα θεϊκά donuts St Jonh bakery που είναι εκεί και πάμε ξανά Covent Garden,όπου έχει ανοίξει η αγορά και ένας μουσικός-τενόρος του δρόμου τραγουδά εκπληκτικά.
Παίρνω τα μπισκότα του μικρού και με βαριά καρδιά επιστρέφουμε ξενοδοχείο και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση....
Έχει τρεις μέρες που επέστρεψα Ελλάδα και δεν μπορώ να συνέρθω....πολιτισμικό σοκ.
Μπτολιάρισμα,κόρνες,παντού....
Λάτρεψα Λονδίνο διπλά αυτή τη δεύτερη φορά.
Αυτά είχα να σας πω από την δικιά μας ιστορία φίλοι μου.
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
918
Likes
8.354
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Πολύ ωραία ιστορία @NIKOLETA05 . Θα έχετε όμορφες αναμνήσεις με την κόρη σου.

Μου θύμησες παρόμοια επίσκεψη στο Λονδίνο με την μεγάλη μου κόρη, με κύριο στόχο να δούμε το στούντιο του Harry Potter.

Βάλε και μερικές φωτογραφίες για να εμπλουτίσεις λίγο την ιστορία σου. 😉
 

turms

Member
Μηνύματα
2.071
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγώ έτρωγα συχνά από τις καντίνες k δεν είχα πάθει τίποτα
Δεν ξέρω αν παίζει ρολο το μέρος πόλη κλπ γιατί δεν ήμουνα λονδίνο, αλλα ακόμα θυμάμαι το burger με το τηγανητό αυγό πάνω από το (ο θεός να το κάνει) μπιφτέκι
k εκείνες τις συσκευασίες που είχανε τότε, αυτό το κάτι μεταξύ πλαστικό-χαρτόνι-felizol
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
988
Likes
2.082
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Εμένα τη δεκαετια του '70(!) μου άρεσαν τα hot dogs με τα βραστά κρεμμύδια και τη μουστάρδα. Μετά βρωμοκοπούσες βεβαια! Τα μπέργκερς παντως ήταν επιεικώς φριχτά. Γενικά πάντως τότε το εγγλέζικο φαγητό ήταν ανέκδοτο! Αυτό που λέει ο Οβελίξ "βραστό αγριογούρουνο με σάλτσα μεντας"? Ε, κάτι παρόμοιο!
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εμένα τη δεκαετια του '70(!) μου άρεσαν τα hot dogs με τα βραστά κρεμμύδια και τη μουστάρδα. Μετά βρωμοκοπούσες βεβαια! Τα μπέργκερς παντως ήταν επιεικώς φριχτά. Γενικά πάντως τότε το εγγλέζικο φαγητό ήταν ανέκδοτο! Αυτό που λέει ο Οβελίξ "βραστό αγριογούρουνο με σάλτσα μεντας"? Ε, κάτι παρόμοιο!
Α κι εγώ νόμιζα μόνο σ' εμένα εκ;με εντύπωση ο αταίριαστος συνδυασμός υλικών...Φάγαμε μπέργκερ με μπέικον και μαρμελάδα σύκο και είδα χωριάτικη σαλάτα με σταφίδες 🙄
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.625
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom