Ισπανία Πορτογαλία Μαδρίτη - Λισαβόνα / Αύγουστος 2014

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Tην επόμενη μέρα το πρωί κάναμε βόλτα με το τραμ στις γειτονιές της Αλφάμα. Ξεκινήσαμε από τον Se Cathedral και κατεβήκαμε σε μια στάση κοντά στο Miradouro da senhora do monte. H θέα ήταν πανέμορφη και πολλής κόσμος είχε μαζευτεί για να τη θαυμάσει..





















Αjulezos στις προσόψεις των οικημάτων..









Στη συνέχεια το πρόγραμμα μας είχε Σίντρα. Οπότε πήγαμε στον σταθμό Rossio και πήραμε το τρένο..
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Φτάνοντας στην Σίντρα, πολύ κοντά στον σταθμό τρένων είναι η αφετηρία των λεωφορείων. Το 434 κάνει κυκλικό δρομολόγιο και σταματάει σε όλα τα βασικά αξιοθέατα.



Το πήραμε (πληρώνεις στο οδηγό) με προορισμό το παραμυθένιο Pena Palace! Η διαδρομή με το λεωφορείο (αφού περάσει το κέντρο της πόλης) είναι σε έναν στενό δρόμο με μεγάλη κλίση μέχρι να ανέβει κοντά στην κορυφή του βουνού. Ανεβαίνοντας προσεξαμε πως στα πεζούλια του δρόμου πουλούσαν διάφορα είδη (σουβενίρ, κοσμήματα κτλ.)







Από το τέρμα του λεωφορείου μέχρι το παλάτι έχει 15 λεπτά περπάτημα σε ανηφόρα (έχει και πούλμαν για όποιον δε μπορεί/θέλει να περπατήσει). Δίπλα στη στάση του λεωφορείου είναι και τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Έχει διάφορες επιλογές, εμείς πήραμε αυτό που δίνει πρόσβαση στους κήπους και στο εσωτερικο του παλατιού. Είχα διαβάσει πως το παλάτι μέσα δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο αλλά έχοντας πρόσβαση σε όλους τους χώρους μπορούσες να βγαίνεις και σε διάφορα μπαλκόνια και να έχεις μια πλήρη εικόνα του παλατιού από όλες τις πλευρές. Επειδή ήταν μεσημέρι στα εκδοτήρια δεν είχε καθόλου κόσμο αλλά η ουρά για το λεωφορείο, που σε πήγαινε πίσω στην πόλη, ήταν απίστευτη..

Αρχίσαμε την ανάβαση ως το παλάτι και σταματούσαμε για φωτογραφίες στην διαδρομή.







































 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Οι βασιλιάδες είχαν απίστευτη θέα από τα δωμάτιά τους!Από κάποιο παράθυρο ξεχώριζε και το κάστρο dos mouros.



Θέα από άλλο παράθυρο













































Και μία φωτο από το google που δείχνει ολόκληρο το παλάτι όπως φαίνεται από ψηλά:



Μετά την περιήγηση στο παλάτι, κάτσαμε στο καφέ να φάμε κάτι πρόχειρο θαυμάζοντας το τοπίο.. Αργά το απόγευμα πήραμε το λεωφορείο της επιστροφής που μας άφησε στον σταθμό του τρένου. Πίσω στο ξενοδοχείο μας λοιπόν για το δείπνο και μετά βόλτα στο Bairro alto.
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Eίχαμε σύμμαχο τη μεγάλη διαρκεια της μέρας και έτσι μετά το γεύμα στο ξενοδοχείο πήγαμε πάλι στο κέντρο και πήραμε το elevador Gloria για να πάμε Bairro alto. Η διαδρομή ήταν σύντομη, πολύ ανηφορική και πολύ γραφική..



























 

crisant

Member
Μηνύματα
26
Likes
53
Μου θυμησες ενα πολυ ωραιο μου ταξιδι απο το οποιο δυστυχως δεν εχω καμμια φωτο γιατι απλα καηκε ο σκληρος ,και μαζι του χαθηκαν αρκετες χιλιαδες φωτο απο διαφορα ταξιδια.η σιντρα πολυ ομορφη ,το μουσειο με τα πλακακια ατζουλεους το κατι Αλλο, τα τραμπ ρομαντικα για μενα πρακτικα για αυτους,ειχα παει μαρτιο μεσω ρωμης, για 7ημερες, οι pasteleria τουςς πολυ γευστικες για τους γλυκατζιδες της παρεας,ωραια φαγητα απλα και νοστιμα βρηκαμε τοτε σε ολα τα εστιατορια με το σημα της χειραψιας οπου αυτο δηλωνει οτι τρωνε οι εργαζομενοι κατα το διαλειμμα τους .

Α,ξεχασα το αμφιβιο λεωφορειο υπαρχει και στη βουδαπεστη .καλη συνεχεια.
 
Last edited by a moderator:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Μου θυμησες ενα πολυ ωραιο μου ταξιδι απο το οποιο δυστυχως δεν εχω καμμια φωτο γιατι απλα καηκε ο σκληρος ,και μαζι του χαθηκαν αρκετες χιλιαδες φωτο απο διαφορα ταξιδια.η σιντρα πολυ ομορφη ,το μουσειο με τα πλακακια ατζουλεους το κατι Αλλο, τα τραμπ ρομαντικα για μενα πρακτικα για αυτους,ειχα παει μαρτιο μεσω ρωμης, για 7ημερες, οι pasteleria τουςς πολυ γευστικες για τους γλυκατζιδες της παρεας,ωραια φαγητα απλα και νοστιμα βρηκαμε τοτε σε ολα τα εστιατορια με το σημα της χειραψιας οπου αυτο δηλωνει οτι τρωνε οι εργαζομενοι κατα το διαλειμμα τους .
πολυ κριμα να χασεις τις φωτογραφίες από τα ταξίδια σου.. Ευτυχώς κάποιες εικόνες μένουν χαραγμένες στην μνήμη μας για πάντα.. Ευκαιρία πάντως αν το θές να ξαναπάς και να βγάλεις καινούριες!
 

crisant

Member
Μηνύματα
26
Likes
53
ναι όντως κάποιες εικόνες μένουν μέχρι να μας επισκεφτεί το Αλσχαιμερρρ , η αλήθεια μου είναι πως προτιμώ να πηγαίνω σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά , γιατί η ζωή είναι μικρή και τα λεφτά ...κάνουν φτερά :)
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
792
Likes
273
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Όποιος θέλει να πάει Λισσαβόνα με low cost ας δοκιμάσει easy μέσω του Malpensa, έτσι έχω γυρίσει εγώ από εκεί όταν πήγα (το συνολικό εισιτήριο Θεσ/νικη / Μπέργκαμο - Πόρτο και Λισσαβονα/ Μαλπένσα/Θεσσνικη ήταν στα 80 κάτι ευρώ - δηλαδή καλύτερα δεν γίνεται!)

Ιβάννα, επειδή θέλω να πάω και εγώ Λισαβώνα με τον τρόπο που ανέφερες (μέσω Μιλάνου με easyjet) να σε ρωτήσω κάτι: πως θα κάνω την κράτηση στην easyjet; Να κλείσω το Αθήνα - Μιλάνο με επιστροφή και μετά το Μιλάνο Λισσαβώνα επίσης με επιστροφή ή να τις κλείσω σαν 4 ξεχωριστές πτήσεις? Έχει καμία σημασία?

Επίσης echo για 7 μέρες Πορτογαλία λέω, να αρκεστώ στην Λισσαβώνα ή να πάω και Πόρτο?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Επίσης echo για 7 μέρες Πορτογαλία λέω, να αρκεστώ στην Λισσαβώνα ή να πάω και Πόρτο?
Στο Πόρτο δεν έχω πάει και δε ξέρω πόσες μέρες χρειάζεσαι, έχει γράψει ο @giannismits πρόσφατα πολύ ωραία ιστορία για την Πορτογαλία και αναφέρεται και στο Πόρτο.. Πάντως για Λισαβόνα μόνο 4 μέρες πιστεύω είναι καλές, αν βέβαια βάλεις και ημερήσιες (π.χ. Σίντρα, Κασκαϊς) τότε άνετα γεμίζεις 6 μέρες..
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Kαι έφτασε η τελευταία μέρα του ταξιδιού μας.. Κάναμε check out, αφήσαμε τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο και φύγαμε για να πάμε στο κέντρο. Πήγαμε με τα πόδια για να δούμε το πάρκο καθώς και την λεωφόρο "Avenida da Liberdade".













Μετά πήραμε το καράβι που σε πάει απέναντι στο άγαλμα του Χριστού. Φτάνοντας υπήρχε αφετηρία δεκάδων λεωφορείων. Ρωτήσαμε και περιμέναμε μαζί με αρκετούς τουρίστες, αυτό που σε πάει στο "Cristo del Rei". Η διαδρομή ήταν σύντομη, και το άγαλμα άρχισε να ξεπροβάλλει.. Βγάλαμε μερικές φωτογραφίες από τον λόφο και μετά βγάλαμε εισιτήρια για να ανέβουμε με το ασανσέρ στην κορυφή της βάσης όπου στέκεται το άγαλμα. Πριν βγεις έξω, υπάρχει ένα μαγαζί με σουβενίρ το οποίο χαζέψαμε πριν φύγουμε. Βγαίνοντας λοιπόν θαυμάσαμε από κοντά το άγαλμα του Χριστού και την υπέροχη θέα!























'Oταν έφτασε η ώρα να φύγουμε περιμέναμε πάλι για το λεωφορείο, και μετά για το καράβι οπότε αργήσαμε να πάμε στο κέντρο και δεν είχαμε πολλή χρόνο. Κάναμε μερικές τελευταίες βόλτες, πήγαμε για φαγητό και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Η πτήση της επιστροφής ήταν βραδινή με την πορτογαλική εταιρία TAP με μια μικρή στάση στην Μαδρίτη απ'οπου φύγαμε με Aegean για την Αθήνα.
Στην πτήση της ΤΑΡ είχαμε το εξής σκηνικό.. Κατά την διαδικασία της απογείωσης, όταν το αεροσκάφος έπαιρνε πολλή ταχύτητα, αντί να ακολουθεί μια σταθερή ευθεία πορεία, άρχισε να μπαλατζάρει δεξιά-αριστερά σαν να μην είχε ο πιλότος τον απόλυτο έλεγχο. Μέχρι να αφήσουν οι ρόδες τον διάδρομο τρομάξαμε αρκετά γιατί δε μας είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Μετά πήρε ύψος και ηρεμήσαμε αλλά είχαμε ένα άγχος για την προσγείωση.

Σε λίγο άνοιξαν οι οθόνες πάνω από τις θέσεις που δείχνουν την πορεία του αεροσκάφους. Κάτι όμως δεν πήγαινε καλά. Στον χάρτη φαινόταν πως το αεροπλάνο πήγαινε νότια. Μετά από λίγη ώρα φαινόταν σαν να πηγαίνουμε Αφρική! Κανείς όμως από τους επιβάτες δε το σχολίαζε. Είχα την εντύπωση πως αυτοί οι χάρτες δείχνουν σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεται το αεροπλάνο, την ταχύτητα με την οποία πηγαίνει, το ύψος κτλ. Μόλις πέρασε από την θέση μας ο υπεύθυνος πληρώματος ο άντρας μου του λέει πως κάτι δε πάει καλά με τον χάρτη και δείχνει ότι πάμε αλλού. Ο υπεύθυνος τότε το παρατήρησε και σοκαρισμένος πήγε προς το πιλοτήριο. Μετά από λίγο γύρισε γελώντας, μας ευχαρίστησε που το επισημάναμε και μας είπε πως το είχαν ξεχάσει με τα στοιχεία της προηγούμενης πτήσης ή κάτι τέτοιο, δε πολυκατάλαβα.. Το σχολίαζαν και με τις αεροσυνοδούς και γελάγανε για την γκάφα.

Μετά από λίγα λεπτά ο υπευθυνος πληρώματος (ή ο συγκυβερνήτης, δεν κατάλαβα) μας καλωσόρισε στην πτήση και κάτι είπε για τον πιλότο και χρησιμοποίησε την αντωνυμία "she". Ο άντρας μου δε το πρόσεξε, αλλά εγώ που το άκουσα θέλησα να τον πειράξω λιγάκι.. Δεν μας είχε τύχει ποτέ ξανά γυναίκα πιλότος, και με έπιασαν τα φεμινιστικά μου, αλλά η αληθεια ήταν πως με την χάλια απογείωση και με το λάθος στον χάρτη είχε γίνει κακή αρχή.
- Ο πιλότος είναι γυναίκα, το άκουσες;
- Πλάκα μου κάνεις..
- Όχι βρε σοβαρά, τώρα στην ανακοίνωση, είπε το όνομά της αυτός που μίλησε.
- Γι αυτό το ανέβασε έτσι; Άσε δε σε πιστεύω, θα ρωτήσω τον υπεύθυνο πληρώματος.
- Μη κάνεις καμιά βλακεία! Θα μας κάνεις ρεζίλι! Αλήθεια σου λέω..
- Σιγά μωρέ, γιατί ρεζίλι, και πριν που του είπα για τους χάρτες μια χαρά αντέδρασε.
- Ναι αλλά τώρα θες να ρωτήσεις αν πιλοτάρει γυναίκα.. Δεν είναι σωστό, είναι προσβλητικό.

Δεν το συνέχισε οπότε νόμισα πως δε με είχε πιστέψει και δε θα ρωτούσε.. Αλλά μετά από λίγο πέρασε πάλι από δίπλα μας ο υπευθυνος πληρώματος. Και σιγά μην άφηνε την ευκαιρία.
- Συγγνώμη να σας ρωτήσω κάτι;
- Ναι βέβαια..
- Στην πτήση μας έχουμε γυναίκα πιλότο;
- Ναι μάλιστα (την κυρία τάδε).
- Και ε.. χμμ.. είναι καλή;

Εγώ από δίπλα έχω πάρει φωτιά!! Τι ρωτάει;;

- (Υ.Π.) Εεε η captain "τάδε" είναι πολύ όμορφη!

-(Εγώ από μέσα μου) What??

- (ο άντρας μου) Δε σας ρώτησα αυτό.. Αν είναι καλή πιλότος ρώτησα.. Δε μου έχει ξανατύχει γυναίκα πιλότος και η απογείωση δεν ήταν και πολύ καλή.
- (Υ.Π.) Μην ανησυχείτε, στην ΤΑΡ έχουμε πολλές γυναίκες πιλότους.

Και πάλι βέβαια απέφυγε να απαντήσει για την συγκεκριμένη οπότε και ο άντρας μου δεν επέμεινε άλλο αλλά καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα..

- (εγώ) Είδες που δε με πίστευες; Τι κατάλαβες τώρα που ρώτησες και αμφισβήτησες την γυναίκα;
- (άντρας μου) Εδώ την αμφισβητεί το πλήρωμα, μα να τον ρωτάω αν είναι καλή και να μου λέει ότι είναι ωραία;
Γελάσαμε λίγο και ελαφρύναμε το κλίμα.. Η πτήση εξάλλου ως την Μαδρίτη ήταν πολύ σύντομη. Η προσγείωση ήταν καλή, και γω την έλεγα στον άντρα μου που φοβόταν την γυναίκα πιλότο και γελούσαμε. Βγαίνοντας από το αεροπλάνο η πιλότος στεκόταν στην πόρτα για να αποχαιρετά τους επιβάτες. Ήταν αρκετά μεγάλη άρα πιθανότατα και έμπειρη. Μόλις βγήκαμε, μου λέει ο άντρας μου:
- Αυτός ο υπευθυνος πληρώματος πραγματικά δεν ήξερε τι καλό να πει! Ούτε καν ωραία δεν ήταν..
- Αφού μας έφερε με ασφάλεια μη μιλάς καθόλου! Αυτό έχει σημασία!

Έτσι τελείωσε ένα όμορφο ταξίδι στις πρωτεύουσες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας!

Καλά ταξίδια σε όλους!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom