Μάλτα Μάλτα γιοκ!

Nicolas

Member
Μηνύματα
188
Likes
436
Επόμενο Ταξίδι
......
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καραϊβική
Αν εχεις και καρτα Talinja μονο 8.
Καλα, η Talinja όχι απλά χρήσιμη για ΜΜΜ αλλά απαραίτητη καθώς οι οδηγοί δεν ακουμπούν πλέον χρήματα και θα πρέπει να έχεις κάρτα ή 2€ πάντα μαζί σου, για 21€ σου δινει 7 ημέρες απεριόριστες μετακινήσεις οπότε είσαι οκ. Την προηγούμενη φορα που πηγαμε Μάλτα δεν τα δώσαμε και πολύ σημασία αυτά( κάναμε τους μπρούκληδες) αλλά τώρα ήταν το πρώτο πράγμα που κάναμε στο αεροδρόμιο! :haha:
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.966
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Ħaġar Qim, Blue Grotto, Playmobil fun park και Marsaxlokk
Η αλλαγη καταλυματος μας αλλαξε και την ψυχολογια προς το καλυτερο (εντελως ομως!) (θα δωσω λεπτομερειες στο τελος για διαμονη και εισιτήρια) Η περιοχη του Paceville και Saint Giljian ειναι μια τουριστική σύγχρονη περιοχή της Μάλτας με πολλή ζωή και νεολαία. Ξεκινησαμε να εξερευνούμε περισσότερο το νησί, αφου καναμε μια ομαδοποίηση των αξιοθέατων που θελαμε να δούμε: Μια μέρα νοτιοδυτικά, που θα περιλάμβανε Ħaġar Qim, Blue Grotto, Playmobil fun park και Marsaxlokk. Μια μέρα Μντίνα και Aquarium και μια μέρα Mediterraneo και Esplora. Δυστυχως δεν καταφεραμε να βαλουμε στο προγραμμα τελικα το Gozo και τη βορεια πλευρα του νησιου! (Αφησαμε κατι και για την επομενη φορα).
Οι μετακινησεις μας εγιναν με λεωφορειο και ecabs. Ενω σκεφτομασταν εντονα να νοικιασουμε αυτοκινητο, το γεγονος οτι το αφησαμε τελευταια στιγμη και δεν βρισκαμε αυτοματο σε συνδυασμό με το ότι γενικα οι Μαλτεζοι δεν ειναι και πολυ καλοί οδηγοί (απο αυτο που ειδαμε τουλαχιστον) μας απετρεψε. Επισης δεν βγαλαμε την talinja γιατι δεν χρησιμοποιησαμε 10 φορες συνολικα λεωφορειο, οποτε δεν μας συνεφερε. Βγαζαμε εισητηριο των 2€ καθε φορα που ανεβαιναμε το οποιο ειχε διαρκεια 1,5 ωρα. Για τα παιδια δεν μας χρεωναν.
Η επισκεψη στο Ħaġar Qim ηταν πολυ ενδιαφερουσα για ολους μας. Ο αρχαιολογικός χωρος περιλαμβάνει 2 τοποθεσίες, το ĦAĠAR QIM και το γειτονικό του L-IMNAJDRA. Προκειται για τοποθεσίες με μεγαλιθικά μνημειακά οικοδομήματα που χρονολογούνται την 4η χιλιετία π.Χ. ( 3600-3200 π.Χ.)τα οποια εχουν κατοψη σε σχημα μητρας, για να τονίσουν τη σημασια της γονιμοτητας. Ειναι συντηρημένα σε πολύ καλή κατασταση, με δυο μεγαλα μεταλλικα στεγαστρα να τα προφυλάσσουν. Το τοπιο οπου ειναι χτισμενα, ειναι μοναδικο, με καταπληκτικη θέα στη Μεσογειο. Ευτυχως εκεινη τη μερα ειχε και αρκετο αερα, οποτε η ζεστη και ο ηλιος δεν επηρέασαν την περιηγηση μας εκει. Παντως καλο ειναι, αν πας καλοκαιρι τουλαχιστον, να εχεις καπελο, γυαλια και καλα παπουτσια γιατι εχει λιγο περπατημα. Ο ενας οικισμος εχει αποσταση απο τον αλλο, οποτε αν θελεις να τα δεις και τα δυο περπατας, σε εναν πολυ ομορφα διαμορφωμενο και προσβασιμο για ολους διαδρομο (Καναμε και μια συζητηση με τον αντρα μου για τις καινουριες διαμορφωσεις στην Ακροπολη, που επιτρεπουν ευκολη προσβαση σε ΑΜΕΑ αλλα ξεσηκωσαν πληθος αντιδρασεων για την επιλογη των υλικων. Οταν την επισκεφθω με τα νεα δεδομενα θα μπορω να εκφερω αποψη). Παντως, το Ħaġar Qim ειναι ενα εντυπωσιακο οικιστικο συνολο, και ακομα περισσοτερο εντυπωσιαζει το γεγονος οτι ειναι προγενεστερο των πυραμίδων της Γκιζας. Υπαρχουν αντιστοιχοι οικισμοι και σε αλλα σημεια στη Μαλτα και στο Gozo για οποιον ενδιαφερεται και εχει το χρονο να τα μελετησει παραπανω.
Στη συνεχεια, πηραμε ενα ecabs για να μας παει να δουμε το Blue Grotto και απο εκει να συνεχισουμε για το Playmobli fun Park. Ο οδηγος ομως (που ηταν και μαλτεζος) μας πηγε στο χωριο απο οπου ξεκινουν τα καραβακια για να περασεις μεσα απο τη σπηλια: " Δεν μπορεις να το δεις απο μακρια, μονο αν παρεις καραβακι", αυτο ισχυριστηκε μετα βεβαιοητας. "Και απο που βγαινουν ολες αυτες οι φωτογραφιες που το δειχνουν απο ψηλα?" σκεφτομουν εγω...Τελοσπαντων, επειδη επρεπε να προλαβουμε και το παρκο των Playmobil ανοιχτο, κατεβηκα λιγο στο χωριο, μηπως και μπορεσω να δω τιποτα απο τα βραχια (ουτε καν!) και συνεχισαμε την πορεια μας. Φτασαμε στο Playmobli fun Park, το οποιο καποιοι απολαυσαν δεοντως (...οχι ομως εγω που ειχα κολλησει στο Blue Grotto και στον ασχετο οδηγο που προφανως μας ετυχε!) Να πω δυο λογια ομως και για το Playmobli fun Park για οποιον ειναι φαν των Playmobil η για οποιον συνοδευει φανς των Playmobil (οπως εγω). Ειναι ενα μικρο θεματικο παρκο (το περιμενα μεγαλυτερο) με εναν εσωτερικο χωρο με πολλα τραπεζια με Playmobil και εναν εξωτερικο χωρο-παιδικη χαρα με ομορφες κουνιες. Λογω Covid εδιναν στα παιδια μια σακουλα με Playmobil απολυμασμένα τα οποια επιστρεφαμε στο τελος για εκ νεου απολυμανση. Στα τραπεζια δεν ειχε φιγουρες παρα μονο μεγαλα τεμαχια, δηλαδη κουκλοσπιτα, αεροπλανα κλπ. Αν εχεις παιδια, ειναι μια ωραια, διασκεδαστικη και ξεκουραστη επισκεψη! Διαφορετικα δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου να χασεις χρονο εκει.
Το λοιπον, εγω δεν εφευγα απο την περιοχη αν δεν εβλεπα Blue Grotto!Ετσι πηραμε και παλι ecabs οποτε και ο εξυπηρετικοτατος, Νεπαλεζος παρακαλω οδηγος, μας πηγε στο σημειο θεασης της σπηλιας!!!Ειναι πραγματικα πολυ εντυπωσιακη!!!Ενα θαυμα της φυσης!!! Χαιρομαι που το ειδαμε (πριν πεσει και αυτο σαν την Porta Azzura). Αφου χαρηκαμε το τοπιο και το δροσερο αερακι, πηραμε λεωφορειο προς Marsaxlokk. Ενα ομορφο και γραφικο ψαροχωρι με την κλασικη αρχιτεκτονικη της Μαλτας και χρωματιστες πινελιες απο τις βαρκουλες που πλέουν στο λιμανακι καθως και τα χρωματιστα παγκακια! Δυστυχως φτασαμε αργα και δεν προλαβαμε ανοιχτη την υπαιθρια αγορα του. Γενικα παντως, αυτο το πραγμα στη Μαλτα, που ολα μα ολα κλεινουν στις 16:00 ειναι πολυ πιεστικο!

IMG_20210816_180632.jpg

Paceville

IMG_20210818_115145_1.jpg
DSC_0184.JPG
DSC_0176.JPG
DSC_0185.JPG
DSC_0164.JPG

Ħaġar Qim

IMG_20210818_142433_1.jpg

"Χαίρω πολύ"

IMG_20210818_150430_1.jpg

IMG_20210818_150000_1.jpg

Blue Grotto

DSC_0203.JPG
DSC_0206.JPG

Marsaxlokk
 
Last edited:

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.966
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Μντινα και Ενυδρειο
Για την Μντινα, τι να πω? Υπεροχη, ησυχη πόλη, οπως ειναι και το ονομα της... Την επισκεφθηκαμε ημερα Τρίτη, που αποδειχθηκε μεγα λαθος καθώς τις Τριτες ειναι κλειστές οι κατακόμβες του Αγιου Παύλου, που βρισκονται κοντα και τις οποίες θελαμε παρα πολυ να δουμε! Η σιγουρια μου ομως οτι ειναι κλειστες Δευτερα, οπως οι περισσοτεροι αρχαιολογικοι χώροι+μουσεια με εφαγε...Παρ' ολα αυτα η βολτα μας στην Μντινα ηταν ομορφη και ηρεμη, χωρις πολυ κόσμο. Τα κτιρια ειναι πανεμορφα και τα στενα σοκακια σε παρασύρουν σε ενα ταξιδι σε αλλες, ιπποτικες εποχες! Υπάρχει δυαντοτητα να περιηγηθείς στην πολη και με αμαξα, εμεις δεν το δοκιμασαμε ομως. Μετα την επισκεψη στην Μντινα, πηραμε το αγαπημενο μαλτεζικο λεωφορειακι και κινηθήκαμε προς το Aquarium. Τα παιδακια μας ενθουσιαστηκαν με το ενυδρείο! Ειναι αρκετα μεγάλο, με αρκετούς εκπροσώπους του θαλασσιου ζωικού βασιλείου. Εχει μεχρι και καρχαρίες. Μπορω να πω οτι δεν απογοητευσε ουτε και εμας τους μεγαλους, αν και ο αντρας μου ειχε βαλει πολυ ψηλα τον πηχη μετα τη σολο επισκεψη του στο ενυδρειο της Βαλενθια, οπου ειχε βρεθει περυσι για επαγγελματικο ταξιδι (...και εκτοτε ο γιος μας το εχει βαλει στην κορυφη της bucket list του, απο τις φωτογραφιες που του εδειξε ο μπαμπας!) Φατε ματια ψαρια λοιπόν και επιστροφή στη βαση μας, για μπανακι στην (οχι και ακριβως) παραλία με τα καταγαλανα νερα του Saint Gjilian!

DSC_0145.JPG

DSC_0148.JPG
DSC_0151.JPG
DSC_0150.JPG
IMG_20210817_120055.jpg

Μντινα

DSC_0157.JPG

IMG_20210817_131333_1.jpg
IMG_20210817_132212.jpg
IMG_20210817_133106_1.jpg
IMG_20210817_134326.jpg

Aquarium
 
Last edited:

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Σύμφωνα με τον μύθο, κάποτε, γύρω στον 16ο-17ο αιώνα, ο σουλτάνος έστειλε τον καπουδάν πασά με μεγάλη αρμάδα να κυριέψει τη Μάλτα. Επειδή όμως οι τουρκαλάδες (αυτός που λέει τον μύθο, έτσι τους αποκαλεί) είναι μπουνταλάδες περί τα ναυτικά, δεν κατάφεραν να βρουν τα νησιά κι έτσι γύρισαν πίσω άπρακτοι, οπότε ο καπουδάν πασάς δικαιολογήθηκε στον σουλτάνο «Μάλτα γιοκ εφέντημ'», φράση που έκτοτε έμεινε παροιμιώδης για να δείχνει τη μπουνταλοσύνη των τουρκαλάδων.
Καθώς έψαχναν με το φως των κεριών στο χάρτη για τη Μάλτα μία σταγόνα λιωμένου κεριού έσταξε ακριβώς πάνω στη μικροσκοπική Μάλτα και την κάλυψε!
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.966
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Esplora και Mediterraneo
"Esplora - esplora εισαι απο εκεινα που μ' αρεσουνε"
'Η καλυτερα που μας αρεσουν και τους 4 ( ο στιχος απο τους αμιμητους απαραδεκτους και τις Μυκήνες-ασχετο αλλα μου κολλησε στιχουργικα)
Η τελευταια μας περιηγηση στη Μαλτα περιλάμβανε το μουσειο τεχνολογιας Esplora και το θαλασσιο παρκο Mediterraneo. Οσο ενθουσιαστηκα με το πρωτο αλλο τοσο μετανιωσα για το δευτερο. Ας μιλησω πρωτα για το Esplora: Ειναι ενα διαδραστικό μουσειο τεχνολογίας, με μεγαλη εκθεσιακη γκαμα που περιλαμβανει πολλους τομεις της επιστημης. Φυσικη, χημεια, μαθηματικα, γεωγραφια, οικολογια, σεισμολογια...Και τι δεν ειχε μεσα του αυτο το μουσειο! Ολα ηταν εκθεματα στα οποια συμμετειχαμε ωστε να κατανοησουμε τη λειτουργια τους. Ηταν δηλαδη πειραματα. Επισης συμμετειχαμε σε ενα ωριαιο σεμιναριο για το ανθρωπινο σωμα, οπου ενας νεαρος ματεζος επιστημονας μας ανελυσε ολες τις λεπτομερειες για τα υγρα, αερια και στερεα αποβλητα του σωματος μας!Το τι γελιο καναμε δε λεγεται!!! Επιστημη με χιουμορ, τελειος συνδιασμος!!! Πιστευω οτι ειδικα αν πας Μαλτα με παιδια, το Esplora δεν πρεπει να το χασεις! Βρισκεται στις 3 πολεις (παλι δεν θυμαμαι σε ποια) αλλα εχει ευκολη προσβαση με το λεωφορειο απο τη Βαλετα. Πληρωσαμε 7€/ ενηλικας και για τα παιδια δεν μας χρεωσαν γιατι εκαναν επισκευες στον επανω οροφο και δεν λειτουργουσε η μια αιθουσα προβολων (...δεν ξερω τι ακριβως προβολες κανουν εκει, παντως το κομματι που επισκεφτηκαμε εμεις μας καλυψε πληρως)
Τωρα για το Mediterraneo πραγματικα δεν θα το προτεινα σε κανενα. Δεν ηξερα και εγω ακριβως τι παμε να δουμε, αλλα απο αυτο που αντικρυσαμε απογοητευτηκα (...κυριως απο τον εαυτο μου που βρεθηκαμε εκει). Ειναι ενα θαλασσιο παρκο με δελφινια, θαλασσιους ελεφαντες, παπαγαλους και κατι ακομα που δεν θυμαμαι γιατι φυγαμε και γρηγορα. Οπως μου ειπε ο γιος μου "Μαμα, δε μ' αρεσει και πολυ εδω γιατι τα ζωα νομιζω οτι τα χτυπανε..." Χωρις να εχουμε δει σκηνικα βιας μπροστα μας, ειναι οντως ενα παρατημενο θαλασσιο παρκο, βρωμικο, που κανουν σοου με τα δελφινια (που δεν το ειδαμε) και τους θαλασσιους ελεφαντες (ειδαμε λιγο και εκει ηταν που ειπε την ατακα ο γιος μου) Νομιζω ηταν ενα μαθημα για ολους μας, να μην επισκπτομαστε τετους χωρους και δεν θα το ξανακανουμε ποτε...
Υπολογιζα οτι θα προλαβαιναμε μια τελευταια βολτα στη Βαλετα αλλα η μεγαλη παραμονη μας στο Esplora σε συνδιασμο με την παρα πολυ πρωινη πτηση των 06:30 που επρεπε να προλαβουμε, δεν μας το επετρεψε. Ευτυχως την ειχαμε χορτασει τις 3 πρωτες μερες!

IMG_20210819_145803_1.jpg
IMG_20210819_124417_1.jpg
IMG_20210819_130348.jpg
IMG_20210819_131540.jpg
IMG_20210819_131153.jpg

Esplora

IMG_20210819_110304.jpg

Mediterraneo
 
Last edited:

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.966
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Επίλογος
Σαν να είπαμε "φτου ξελευθερία για ολους" ήταν αυτο το ταξιδι μας στη Μαλτα!Σαν να ειμασταν παιδιά και εμεις μαζι με τα παιδια μας! Σαν να βγήκαμε ξανα να πάιξουμε στη γειτονια μετα απο 1,5 χρόνο! Σαν να ανοιξε παλι το μυαλο, η ψυχη και τα ματια μας!
Η - ποιος να μας το'λεγε!- κατασταση που ζούμε απο τον προπερασμενο Μαρτιο , το χαμενο για εμας καλοκαίρι του 2020 που δεν πηγαμε πουθενα, η κλεισουρα, η αγωνια αλλα και μια σειρα απο προσωπικούς λόγους που δεν μας ειχαν αφησει να κανουμε ξανα τετοιες οικογενειακες διακοπές καλοκαιριου, ολα αυτα μαζί συνετελεσαν ωστε το ταξιδι στη Μαλτα να μπει βαθια στην καρδια και στις αναμνησεις μας!!!
Να ευχαριστησω παρα πολυ τα μέλη του φόρουμ που εγραψαν στο παρελθον ιστορια για αυτο το νησι αλλα και ολους αυτους που εδωσαν κατα καιρους πληροφορίες. Μας χρησιμεψαν ολα ως κόρη οφθαλμου!
Απο πρακτικά ζητηματα:
  • τα εισιτηρια μας κλείστηκαν με ryanair περιπου 2 μηνες πριν την αναχωρηση μας και κόστισαν 80€/ ατομο, Θεσσαλονικη- Βαλετα και τουμπαλιν 13-20/8. Μόνο με 1 backpack οι 3 απο τους 4 μας και μια χειραποσκευη-βαλιτσα+1 backpack για τον 1 (που ανεβασε το 1 εισιτηριο κατα 20€).
  • διαμονη κλείσαμε 3 μερες στο - μην πατε ποτε μεχρι να τελειωσει ο covid- Sliema Hotel by st hotels οπου και δεν μειναμε για τους λογους που ανεφερα στην αρχη της ιστοριας μας, στα 130€/ βραδια για 4 ατομα (τα παιδια μας ειναι σε ηλικια που μετρουν ως ενηλικες στα περισσοτερα καταλυματα) με πρωινο. Μεταφερθηκαμε στο Bayview hotel by st hotels στη Σλιεμα. Δεν ηταν καλη επιλογη, παρα πολυς κοσμος, το πρωινο σε κλειστη μη αεριζομενη αιθουσα με τα τραπεζια σε αποσταση 5 εκ. το ενα με το αλλο, οχι πολυ καθαρο γενικα. Απορω πώς δεν κολλησαμε τιποτα εκει μεσα. Επισης, ενω ειχαμε κλεισει με θεα θαλασσα, μας εδωσαν ενα δωματι στον ακαλυπτο οπου διναμε χειραψια με τον απεναντι. Το μονο "θετικο" ηταν οτι ειχε πισινα στην ταρατσα, αλλα και αυτη μικρη για τη δυναμικοτητα του καταλυματος. Τις υπολοιπες 4 μερες κλεισαμε (ευτυχως) στο Corinthia hotel st Georg's bay. Ξενοδοχειο- resort πολυ καθαρο, με 4 πισινες και θαλασσα μπροστα. Η τιμη του στα 165€/βραδια για 4κλινο, ευρυχωρο με μπαλκονι με θεα στη θαλασσα, χωρις πρωινο.
  • για φαγητο ειμαι η πλεον ακαταλληλη να δωσω συμβουλες ή μαλλον θα πω οτι στη Μαλτα εχει πολυ καλη ποιοτητα Mac Donald's και Burger King :haha: Με την πιτσικαροπαρεα μας, δεν μας επετραπει ιδιαιτερα η τοπικη γευσυγνωσια. Παρ' ολα αυτα, τιμησαμε τα pastici, τα τοπικα πιτακια με ρικοτα, μπιζελια ή κοτοπουλο που ηταν θεικα και πολυ οικονομικα (0,40-0,60€ το τεμαχιο, και ηταν κανονικο οχι μινι). Φαγαμε επισης πιτσα και μακαροναδα, στα ιταλικα προτυπα, επισης πολυ νοστιμα. Δυστυχως δεν δοκιμασαμε θαλασσινα για τα οποια φημιζεται το νησι, ουτε το τοπικο κουνελι (λεω να φταξω ενα στιφαδο την Κυριακη να πνιξω τον πονο μου!)
  • μια παρατηρηση οτι ολα κλεινουν πολυ νωρις! Δηλαδη μουσεια, εκεθσεις, εκκλησιες, ανοιχτες αγορες 15:00 το πολυ 16:00 κλεινουν. Οποτε πρεπει να ξεκινας πρωι για να προλαβεις, καθώς οι αποστασεις δεν ειναι μικρες...
  • τα λεωφορεια εξαιρετικα, συνεπη και αντι-covid καθως ηταν αδεια (δηλαδη μονο λιγοι καθημενοι) στο 90% των περιπτωσεων που τα χρησιμοποιησαμε. Μας ετυχε λεωφορειο να το εχουμε και αγκαζε!!! Επισης πολυ χρησιμη η εφαρμογη e-cabs που εμαθα απο το μελος @paefstra και ευχαριστω ιδιαιτερως, μας εσωσε σε περιπτωσεις που δεν βολευαν οι συνδιασμοι των λεωφορειων!
  • μειναμε 1 εβδομαδα στη Μαλτα και παλι αφησαμε απο εξω πραγματα ( και δεν ειμαστε απο τους αργους η αυτους που θελουν να απολαυσουν με τις ωρες ή τις μερες, ενα μερος). Σιγουρα, καναμε και καλοκαιρινες διακοπες (δηλαδη τα μπανια μας). Εν κατακλείδι όμως, πιστευω οτι ενω η Μαλτα ειναι μικρο νησι σε μεγεθος Ανδρου, αν δεν κανω λαθος, εχει πολλα-πολλα να δεις, οποτε αξιζει να αφιερωσεις τουλαχιστον 1 εβδομαδα.
Απο την ημερα που επιστρεψαμε με επιασε μια μανια με οτι εχει σχεση με τη Μαλτα...Διαβασα "Το γερακι της Μαλτας" του Ντασιελ Χάμετ (οχι οτι ειχε και πολυ σχεση με το νησι τελικα, αλλα ηταν ενδιαφερον) και μετα στο ψαξιμο, πηρε το ματι μου μια συλλογη απο νέους μαλτεζους ποιητες που κυκλοφορησε τελευταια.
Οποτε θα ηθελα να κλεισω την ιστορια μου με κατι μαλτεζικο! Επειδη φτασαμε και 17 Σεπτεμβρη σημερα, ιδου το ποιημα με τιτλο "Φθινοπωρο" της Μαλτέζας ποιητριας Ελίζαμπεθ Γκρεκ:


Φθινόπωρο

Ένα – ένα

τα χλομά ροδοπέταλα που

από το δέντρο του απέναντι δρόμου

αλλάζουν θέση με μια ριπή του ανέμου

εύθραυστα όσο οι μέρες

που σου έμειναν να μετράς.

Τα μαζεύω στην ποδιά μου

τα συλλέγω σαν ενθύμια

της μυρωδιάς σου,

όμως ο άνεμος αγωνίζεται,

ο άνεμος είναι δυνατότερος από εμένα και

ένα

ένα

τα χλομά ροδοπέταλα γλιστρούν

μέσα από τα δάχτυλά μου.
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Στο φεστιβάλ κινηματογράφου νύχτες πρεμιέρας της Αθήνας θα προβληθεί φέτος μαλτέζικη ταινία (!!!) στο διεθνές διαγωνιστικό. Ονομάζεται Luzzu (παραθέτω link)
Le Pêcheur Maltais (2021) - IMDb

Εάν ζούσες Αθήνα vikara, θα σου έλεγα να τη δεις (εγώ θα το επιδιώξω)
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.966
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Στο φεστιβάλ κινηματογράφου νύχτες πρεμιέρας της Αθήνας θα προβληθεί φέτος μαλτέζικη ταινία (!!!) στο διεθνές διαγωνιστικό. Ονομάζεται Luzzu (παραθέτω link)
Le Pêcheur Maltais (2021) - IMDb

Εάν ζούσες Αθήνα vikara, θα σου έλεγα να τη δεις (εγώ θα το επιδιώξω)
Τέλεια!!!Να μας πεις κριτικές μετά!Θα την ψάξω και εγώ online, για να εμπλουτίσω τη μαλτεζομανια μου. ευχαριστώ για την προταση :clap:
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πολύ ωραίο το ταξιδάκι και η ιστορία σου, ευχαριστούμε.
Πάντα τέτοια εύχομαι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.580
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom