Λιμένι και πέριξ, 4 βράδια

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρηκατε τον Μέζαπο ; Μπραβο σας!
Κραταμε και μερικά μυστικά οι ντοπιοι χαχαχα για Ιουλιο Αυγουστο που τα Σκουταρι ,Αλυπα και άλλα ωραια ειναι πηχτρα
Ηρθατε ωραια εποχη . Η Λακωνια ανεκαθεν ειχε μικρη σαιζον για αυτο τα βρηκατε αδεια.
Επίσης ο μέσος επισκεπτης που θέλει μπάνιο δεν θελει να περπατησει , θελει ξαπλωστρα, φρεντο εσπρεσο να δειξει το νεο μαγιω κτλ.
Μεζαπος ισον ταλαιπωρια και ερημιά στα μάτια του.
Περυσι 20 Ιουλιου πηγα πολυ πρωι στη μεσαια παραλιουλα στο Σκουτάρι να γιορτασω τα γενεθλια μου καποιες ωρες μονη μου και ημουν οντως ολομόναχη μεχρι τις εντεκα που ηρθαν 2 ατομα!
Ακομα και τα τελευταια εικοσι χρονια που εγινε της "μόδας" το πηξιμο ειναι απο μεσα Ιουλιου εως τελη Αυγουστου . Τον υπόλοιπο καιρο δουλευει με Σαβκυρ και τριημερα .
Το Λιμενι που αν δεν ανεβασει καποιος φωτογραφια στο ινστα δεν υπάρχει σαν οντοτητα τους εννια δεκα μηνες ειναι ερημο με λιγους μερακληδες τουριστες.
Εδώ μας το συνεστησαν το Μεζαπο, χρυσωρυχείο το φόρουμ παίδες. Να σημειωθεί λοιπόν για τους επόμενους, τέλη Ιουνίου, εξαιρετική εποχή. Φτηνά, ελάχιστος κόσμος, ευχάριστος καιρός. Ίδια εποχή πήγαμε Αμοργό (είχε κόσμο αλλά όχι τιγκα) και Κουφονησια (γεματασχεδον), καμία σχέση. Για τις τιμές τα είπαμε, τρώγαμε τα πόδια μας με 15-18 ευρώ το άτομο, το ξενοδοχείο για τέτοια ποιότητα εξαιρετικό (κι πήραν φτηνότερες επιλογές), καμία κίνηση στους δρόμους, παραλίες για την πάρτη μας. Χάρμα
 
Last edited:

tkaramp

Member
Μηνύματα
160
Likes
1.205
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Τώρα που είπατε χωριό των φαντασμάτων ψάξτε στο google το τιμπουλις .το χωριό με τις κούκλες..είναι και αυτό στη Πελοπόννησο..εκεί να δείτε φαντάσματα...ήθελα να ρωτήσω εγώ που θελω να πάω από Ναύπακτο στη Μάνη να παω από Κόρινθο η από πύργο; Δε μπορώ καθόλου τις στροφές δε θέλω να βγάλω τα έντερα μου..ξέρει κανείς;
Από Κόρινθο είναι σίγουρα καλύτερος ο δρόμος και αν θέλετε να πάτε Αρεόπολη, φτάνετε και πιο γρήγορα και με λίγο λιγότερα χιλιόμετρα. Δεν τίθεται θέμα για μένα εκτός αν θέλετε να γλιτώσετε διόδια η έχετε κάτι στο μυαλό σας να δείτε στην άλλη διαδρομη.

Στις διαδρομές στην Μάνη πάντως τις στροφές δεν θα τις γλιτώσεις.
 
Last edited:

Basonikol

Member
Μηνύματα
37
Likes
18
Από Κόρινθο είναι σίγουρα καλύτερος ο δρόμος και αν θέλετε να πάτε Αρεόπολη, φτάνετε και πιο γρήγορα και με λίγο λιγότερα χιλιόμετρα. Δεν τίθεται θέμα για μένα εκτός αν θέλετε να γλιτώσετε διόδια η έχετε κάτι στο μυαλό σας να δείτε στην άλλη διαδρομη.

Στις διαδρομές στην Μάνη πάντως τις στροφές δεν θα τις γλιτώσεις.
Ήθελα να περάσω από Καρδαμύλη και παραλία φονέα .περνάει από εκεί ο δρόμος από τη Κορινθο;
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Ήθελα να περάσω από Καρδαμύλη και παραλία φονέα .περνάει από εκεί ο δρόμος από τη Κορινθο;
Δεν περνάει.' Ενας τρόπος είναι να πας απο Κόρινθο-Τρίπολη-Μεγαλούπολη-Καρδαμύλη.Κοίτα όμως τα χλμ. και αν αξίζει.
 

tkaramp

Member
Μηνύματα
160
Likes
1.205
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Όπως είσαι στην εθνική από την Κόρινθο κατευθυνόμενη νότια, σε κάποια φάση πρέπει να επιλέξεις αν θα συνεχίσεις προς Καλαμάτα (το οποίο βολεύει για Καρδαμύλη, φονέα) η αν θα πας προς Σπάρτη ( το οποίο βολεύει για Αρεόπολη)
Και ο δρόμος Καλαμάτα - Καρδαμύλη και ο Σπάρτη - Αρεόπολη είναι επαρχιακοί με στροφές, με τον πρώτο να είναι χειρότερος.

Το αν θα πάρεις τον έναν ή τον άλλον εξαρτάται από το που θες να πας και το πλάνο του ταξιδιού σου. Αν θες να πας δηλαδή από την πλευρά της Καρδαμύλης όπως έρχεσαι πας από Καλαμάτα. Αν θες να πας κατευθείαν Αρεόπολη πας από Σπάρτη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θέα της πρώτης παραλίας στο Μεζαπο.
20220628_113127.jpg

20 μέτρα πιο πέρα, έχει ακόμη καλύτερη.
20220628_113717.jpg

Όπου το κάναμε το.μπανακι μας, φοβερά νερά.
20220628_114102.jpg

Να τη κι από μακριά
20220628_124359.jpg

Μετά παίρνεις το πλακόστρωτα μονοπατακι και καταλήγεις σε αυτό το λιμανάκι.
20220628_124725.jpg

Έκανα και trespassing σε.μοα οικοδομή με παράθυρα υπό κατασκευή πάνω από το λιμάνι
20220628_124839.jpg


Φοβερές βουτιές πάλι μόνοι φυσικά.
20220628_125026.jpg

Φάγαμε κάτι ψιλά και στον Καταγκουτα.
20220628_144702.jpg

Πολύ όμορφα τα spooky Μουντανιστικα.
20220628_162039.jpg
20220628_162254.jpg

Η θέα από το ξενοδοχείο στην παραλιαρα στο Μαρμαρι.
20220628_172923.jpg


Το τρεκ μέχρι το φάρο είναι πολύ ατμοσφαιρικό. Και σιγά την κούραση δηλαδή, έκανα 21λ στο πήγαινε και 18 στην επιστροφή.
20220628_193754.jpg
20220628_194032.jpg


Έχει και ρωμαϊκά λουτρά εκεί.
20220628_200314.jpg

Η επιστροφή προς Λιμενι τέτοια ώρα έδινε ωραίες εικόνες.
20220628_201729.jpg

Η κλασική φωτογραφία της Βαθειας από μακριά.
20220628_202520.jpg

Αξιοπρεπεστατο το φαγητο στο φάρο του Παντελή. Φτηνό, φρέσκο, ωραία θέα, καλό σέρβις. Διάβασα και κάτι σχόλια στο γουγλη από Ελληναρες που τους φάνηκε ακριβό. Δηλαδή τι ήθελαν να πληρωσουν για 4 άτομα με ψαράκι πανω στο κύμα, κάτω από 17 ευρω; Να πληρωσουν 12;
20220628_225814.jpg
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Την τελευταία ημέρα αποφασίσαμε να την περάσουμε στο Λιμενι και πέριξ. Έτσι κάναμε τις βουτιές μας στο Λιμενι (όπου είχε λίγο κόσμο και τα νερά ήταν κρύα αλλά απολαυστικά). Φαντάζομαι πάντως ότι με κόσμο θα είναι λίγο στριμοκωλα, παρότι ο οικισμός είναι πανέμορφος. Επισκεφθηκαμε και το Limeni Inn, που είχαν μείνει τα παιδιά πέρυσι και δεν είχαν σταματήσει να μας λένε για την κυρα-Σοφια, το πρωινό της και το πόσο απίστευτο ήταν το κατάλυμα. Τελικά η κυρα Σοφία λέγεται κυρία Ευαγγελία (δεν το έχουν με τα ονόματα οι φίλοι μας, είναι σαν την παραλία Maria Magdalena που τελικά ήταν η Αγία Βαρβάρα), μας κέρασε από μπακλαβάδες και βυσσιναδα μέχρι κάτι μπισκότα με μαρμελάδα από τα φρούτα του κήπου της και μας συνέστησε να φάμε κωλοχτυπομακαροναδα στον Πειρατή και να πάμε στην παραλία Αμπελο.

Τιποτε από τα δύο δεν κάναμε, αλλά σημειώστε τα μπας και πάτε εσείς, γιατί η κυρία Ευαγγελία είναι λίρα εκατό και το κατάλυμα της απίθανο, αν και τσιμπημένο φέτος (πέρυσι με τον ιό το βρήκαν φτηνό τα παιδιά και το αρπαξαν) .

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, κάναμε τις βουτιές μας στην πισίνα, ξαναεπαιξα μπάλα με κάτι πιτσιρικάδες στο απολαυστικό γκαζόν (μόνο που ένα με έλεγε συνέχεια "κύριο Γιωργο" κι ένα άλλο με ρωτούσε γιατί δε φωνάζω και τα δικά μου παιδάκια να παίξουμε, άμα σας αστραψω καμία σκασμένα θα σας πω εγω) και δοκιμάσαμε και τη βοτσαλοπαραλια μπροστά από το ξενοδοχείο που ήταν πιο μέτρια από τις υπόλοιπες αλλά πάλι μόνοι μας ήμασταν και ήταν πεντακάθαρα τα νερά.

Αργά το μεσημέρι είπαμε να πάμε στο Μικρό Αλγέρι, για το οποίο τόσο καλά λόγια είχαμε ακούσει. Του αλλάξαμε και τις συντεταγμένες στο Google μετά από 2 μέρες, οπότε πλέον μπορείτε να το βρείτε εύκολα. Φανταστικοί οι ιδιοκτήτες, ψυχουλες, πήραμε τη μεγάλη ποικιλία ψαριών με 45 ευρώ και σκασαμε, παρότι πήγαμε πεινασμένοι, βάλε και κάτι μπύρες Νεμα και μια σαλάτα, συνολικά 15 ευρώ το άτομο, άψογα όλα. Δυστυχώς όμως "ακομη", δεν κάνουν αστακομακαροναδες η κωλοχτυπες , οπότε μας έμεινε ο καημός, ειδικά της κοπέλας μου, να επαναλάβουμε την περυσινή θηριωδια της Αμοργού. Νεξτ ταιμ. Μας κέρασε και πορτοκαλοπιτα ο γλυκύτατος ιδιοκτήτης, δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε καλά καλά. Πιο πριν να πω ότι έφαγα και το πανακριβο (2.80 η μπαλα) και μετριότατο παγωτό δίπλα από το Λιμενι Inn, ήταν και ξινή η Σλαβα κυρία που μας το σέρβιρε, η μόνη αγενής συμπεριφορά σε όλο το ταξιδάκι.

Με φουσκωμένες κοιλιές πήγαμε και στην Αεροπολη. Άσχημη δεν τη λες και κόσμο δεν είχε, αλλά πολύ τραπεζοκαθισμα στα στενά ρε παιδί μου. Κάτσαμε στο Μαυρομιχαλαιικο για τη φοβερή θέα του ηλιοβασιλεματος και πιο πριν σε άλλο ένα από τα όμορφα μαγαζάκια της πόλης. Στην επιστροφή είχε φοβερό πορτοκαλί χρώμα ετα το ηλιοβασιλεμα, σα να είχε πάρει φωτιά ο ουρανός.

Στην επιστροφή για Αθήνα την επόμενη κάναμε στάση για το κακό άγαλμα στη Σπάρτη και στον Ισθμό, που είχα ξεχάσει πόσο εντυπωσιακός είναι, ειδικά αν συνυπολογισεις και την ιστορία του. Η κοπέλα μου είχε.να δώσει εξετάσεις, οπότε αφήσαμε το μπαντζι τζαμπινγκ για του χρόνου. Για τα σουβλάκια στον Ισθμό τα είπαμε, δεν υπάρχει πίτουρα, ενώ μεσημεριατικα απέτυχα να βρω και στα Μέγαρα. Γυρίσαμε στην Αθήνα βράδυ και ντερλικωσαμε στα Καραμανλιδικα του Φάνη, φοβερό value for money, γουρουνιασαμε πάλι.

Λοιπόν, ως αξιολόγηση, από.παραλιες μακράν περισσότερο μας άρεσε η Αλυπα με διαφορά, δεύτερος ο Μεζαπος και.περιπου στα ίδια (καλα) επίπεδα ο Φονεας, ο Βορδωνας και το Μαρμαρι, όλες διαφορετικές μεταξύ τους.

Από φαγητό, παμψηφεί στην πρώτη θέση η Τικλα, και μετά ο Κουρμας, το Μικρό Αλγέρι (ξέχασα να πω πως μας κέρασε και 2 μαστίχας στον καθένα και πολύ καλή πορτοκαλοπιτα) και ο Φάρος.

Από οικισμούς, με διαφορά πρώτο το Λιμενι, δεύτερη η Αεροπολη και αρκετά πιο πίσω Καρδαμύλη και Μουντανιστικα.

Και από προσωπικότητες γελάσαμε με ένα φοβερό τύπο στο Γύθειο που ψιλομιλουσε ισπανικά, μας έλεγε ότι θα πάει σε Κολομβία και Παναμά να εκπροσωπήσει κάτι εξαγωγείς ελαίων Καλαμάτας "επειδή μιλάει τελεια Ισπανικα" και δεν είχε δόντια. Αυθεντική, γραφική μορφή ο θείος.

Ως περίληψη, για μας οι τέσσερις μέρες αφού δεν ήθελε να οδηγήσει πολύ ο οδηγός ήταν :
1. Άφιξη από Φονέα-Καρδαμύλη
2 και 3 δυτικό και ανατολικό κομμάτι Λακωνικής Μάνης
4. Λιμενι, Αρεόπολη και τριγύρω

Η υπόλοιπη Πελοπόννησος θα μείνει asignatura pendiente για το μέλλον, ειδικα τα αρχαία της, δεν έχω παει ακόμη Αρχαία Μεσσηνία, Βασσες και καθόλου προς Πύλο, ενώ έχω κενά και σε Τιρυνθο και πέριξ.

Για τελευταία φορά να πω πόσο υπερικανοποιημενοι μείναμε από το Porto Vitilo Bouique Hotel, πόσο ωραία και φτηνά φάγαμε, πόσο άδειες βρήκαμε τις παραλίες που μας συστήσατε και πόσο σας ευχαριστούμε. Μακάρι να βοηθηθούν και άλλοι από το νήμα.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ωραία σύνοψη. Ο κύριος στο Γύθειο ήταν πολύ μελαχροινός και ηλικία 65 Άρης;
 

JohnyE

Member
Μηνύματα
192
Likes
194
Επειδή κατάλαβα πως λείπει από το forum η σημαντική πληροφορία για σουβλάκια στον ισθμό...

Φυνταμπάνης, όπως γυρνάς από επίδαυρο λίγο πριν βγεις στην εθνική (και λίγο πριν βγεις στον ισθμό)... Δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά είναι αρκετά καλό!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Επειδή κατάλαβα πως λείπει από το forum η σημαντική πληροφορία για σουβλάκια στον ισθμό...

Φυνταμπάνης, όπως γυρνάς από επίδαυρο λίγο πριν βγεις στην εθνική (και λίγο πριν βγεις στον ισθμό)... Δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά είναι αρκετά καλό!
Έχει καλαμακια ή πιτογυρα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom