Ουγγαρία Λουτρά στη Βουδαπέστη!!!

vitalogy

Member
Στην μια εβδομάδα που έμεινα Βουδαπέστη πήγα δυο φορές για Λουτρά. Η μια ήταν στα Σετσενι πόθεν είχα κλείσει εισιτήριο από Ελλάδα. Ναι είναι πολύ τουριστικά αλλά αξίζουν για μένα , είναι ιδιαίτερος χώρος με την όλη αρχιτεκτονική του κτηρίου. Το εισιτήριο βέβαια δαγκώνει αφού ξεκινάει από 27 ευρώ και δικαιούσε μόνο λοκερ. Την δεύτερη φορά πήγα στα Λουκατς. Πήγα πρωί στης 8 και ήμουν σχεδόν μόνος. Μέχρι της 11 που έφυγα είχαν μαζευτεί κάνα 25αρι άτομα. Ψιχαλιζε κιόλας και ήταν σούπερ. Υπάρχει και μεγάλη πισίνα για κολυμβι αλλά εκεί να πάρετε σκουφάκι. Κόστος 13 ευρώ. Υπάρχουν καμπίνες άνετες που θα πας να αλαξεις και μετά θα πας στο λοκερ με το βραχιολάκι που θα σου δώσουν για να κλειδώσεις τα πράγματα σου. Καλή διασκέδαση...

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ας καταθέσω εδώ κ τη δική μου μικρή και πρόσφατη εμπειρία από τα λουτρά της Βουδαπέστης.
Στα 4 μερόνυχτα που βρέθηκα επισκέφτηκα 3 φορές συνολικά 2 διαφορετικές εγκαταστάσεις λουτρών, 2 φορές το λουτρό Rudas και μια φορά το λουτρό Lukacs.
Είναι γνωστό ότι η Βουδαπέστη θεωρείται πρωτεύουσα των Λουτρών.
Το είχα ως απωθημένο από παλαιότερη επίσκεψη στη Βουδαπέστη όταν η παρέα τότε ήταν αρνητική σε κάθε επίσκεψη σε δημόσιο λουτρό.
Εδώ οι Ούγγροι τα λουτρά τους τα επισκέπτονται όπως εμείς βγαίνουμε για καφέ ή για τσίπουρα.

Θα αναφερθώ αρχικά στην διπλή επίσκεψη μου στο λουτρό Rudas.
Το επισκέφτηκα αρχικά σχεδόν βράδυ όταν άρχισε να νυχτώνει.
Ήμουν άτυχος γιατί τη συγκεκριμένη μέρα ο χώρος των χαμάμ/turkish bath ήταν ανοικτός μόνο για γυναίκες. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να ξαναπάω άλλη μέρα όπερ και εγένετο την επόμενη.
Έτσι αρκέστηκα στην επίσκεψη στις πισίνες, μικρές ή μεγάλες, για διαδρομές ή χαλάρωση.
Έξω έβρεχε συνεχώς με δυνατο κρύο αλλά δεν είχε και καμιά σημασία .
Είχε όμως σημασία όταν ανέβηκα προς τα πάνω για να επισκεφτώ την υπαίθρια μικρή κυκλική πανοραμική πισίνα με θέα τον νυχτερινό Δούναβη και τις γέφυρες του.
Η πισίνα ήταν μικρή ο κόσμος πολύς, ντόπιοι και τουρίστες, μεταξύ αυτών κ άλλοι Έλληνες.
Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένω για να εισέλθω στη μικρή πισίνα όπου, αν κ ήταν φισκα γεμάτη ,έξω είχε συνεχόμενο ψιλόβροχο και κρύο τσουχτερό η παραμονη μου σε αυτή ήταν άκρως απολαυστική κ δεν ήθελα με τίποτα να φύγω γιατί η πανοραμική θέα, στο ποτάμι ,στις γέφυρες κ στην πόλη ήταν ανεπανάληπτη.

Εδώ να αναφέρω ότι Παρασκευές και Σάββατα το ωράριο είναι 22.00 ως τις 3.00 τα ξημερώματα.
Άλλοι αλλού κάνουν clubing κι στη Βουδαπέστη κάνουν ,bathing..😎😉

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.308
Μέλη
39.980
Νεότερο μέλος