Ηνωμένο Βασίλειο Λονδινο - Ενοικιαση αυτοκινητου van Ζηταω βοηθεια

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Σχεδιαζουμε ενα ταξιδι στη Σκωτια τελος του χρονου και θελουμε να νοικιασουμε ενα αυτοκινητο (βανακι) 8 θεσεων - τοσοι θα ειμαστε. Απο την ερευνα που εκανα μεσω διαδικτυου στις εταιρειες ΑVIS, HERTZ, EUROPCAR δεν διαθετουν μεσω ιντερνετ τουλαχιστον τετιοα αυτοκινητα. Μηπως ξερετε αλλες εταιρειες στην Αγγλια που μπορω να αναζητησω κατι?
 

vamvakoolas

Member
Μηνύματα
27
Likes
2

H απαντηση φιλε ειναι πολυ πιο απλη....Αν δε μενεις Αγγλια οκ αλλα αν μενεις πας σε μια αντιπροσωπια π.χ renault, fiat και τους λες τι θες και σου δινουν σε τιμες ξεφτιλα (καμια σχεση με γραφεια)ειδικα σε περιεργα οχηματα βανακια 4χ4 πολυμορφικα κοκ. Μπορεις να παρεις τηλ/email για πληροφοριες. Το εκανε ο κολλητος μου και με εκανε να φανω το λιγοτερο βλακας που εψαχνα σε γραφεια.....:(
 

nasos1

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Καλησπέρα παιδιά.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για λογαριασμό ενός φίλου.
Το παλικάρι θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο (μάλλον Αγγλία) και θέλει να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο για 5 μέρες περίπου.
Έχω δει αυτή την σελίδα Budget car rental - Ενοικιασεις αυτοκινητων σε Ελλαδα κι εξωτε&#9 που ξέρω ότι συνεργάζεται και με την KLM.
Υπαρχει και η europcar από όσο ξέρω.
Είναι και οι δύο φθηνές εταιρίες από όσο είδα.
Είναι αξιόπιστες; Έχει νοικιάσει κανένας αυτοκίνητο από αυτές για να πει εντυπώσεις; Είναι το ίδιο αν κάνει την κράτηση μέσω της σελίδας της αεροπορικής εταιρίας; (πχ ΚLM --> budget, easyjet --> europcar)

Kαι κάτι άλλο σημαντικό... μπορεί κανείς να οδηγήσει εκεί (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία) με ελληνικό δίπλωμα το οποίο δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες; Αναφέρομαι στο ροζ δίπλωμα με το σήμα της ευρωπαϊκής ένωσης και το GR.
 

pkasta

Member
Μηνύματα
34
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Εχω νοικιασει απο europcar, καλη ειναι, αλλα καλυτερη ειναι η avis και σε αυτοκινητα και σε τιμες.
 

nasos1

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Μπορεί κάποιος ρε παιδιά να μου εξηγήσει για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά στην τιμή ενώ οι ημερομηνίες είναι οι ίδιες και πρόκειται για την ίδια εταιρία;
Η μόνη διαφορά είναι ότι το ένα είναι το αγγλικό site και το άλλο είναι το ελληνικό.

Budget

Budget- Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Είναι καλό να κάνω το pay on line now από το αγγλικό site ή θα ήταν καλύτερο να προτιμήσω να πληρώσω λίγο παραπάνω και να πληρώσω όταν φτάσω εκεί;
 

panosss567

Member
Μηνύματα
42
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία-Γερμανία-Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
???

nasos1

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Δεν το είχα υπόψιν μου το site που έστειλες φίλε μου!
Ενδιαφέρον φαίνεται.
Το κακό είναι ότι δεν είδα πουθενά να γράφει από ποια εταιρία τελικά κλείνεις το εκάστοτε αυτοκίνητο. Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα αναγράφεται στο mail επιβεβαίωσης της κράτησης για να ξέρεις και σε ποιο γραφείο θα απευθυνθείς όταν φτάσεις στον προορισμό σου.
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Ναι μπορεις να οδηγησεις με διπλωμα που γραφει Ελληνικα. Φυσικα οταν πας να παραλαβεις το αυτοκινητο θα σου ζητησουν το διαβατηριο για να επιβεβαιωσουν οτι τα ελληνικα γραμματα αντιστοιχουν στα λατινικα ποιυ φαινονται στο διαβατηριο. Το ιδο ισχυει και για τη τροχαια - αν σε σταματησουν.

Οσον αφορα την οδηγηση, θελει προσοχη οταν ειασι σε "round about" (οι κυκλικες διασταυρωσεις με τις πολλαπλες εξοδους) γιατι αν κανεις λαθος την εξοδο, μπορει το επομενο round about (για να γυρισεις πισω) να βρισκεται 30-40 χλμ μακρυα!
Επισης φοραμε ΠΑΝΤΟΤΕ ζωνη γιατι με το που θα σε δουν εχει προστιμο και σταματαμε ΠΑΝΤΟΤΕ σε "zebra crossing" (διαβαση πεζων με τις χαρακτηριστικες πορτοκαλι σφαιρικες λαμπες).

Τελος, προσεχε τις καμερες αν σκοπευεις να "το πατησεις λιγουλακι". Υπαρχουν σχεδον παντου στο ΗΒ.
 

nasos1

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Διαβατήριο δεν έχω. Μόνο ταυτότητα έχω η οποία βέβαια έχει λατινικούς χαρακτήρες.
Δεν πιστεύω να μου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα! Έτσι κι αλλιώς από όσο γνωρίζω Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία κλπ (με λίγα λόγια στο ΗΒ) μπορώ να ταξιδέψω χωρίς διαβατήριο.
Στην σελίδα της βρετανικής πρεσβείας γράφει αυτό:
Make sure you have the appropriate identification and the correct visa before you get here:
Your passport or EEA National Identity Card must be valid for the duration of your stay in the UK.

Και κάτι ακόμα παιδιά...
Με συμφέρει καλύτερα να κάνω συνάλλαγμα από εδώ, να κάνω συνάλλαγμα εκεί ή να χρησιμοποιώ την κάρτα μου για τα οποιαδήποτε έξοδα όταν θα είμαι εκεί;
Κοιτούσα από την τράπεζα την τιμή πώλησης και αγοράς της λίρας αλλά επειδή δεν το κατέχω καθόλου το άθλημα, θα ήθελα να μου πείτε όσοι ξέρετε.
Πάντως στην κράτηση από όσο κατάλαβα, η μετατροπή έγινε με βάση την τιμή πώλησης βλέποντας το πόσα ευρώ αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό.
Όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.897
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom