Μαδαγασκάρη Μαδαγασκαρη

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
[IMGa="left"]http://www.madainfo.de/landkarten/madagaskar-grobe-Karte.jpg[/IMGa]
Οι παλιοι ταξιδιωτες εξιστορουν οτι το αρωμα απο τις φυτειες της βανιλιας της βορειας Μαδαγασκαρης ηταν τοσο εντονο που μπορουσαν να το μυρισουν απο 20 μιλια μακρια απο την ακτη. Και οτι η μαγεια του νησιου κορυφωνεται εδω , στη βορεια πλευρα , οπου η ομορφια του τοπιου γινεται αντιληπτη οχι μονο με τα ματια , αλλα με ολες τις αισθησεις οπως την οσφρηση και τη γευση αλλα και ζωντας απο κοντα τα θαλασσια θαυματα της και τα υπεροχα φυσικα της παρκα.

Αν και το πρωτο που σκεφτομαστε αυτοματα οταν ακουμε Μαδαγασκαρη , ειναι Αφρικη , το νησι εχει δεχτει μεγαλη επιρροη απο τις κουλτουρες του ανατολικου Ινδικου ωκεανου , οπως την Ινδονησια και τη Μαλαισια.Αυτος ειναι και ο λογος που μεγαλο μερος του πληθυσμου εχει χαρακτηριστικα , κοστουμια και παραδοσεις Ασιατικες . Αυτη η μιξη (18 φυλων) Αραβων , Ασιατων , Ινδονησιων , Αφρικανων, δημιουργει μια καταπληκτικη αισθηση στον ταξιδιωτη που σιγουρα θα μεινει ικανοποιημενος απο την επισκεψη του στη Μαδαγασκαρη , οσο απαιτητικος κι αν ειναι.
 
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Nosy Be

Μια απο τις περιοχες οπου τα αρωματα των μπαχαρικων ειναι πιο εντονα , ειναι στο βορειοδυτικο ακρο της Μαδαγασκαρης , ενα αρχιπελαγος με μικρα νησακια που εχουν για βαση τους το γνωστοτερο απο ολα , το Nosy Be (Nosy σημαινει νησι και Be μεγαλο).
Αν και μπορει ανετα να συναγωνιστει σε ομορφια και γαληνη γειτονικα νησια οπως ο Μαυρικιος , η γοητεια αυτης της περιοχης της Μαδαγασκαρης ειναι οτι παραμενει στην πρωταρχικη σχεδον αγρια μορφη της ακομα. Ετσι αντι να ειναι μια απο τις πιο τουριστικες της χωρας οπως θα μπορουσε ανετα , εξακολουθει να ειναι ο μεγαλος αγνωστος σε μεγαλη μεριδα των τουριστων.
Χωρις καθολου αυτοκινητα και με τους ρυθμους ζωης στο ρελαντι , τοσο στις παραλιες του κυριως νησιου , οσο και στα τριγυρω νησακια , μπορει κανεις να προσφερει την πολυτελεια στον ευατο του να ειναι ο μοναδικος η ενας απο τους ελαχιστους επισκεπτες.
Το Nosy Be ειναι παραδεισος κι ας λεγεται η πρωτευουσα του....Ηell Ville.
awww.madainfo.de_lemur_photos_thumbnails_Propithecus_20verreauxis_203.jpg
 
Last edited by a moderator:

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
2 μήνες στην Κίνα
Απόσπασμα από το Σταυρό του Νότου του Νίκου Καββαδία
...

Σ' ένα μαγαζί του Nossi Be
πήρες το μαχαίρι, δυό σελλίνια,
μέρα μεσημέρι απά στη λίνια
ξάστραψε σα φάρου αναλαμπή.

...

ΥΓ Βαγγέλη που είσαι;
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Εδώ είμαι και απολαμβάνω τις πληροφορίες σας.
Ως γνωστόν η Μαδαγασκάρη είναι σταθερά στο top 5 μου ( κι ο Καββαδίας επίσης, αν και δεν ειμαι μυημένος όσο θα πρεπε στα της ποίησης)
Κατά σύμπτωση(;)
Πίνοντας τον καφέ έβαλα στο πικάπ (ναι, το βάζω και παίζει που και που) ένα δίσκο της Καραϊνδρου.
Τα τραγούδια ειναι: Ταξίδι στα Κύθηρα, Γλάρος, Περιπλάνηση κλπ.
Ήρθατε και σεις με τη Μαδαγασκάρη και τον Καββαδία και μου φτιάξατε το απόγευμα. Ευχαριστώ και σας χαρίζω ένα τετράστιχο απο το ποίημα Μαρέα (του Καββαδία - Μαραμπού κι αυτό)
Η ξύλινη που όλοι αγαπήσαμε γοργόνα
καθώς βουτά παίρνει παράξενες ανάσες
Προτού κολλήσουμε για πάντα στις Σαργάσσες
μας πρόδωσε μ έναν πνιγμένο του Νορόνα
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Χαιρομαι που ξυπνησα τουs ποιητεs του φορουμ..

Το νησι της Μαδαγασκαρης ειναι το 4ο στον κοσμο σε μεγεθος (1580 χλμ απο βορρα προς νοτο , και 580 χλμ απο ανατολη σε δυση) και φιλοξενει ενα καλειδοσκοπιο 14 εκατομυριων κατοικων.
Το νησι επισκεπτονται τουριστες διαφορων εθνικοτητων κυριως οργανωμενα με γραφεια που κανουν το κλασικο δρομολογιο βορρα-νοτου , αλλα οι πιο περιπετειωδεις τυποι ακολουθουν διαδρομες σε πιο απομονωμενες περιοχες , μεσα σε ζουγκλες , απατητες παραλιες και βουτιες σε ανεγγιχτους υφαλους .

Συχνα το λενε το «νησι των χαμογελων» , αλλα δεν αναφερονται τοσο πολυ στο χαμογελο και τη φιλικοτητα των κατοικων – που ετσι κι αλλιως ειναι δεδομενα – αλλα στον παντοτινο ηλιο που χαμογελα πανω απο τις ατελειωτες παραλιες της .
Αλλοι το λενε το «νησι των θαυματων» λογω του τεραστιου πλουτου της φυσης και της ομορφιας που βρισκεται απο τα τυρκουαζ νερα που την περιβαλλουν , στους σμαραγδενιους ορυζωνες και απο κει στους πανυψηλους γρανιτενιους σχηματισμους που κρυβουν θαυμασια φυσικα παρκα.Γενικα το σκηνικο της ειναι μεγαλειωδες.Η αγρια ζωη ειναι μοναδικη με τους ντροπαλους λεμουριους να κλεβουν την παρασταση απο τους τυρκουαζ-μπλε χαμαιλεοντες και τις σαυρες που κυριαρχουν στο νησι.
Μικροσκοπικα νησακια αγκαλιαζουν το κυριως νησι με τις ατελειωτες λευκες παραλιες.

Η ζεστη και βροχερη περιοδος ειναι απο Νοεμβριο μεχρι Απριλιο.
Η δροσερη και ξηρη ειναι απο Μαιο μεχρι Οκτωβριο. Ειδικα απο τα μεσα Σεπτεμβριου μεχρι τον Οκτωβριο , η φυση ειναι πανεμορφη αφου ανθιζουν τα δεντρα jacaranda και οι λεμουριοι γεννουν τα μωρα τουs.

Το μονο που χρειαζεται κανεις για να ερθει ειναι το διαβατηριο του , εξοπλισμο ρουχισμο θαλασσης – ζουγκλας και εντονη επιθυμια για απολυτο διαλειμμα απο τον πολιτισμο.
 
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Nosy Be συνεχεια..

Το διεθνες αεροδρομιο Fascene του νησιου βρισκεται 10 χλμ μακρια απο την πρωτευουσα Hell Ville. Η πολη ειναι αρκετα δραστηρια και ερχεται σε πληρη αντιθεση με τα χωριουδακια , τις φυτειες και τα καταφυτα δαση της περιοχης.
Παρολα αυτα το ονομα Hell Ville δεν περιγραφει την κατασταση που επικρατει στην πολη , απλα εχει το ονομα του κυβερνητη Admiral de Hell.
Νοτιοανατολικα του Nosy Be βρισκονται τα διδυμα νησακια NosyTanikely και Komba..
To NosyTanikely αποτελει θαλασσιο καταφυγιο και ειναι γεματο κρυφες παραλιες αναμεσα στους αποκρυμνους βραχους και ψαροχωρια οπου οι αντρες ξεχωριζουν τα ψαρια για πωληση στις μεγαλυτερες πολεις και οι γυναικες πουλουν δαντελες , βανιλιες και μπαχαρικα στις πολυχρωμες αγορες.
Nosy Komba σημαινει νησι των λεμουριων αφου τα δαση του νησιου φιλοξενουν μεγαλο αριθμο απο το απειλουμενο αυτο ειδος.
Καθημερινα οργανωνονται εκδρομες απο το Nosy Be προς τα δυο αυτα νησακια.

Ιδου ενα βιντεο απο το νησι των λεμουριων.

 
Last edited by a moderator:

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Aν και θελω να παω καποια στιγμη,αναρωτιεμαι Ζωη, μηπως παραειναι μεγαλο νησι για μας?:)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ναι ειναι μεγαλο το νησι , αλλα γυρω του υπαρχουν παρα πολλα μικροτερα. Αν οδηγησειs την παραλιακη του απο βορειοανατολικα προs βορειοδυτικα και καθε τοσο περναs σε απεναντι νησακια η κανειs βολτεs προs τιs ζουγκλεs του εσωτερικου , νομιζω θα εινα μια χαρα.

Αυτο που εχω βαλει εγω στο ματι , ειναι στο χαρτη του 1ου ποστ μου...Κοιτα βορειοδυτικα στη θαλασσα Κομορεs ενα μικρο νησακι που το λενε Mayotte ;).
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
μαδαγασκάρη

αχχ τι μου θύμισες τώρα ....ήταν απο τα πιο ομορφα ταξίδια μου .....και εκεί μεμονωμένο !!! κανονίσαμε με τρία άτομα ,χαράξαμε πορεία και φύγαμε .εκεί μας περιμενε ένα άτομο που μας παρέλαβε με δικό του αυτοκινητο ..την γυρίσαμε ολοκληρη σχεδόν .ήταν το 2004 τον μήνα νοέμβριο .δεν θα ξεχάσω ποτέ ..χαίρομαι που βρήκα κάποιον που έχει παει και μπορώ να μοιραστω τις εντυπώσεις μου .ειναι τόσο πολλα !! μου έμεινε το άρωμα της βανίλιας που έχω ακόμα μπόλικη., τα παρκα ,οι βαρκάδες στα κανάλια ,το ομορφο ατσιράμπε ,οι αιώρες στα ξενοδοχειάκια -καταλύματα δίπλα στην άσπρη αμμουδια ,τα φρέσκα πάμφθηνα ψάρια ,η διαδρομή για το ίσαλο , η μονοήμερη βαρκάδα για πικ-νικ οτι πιάσομε θα ψήσομε .....Ηταν υπέροχο ..ψαρέψαμε με τον ντόπιο και τον γιό του,σταματήσαμε μετά να τα ψήσομε και κατεβάσαμε το ιστίο της βάρκας για τραπεζομάντηλο !!!.
στην άμπωτι,μαζευαμε τα νεκρά κοχύλια μόνο ,πανέμορφα τεράστια ...ολη η αμμουδιά ένα κοχύλι !!!! ολο το νησι μια αγκαλιά . πρωτόγονο και υπέροχο .
κανένας ξεναγός δεν θα μπορούσε απο εδώ να με παει εκεί που πήγα .το έκαναν εκείνοι που γνώριζαν καλα τον τοπο τους ,και μοιράστηκαν μαζί μας ολες τις ευωδιές .μας πήγαν και κολυμπήσαμε σε φυσικές λιμνες που μόνο ο θεός τις ήξερε -μας οδήγησαν σε διαδρομές απο οπου μπορούσες να πας μόνο με βάρκα ,μας γέμιζαν το καλάθι με τα mango αφθονούν εκεί και σταματούσαμε σε μια δροσιά να τα φάμε ...δεν ξέρω αν ειμαι τοσο τυχερή να ζήσω ξανά ένα τέτοιο ταξίδι ......το εύχομαι και σε ολους εσας .
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Renata πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη σου περιγραφή για τη Μαδαγασκάρη. Επειδή με ενδιαφέρει πολύ σαν προορισμός και επειδή δεν ταξιδεύω με γκρουπ θα ήθελα όποτε μπορέσεις να μας παραθέσεις μερικές πληροφορίες για το οργανωτικό κομμάτι της εκδρομής.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Renata κι εγω χαιρομαι που καποιοs απο το φορουμ εχει παει γιατι αν εννοειs εμενα οτι εχω παει , δεν ειναι αληθεια (κοινο μου σε αποπροσανατολιζω!:haha:).
Απλα μου αρεσει η βορεια ακτογραμμη τηs Μαδαγασκαρηs και κυριωs τα εκατονταδεs διασπαρτα μικρα νησακια κι εχω μαζεψει καποιεs πληροφοριεs που θελησα να τιs μοιραστω με τουs συμφορουμιτεs.
Το Ατσιραμπε που αναφερειs βρισκεται καπου στο κεντρο του νησιου , οποτε αν θελειs μοιρασου μαζι μαs τη διαδρομη που ακολουθησεs και ποσο ευκολο ηταν να οργανωσειs τετοιο ταξιδι.
Ειμαι ετοιμη να παρω το σακιδιο και να φυγω με αυτα που μαs λεs:clap:
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Renata
' Οπως βλέπεις, δεν σε πιέζουμε καθόλου;) να μας γράψεις την ιστορία, όπως την έζησες και τη θυμάσαι...

Πριν λίγα χρόνια, σε φιλικό περιβάλλον, έτυχε να γνωρίσω έναν πρώην πρόξενο στη Μαδαγασκάρη. Ο συγκεκριμένος πολύ-πολύ ηλικιωμένος κύριος μας κατέκτησε όλους, διηγούμενος ένα ολόκληρο βράδυ, τη ζωή του για 20-25 χρόνια στο νησί... Οι περιγραφές του αξέχαστες, η γλαφυρότητα των λόγων του απίστευτη και οι εικόνες έγραψαν στο μυαλό μας! Η ανάμνηση αυτής της βραδιάς επανέρχεται κατά καιρούς, μια που οι συστάσεις του ήταν ανεπιφύλακτα θετικές για το νησί και οι προτροπές του για να πάμε, έντονες!!!:clap:

' Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν, Renata, είσαι η μόνη απ΄όλη την παρέα, που μπορείς να περιγράψεις αυτό το ταξίδι...
Και σε παρακαλώ, μη μας λυπηθείς!!!:) Δώσε μας ότι πληροφορίες, φωτογραφίες, μυρωδιές...νομίζεις!!!
Θα το αντέξουμε.......:lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.574
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom