Ισπανία ΜΑΔΡΙΤΗ - Χριστούγεννα 2008

tanasis

Member
Μηνύματα
171
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Η Ισπανία ήταν καιρό μέσα στο μυαλό μας όχι τόσο η Μαδρίτη όσο η Βαρκελώνη τελικά όμως οι ώρες για Μαδρίτη μας ταίριαζαν καλύτερα και αφήσαμε τη Βαρκελώνη για μια άλλη φορά που θα έχουμε πιο πολλές μέρες στη διάθεσή μας και μάλλον για καλοκαίρι.
Τετάρτη 24-12-2008
Πρωινό ξύπνημα (04:00) ξεκινάμε για το αεροδρόμιο εγώ και η μόνιμη συνταξιδιώτισσα μου, η σύζυγος Χριστίνα που ακολουθεί τις επιλογές μου με τυφλή εμπιστοσύνη.
Πόσο γλυκό και αβίαστο αυτό το ξύπνημα;
Σε μισή ωρίτσα είμαστε στο Parking P3 και αφού αφήνουμε το αυτοκίνητο γράφουμε το σημείο μη το ψάχνουμε όπως πέρσι. Μετά από τις σχετικές διαδικασίες check-in, μια βόλτα στα μαγαζιά, καφές κλπ. Βρισκόμαστε στην έξοδο Β28, περιμένοντας την ώρα για να μπούμε στο λεωφορείο που θα μας πάει στο αεροπλάνο της φυγής μας, βρίσκω χρόνο να ρίξω μια ματιά στο φόρουμ και να στείλω μια απάντηση στον traveler που με είχε παρεξηγήσει την προηγούμενη μέρα.
Επιτέλους μπήκαμε στο αεροπλάνο και είμαστε στο διάδρομο απογείωσης ευτυχώς έκανα e-check in και διάλεξα μπροστινές θέσεις πίσω γίνεται ένας σχετικώς χαμός από ένα γκρουπ, η Iberia είναι μια σχετικά μέτρια εταιρεία σε σχέση με τις τιμές της.
Σε 3 ώρες και 40 λεπτά περίπου είμαστε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης παίρνουμε τις βαλίτσες μας και πάμε στο μετρό βγάζουμε στο μηχάνημα ένα εισιτήριο για 5 ημέρες με 8,00? και κάτι ψιλά (πολύ καλή τιμή με δεδομένο ότι περιέχει και τις διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο) μετά από 30 λεπτά βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο και ορμάμε στην πόλη.
Από τα πρώτα μας βήματα η διάθεση μας είναι γιορτινή, περπατάμε προς την Puerta del Sol και ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο που τα κομμάτια του είναι από γαλακτερό Plexiglas μας δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια πόλη με χαρακτήρα (ποιος θα τολμούσε στην Ελλάδα να βάλει στο Σύνταγμα ένα τέτοιο δέντρο?).
Ανηφορίζουμε στη plaza Mayor που έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι και ο κόσμος τριγυρνάει φορώντας πολύχρωμες περούκες! Διαβάζουμε τις λιγοστές πληροφορίες που μας δίνει ο οδηγός explorer (μάπα ο οδηγός) για την πλατεία που είναι κλειστή γύρω-γύρω σαν μια μεγάλη αυλή. Το μυαλό ακόμα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στους ήχους, τις μυρωδιές και τις εικόνες των πρώτων ωρών.
Κλείνουμε το χάρτη και ξεκινάμε το περπάτημα στα στενάκια της παλιάς πόλης και φτάνουμε στα ανάκτορα τα οποία είναι κλειστά για το κοινό εντάξει δε θα τα βάψουμε και μαύρα, η ώρα περνάει και το στομάχι έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει οπότε είναι η ώρα να περπατήσουμε προς κάποιο φαγάδικο. Περπατάμε και περπατάμε μέχρι η μύτη και το μάτι μας εγκρίνει κάτι τελικά μπήκαμε σε ένα στενάκι κάθετο στη Gran Via και είδαμε κόσμο να κάθονται όρθιοι με μια μπύρα στο χέρι, εδώ φαίνεται καλό, μπήκαμε μέσα και πηγαίνοντας σε ένα τραπέζι η σερβιτόρα μας λέει κάτι σε άπταιστα Ισπανικά και της απαντώ 2 «δος» αυτή συνεχίζει και μας δείχνει μια πινακίδα για το κάπνισμα, ααα τώρα κατάλαβα για καπνίζοντες ή μη μας λέει, πήγαμε σε ένα τραπέζι που δεν είχε τασάκι καθότι μη καπνίζοντες. Στη συνέχεια μας φέρνει τους καταλόγους της η οποίοι είναι στα Ισπανικά και εκεί επιστρατεύω τον οδηγό μου και μεταφράζω τα βασικά με τον ίδιο τρόπο παραγγέλνουμε. Το φαγητό πολύ καλό οι μπύρες πάνε και έρχονται, τελειώνουμε το φαγητό και ζητάμε το «λα κουέντα» (λογαριασμό) για 1 ορεκτικό (καλαμαράκια) 4 μπύρες και 2 κυρίως πιάτα πληρώσαμε 45,00? νομίζω μια χαρά.
Βγαίνοντας έξω από το εστιατόριο το κρύο το αισθανόμαστε περισσότερο αλλά απτόητοι περπατάμε στα στενάκια της και στους πεζόδρομους που είναι γεμάτα κόσμο, πολύ ζωή ρε παιδί μου! Η περιπλάνηση συνεχίστηκε μέχρι που σκοτείνιασε η κούραση από το περπάτημα και το πρωινό ξύπνημα έχει κάνει την εμφάνιση της αλλά δε σου πάει να πάς στο ξενοδοχείο αλλά μας χρειάζεται ξεκούραση ένα ξεστό μπάνιο και χαλάρωση γιατί από αύριο έχει περπάτημα όλη μέρα, στο δωμάτιο ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί με μερικά γλυκάκια μας περίμεναν προσφορά του ξενοδοχείου για το καλωσόρισμα, λίγο κρασάκι θα μας χαλαρώσει…
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008
Μετά το πρωινό είμαστε έτοιμοι για την εξόρμηση μας, το Prado και τα άλλα μουσεία είναι κλειστό, αλλά ας ρωτήσουμε μήπως έχει αλλάξει κάτι. Στη ρεσεψιόν μας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας. Το Μπερναμπέου μήπως; Όχι σήμερα είναι σημαντική γιορτή και επίσημη αργία.
Τι κάνουμε? Τολέδο δε προλαβαίνουμε δεδομένου ότι στις 20.00 πρέπει να είμαστε στο corral de la morierra (φλαμένγκο). Πάρκα και διαδρομές στην πόλη και καφεδάκι σε γνωστά καφέ που έχουν κλείσει αιώνα λειτουργίας, χαλαρά.
Ανυπομονησία να περάσουν οι ώρες για τη βραδινή μας έξοδο γιορτάζει και το έτερο ήμισυ. Αργά το μεσημέρι μαζευτήκαμε στο δωμάτιο μπανάκι και λίγη ξάπλα 19.00 ξεκινάμε για το corral de la morierra σε 20 λεπτά με χαλαρό περπάτημα φτάσαμε. Τι κάνουμε μέχρι τις 20.00 πάμε να βρούμε ένα καφέ να αράξουμε τελικά περπατήσαμε μέχρι τη puerta del Toledo και καφέ τις προκοπής δε βρήκαμε η ώρα πέρασε και πρέπει να πάμε πίσω.
Επιτέλους μπήκαμε στο corral de la morierra «ζεστός» χώρος με μικρές καρέκλες και μικρά τραπεζάκια (μάλλον για να χωράνε πολλά) το τραπέζι μας κοντά στην υπερυψωμένη πίστα που βρίσκεται στη γωνία του μαγαζιού αλλά μια κολώνα μας κρύβει μεγάλο μέρος της, στις 22.00 είχαμε τελειώσει το φαγητό μας άρχισε η παράσταση αρχικά βγήκαν 3 μαυροντυμένοι κιθαρίστες, στη συνέχεια 2 τραγουδιστές και αφού κάνανε μια «εισαγωγή» βγήκαν και οι χορεύτριες. Για εμένα δεν ήταν η πρώτη φορά (είχα παρακολουθήσει και μια φορά στη Βαρκελώνη) αλλά για τη Χριστίνα ήταν γι΄ αυτό όταν με ρώτησε στο ξενοδοχείο αν θα πάρουμε μαζί μας φωτογραφική της απάντησα ότι δεν επιτρέπουν φωτογραφίες, η γνώμη μου είναι ότι σε τέτοια γεγονότα όταν έχεις το νου σου να βγάλεις φωτογραφίες χάνεις τη στιγμή. Οι εμπειρία ήταν μοναδική και φύγαμε με το χαμόγελο ως τα αυτιά περπατήσαμε σε μια πόλη ντυμένη στα γιορτινά και δε μας έκανε να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008
Η μέρα σήμερα έχει επίσκεψη σε μουσείο Prado για αρχή μιας και είναι κοντά στο ξενοδοχείο και μετά βλέπουμε. Όπα τι έγινε ρε παιδιά σα πολλοί δε μαζευτήκαμε μέσα στο κρύο, το Prado έχει κόσμο στην ουρά και σήμερα είναι από τις πιο κρύες μέρες για να περιμένουμε στην ουρά, αλλαγή προγράμματος. Λοιπόν που να πάμε? Πάμε στο “Santiago Bernabeu” να δούμε το ¨ναό¨. Κάναμε λοιπόν τη βόλτα μας στο γήπεδο μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες του κόσμου της Ρεάλ, για εμένα σήμαινε κάτι αλλά η σύζυγος απλός χαιρόταν με τη χαρά μου. Μετά πήραμε ένα λεωφορείο στην τύχη με κατεύθυνση βόρεια και κατεβείκαμε στην plaza castilla με τα σύγχρονα κτίριακαι αφού περπατήσαμε στην περιοχή και δεν βρήκαμε κάτι ενδιαφέρον εκτός από τους δυο ουρανοξύστες με το περίεργο σχήμα που βρίσκονται αντικριστά, πήραμε το μετρό και κατεβήκαμε στη Gran Via ,περπατήσαμε για λίγο αλλά είχε φτάσει η ώρα για μπύρες και φαγητό φάγαμε πάλι τα ψητά μας δοκιμάσαμε και κάτι λουκάνικα που όση ώρα τρώγαμε τα βλέπαμε να περνάνε προκλητικά από μπροστά μας… σκάσαμε τώρα έτσι όπως γίναμε μόνο η ζέστη του ξενοδοχείου μας σώζει μετρό και πίσω για ζεστό μπανάκι, λίγο ύπνο και πάλι έξω για βραδινές διαδρομές.
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008
Αφού πήραμε το πρωινό μας πήγαμε στο σταθμό Attocha να πάρουμε το τρένο για Toledo. Βγάλαμε τα εισιτήρια και για την επιστροφή καλού-κακού. Περάσαμε από τους απαραίτητους ελέγχους (σαν αυτούς στο αεροδρόμιο) μετά από 40 λεπτά φτάσαμε στο σταθμό του Toledo ο οποίος είναι πολύ όμορφος. Περιπλανηθήκαμε στην πόλη, μπήκαμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό όπου μεταξύ άλλων θαυμάσαμε και έργα το El-Greco, πήγαμε στο σπίτι που μάλλον έζησε αλλά ήταν κλειστό λόγο εργασιών (φάγαμε πακέτο) και αφού φάγαμε σε ένα “τουριστικό” εστιατόριο, όμορφο μεν το φαγητό όμως μάπα, πήραμε το τρένο της επιστροφής. Όταν φτάσαμε στη Μαδρίτη και βγήκαμε από το σταθμό, αφού πρώτα κάναμε μια βόλτα στον εσωτερικό κήπο του σταθμού της Attocha, αντικρίσαμε μια πόλη γεμάτη κόσμο και πολλούς αστυνομικούς στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι είχε συμβεί στην περιοχή αλλά αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε σε όλη την πόλη όπου και αν πήγαμε εκείνο το βράδυ ήταν γεμάτο κόσμο που ψώνιζε στα μαγαζιά τα οποία ήταν ανοικτά έως τις 21.00 και αφού έκλεισαν τα μαγαζιά ο κόσμος ήταν ακόμα στο δρόμο τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να κινηθούν από τον κόσμο. Σαββατόβραδο στη Μαδρίτη λοιπόν πρόταση για έξοδο.
Κυριακή 28 Δεκεβρίου 2008
Η τελευταία μέρα μας στη Μαδρίτη ξημέρωσε το απόγευμα στις 18.30 πετάμε για Αθήνα τα συναισθήματα των τελευταίων ωρών είχαν αρχίσει να με πνίγουν. Πάμε σήμερα στο μουσείο Reina Sofia λίγο από τον αγαπημένο μου Dali θα μου κάνει καλό. Στην είσοδο μας μοίραζαν χαρτάκια ελεύθερης εισόδου, το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή η είσοδος είναι ελεύθερη. Τελικά η μοντέρνα τέχνη, ο σουρεαλισμός και ο Picasso μου έφτιαξαν λίγο τη διάθεση, μετά το μουσείο γεμάτοι από εικόνες καθίσαμε σε ένα μικρό καφέ μέσα σε ένα στενάκι για ένα τελευταίο καφεδάκι εγώ ήθελα να πιω μια σοκολάτα ζεστή (είχα διαβάσει στους διάφορους οδηγούς για τα churros και τη πηχτή σοκολάτα), την είχα στο μυαλό μου όλες αυτές τις μέρες, διαβάζω στον κατάλογο κάτι cacao…κάτι και λέω αυτό μάλλον θα είναι σοκολάτα ρόφημα το παράγγειλα και έρχεται ο τύπος με ένα βάζο με caotonic, ένα κουταλάκι, το φλιτζάνι μου, και μια κανάτα με ζεστό γάλα μου αφήνει το φλιτζάνι και το caotonic μου δίνει και το κουταλάκι και περιμένει, με κοιτάει, τον κοιτάω μου χαμογελάει του χαμογελάω και μου δείχνει ότι πρέπει να βάλω όσο caotonic θέλω για να μου βάλει μετά γάλα, όχι ρε…. γάλα με κακάο έγραφε ο κατάλογος. Δε με θέλει η σοκολάτα στη Μαδρίτη τελικά δεν θα πιω αυτή τη πηχτή σοκολάτα που μου διαφήμιζαν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν πειράζει έτσι και αλλιώς είναι τόσα άλλα πράγματα που δεν πρόλαβα. Δε πειράζει θα υπάρχει λόγος κάποια στιγμή να επιστρέψω. Αφού πήραμε τα πράγματα μας από το ξενοδοχείο (check out είχαμε κάνει από το πρωί) πήραμε το μετρό για το αεροδρόμιο. Ενώ στην επιστροφή από κάθε ταξίδι παρηγορώ εγώ τη Χριστίνα φέτος οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί τώρα ήταν εκείνη που μου έδινε κουράγιο. Στο αεροδρόμιο μπορώ να πω ότι το Ελληνικό στοιχείο κυριαρχούσε όπου και αν βρισκόσουν ειδικά στα καταστήματα.
Χρήσιμα:
esMADRID.com
Sistema de Informacion de Transportes de Madrid - Pagina de Inicio (συγκοινωνίες)
Συμπεράσματα:
1) Οι Ισπανοί είναι πολύ φιλικοί όπως οι Έλληνες και καπνίζουν όπως οι Έλληνες και σε κλειστούς χώρους.
2) Ο οδηγός explorer δεν είναι τόσο καλός και χρήσιμος όσο αυτός του national geographic που συνήθως χρησιμοποιώ.
3) Στην Ισπανία δεν υπάρχει περίπτωση να μη πάρεις κιλά (πολύ και καλό φαγητό).
4) Λογικές τιμές ακόμα και στα τουριστικά μέρη (Toledo).
Αυτό ήταν το ταξίδι μου στη Μαδρίτη το ξέρω ότι μπορεί να σας κούρασα αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω μια ιστορία μου στο forum.
 

Attachments

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
αν και φαν της Βαρκελώνης και της FC Barcelona :) σε ευχαριστώ για την περιγραφή!

πολύ παραστατικός... με ταξίδεψες στην αγαπημένη μου χώρα.

(την έχω κι εγώ πάθει με τη σοκολάτα στη Βαρκελώνη.. θα την αναφέρω κάποια στιγμή ;))


(p.s.: "la cuenta por favor"... αχαχα.. τι μου θύμισες... φοβερός!)
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ωραια η ιστορια απο την πρωτευουσα και γω εχω βρεθει χριστουγεννα στην πολη με χιονια.Τα 45 ευρω που πληρωσες ειναι ακριβα για καλαμαρακια και για 2 πιατα,οταν η μπυρα εχει 1,75-2 αλλα μη ξεχνιομαστε μαδριτη ειναι.εδω οταν λες σοκολατα,σου φερνουν γαλα και ενα φακελακι cola-cao.Οσο για το chocolate con churros στη μαδριτη το λενε chocolate con porras ειναι ευκολο να το βρεις και ειδικα μερες γιορτινες το βρισκεις και σε καντινες,οι λεγομενες churrerias.αλλα δε εχασες και τιποτα..αντε να δουμε ποτε θΑ ερθει κανεις και απο τα μερη μας...
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
πολυ ωραια η ιστορια σου!!με ταξιδεψες 2 χρονια πισω..οταν ειχα κανει και εγω το ιδιο ταξιδι!αφου καταφερες και συνεννοηθηκες με τους ισπανους χωρις να μιλας την γλωσσα ειναι θαυμα!!εγω θυμαμαι, με τα ισπανικα μου δεν ειχα κανενα προβλημα, αλλα οποιος δεν μιλουσε ισπανικα πραγματικα ειχε θεμα..σε πολλα μαγαζια ειχα κανει την μεταφραστρια σε τουριστες που μιλουσαν μονο αγγλικα!ασε που και στα μουσεια μεσα, οχι σε ολα, αλλα σε καποια σιγουρα, κατω απο τα εκθεματα ειχε θυμαμαι τις ταμπελιτσες με το ονομα του εργου και τα σχολια μονο στα ισπανικα!οσον αφορα την σοκολατα με τα churros, πιστεψε με, δεν εχασες τιποτα!!εγω τα δοκιμασα σε ενα καφε στην plaza mayor και απογοητευτηκα!και για το τολεδο αυτο που γραφεις οτι κλεισατε τα εισιτηρια μετ επιστροφης για καλο και για κακο με εκανε και θυμηθηκα τα δικα μου και γελασα πολυ!εμεις δεν ειχαμε κλεισει εισιτηριο με επιστροφη γιατι ηταν καθημερινη και δεν ειχε κοσμο πολυ και λεμε "οκ, θα βρουμε"..και 6 το απογευμα παμε ανετοι στο σταθμο του τολεδο για να βγαλουμε εισιτηρια για το τρενο των 6.30 και μας λενε "lo siento..δεν υπαρχουν θεσεις σε κανενα απο τα δρομολογια μεχρι αυριο.."..και δωστου τρεχαλα μεχρι τον σταθμο των λεωφορειων που ειναι στην αλλη ακρη για να προλαβουμε το τελευταιο!οποτε οπως βλεπεις, κανεις καλα που εισαι προνοητικος!
 

tanasis

Member
Μηνύματα
171
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
latina αν δε με εξυπηρετούσαν λόγο γλώσσας θα τους κάναμε αγωγή, έτσι δεν είναι?
Πέρα από την πλάκα στις περισσότερες χώρες που πάμε δε γνωρίζουμε τη γλώσσα (μιλαμε Αγγλικά και πολύ καλά Ελληνικά) οπότε πρέπει να δείχνουμε οτι τουλάχιστον προσπαθούμε να πούμε δυο κουβέντες και στη γλώσσα τους. Φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε παίξει και "τζόκερ" παραγγέλνοντας (επειδή δεν είχαν κατάλογο στα Αγγλικά).
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
latina αν δε με εξυπηρετούσαν λόγο γλώσσας θα τους κάναμε αγωγή, έτσι δεν είναι?
por supuesto!!(βεβαια!!)!!χιχιχι!!
κοιτα, εγω τους ισπανους τους κατασυμπαθω!!μοιαζουν πολυ με εμας σαν λαος και ειναι πολυ ζεστοι ανθρωποι!απλα εχουν το παραξενο κολλημα με την γλωσσα!θεωρουν δεδομενο πως ολοι πρεπει να μιλουν την γλωσσα τους!οταν επεστρεφα απο μαδριτη με ολυμπιακη,σε μια πτηση γεματη ισπανους, ο πιλοτος και το πληρωμα δεν ηξεραν ισπανικα!μιλουσαν ομως αγγλικα, γαλλικα και ..ελληνικα!!3 γλωσσες!οταν φτασαμε ελλαδα και ο πιλοτος αρχισε να λεει τα γνωστα..(καλωσορισματα,ευχαριστιες,ωρα,καιρο κτλ.), τα ειπε σε αυτες τις 3 γλωσσες!!επρεπε να ακουγες τι του εσουραν οι ισπανοι!!ειχαν νευριασει απιστευτα!!και το αλλο κουλο που εχω μαθει ειναι πως το υπουργειο παιδειας τους χρηματοδοτει τους νεους για να μαθουν αγγλικα!!!απιστευτο??και εδω εμεις πληρωνουμε αδρα και οι 2 γλωσσες δεν θεωρουνται προσον πλεον..

ασχετο!!αλλα αυτο με την σοκολατα μου συνεβη προσφατα και εμενα στην γαλλια(lyon)!!μας εφεραν μια γαβαθα με γαλα και ενα κουτι με caoutonic για να βαλουμε οσο θελουμε!!ειχαμε μεινει αφωνες!!!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
por supuesto!!(βεβαια!!)!!χιχιχι!!
κοιτα, εγω τους ισπανους τους κατασυμπαθω!!μοιαζουν πολυ με εμας σαν λαος και ειναι πολυ ζεστοι ανθρωποι!απλα εχουν το παραξενο κολλημα με την γλωσσα!θεωρουν δεδομενο πως ολοι πρεπει να μιλουν την γλωσσα τους!οταν επεστρεφα απο μαδριτη με ολυμπιακη,σε μια πτηση γεματη ισπανους, ο πιλοτος και το πληρωμα δεν ηξεραν ισπανικα!μιλουσαν ομως αγγλικα, γαλλικα και ..ελληνικα!!3 γλωσσες!οταν φτασαμε ελλαδα και ο πιλοτος αρχισε να λεει τα γνωστα..(καλωσορισματα,ευχαριστιες,ωρα,καιρο κτλ.), τα ειπε σε αυτες τις 3 γλωσσες!!επρεπε να ακουγες τι του εσουραν οι ισπανοι!!ειχαν νευριασει απιστευτα!!και το αλλο κουλο που εχω μαθει ειναι πως το υπουργειο παιδειας τους χρηματοδοτει τους νεους για να μαθουν αγγλικα!!!απιστευτο??και εδω εμεις πληρωνουμε αδρα και οι 2 γλωσσες δεν θεωρουνται προσον πλεον..

Δε συμφωνω οτι εχουν κολλημα με τη γλωσσα..Απλα ισως δυσκολευονται..Και πιστεψε με ειναι αρκετα ευγενικοι και προσπαθουν να σε βοηθησουν παρολο που δε γνωριζουν αγγλικα.Τωρα η νοοτοπια που μου περιγραφεις για την ολυμπιακη,ναι μου τι εχουν περιγραψει και μενα ισπανοι αλλα μεγαλης ηλικιας!..Και γω ξαφνιαστηκα οταν ειχα πρωτοερθει και ατομα της ηλικιας μου δε γνωριζαν τα βασικα,τυπου τι ωρα ειναι κτλ.
Αλλα μη ξεχνας εδω(ισπανια) καθε διαμερισμα μιλαει σχεδον τη δικη του διαλεκτο και μερικοι εχουν τη δικη τους γλωσσα οπως οι βασκοι και στο σχολειο μαθαινουν και τις 2 ισπανικα και βασκικα.Τωρα τα παιδακια που γνωριζω ,ναι μαθουν αγγλικα αλλα οχι με τη τρελα της ελλαδος,15 χρονων να χουν το proficiency.
Και σα λαος δε μοιαζουμε και τρομερα,αναλογα που βρισκεσαι,αλλο ανδαλουσια,αλλο καταλονια,αλλο γαλικια και αλλο χωρα των βασκων.Αλλο μεσογειος και αλλο ατλαντικος!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Δε συμφωνω οτι εχουν κολλημα με τη γλωσσα..Απλα ισως δυσκολευονται..Και πιστεψε με ειναι αρκετα ευγενικοι και προσπαθουν να σε βοηθησουν παρολο που δε γνωριζουν αγγλικα.Τωρα η νοοτοπια που μου περιγραφεις για την ολυμπιακη,ναι μου τι εχουν περιγραψει και μενα ισπανοι αλλα μεγαλης ηλικιας!..Και γω ξαφνιαστηκα οταν ειχα πρωτοερθει και ατομα της ηλικιας μου δε γνωριζαν τα βασικα,τυπου τι ωρα ειναι κτλ.
Αλλα μη ξεχνας εδω(ισπανια) καθε διαμερισμα μιλαει σχεδον τη δικη του διαλεκτο και μερικοι εχουν τη δικη τους γλωσσα οπως οι βασκοι και στο σχολειο μαθαινουν και τις 2 ισπανικα και βασκικα.Τωρα τα παιδακια που γνωριζω ,ναι μαθουν αγγλικα αλλα οχι με τη τρελα της ελλαδος,15 χρονων να χουν το proficiency.
Και σα λαος δε μοιαζουμε και τρομερα,αναλογα που βρισκεσαι,αλλο ανδαλουσια,αλλο καταλονια,αλλο γαλικια και αλλο χωρα των βασκων.Αλλο μεσογειος και αλλο ατλαντικος!
εχεις δικιο, ισως να δυσκολευονται!!εσυ σιγουρα τους εχεις ψυχολογησει καλυτερα μιας και μενεις εκει!!εγω εχω συναναστραφει κυριως με μαδριλενους και ανδαλουσιανους!!προς θεου δεν ειπα οτι δεν ειναι ευγενικοι!!ισα ισα!!ειναι ευγενεστατοι!!και πραγματικα σκιζονται για να σε εξυπηρετησουν!!απλα δεν παυει και δεν θα παψει να με εκπλησσει ποτε το οτι ακομη και στα πιο τουριστικα μερη, τα αγγλικα απουσιαζουν!!και σου λεω, εγω λατρευω τα ισπανικα!!και το απολαμβανω!!αλλα καποιος αλλος που δεν τα μιλαει γιατι να μην μπορει με βασικα αγγλικα να συνεννοηθει?για παραδειγμα τους καταλογους στα εστιατορια γιατι να μην τους εχουν και στα αγγλικα?ή τα ταμπελακια στα μουσεια??αυτο με παραξενευει μονο!οσον αφορα το οτι μοιαζουμε, εγω εχω παρατηρησει πολλες ομοιοτητες στις συνηθειες, στους τροπους διασκεδασης και στην νοοτροπια!δεν λεω οτι ειμαστε ιδιοι, απλα οτι εχουμε πολλα κοινα και παντως περισσοτερα απο οτι με αλλους λαους(βλεπε π.χ ρωσους).!
 

tanasis

Member
Μηνύματα
171
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Εδώ που τα λέμε τα Ισπανικά είναι μια γλώσσα χρήσιμη που τη μιλάνε πολλοί (Λατινική Αμερική) ακόμα και οι Αμερικάνοι νομίζω τα μαθαίνουν σα 2η γλώσσα οπότε και να μην ξέρει ένας Ισπανός Αγγλικά θα βρει την άκρη του, ενώ αν ο Έλληνας δεν γνωρίζει μια ξένη γλώσσα έχει πρόβλημα.
Όσο για την ευγένεια τους νομίζω είναι απο τους πιο ευγενικούς Ευρωπαίους (μετά τους Έλληνες φυσικά).

Latina με τους Ρώσους όταν ήταν "φτωχοί" είχαμε κοινά....τις γυναίκες τους. Τώρα που πιάσανε λεφτά στα χέρια τους κόψανε τις εξαγωγές και τις κρατάνε εκεί. χα χα
Εγώ πάντως προτιμούσα και προτιμώ της Ελληνίδες και δεν ξέρω αν ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου αλλα σίγουρα ζούμε στη χώρα με τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου)
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Latina με τους Ρώσους όταν ήταν "φτωχοί" είχαμε κοινά....τις γυναίκες τους. Τώρα που πιάσανε λεφτά στα χέρια τους κόψανε τις εξαγωγές και τις κρατάνε εκεί. χα χα
χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!:bleh:αυτη την παραμετρο ομολογω οτι δεν την σκεφτηκα!!!
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Πολυ όμορφη η ιστορία σου, tanasi. Κι εγώ το σκέφτομαι κάποια στιγμή για Ισπανία (κάτι με τραβάει σ' αυτή τη χώρα). Απλά θέλω να έχω χρόνο , να νοικιάσω αυτοκίνητο και να κάνω περιηγήσεις. Με βάλατε όμως σε σκέψεις. Είναι απαγορευτικό το να μη μιλάς αγγλικά; Θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα; Τα αγγλικά μου είναι άψογα και τα γαλλικά μου πολύ καλά. Από ισπανικά όμως τίποτα!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom