Πορτογαλία Λισαβόνα γραφική Σίντρα μαγική!!!!

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Το καλοκαίρι ξεκίνησε και μαζί με αυτό και οι πολυπόθητες διακοπές.Το ταξίδι που σχεδίασα τόσο καιρό μόλις ξεκίνησε και η αγωνία μου να δώ ζωντανά όλα αυτά που διάβαζα[για περίπου δύο μήνες]δες σας κρύβω ότι ήταν μεγάλη.
1η μέρα και γύρω στις 20:00 είχαμε ήδη φτάσει[ευτυχώς είχαμε μόνο χειραποσκευές]και αμέσως κατευθυνθήκαμε προς το μετρό.Είχαμε ήδη προμηθευτεί έναν σχετικό οδηγό μαζί με το χάρτη του μετρό για να είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά και σε λιγότερο από 20' ήμασταν μπροστά από το ξενοδοχείο.Κάναμε check in και φύγαμε για μια βραδινή βόλτα στο κέντρο της όμορφης Λισαβόνας.
Πήραμε το μετρό για την στάση Rossio και την ομώνυμη πλατεία και αφού περιπλανηθήκαμε στα στενά καταλήξαμε για δείπνο στο casa do Alentejo
IMG_0108.JPG
,ένα νέο μαυριτανικό πρώην παλάτι που σερβίρει απλά πιάτα από το Αλεντέζου σε διαφορετικές αίθουσες,όπου φάγαμε μοσχαράκι με οστρακοειδή και χοιρινό με πουρέ μήλου συνοδευμένο από ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί.
IMG_0106.JPG
Μετά το απολαυστικό δείπνο επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο διότι η επόμενη μέρα προβλεπόταν δύσκολη.
2η μέρα,πρωινό και φύγαμε για sightseeing.Aρχικά βγάλαμε μια ημερήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών[6 ευρώ]για μετρό, λεωφορείο,τραμ,και το Elevador de santa justa.Πρώτη στάση η praca do comercio μια μεγάλη όμορφη πλατεία δίπλα στην θάλασσα όπου εκτός από το άγαλμα του βασιλιά Ζοάο Α'
IMG_0110.JPG
και την αψίδα του θριάμβου θαυμάσαμε την γέφυρα της 25ης Απριλίου καθώς και το άγαλμα του Ιησού στην κορυφή του λόφου και από εκεί με τραμ προς την περιοχή Βelem με πρώτο αξιοθέατο το μοναστήρι του Ιερόνυμου.
IMG_0116.JPG
Το μοναστήρι είναι ένα από τα αξιοθέατα της Λισαβόνας που ελκύει τους περισσότερους επισκέπτες.Εντυπωσιακό με υπέρμετρη μεγαλοπρέπεια ενώ τα χαρακτηριστικά του παραμένουν απέριττα,εκεί φιλοξενούνται τα μνημεία των ανθρώπων που συνέβαλαν στην εξέλιξη της χώρας γι'αυτό αφιερώσαμε αρκετό χρόνο θαυμάζοντας το εκπληκτικό αυτό αριστούργημα.
IMG_0146.JPG
Απαθανατίσαμε την κάθε λεπτομέρεια προχωρήσαμε προς το μνημείο των εξερευνητών που θυμίζει πλώρη πλοίου και αναπαριστά τους ήρωες των ανακαλύψεων
IMG_0159.JPG
και λίγο πιο κάτω τον πύργο του Belem,έναν αμυντικό πύργο που χτίστηκε το 1515-20 από τον Φρανσίσκο ντε Αρούντα ενώ το όνομά του προέρχεται από ένα παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Μαρία της Βηθλεεμ.
IMG_0165.JPG
Αφού τελειώσαμε και με τον πύργο και ύστερα από πολύ περπάτημα ήρθε η ώρα για ένα διάλλειμα.έτσι κατευθυνθήκαμε προς το περίφημο Αntiga confeitaria για ένα απολαυστικό καφέ και την περιβόητη τάρτα με κρέμα όπου πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά για να την δοκιμάσει αψηφώντας την ατελείωτη ουρά.
IMG_0187.JPG
Υστερα από 30΄ όταν αρχίσαμε να αισθανόμαστε ξανά τα πόδια μας πήραμε ξανά το τραμ και στη συνέχεια το μετρό με επόμενο προορισμό το Da Luz για μια γνωριμία με το γήπεδο της Benfica
IMG_0219.JPG
και αμέσως μετά για τον τελευταίο προορισμό,το elevador de santa Justa.Η ουρά μεγάλη όμως η θέα σε αποζημιώνει απόλυτα,η κάθε λεπτομέρεια αυτής της φανταστικής πόλης είναι ορατή από αυτό το σημείο.Έτσι τελείωσε άλλη μια γεμάτη ημέρα και επιστρέψαμε κατάκοποι στο ξενοδοχείο.
IMG_0224.JPG

3η μέρα και αφού πήραμε μια χορταστική γεύση από την πρωτεύουσα αποφασίσαμε να πάρουμε τα βουνά.Προμηθευτήκαμε λοιπόν τα απαραίτητα για το πικ-νικ από το κοντινότερο σουπερ μαρκετ και ξεκινήσαμε για μια ολοήμερη εκδρομή στη Σίντρα.Πήραμε το τρένο και σε 45' ήμασταν εκεί.Εξω από το σταθμό υπήρχε ειδικό λεωφορείο για την μετάβασή προς και από το palacio national,palacio da pena κτλ.με αντίτιμο 5 ευρώ.Αυτό που αντικρίσαμε πραγματικά δεν περιγράφεται με λόγια.
IMG_0250.JPG
Το μεγαλείο της φύσης σε κάνει να αναριγείς από δέος,δεν έχει ανακηρυχτεί βέβαια τυχαία μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς απ'την UNESCO.Φτάνοντας λοιπόν στο Palacio da Pena και αφού βγάλαμε εισιτήρια που περιλάμβαναν το παλάτι και το πάρκο[13 ευρώ]ανεβήκαμε στην κορυφή ώστε να περιηγηθούμε στο εσωτερικό του παλατιού.
IMG_0262.JPG
Τα έντονα χρώματα καθώς και η αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση και το γαλάζιο του ουρανού σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.Και το ταξίδι συνεχίζεται όσο προχωράς στα ενδότερα αφού η κάθε γωνία του μοναδικού αυτού παλατιού σου εξιστορεί τόσο γλαφυρά τα γεγονότα που συνέβησαν εδώ πριν από πολλά χρόνια.
IMG_0275.JPG
Τελειώνοντας με το παλάτι και έχοντας ήδη αισθανθεί αριστοκράτες βγήκαμε για ένα περίπατο στο πάρκο και μια βόλτα με τα άλογα.Μια διαδρομή μαγική με στενά δρομάκια,πανύψηλα δέντρα,λιμνούλες με μαύρους κύκνους και κελαριστά ρυάκια με αποκορύφωμα την φάρμα με τα ζώα και την βόλτα στο δάσος με τα άλογα, με μόλις 10 ευρώ το μισάωρο παρακαλώ.[Στο HYDE PARK στο Λονδινο ήθελαν 90 ευρώ].
IMG_0308.JPG

Έτσι ολοκληρώσαμε την εκδρομή μας στην απιστευτή Σιντρα,αν και δεν είδαμε ουτε το 1/3 καθώς μία μέρα δεν ήταν αρκετή και επιστρέψαμε αμέσως στο ξενοδοχείο για ένα γρήγορο μπάνιο και να ετοιμαστούμε για μια βραδινή έξοδο.
Όταν λοιπόν η νύχτα έπεσε και τα φώτα άναψαν στα στολισμένα με πολύχρωμες κορδέλες στενά σοκάκια της συνοικίας Αλφάμα.... βάλαμε τα καλά μας και γίναμε ένα με τους ντόπιους. Οι μυρωδιές και οι ήχοι που έβγαιναν έκαναν πολύ δύσκολη την επιλογή....ώσπου βρεθήκαμε μπροστά από το κατάλληλο... ένα μικρό πολύ ζεστό ημιυπόγειο μαγαζάκι με ελάχιστα τραπέζια και πολυ προσιτές τιμές! Εκεί απολαύσαμε μια εκπληκτική ερμηνεία Φάντο και γευτήκαμε ψήτες σαρδέλες συνοδευμένες με ένα γλυκό κρασί! Μεθυσμένοι λοιπόν απο την όμορφη βραδιά επιστρέψαμε για όνειρα γλυκά!!!!
IMG_0244.JPG

Τέταρτη μέρα και νωρίς το πρωί φύγαμε για "μπανάκι μανάκι" στο cascais. Η αλήθεια είναι πως δεν μας έκανε και τόσο καλο καιρό για μπάνιο ,τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, παρόλα ταύτα μια βουτιά για τα μάτια του κόσμου την κάναμε.
IMG_0331.JPG
Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση ήταν τα εκατοντάδες παιδιά που βρίσκονταν σε όλο το μήκος της παραλίας με ελάχιστους συνοδούς και σε αντίθεση με εμάς απολάμβαναν ιδιαίτερα την θάλασσα . Την βόλτα μας όμως στην πόλη την κάναμε,αν και δεν ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα το μόνο που ζηλέψαμε για άλλη μια φόρα ήταν το υπέροχο πολλών στρεμμάτων πάρκο με τραπεζάκια για πικνίκ , ζωάκια να περπατούν δίπλα μας ,παιδικές χαρές και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες αυτής της πόλης.Εκεί χαλαρώσαμε κι έμεις ως την ώρα του φαγητού!Ύστερα απο αρκετή ώρα επιστρέψαμε για μιά τελευταία βόλτα και γέυμα ,όμως για καλή μας τύχη στην κεντρική πλατεία γινόταν μια παρουσίαση στρατιωτικού εξοπλισμού ,προσέφεραν ακόμα και δωρεάν μαθήματα κατάδυσης ....όπως καταλαβαίνεται άρπαξα αμέσως την ευκαιρία και για του λόγου τ'αληθές.....
IMG_0359.JPG

Αφού "πιστοποιήθηκα" ....ξελιγωμένοι καταλήξαμε σε ενα ινδικό εστιατόριο και αμέσως επιστρέψαμε πίσω.
Επόμενος προορισμός το κάστρο του Αγίου Γεωργίου για ένα χαλαρωτικό καφέ και να απολαύσουμε απο ψηλά την θέα .Ετσι περπατήσαμε τα αμέτρητα σκαλοπάτια στις ανηφόρες της Αλφάμα και αφού επισκεφτήκαμε το κάστρο συνεχίσαμε την διαδρομή μας κατηφορικά αυτή την φορά και ήπιαμε τον καφέ μας σε μία τεράστια βεράντα ξαπλωμένοι σε πουφ κατάχαμα ....το ηλιοβασίλεμα απο εκεί έμοιζε ονειρικό καθώς τίποτα δεν εμπόδιζε την θέα !!!!!!!
IMG_0322.JPG
Έπειτα αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όμως οι μυρωδιές που αναδυόταν ήταν αδύνατον να σου το επιτρέψουν! Κάτσαμε λοιπόν σε μία μάλλον αντισυμβατική ταβέρνα όπου μας σαγήνευσε η ευχάριστη διάθεση και οι ευρηματικοί τρόποι που προσέλκυαν πελάτες ....έτσι φάγαμε ενώ παίξαμε παράλληλα ...χουλαχουπ,πιατάκια και τσουβαλοδρομίες με ντόπιους ,τουρίστες και προσωπικό στο δρόμο με έπαθλο ένα μπουκάλι κρασί. Εξαντλημένοι και πολύ χoρτασμένοι οχι μόνο απο το φαγητό επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.
Πέμπτη και τελευταία μέρα! Κάναμε check out με μισή καρδιά και φύγαμε για τον τελευταίο προορισμό ... το πάρκο των εθνών ώστε να δούμε το υψηλότερο κτίριο της Λισαβόνας το Τόρε Βάσκο Ντα Γκάμα και να πάρουμε το τελεφερίκ που διασχίζει όλο το πάρκο και προσφέρει την καλύτερη θέα της μεγαλύτερης γεφυρας της Ευρώπης Βάσκο Ντα Γκάμα!
IMG_0371.JPG
Αφού απολαύσαμε την βόλτα με το τελεφερίκ αλλά και την βόλτα στα μαγαζιά του εμπορικού μέσα στο πάρκο ,επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε τα πράγματά μας και να πάμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Παρίσι!!!
Τέλος συνοπτικά θα ήθελα να υπογραμμίσω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε την Λισαβόνα:
  1. οι πολύ φιλικοί και ευχάριστοι άνθρωποι
  2. το εξαιρετικό φαγητό
  3. η ερωτική μουσική Φάντο
  4. οι χαλαροί ρυθμοί ζωής
  5. και η εναλλαγη βουνού και θάλασσα (Σίντρα-Κασκάις)
 
Last edited:

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Γνωριζει κανεις πως θα μεταφερω την ιστορια μου στις ιστοριες της Πορτογαλιας?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Σε δέκα μέρες πάμε και εμείς Λισαβόνα και η ιστορία σου με κανει να ανυπομονω ακόμα περισσότερο! Με τις μετακινήσεις ηταν εύκολα τα πραγματα; π.χ. με τραμ είναι ευκολο να βρεις που να κατεβεις;έχει συχνα δρομολόγια; μήπως θυμάσαι πως λέγεται η παραλία που πηγατε; εμείς λέμε να πάμε στην παραλία του Εστορίλ που είναι κοντά στο σταθμό του τρένου και μετα με τα πόδια ως το κασκαις..
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Σε δέκα μέρες πάμε και εμείς Λισαβόνα και η ιστορία σου με κανει να ανυπομονω ακόμα περισσότερο! Με τις μετακινήσεις ηταν εύκολα τα πραγματα; π.χ. με τραμ είναι ευκολο να βρεις που να κατεβεις;έχει συχνα δρομολόγια; μήπως θυμάσαι πως λέγεται η παραλία που πηγατε; εμείς λέμε να πάμε στην παραλία του Εστορίλ που είναι κοντά στο σταθμό του τρένου και μετα με τα πόδια ως το κασκαις..
Kαλά κάνεις και ανυπομονείς!!!!πολύ εύκολες οι μετακινησεις με το μετρο τωρα οσον αφορα το τραμ[εχει συχνα δρομολογια και ευκολο να βρεις που θα κατεβεις,μονο προσεχε το πορτοφολι σου:icon_evil:] θα σου χρειαστει μονο στην περιοχη μπελεμ,και το τραμ 28 που σε κανει βολτα μεσα στην Αλφαμα αλλα προσπαθησε να περπατησεις θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο!!!Εμεις κατεβηκαμε στην τελευταια σταση στο Κασκαις και εκει κοντα βρισκεται η παραλια.Νομιζω οτι το Εστοριλ ειναι λιγο μακρια αλλα μπορεις να περπατησεις εως εκει!!καλα να περασετε.:xalara:
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Sif.... ευχαριστουμε για την πολυ ωραια ιστορια σου και τις υπεροχες φωτογραφιες!Must βεβαια εκεινες με το αλογο και τη στολη καταδυσης!Μπραβο,κι αλλα ωραια ταξιδια ευχομαι!
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Sif.... ευχαριστουμε για την πολυ ωραια ιστορια σου και τις υπεροχες φωτογραφιες!Must βεβαια εκεινες με το αλογο και τη στολη καταδυσης!Μπραβο,κι αλλα ωραια ταξιδια ευχομαι!
Ευχαριστω πολυ!!Η ιππασια μεσα στο δασος αποτελουσε ονειρο για μενα και ειμαι πολυ χαρουμενος!!!:haha:
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Kαλά κάνεις και ανυπομονείς!!!!πολύ εύκολες οι μετακινησεις με το μετρο τωρα οσον αφορα το τραμ[εχει συχνα δρομολογια και ευκολο να βρεις που θα κατεβεις,μονο προσεχε το πορτοφολι σου:icon_evil:] θα σου χρειαστει μονο στην περιοχη μπελεμ,και το τραμ 28 που σε κανει βολτα μεσα στην Αλφαμα αλλα προσπαθησε να περπατησεις θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο!!!Εμεις κατεβηκαμε στην τελευταια σταση στο Κασκαις και εκει κοντα βρισκεται η παραλια.Νομιζω οτι το Εστοριλ ειναι λιγο μακρια αλλα μπορεις να περπατησεις εως εκει!!καλα να περασετε.:xalara:
Eυχαριστώ για τις πληροφορίες! Η παραλία του Εστορίλ που θέλω να πάμε λέγεται tamariz.. Διάβασα πως ακολουθείς από εκεί παραθαλάσσια διαδρομή και φτάνεις στο κασκαις σε 20 λεπτά περίπου.. Για να δούμε!
Λύσε μου μια απορία.. Αυτό το elevador Santa Justa απλά ανεβαίνει ψηλά και βλέπεις τη θέα μέσα από αυτό; Ή σε ανεβάζει σε κάποια περιοχή που είναι σε υψόμετρο, κατεβαίνεις και κάνεις βόλτες;
Διάβασα πως έχει μεγάλες ουρές και αν είναι απλά να ανεβουμε για τη θέα δε νομίζω να αξίζει να περιμένουμε. Σε τόσα σημεία έχεις ωραία θέα στη Λισαβόνα..
Το ίδιο αναρωτιέμαι και για το κάστρο του αγίου Γεωργίου, αξίζει τον κόπο;
Θέλουμε οπωσδήποτε να πάμε στο palacio da pena στη Σίντρα, στο coach museum, στο Belem tower, στο monastery of Jeronimos και στο μουσείο Gulbenkian. Το Oceanario αξίζει;
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Eυχαριστώ για τις πληροφορίες! Η παραλία του Εστορίλ που θέλω να πάμε λέγεται tamariz.. Διάβασα πως ακολουθείς από εκεί παραθαλάσσια διαδρομή και φτάνεις στο κασκαις σε 20 λεπτά περίπου.. Για να δούμε!
Λύσε μου μια απορία.. Αυτό το elevador Santa Justa απλά ανεβαίνει ψηλά και βλέπεις τη θέα μέσα από αυτό; Ή σε ανεβάζει σε κάποια περιοχή που είναι σε υψόμετρο, κατεβαίνεις και κάνεις βόλτες;
Διάβασα πως έχει μεγάλες ουρές και αν είναι απλά να ανεβουμε για τη θέα δε νομίζω να αξίζει να περιμένουμε. Σε τόσα σημεία έχεις ωραία θέα στη Λισαβόνα..
Το ίδιο αναρωτιέμαι και για το κάστρο του αγίου Γεωργίου, αξίζει τον κόπο;
Θέλουμε οπωσδήποτε να πάμε στο palacio da pena στη Σίντρα, στο coach museum, στο Belem tower, στο monastery of Jeronimos και στο μουσείο Gulbenkian. Το Oceanario αξίζει;
Το elevador Santa Justa σε ανεβαζει στα απομειναρια της εκκλησιας του Καρμου του 14 αιωνα,αλλα οι περισσοτεροι ανεβαινουν για τη θεα.Και απο το καστρο ειναι καλυτερη η θεα!!!Δεν πηγα στο ενυδρειο γιατι εχοντας δει τα ενυδρεια σε Βαρκελωνη και στο Ντουμπαι δεν με εντυπωσιαζει τιποτα!!Στο μουσειο με τις αμαξες μετανιωσα που δεν πηγα [εισοδος6 ευρω]!!Εννοειται οτι θα πας στο Palacio da pena και αν αντεχεις ψαξε το σταβλο με τα αλογα θα σου μεινει αξεχαστη εμπειρια!!Επισης υπαρχει στο παρκο ντα πενα κατι πολυ extreme αλλα δεν το καναμε γιατι ηθελε πολυ χρονο.Κανεις ξεναγηση απο αερος δεμενος με σχοινι πανω σε ενα συρματοσχοινο!!![τιμη 29 ευρω διαρκεια 2 ωρες]
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Το elevador Santa Justa σε ανεβαζει στα απομειναρια της εκκλησιας του Καρμου του 14 αιωνα,αλλα οι περισσοτεροι ανεβαινουν για τη θεα.Και απο το καστρο ειναι καλυτερη η θεα!!!Δεν πηγα στο ενυδρειο γιατι εχοντας δει τα ενυδρεια σε Βαρκελωνη και στο Ντουμπαι δεν με εντυπωσιαζει τιποτα!!Στο μουσειο με τις αμαξες μετανιωσα που δεν πηγα [εισοδος6 ευρω]!!Εννοειται οτι θα πας στο Palacio da pena και αν αντεχεις ψαξε το σταβλο με τα αλογα θα σου μεινει αξεχαστη εμπειρια!!Επισης υπαρχει στο παρκο ντα πενα κατι πολυ extreme αλλα δεν το καναμε γιατι ηθελε πολυ χρονο.Κανεις ξεναγηση απο αερος δεμενος με σχοινι πανω σε ενα συρματοσχοινο!!![τιμη 29 ευρω διαρκεια 2 ωρες]
Στην εκκλησία που δεν έχει σκεπή αν κατάλαβα καλά.. όμως για να κατέβεις πρέπει να ξαναπεριμένεις το elevador ή μπορείς και με τα πόδια;
Εμείς σε ενυδρείο δεν έχουμε ξαναπάει οπότε αν μας μείνει χρόνος με όλα αυτά μπορεί να το συνδυάσουμε με βόλτα στο parque das nacoes.. Αλλά τελεφερίκ και ξεναγήσεις από αέρος δεν είναι το φόρτε μας!:p Τα αλογάκια πάλι μου φαίνονται ωραία ιδέα, αλλά δεν ξέρω ιππασία! Σου δείχνει κανείς έστω πως να ανέβεις;
Από τα miradouros ποιο σας άρεσε περισσότερο;
Σε ζάλισα στις ερωτήσεις!! Αλλά η ιστορία σου ήρθε πάνω στην ώρα!
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Στην εκκλησία που δεν έχει σκεπή αν κατάλαβα καλά.. όμως για να κατέβεις πρέπει να ξαναπεριμένεις το elevador ή μπορείς και με τα πόδια;
Εμείς σε ενυδρείο δεν έχουμε ξαναπάει οπότε αν μας μείνει χρόνος με όλα αυτά μπορεί να το συνδυάσουμε με βόλτα στο parque das nacoes.. Αλλά τελεφερίκ και ξεναγήσεις από αέρος δεν είναι το φόρτε μας!:p Τα αλογάκια πάλι μου φαίνονται ωραία ιδέα, αλλά δεν ξέρω ιππασία! Σου δείχνει κανείς έστω πως να ανέβεις;
Από τα miradouros ποιο σας άρεσε περισσότερο;
Σε ζάλισα στις ερωτήσεις!! Αλλά η ιστορία σου ήρθε πάνω στην ώρα!
Παλι με το elevador αλλα στο κατεβασμα δεν περιμενεις,ουτε εγω ξερω δεν ειναι δυσκολο εννοειται σου δινουν οδηγιες παει μπροστα ο ξεναγος και απο πισω ακολουθουν τα αλογα!!!ειναι πολυ απλο το χτυπας απαλα με τα ποδια για ξεκινησει και για να στριψει τραβας τα λουρια δεξια η αριστερα για να σταματησει τραβας τα λουρια!!!
Largo das Portas do Sol αυτο και η θεα απο το τελεφερικ στο παρκο των εθνων η θεα της γεφυρας ειναι απιστευτη!!!
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Γύρνα το κρασί από την άλλη βρε άνθρωπε του Θεού να δούμε τι πίνατε...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.505
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom